Autor Wątek: Need for Speed: The Run  (Przeczytany 28598 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 58
Odp: Need for Speed: The Run
« Odpowiedź #40 dnia: Lipca 23, 2011, 00:35:55 am »
Mój ulubiony Volkswagen  :P

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Lipca 26, 2011, 22:53:25 pm »
Nowy gameplay... Trochę wieje nudą, choć zdecydowanie lepszy od tego co pokazali na E3... Przynajmniej nie ma tej głupiej wstawki z filmu akcji xD

Magik

• J-23
  • Reputacja: 33
« Odpowiedź #42 dnia: Lipca 27, 2011, 06:44:17 am »
Oj kiepsko toto sie zapowiada.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Lipca 27, 2011, 13:12:37 pm »
Szkoda ich pieniędzy na to co chcą wydać. :P

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Lipca 29, 2011, 20:20:17 pm »
Skompresowana informacja z prezentacji nowego NFS'a w Nowym Jorku

http://nfsplanet.pl/comment.php?comment.news.1116

Serwis Joystiq podaje, iż gra będzie dobra zarówno dla graczy mniej i bardziej wymagających. Stanie się to możliwe dzięki wprowadzeniu szeregu opcji wspomagających jazdę, które gracze doświadczeni zapewne od razu wyłączą, jak również odmiennych modeli jazdy czy trybów manualnych lub automatycznych. Czy oznacza to, że w grze pojawi się np. manualna skrzynia biegów? Owszem. Gamesradar napisał, że The Run umożliwi ręczną zmianę biegów oraz wesprze kierownice, co już świadczy o nieco podniesionym realizmie. Wybór aut różni się w zależności od wyścigu a gra będzie zalecać konkretne samochody, stawiając je wyżej od innych. Gracz dostanie jednak nadal wolną rękę pod tym względem, wybierając dogodny dla siebie wóz. Całość oparta zostanie na systemie doświadczenia (punktach doświadczenia), który umożliwi zdobywanie nowych pojazdów. Gamespot z kolei dostarcza trochę informacji o opcji cofania czasu, która w odróżnieniu od podobnych systemów stosowanych w innych samochodówkach, używana będzie w specyficznych sytuacjach, typu kraksa czy totalne zniszczenie wozu. Cofnięci zostaniemy wtedy do ostatniego osiągniętego checkpointu, natomiast ilość tego "dobrodziejstwa" na jeden wyścig uzależniona będzie od wybranego poziomu trudności. I na koniec coś co zasmuci miłośników tuningu... Saga NFS obiera nowy kierunek, w którym nie ma miejsca dla przerabiania wozów. Liczy się fabuła i czysta esencja wyścigowa. Możemy oczekiwać dobrej historii, pięknej grafiki opartej na silniku Frosbite 2.0, emocjonujących wyścigów, ale tuning przynajmniej na razie zostaje odstawiony na bok. Platformą przewodnią w procesie produkcyjnym The Run jest PlayStation 3. O tym przeczytamy na Thegamershub. Wracamy więc niejako do korzeni... Po więcej wieści zapraszam do każdej z zapowiedzi. Piszcie w komentarzach o swoich wrażeniach. Zapraszamy!

Mój komentarz:
Nie wiem co o tym sądzić. Zapowiedzi zaczynają mnie intrygować, ale z drugiej strony.

Seria NFS opuszczająca otchłań wiejskiego tuningu i totalnego buractwa to zdecydowanie dobra wiadomość.

Wsparcie kierownicy i większy realizm. Cóż zobaczymy jak to im wyjdzie, ale cudów się nie spodziewam.

Sekcje Quick Time Event stanowią mniej niż 10% (to wyczytane bezpośrednio na Joystick)

Sporo terenów poza miastem.

