W ten sposób, przyjmując za jedyny wskaźnik "ubogi gameplay", to zaraz będziemy robić versus TLoU do Skyrima/Ciemnych/FFXIV Beta/Dogma i tutaj w ogóle będzie porażka gierki ND. Takich rzeczy się nie porównuje, bo wynika ze specyfiki tytułu.
Tyle w temacie grywalności.
Idziemy dalej:
Do tego wszystkiego długość gry
SH2 - 12 godzin + pięć zakończeń + dwa poziomy trudności zagadek. Zagadek, a nie taszczenia druta.
fabuła plus mega zwroty akcji
SH 2 - fabuła jest, zwroty akcji są i są lepsze.
filmowe wstawki
Szukasz zalet z dupy, albo nie rozumiesz specyfiki Silent Hill. SH 2 to
melancholijna opowieść, ostatnia podróż kolesia dręczonego wyrzutami sumienia po morderswie swojej umierającej żony będącej dla niego ciężarem, oszukującym się (zajebisty twist) i szukającym też czegoś lepszego, czego nie miał przez ostatnich kilka lat
więc na ch** stawki filmowe rodem ze Spielberga. Choć, jak cię to tak boli, to są, tak ja w każdej praktycznie grze, choć są bardziej ,,stonowane".
charyzmatyczne postacie
Nie rozumiesz specyfiki serii x2. Akurat im mniej postaci w Silent Hill 2 tym lepiej, a postacie w SH2 są świetnie zarysowane w swoich rolach.
mega klimat
SH 2 - jest
grafika
PS3>PS2 więc to jest argument z dupy.
animacja postaci
Jak wyżej.
fizyka pocisków
Jak wyżej x 2.
muzyka, dźwięki, odgłosy wszystko w tej grze dosłownie żyje
walka której praktycznie nie ma
Plus, bo to horror.
takie same korytarze
Miasto plus jeziorko hotel, szpital, kręgielnia, więzienie, labirynt. Lokacje, które świetnie wpisują się w charakterystykę serii, pojęcia, którego ty nie rozumiesz.
postać która gada jak dzieciak przed mutacją
Arnie się znalazł.
przez połowę gry nic się nie dzieje tylko wieje nudą
Nuda...Hmmm. Nie czułem. Poza tym nie wiem czy wiesz, ale podobne zarzuty padają pod adresem TLOU.
Czyli SH2 zaliczysz max 2 razy
Imo zaliczyłem o wiele więcej.
Gdzie ten ,,Kane" się pytam?
gówienko są warte
Tyle o gówienkach. Jakiś problem z wypróżnianiem?
To po co ja z nim w ogóle gadke zaczynałem?
Nie to nie, ale to nie mnie będzie głupio
TLoU ładnie niektórych połamał
Ty się może pozbieraj najpierw po złamaniach, które zadałem ci kilka postów temu
Kończę temat.