Pierwsze
Halo. Z szacunku do marki wystawię Master Czif/10. Pamiętam jej premierę. Potężne wydarzenie w świecie growym. Jedna z najlepiej ocenianych gier w historii. Niemniej teraz grało się w to tak sobie. Czasami dobrze, czasami wręcz źle, a ostatni etap....
Dodam, że grę odświeżałem sobie po ukończeniu
Doom Eternal, więc ała.
Drugie
Halo. Tu już było znacznie lepiej i bawiłem się całkiem dobrze. 7/10.
Marvel's Avengers gra z pogranicza 5-6/10. Zatem przeciętniak, w którym czasami dobrze klikało się w przyciski, ale też to gra, która miała potencjał na dobry tytuł. Oczywiście potencjał zmarnowano, ale kilka godzin grało się w miarę w porządku.
Scarlet Nexus - gorsza fabuła niż w kapitalnym
NieR Automata, gorsza ścieżka dźwiękowa, zasadniczo to taki ubogi kuzyn przygód androidów. Pochwalę system walki. Na hard grało się całkiem, całkiem. Całość pękła w 14 godzin i na przecenie, w Game Pass, jak najbardziej sprawdzić można. 7/10.
Gears of War Ultimate. Lata temu na PC byłem zachwycony pierwszymi Gyrosami. Entuzjazm teraz mocno stopniał, ale nadal strzela się tu bardzo dobrze, klimat jest gęsty, oprawa muzyczna rewelacyjna, szkoda, że z 60 k/s nie poszło 4k, ale oczy za bardzo się nie męczyły.
Na chwilę obecną naciągane 8/10.
Godrizon V - 34 godzin z grą spędzone i cóż można napisać - najpiękniejsze, najlepsze wyścigi ubiegłego roku. 9/10. Czekam na nową
Motorsport. Przeszedłem sobie raz jeszcze wybitne
Darkest Dungeon. Klasa. 10/10. Jedna z moich ulubionych gier ostatnich lat.
Vq już na PS3 bardzo mi się podobał. Nic się nie zmieniło w tej materii (tylko gra mocno graficznie się postarzała). 8/10 za tzw. pure arcade fun.
Lost Judgment - nie dajcie się zwieść początkowi gry. Po klimatycznym prologu jest mocno średnio i dziwnie przy tym przez 3-4 godziny, ale później.... Znakomita historia, z którą warto się zapoznać. 8/10.
Cat Quest - sympatyczny, zabawny RPG akcji. Pawsome/10. Polecam.
Raczej niepoważny ten Sam. Gra wygląda przeciętnie i w trybie wydajności potrafi ostro gubić klatki.
Strzelało się przyzwoicie przez kilka godzin, ale port - kpina. 5/10.
Uwielbiam Bayo. Jedna z moich ulubionych gier Climax/10.
Wraz z nowymi aktualizacjami i nowym DLC powróciłem do
Dead Cells przechodząc go kilkanaście razy. Genialna gra, jedna z najlepszych w jakie miałem przyjemność kiedykolwiek grać. 10/10.