Mam naprawdę ograniczone zaufanie do BlackBox po tym co zrobili z tą serią, jakby nie patrzeć. To oni odpowiadają za totalny upadek serii w postaci Carbona, Undercover i ProStreet :/ Dopiero Criterion pokazał klasę i powrócili do starej dobrej formy swoim Hot Pursuit. Może nowa formuła porzucająca ten cały wiejski bazarowy klimat w stylu Szybkich i Wściekłych faktycznie doda trochę grywalności? Tylko po cholerę znowu "FABUŁA" nikt nie ma wątpliwości, że pewnie będzie słaba, a w NFS'ie zawsze liczyły się emocje wtrakcie wyścigów.
Co z wykonaniem technicznym gry? Na screenach i filmikach prezentuje się średnio (nie tragicznie, ale średnio). Z drugiej strony silnik Frostbite 2.0 może tutaj dać czadu, zależy jak go wykorzystają.

Oby było demo, bo bez tego mało kto da drugą szanse BlackBoxowi...

EDIT: na deser parę screenów. (parada egzotyków nieoszpeconych tuningiem... nawet ładnie, tylko czemu takie to wyblakłe wszystko? )

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)
« Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2011, 20:27:10 pm wysłana przez Mrocz »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #45 dnia: Października 05, 2011, 12:59:26 pm »
18 Października będzie Demo. Będzie można więc sprawdzić czy warto zamówić edycje limitowaną czy nie.

BTW. Solidne fury dali do Demka, nie będzie nie pewności jak w demku Hot Pursuit jak się jeździ szybszymi furami ;)
« Ostatnia zmiana: Października 05, 2011, 13:01:19 pm wysłana przez Mrocz »

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #46 dnia: Października 07, 2011, 12:57:35 pm »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Października 07, 2011, 13:15:04 pm »
Fajny trailer, otoczenie przypomina stare dobre NFS'y...

Jedyne co mi się nie podoba, to czemu ten Fordzik jest wstanie siedzieć na ogonie takich masakratorów jak nowa Pagani i McLaren MP12c??

No i ciekawe jak na konsolach sprawdzi się Frostbite 2 w samochodówce. Niby platformą przewodnią jest PS 3 a nie PC w tym przypadku, gameplaye z E3 i GC były ogrywane na PS3, ale mimo wszystko BF3 na tym samym silniku nie wygląda jakoś ładnie na konsolach więc i z nowym NFS'em mam obawy.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #48 dnia: Października 07, 2011, 13:18:07 pm »
Fajny trailer, otoczenie przypomina stare dobre NFS'y...

Jedyne co mi się nie podoba, to czemu ten Fordzik jest wstanie siedzieć na ogonie takich masakratorów jak nowa Pagani i McLaren MP12c??

Heh...dokładnie to samo pomyślałem i takie samo pytanie sobie zadałem po zobaczeniu tego trailera.

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #49 dnia: Października 07, 2011, 13:43:46 pm »
Najwyraźniej ma pod maską silnik z tej wczorajszej astry. :P

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Października 07, 2011, 13:52:09 pm »
Najwyraźniej ma pod maską silnik z tej wczorajszej astry. :P

Nawet jeśli ta Astra ścigała się z Gallardo... a nowa Pagani i McLaren to jest już ekhm... najwyższa klasa sportowych samochodów. Nawet nie zdziwię się jak nowa Pagani będzie niewiele wolniejsza od Zondy R.

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #51 dnia: Października 07, 2011, 13:55:32 pm »
No dobra, to ma silnik z tej astry po delikatnym tuningu, lepiej? :grin: :P

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Października 07, 2011, 13:59:29 pm »
No dobra, to ma silnik z tej astry po delikatnym tuningu, lepiej? :grin: :P

Lepiej :P

Swoją drogą na początku byłem sceptycznie nastawiony do nowej części NFS'a teraz zaczyna mi się podobać. Widzę, że będzie spora różnorodność w grze, każda trasa ma swojego rodzaju charakter i "zagrożenie". Jak jeszcze będzie ich dużo, albo dadzą sporo wersji, to może być naprawdę świetny racer. Car lista już się prezentuje bardzo ciekawie :)

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Października 07, 2011, 14:55:25 pm »
Kurde mi też się zaczyna podobać, od kiedy przetrawiłem fakt, że to nie będzie gra wyścigowa, a raczej gra akcji w samochodach. Ale i tak poczekam pewnie do platynowej edycji. Ktoś kupuje na premierę i zda relację?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Października 07, 2011, 19:11:31 pm »
Kurde mi też się zaczyna podobać, od kiedy przetrawiłem fakt, że to nie będzie gra wyścigowa, a raczej gra akcji w samochodach. Ale i tak poczekam pewnie do platynowej edycji. Ktoś kupuje na premierę i zda relację?

