@s00s
To ja z Forzą 3 spędziłem znacznie mniej czasu. Poza tym grałem padem i w żaden sposób nie mogę odnieść się do modelu jazdy. Zapewne Ty grałeś kierownicą w oba tytuły i masz na to pogląd skoro piszesz o zajebistości modelu jazdy. Ja jedyne co mogę stwierdzić, to że do niepowtarzalnego klimatu GT, Forza nawet się nie zbliża. No i mogę powiedzieć jeszcze, że graficznie też sporo odstaje. W dodatku FM3 zaczęło nudzić już od początku, a single w GT5 znudził mnie po około 25lvl. Dobrze, że dodają sezonówki, bo to pozwala wracać do tej gry. Ciekawe jak będzie wyglądał support FM4 po premierze. GT5 dostało masę darmowego i potężnego contentu, a co pokaże w tej kwestii konkurencja? Zobaczymy.
Powyższy gif pokazuje dobitnie jak mają się modele aut i ich podmianka w Forzie, do tego co jest w GT5.
Nie chce prorokować, ale pewnie będzie tak jak z każdą Forzą. Przed premierą masa podjary, screenów, gif'ów itp. a potem każdy szybko zapomni o tej grze, a sprzedaż nawet nie dotknie pułapu konkurencji. Jest tylko jedna gra/seria, która pokazuje temat motoryzacji w niepowtarzalny i ponadprzeciętny sposób. Nadal jest nią GT5.