Kyo, ale nie przejmuj schedy po Jurasie w uporczywym wrzucaniu słabszych momentów gry. Bo jeżeli śmiejesz się z Asasyna przez tekstury (które jak wiesz PS4 ma gorsze niż One X i PC), to aż dziw, że
Nioh tak wysoko oceniłeś, bo tam to z teksturami jest źle, szczególnie w DLC, które ograłeś, ale też nikt przez 40 godzin gry nie chodzi z kombo przybliżenie + łuk. No bądź poważny.
Ja kupiłem w 2017 kilkadziesiąt gier na różne platformy i swoją opinię wyraziłem w odpowiednim temacie (teraz dorzuciłbym
theHunter, o którym mi Chew przypomniał).
Jeżeli chodzi o 2017r. to do tej listy zdecydowanie warto dodać takie pozycje jak:
- Cuphed
Gra prezentuje się fantastycznie i w przeciwieństwie do reszty gier z tej listy, będzie się woooolno starzeć.
- Assassin's Creed Orgins.
Niesamowicie wygląda ta gra. Dodatkowo biorąc pod uwagę fakt rozmiaru mapy, szczegółowość - mistrzostwo. No i stylistycznie pięknie się przedstawiają przygody Bayeka. Kyo, nie doszukuj się gorszych tekstur, bo te w większości gier są obecne, a Nioh ma je znacznie gorsze, a jest pozycją o wiele, wiele mniejszą.
- Wolfestein II
Obok Battlefront II najpiękniejszy FPS jaki istnieje.
- Horizon: Zero Dawn
Bajecznie się prezentuje. Do pełni szczęścia brakuje 60klatek, ale bez tego gra jest śliczna.
- Forza Motorsport 7
Na liście nie mogło zabraknąć najlepszej gry wyścigowej ur. która dodatkowo oferuje obok Godrizon III najlepszą jakość grafiki. Co wprawia w zdumienie, na One(S) w fHD+60k/s, a na One X w jeszcze lepszej wersji (samochody) z kombo 4k+60klatek.
- Battlefront II
Jeszcze piękniejsza, niż wybornie wyglądająca poprzedniczka i to w godnej rozdzielczości.
- WipEout Omega Collection
Jedna z najlepiej prezentujących się gier na PS4 Pro. Zdecydowanie.
- Zelda Breath of the Wind
W wersji przenośnej rozkochuje w swoim uroku grającego. Wyróżnienie również dla Doomiastego w takiej wersji.
- Destini II
Już wersja konsolowa nosi miano bardzo ładnej, ale ta na PCMR idzie klasę-dwie wyżej, a to za sprawą stałyh 60 klatek, które w tego typu grach robią ogromną robotę.
To chyba tyle. Z zawodów warto wspomnieć o Andromedzie, GTS, Shadow of War, które oczywiście nie są brzydkie, bo to (bardzo) ładne gry, ale można było się spodziewać po nich o wiele więcej, szczególnie po tworzonym przez lata i to na jeden sprzęt GTS.
Każdy ma prawo do własnej opinii. Widzisz, ja jestem zachwycony oprawą Zeldy. Grałem i uważam, że świetnie wygląda. Kilku użytkowników Słicza z GO podziela moje zdanie, a ci banicjusze i reszta, która się obraziła na forumek i uciekła, twierdzą, że to bieda graficznie, ale oni na reddicie grę widzieli, więc wiesz.
I już nie dyskredytuj tak cd-a, bo oni chwalą
Orgins (choć wytknęli też minusy, dlatego gra dostała 9/10 za grafikę), to nie bo niby dla gimby. Digital Foundry wlepiło mu drugie miejsce po Hori, i też źle, bo coś tam.
Szanuj odmienna opinię, bo ludzie mają doń prawo, szczególnie, że odpowiednio ocenę argumentują i cię/innych nie atakują swoim zdaniem.
Jeżeli nie podoba ci się AC"O napisz "Chu**a grafa bo tekstury średnie na PS4 - 7/10" i tyle. Nikt nie będzie tracił czasu na sprzeczki o takie błahostki.
No.