Będzie demo...

Jak mi się spodoba to chyba ja. Mimo wszystko wolałbym dorwać Edycje Limitowaną tej gry... Stracić możliwość pośmigania w Lamborghini Aventador czy najnowszą 911 byłaby nie do zniesienia.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #55 dnia: Października 19, 2011, 09:59:52 am »
Filmiki z demka na X0.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Października 19, 2011, 10:04:14 am »
Trzeba zagrać, by w pełni ocenić. ;) Oby tylko nie zeszli zbytnio od poziomu NFS HP.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #57 dnia: Października 19, 2011, 10:33:02 am »
Pograłem w demko, Hot Pursuit jakoś bardziej mi się podobał, choć Run jest strasznie podobny.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Października 19, 2011, 10:40:39 am »
Jak model jazdy?

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #59 dnia: Października 19, 2011, 10:44:48 am »
Jak model jazdy?
grałem na padzie, bo nie chciało mi się rozstawiać kierownicy i...taki dziwny, podobał mi się bardziej ten w HP. Auta mało się ślizgają, ale zarazem ciężko też jeździć "na milimetry" od ścian czy innych aut.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #60 dnia: Października 19, 2011, 10:46:33 am »
Kurcze, wiedziałem że mogą to zepsuć, zaraz sam obadam. Dzięki za sprawozdanie. :)

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #61 dnia: Października 19, 2011, 10:47:31 am »

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Października 19, 2011, 10:58:23 am »
Ok pograłem chwilę i totalna żenada. Ja nie wiem jak można spieprzyć grę mając tak dobre podstawy które zrobiło Criterion Games. Po kolei wady które porównuję do NFS HP:

- Framerate, to jakaś kpina, w ogóle przez niego nie czuć prędkości czy fury.

- Model jazdy, wiedziałem że będzie arcadowy, ale liczyłem że zostanie ten z NFS HP, a tu chcieli zrobić coś pomiędzy Sim a Arcade i kompletnie im to nie wyszło, średnio się jeździ.

- Kamera TPP, przez te bezsensowne najazdy zepsuli moją ulubioną kamerę do gry w NFS.

- Grafika, niby to silnik Frosbite 2, ale nie wiem jakoś większe wrażenie robiły na mnie miejscówki z dema NFS HP(specjalnie nie porównuję do pełnej wersji NFS HP). Generalnie czuję się jakbym grał w BF3, te same efekty które tam pasowały jak ulał, a tu tak średnio pasują.

- Klimat, a raczej jego brak.

- Muzyka..:/

Na plus zaliczam fury i menu.

Definitywnie nie kupować. Lepiej zostać przy NFS HP, a za te pieniądze kupić coś innego.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #63 dnia: Października 19, 2011, 11:01:46 am »
Grafika, niby to silnik Frosbite 2, ale nie wiem jakoś większe wrażenie robiły na mnie miejscówki z dema NFS HP(specjalnie nie porównuję do pełnej wersji NFS HP). Generalnie czuję się jakbym grał w BF3, te same efekty które tam pasowały jak ulał, a tu tak średnio pasują.
Właśnie to najlepiej widać na tej zimowej trasie.
Jedyne co mi się podobało to widowiskowość--spadające kamienie czy przejazd przez pył wprost do tunelu.

Ma_niek

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #64 dnia: Października 19, 2011, 12:43:09 pm »
Ok pograłem chwilę i totalna żenada. Ja nie wiem jak można spieprzyć grę mając tak dobre podstawy które zrobiło Criterion Games. Po kolei wady które porównuję do NFS HP:

- Framerate, to jakaś kpina, w ogóle przez niego nie czuć prędkości czy fury.

- Model jazdy, wiedziałem że będzie arcadowy, ale liczyłem że zostanie ten z NFS HP, a tu chcieli zrobić coś pomiędzy Sim a Arcade i kompletnie im to nie wyszło, średnio się jeździ.

- Kamera TPP, przez te bezsensowne najazdy zepsuli moją ulubioną kamerę do gry w NFS.

