Też tak myślę, że screen z zeszłego roku robił wyjątkowo dobre wrażenie, właśnie przez ujęcie i żywość kolorów. Czysty gameplay swoją drogą też był wtedy pokazywany i wypadał gorzej, niż obecnie:
Filmik ma cholernie słabą jakość, dlatego, że normalnie wyglądało to tak:
Nie wiem w sumie, dlaczego Nintendo wybrało takie słabe screeny do promocji gry, bo na materiałach w niektórych miejscach wygląda dużo lepiej. Szczególnie efekty specjalne dobrze się prezentują (ogień, niebieskie wybuchy itp.).
Rozumiem, leszczu, że dymki z dialogami to też "grafika"? Gameplay ciekawe gdzie? Ścinanie drzewa, żeby spadło i utworzyło most to jest ten miodny i innowacyjny gameplay?
Prawdopodobnie pierwszy raz w serii będzie voice acting (przynajmniej częściowy). Poza ścinaniem drzew, można np. podpalić duże połacie trawy (ogień się rozprzestrzenia samoistnie), ciskać głazami (pchając je, lub używając do tego specjalnej mocy), wspinać się, gdzie dusza zapragnie (świetnie to wychodzi w praktyce imo, a ściany wcale niekoniecznie wydają się takie płaskie, jak na screenie), zjeżdżać na tarczy, jak na desce snowboardowej, szukać składników i przyrządzać z nich jedzenie; na zimnych terenach trzeba chodzić ciepło ubranym, bo inaczej nie możemy się normalnie poruszać - to kilka przykładów więcej. Gra będzie miała masę podobnych smaczków, a do tego wszystkiego dochodzi tona sprzętu i gadżety, stanowiące esencję każdej Zeldy i służące do odkrywania nowych obszarów i znajdowania nowych bonusów.
Można powiedzieć, że nie ma w tym niczego odkrywczego, ani nowego. Fakt, wszystko to już gdzieś było. Ale ujęcie tego w nowej formie może dać naprawdę świetnie rezultaty. Widać, że seria przejdzie z tą częścią sporą rewolucję.
Na razie nawet nie wiemy nic o fabule, a ta w Zeldach zawsze dobrze wypada, mimo swojej prostoty. Zatem jest naprawdę na co czekać. Ja jestem zdania, że:
Gameplay >>>> Grafika
Ale skoro już mówimy o grafice, to mi najbardziej przeszkadza rozdzielczość 720p. Na szczęście planuję brać wersję na NX, więc czekam na materiały z tejże właśnie. Jak będzie 1080p, to będę zadowolony z grafy, nawet jeśli nie wprowadzą większych zmian. Przede wszystkim zależy mi na gameplayu i klimacie przygody. Jeszcze na żadnej dużej Zeldzie się nie zawiodłem (a ograłem wszystkie - nie licząc NESowej). Najsłabiej imo wypadł Skyward Sword, po części przez grafikę, ale na 9-/10 i tak zasługiwał