może po prostu widzi, że gt5 jest jednocześnie najładniejszym i najbrzydszym racerm tej generacji. jak coś dobre i złe jednocześnie, to jest po prostu średnie. niektórzy zdają się tego nie zauważać.
Łehłehłe! Chyba nie grałeś w F1 2011. Nawet najgorsze combo w GT5 jest ładniejsze od tego gówna.
Wiadomość scalona: [time]Październik 10, 2011, 16:04:01 pm[/time]W Nurbie perfekcyjnie oddana jest tylko nierówność nawierzchni bo juz reszta taka perfekcyjna nie jest. GT5 jako całość należy oceniać jako średnią graficznie. Nie jest to graficzny benchmark jak to było np z GT3 gdzie absolutnie nic nie miało startu. Jak dla mnie otoczenie toru jest ładniejsze juz w FM3, w FM4 jest jeszcze lepiej. Jedyna różnica na korzyść GT5 to modele premium.
Tzn, jaka reszta nie jest już perfekcyjna? Bo IMO to co pokazuje FM3/FM4 w kwestii Nurba jest dalekie od perfekcji. Począwszy od profilu toru, który czasem jest tak z dupy oddany, że w życiu bym nie rozpoznał jaki to zakręt na Nurbie. Zbędne i nie istniejące w rzeczywistości pierdoły obok trasy w FM3/4 to akurat duży minus. Shift ma tak samo. milion jakiś dupereli, które zabijają całkowicie klimat Nurba i jego wierne oddanie. Jeśli chodzi o otoczenie innych tras, to miejskie tory w GT5 pokazują, że PD na tym polu też potrafi być wyżej niż konkurencja.
Jedyna różnica na korzyść GT5 to modele premium? A 16 aut na torze? A zmienne warunki pogodowe? A zmienny cykl pory dnia? Filmik od KKRT pokazuje jak wiele uroku dodaje grze taki bajer. Pomijam już milczeniem tą fotkę porównawczą LFA na Nurbie, bo ona pokazuje jaka przepaść graficzna dzieli oba te tytuły.
Wiadomość scalona: Października 10, 2011, 16:20:13 pmNo to po co to twoje pieprzenie że w GT jest tyle tras, po co się ograniczać do 4, skoro zaraz sam wrzucasz w kółko jedną i jeszcze się tłumaczysz tym że jest najpopularniejsza. Skoro jest tyle tras, to dawaj po równo, a nie na pięć wrzutów pięć razy wrzuciłeś Nurb.
Ty jestes normalny?
Przeciez nie ja robilem te porownania, ani te filmiki, ani nawet te screeny. Jak tak bardzo chcesz to Ci zaraz powrzucam inne materialy.
Prosze bardzo
Filmiki:
Screeny:
Ojejku jakie to wszystko PASKUDNE!!! Faktycznie tylko 5% GT5 jest piękne, a reszta to kupa z włosem.
Ja pier**le, ale niektórzy się zagalopowali w hejcie na GT5.
Owszem widzę brzydotę GT5 i nie ukrywam, że np. podczas deszczu kiedy mkną blisko przed nami inne auta, gra wygląda cienko. Jeśli jeszcze w dodatku ktoś używa kamery z kokpitu, to na wycieraczkach mocno widać ząbki (albo kamery zza auta, ale tak grają cipki
). Nikt przecież tego nie ukrywa. Jest kilka tras z dupy wziętych (te najsłabsze z listy KKRT) i temu też nikt nie przeczy. Ale litości ludzie...pisanie, że GT5 ma tylko Nurba ładnego, albo że jakiś niewielki % gry jest ładny, a reszta to siano, jest większym wyrazem fanbojstwa niż obrona GT5 tylko za pomocą Nurba.
Wiem, że nie mogę tutaj być obiektywny, ale przez znaczną większość gry nie dostrzegałem tej straszliwej brzydoty GT5. Baaa, w wyścigach ze standardami tylko w niewielkim stopniu od razu rzucały mi się one w oczy. W niektórych przypadkach nawet jak podjeżdżałem bliżej do tych aut, to nie byłem w stanie powiedzieć czy to premium czy standard (np. zawody 70's, 80's i niektóre 90's Japan). Chujowość standardów najbardziej widać przy ich wyborze. Np. w online podczas losowego doboru aut w online, zawsze wybiera te bardzo brzydkie standardy i to widać. GT5 nadal pozostaje najbardziej nierównym graficznie tytułem wśród gier wyścigowych, ale niech hejterzy serii nie wmawiają takich pierdół, że ta gra jest paskudna przez większość czasu.