A co nowego wprowadzają jrpgi ? To są te same kotlety co Uncharted czy Gears of War itp.
Nie pisałem nic o ,,nowym" w jrpg. Napisałem że:
WiiU doczeka się mnóstwa jrpgów z prawdziwego zdarzenia
Rozwijając myśl. Mnóstwo jrpgów ukazuje się teraz na konsole przenośne, a nie na te ,,duże". Mniejsze koszty - wiadomo. Mam nadzieję, że przestarzała technologia WiiU sprawi, że kieszonkonsolka nie będzie jedynym wyborem dla twórcy, gdy ten będzie chciał zrobić jrpga.
Jeśli chodzi o ,,nowe" w jrpgach to może to dopiero nadejść. Wystarczy sobie przypomnieć, kiedy ukazywały się najlepsze i najbardziej innowacyjne gry z tego gatunku. Wtedy, gdy technologia była przestarzała, a twórcy nie tracili czasu na dopieszczanie grafy.
@Juras
To co powyżej. Poza tym nie o MH3 pisałem. Daj WiiU czas. Poza tym jeśli wierzysz, że na PS4 doczekasz więcej innowacyjnych gierek to powodzenia.
@monio4
Oczywiście na mocnej maszynie nie da się zrobić prościej wyglądającej gierki...
Da się, tylko po co jak i tak dostanie 5/10 i nikt jej nie kupi, bo będzie rządził będzie odgrzewany kotlet zwany Unchartedem 25.
No i dużo łatwiej robi się z model 20k polygonów gdzie mniej trzeba się martwić o budżet poly i poprawność siatki niż taki gdzie masz 5 tysięcy i próbujesz z gówna bat ukręcić żeby to jakoś wyglądało na dzisiejsze standardy.
Tylko że NN przez swoją konsolkę pokazuje, że ma graficzne ,,standardy" w pupie
Kupując WiiU nikt nie będzie liczył na grafę z PS4, tak więc nikt nie będzie msiał sobie włosów z głowy wyrywać i tracić kasiory na to, aby jego gra graficznie dorównała tym z next genów.