Kupno iPada do pracy Laughing
iPhone 4 nie sprzętem typowo do rozrywki Laughing
Yep, iPad jest sprzętem typowo do pracy biurowej. Nadaje się idealnie jako "e-papier" (przedstawianie klientowi wykresów, tabelek, dokumentów itp.), do konferencji itp. Już niejeden raz spotkałem się właśnie z takim wykorzystaniem iPada podczas różnych spotkań. Naprawdę sądzisz, że ludzie kupują to, bo jest fajne i popularne, oraz ma gry?
To samo zresztą iPhone/inne smartphony. Ich zaletą jest to, że są to urządzenia do wszystkiego: komórka, notatnik, kalendarz, czytnik e-booków, czytnik wiadomości, GPS, przenośny internet, odtwarzacz multimedialny i wiele innych mniej lub bardziej przydatnych funkcji.
Piszesz, jakby to apple wymyśliło coś takiego jak tablet.
Nie, Mark Weiser z Xerox pracował nad czymś, co wówczas nazywali "pad" już na początku lat 90; jednak chcesz tego, czy nie, Apple rozpowszechniło tablet, sprawiło, że ten sprzęt, pomimo horrendalnie wysokiej ceny, ale dzięki świetnemu interfejsowi użytkownika, trafił do prostego człowieka. To samo zresztą z smartphonami.
Nigdzie nie widzialem żeby ktoś grał na ulicy na iPad/iPhone. Zdarzało mi się widywać z PSP/Nintendo. Sprzęt od appla jeśli chodzi o możliwości jest gorszy od tańszego sprzętu konkurencji.
Ja z kolei widziałem (chociaż częściej były to telefony z Androidem). I tak jak pisałem wyżej, smartphony mają to do siebie, że nie są sprzętem typowo do rozrywki; ba, gry to nawet nie jest jakaś główna funkcja tych urządzeń. Jednak wygląda to tak, że jeżeli już masz smartphone'a, to na pewno będziesz miał na nim jakieś gry (kto by się nie skusił na darmowe, bądź kosztujące kilka dolców gry?), w które w wolnym czasie pograsz.
Powiedz, żartujesz prawda?
Jak sądzisz, czemu Android pod względem interfejsu tak bardzo przypomina iOS? Czemu Apple z taką łatwością może pozwać Samsunga o naruszenie patentów przy produkcji tabletów? Bo te systemy bazują na tym, co zrobiło Apple. Jedyny Microsoft ze swoim Windows Mobile 7 wyrwał się i stworzyć coś kompletnie innego. App Store? Nie wiem, czy Apple wymyśliło taką ideę, jednak na pewno im przypina się rozpowszechnienie tego pomysłu: wbudowanej w system bazy aplikacji, w której każdy człowiek może umieścić swój program. Obecnie nawet Windows 8 będzie miał swój Windows Store.
zaczęło się od niebezpieczeństwa wypuszczenia zbyt szybko "potwornie drogich konsol" w obliczy bardzo szybko zdobywających rynek jeszcze droższych urządzeń od apple.
potem przeszło na to, że apple to nie tylko rozrywka, ale również praca (lol w00t?) , no i szpan.
W przypadku konsol stacjonarnych zagrożenia raczej stanowią, gorzej już z urządzeniami przenośnymi (co drugi artykuł dot. 3DS czy Vity odnosi się do tego, że smartphony podbierają im rynek).
Mnie już zaczyna irytować ten wyścig na rdzenie na Android system, na wypuszczanie co rusz nowych smartphonów bo wyszedł nowy Android system i przepraszamy, ale nie będzie go obsługiwał Twój model który przed chwilą kupiłeś(totalna bzdura!).
Yep, na moim telefonie ostatnia oficjalna wersja systemu to 2.1. Aktualnie działam sobie jednak na nieoficjalnej wersji 2.3