- Grafika, niby to silnik Frosbite 2, ale nie wiem jakoś większe wrażenie robiły na mnie miejscówki z dema NFS HP(specjalnie nie porównuję do pełnej wersji NFS HP). Generalnie czuję się jakbym grał w BF3, te same efekty które tam pasowały jak ulał, a tu tak średnio pasują.

- Klimat, a raczej jego brak.

- Muzyka..:/

Na plus zaliczam fury i menu.

Definitywnie nie kupować. Lepiej zostać przy NFS HP, a za te pieniądze kupić coś innego.

Wiesz framerate jak i grafe mogą troche podciągnąc, klimatu jak i muzyki po demku raczej nie ocenisz bo w pełnej może być już inaczej. Ja tam daje tej grze szanse bo może nie jest to poziom nfs high stakes jednak troche kojarzy mi się ze starymi częsciami serii.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Października 19, 2011, 13:36:23 pm »
Za to tego modelu jazdy i tej badziewnej kamery TPP raczej nie naprawią. Mnie te demo nie przekonało i sporo mu brakuję do NFS HP od Criterion Games.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Października 19, 2011, 21:34:31 pm »
Kurde... Jakaś taka bez iskry ta gra jest... Coś czuje, że kampania będzie przynudzać :/

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #67 dnia: Października 22, 2011, 12:07:02 pm »
Jakiś nowy trailer. Może kogoś zainteresuje.

prart

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 95
  • PSN ID: prarts
« Odpowiedź #68 dnia: Października 24, 2011, 08:53:49 am »
Fajny błysk oblodzonej jezdni, dość efektowna lawina (ale przy MS:Apo "efekty środowiskowe" słabe) i to wszystko z rzeczy, które mi się w demie podobały.

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 58
« Odpowiedź #69 dnia: Października 26, 2011, 00:35:33 am »
Dopiero teraz obadałem demo. Żeby się za dużo nie rozpisywać na temat tego crapa - porażka. We wszystkim gra jest gorsza od HP. Mam nadzieję, że za rok za serię znów weźmie się Criterion. Oni potrafią stworzyć świetnego arcade'owego racera.

EDIT: Jadę teraz ten zimowy wyścig i jest lepiej. Może z tym crapem trochę przesadziłem, ale nie zmienia to faktu że gra jest dużo gorsza od Hot Pursuit.
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2011, 00:41:30 am wysłana przez marcin_N »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #70 dnia: Października 26, 2011, 10:07:11 am »
Jakby ktoś nie miał dość trailerków to proszę bardzo.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Października 26, 2011, 21:48:56 pm »
Dopiero teraz obadałem demo. Żeby się za dużo nie rozpisywać na temat tego crapa - porażka. We wszystkim gra jest gorsza od HP. Mam nadzieję, że za rok za serię znów weźmie się Criterion. Oni potrafią stworzyć świetnego arcade'owego racera.

EDIT: Jadę teraz ten zimowy wyścig i jest lepiej. Może z tym crapem trochę przesadziłem, ale nie zmienia to faktu że gra jest dużo gorsza od Hot Pursuit.

Wiecie, też to demko mi się średnio podoba...

"Dawać radę" zaczyna dopiero po odpaleniu poziomu trudności "Hard i Extreme", do modelu jazdy idzie się przyzwyczaić, podoba mi się, że auto wpada w poślizg na lodzie, choć nie ukrywam mogliby bardziej poprawić dynamikę modelu jazdy, bo po Hot Pursuit czuje się jakby ta gra była "zbyt wolna"

Podoba mi się klimat tej gry... Czuć takim fajnym trochę hollywoodzkim ale efektownym filmem. Chyba jednak się skuszę na premierę i zaryzykuje. Bo potem późniejszy brak Aventadora na carliście (ex dla limitki) to będzie duży ból...

Przekonało mnie parę rzeczy:

-Challenge Series który jest zapowiadany... Kurde w Most Wanted i nawet w cienkim Carbonie to była rewelacja!! Dawały radochy więcej niż kampania :) A jeszcze łącząc to z Autologiem to może być naprawdę wkręcające.

-Tuning a dokładniej jego ograniczona obecność. Zawsze mnie drażniło dresiarsko przerobione Lamborghini czy Aston Martin, ale jakieś drobne przeróbki ze smakiem mi się podobały. W The Run każde auto ma mieć już gotowe wersje alternatywne, co fajnie powiększa ilość samochodów na Car Liście i sprawia, że gra jest bardziej różnorodna.

-Nie wiem czemu mam głupie wrażenie, że to będzie pierwszy NFS z fajną fabułą <-wyśmiejcie mnie... mam takie wrażenie, cutscenki nie są udziwnione, są co prawda hollywoodzkie, ale nie ma głupot jak w Carbon czy Undercover... Trochę przypomina mi Most Wanted ale w mniej dresiarskim wydaniu.

-Car lista jest kozacka :oops: choć odrobinę gorsza od Hot Pursuit...
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2011, 21:59:10 pm wysłana przez Mrocz »

gidek

• Towarzysz
  • Reputacja: 8
  • Zielony gracz z niebieskim sercem :D
« Odpowiedź #72 dnia: Listopada 16, 2011, 19:15:20 pm »
10:00 | Pierwsze zachodnie recenzje Need for Speed: The Run donoszą, że kampania pod względem czystej rozgrywki trwa jakieś dwie godziny. Świat się kończy?

Podana wartość nie obejmuje wszelkich filmików, loadingów i restartów, a biorąc pod uwagę całość, podobno trzeba poświęcić na ukończenie trybu dla jednego gracza ok. 4-5 godzin.

@onlygames

Najs ; D

prart

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #73 dnia: Listopada 17, 2011, 08:15:21 am »
Następna część to będzie tylko time trial + autolog.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Listopada 22, 2011, 17:31:08 pm »
Średnie ocen na Metacritic:

XBOX 360 - 67/100 - http://www.metacritic.com/game/xbox-360/need-for-speed-the-run/critic-reviews
PS3 - 65/100 - http://www.metacritic.com/game/playstation-3/need-for-speed-the-run/critic-reviews
PC - 77/100 - http://www.metacritic.com/game/pc/need-for-speed-the-run

W skrócie. Po świetnym Hot Pursuit. Mamy kolejną kaszanę :lol: Czy tylko ja widzę zbieg okoliczności, że akurat tą część serii tworzyło EA BlackBox? Twórcy sławnego Undercover :lol: ??

prart

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #75 dnia: Listopada 23, 2011, 14:42:25 pm »
Proszę, całe nowe NFS można przejść na youtube:

Niecałe 3 godziny.
Nowa jakość.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Listopada 23, 2011, 14:54:48 pm »
:lol:

Dobra ale też oddajmy trochę sprawiedliwości. Gdyby w każdej grze wyścigowej w trybie story każdą trasą jechało by się tylko raz to wiele z nich trwało by godzinę-góra dwie. Tutaj jedziesz z punktu a do punktu b, bez powtarzania jednej trasy dziesiątki razy ani bez 24 godzinnych wyścigów w kółko. Problemem jest raczej to ile ta gra oferuje poza trybem story, czy chce się robić time triale, grać ze znajomymi, po sieci itp. a nie krótkie story, którego w większości gier wyścigowych jako takiego nie ma w ogóle (mówię o pełnym story z filmikami i fabułą, a nie menu z którego wybierasz wyścigi).   

A samą grę kupię jak stanieje do 5 dych (co pewnie stanie się niedługo :troll:)
« Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2011, 14:56:31 pm wysłana przez el becetol »

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Listopada 23, 2011, 15:04:29 pm »
Podstawą gry wyścigowej jest jej model jazdy, tu go zabrakło, to główna przyczyna takich ocen, wg. mnie sporo mu brakuję do tego z NFS HP czy PGR. 8)

prart

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #78 dnia: Listopada 23, 2011, 15:07:10 pm »
Taka specyfika i z tym nie ma problemu, przecież taki też jest Driver.
Ale skoro już oparli grę o jeżdżeniu o tryb fabularny to <3h tego trybu jest całkowitym przegięciem.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #79 dnia: Listopada 23, 2011, 15:07:52 pm »
Co jak co, ale miejscóweczki są fajne.