Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1074445 razy)

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #2920 dnia: Czerwca 26, 2006, 09:50:38 am »
Cytat: "CassSept"

NES, dokładnie trudno stwierdzić, ale może z 70 milionów (jest podane 65 mil. na ok. 1994, a NES był produkowany do 2003) miał, co i tak było ogromną liczbą jak na tamte czasy.

Nie zapominaj o egzemplarzach "mniej oficjalnych", czyli tych wszystkich Pegasusach, Polystation itd. ;) Ja podzielam zdanie CassSepta, że jeśli któryś handheld dobije do 100mln, to będzie to NDS. Zwłaszcza po tym, jak DSLite stał się urządzeniem trandy i groovy na całym świecie, nie tylko w Japonii. :)

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #2921 dnia: Czerwca 26, 2006, 09:57:21 am »
nie zaczynajmy kolejnej kłótni

Ale właśnie to robisz...

Dane nt. łącznej sprzedaży Game Boya mam z angielskiej wikipedii - jeśli możesz potwierdzić 190 milionów, słucham!

wyników z Europy nie znam

Pewnie 5 milionów PSP więcej niż DS skoro w danych z marca PSP ma globalną sprzedaż minimalnie większą od DS'a  :wink:
Weź też pod uwagę, że na PSP nadciągają wielkie tytuły - Tekken, MGS, Silent Hill, a DS większość hitów już wypstrykał  :mrgreen:

Jak dla mnie to lepipej już zakończyć offtopic  :roll:

Off

• Towarzysz
« Odpowiedź #2922 dnia: Czerwca 26, 2006, 09:58:50 am »
Mam pytanko, możecie mi napisac albo podać linka z wmiarę aktualnymi wynikami sprzedaży konsol? Nie lubię Gogli  :roll:
23 MARZEC 2007 - Welcome HOME

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2923 dnia: Czerwca 26, 2006, 10:11:42 am »
Cytat: "Off"
Mam pytanko, możecie mi napisac albo podać linka z wmiarę aktualnymi wynikami sprzedaży konsol? Nie lubię Gogli  :roll:

No nie wiem... chyba możemy  :roll:

http://www.videogamecharts.com/page2.html

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2924 dnia: Czerwca 26, 2006, 10:18:07 am »
Cytat: "Iras"
Pewnie 5 milionów PSP więcej niż DS skoro w danych z marca PSP ma globalną sprzedaż minimalnie większą od DS'a Wink

Porównujesz wyniki sprzedaży konsol faktycznie sprzedanych (DS) do ilości konsol dostarczonych (PSP) do sklepów o_O

DS większość hitów już wypstrykał

o_O

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2925 dnia: Czerwca 26, 2006, 10:31:49 am »
Dane nt. łącznej sprzedaży Game Boya mam z angielskiej wikipedii - jeśli możesz potwierdzić 190 milionów, słucham!

Game Boy = 70 milionów
GameBoy Color = 50 milionów
GameBoy Advance = 75 milionów
70 + 50 + 75 = 195 :mrgreen:

Pewnie 5 milionów PSP więcej niż DS skoro w danych z marca PSP ma globalną sprzedaż minimalnie większą od DS'a Wink

Tylko że na tej liście PSP w Japonii do końca marca dostarczone było 4,7 miliona, a ostatnie wyniki sprzedaży z Japonii (MediaCreate) mówiły o ok. 3,5 miliona z Japonii (koniec czerwca). DS dochodzi w Japonii do 9 miliona... W USA co miesiąc DS traci 10k, a ponieważ miał bardzo mocny start, to nadal prowadzi tam o ok. 0,5 - 1 milion. Z Europy dane z ubiegłego roku mówiły o przewadze 2 milionów DS`ów, jak w tym roku jest to nie wiem (oprócz tego że od marca po premierze Animal Crossing DS dostał mocneeego boosta w sprzedaży, a sama gra stała się hitem i do dziś jest na szczycie najlepiej sprzedających się gier).

DS większość hitów już wypstrykał

Największe hity jeszcze nie dotarły :mrgreen:
W sierpniu wychodzi Final Fantasy, w październiku Zelda, w grudniu jeśli GameFreak się wyrobi to wyrzuci na okres przedświąteczny te PRAWDZIWE pokemony (Diamond/Pearl) i z PSP nic nie zostanie :mrgreen:

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2926 dnia: Czerwca 26, 2006, 10:36:57 am »
Cytat: "xelloss"
Porównujesz wyniki sprzedaży konsol faktycznie sprzedanych (DS) do ilości konsol dostarczonych (PSP) do sklepów o_O

Skąd to założenie? Dlaczego jesteś pewny, że to nie liczba sprzedanych PSP albo DS'ów, dostarczonych do sklepów? Ja podaje dane z rankingu "World-Wide Yearly Console Hardware Sales" i nigdzie nie jest zaznaczone że dane dla DS'a i PSP są zbierane na różnych warunkach.  

Przedstaw mi sposób, w jaki Nintendo sprawdza, ile DS'ów jest już u klientów a ile na sklepowych półkach.

Na konferencji podczas E3 podawali wyniki sprzedaży PSP i nawet na GO pisze jak byk "Światowa sprzedaż tej konsolki osiągnęła już pułap 17,03 mln. egzemplarzy co czyni z niej najszybciej sprzedającą się platformę Sony."

o_O

Mario Kart, New Super Mario, Metroid Prime, Animal Crossing - gry tego pokroju na PSP dopiero nadchodzą.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2927 dnia: Czerwca 26, 2006, 10:40:40 am »
Przedstaw mi sposób, w jaki Nintendo sprawdza, ile DS'ów jest już u klientów a ile na sklepowych półkach.

Po prostu - MediaCreate, NPD, jak ktoś chce może sobie policzyć :lol:

Na konferencji podczas E3 podawali wyniki sprzedaży PSP i nawet na GO pisze jak byk "Światowa sprzedaż tej konsolki osiągnęła już pułap 17,03 mln. egzemplarzy co czyni z niej najszybciej sprzedającą się platformę Sony."

Na stronie Sony pisze co innego :roll:
http://www.scei.co.jp/corporate/data/bizdatapsp_e.html
Units SHIPPED
Mario Kart, New Super Mario, Metroid Prime - gry tego pokroju na PSP dopiero nadchodzą.

Final Fantasy będzie HITEM w Japonii, Zelda też kilka milionów wyrobi, a Pokemon D/P zachowa tradycję poprzedników i granica 15 milionów padnie ponownie :mrgreen:

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2928 dnia: Czerwca 26, 2006, 10:42:09 am »
Mario Kart, New Super Mario, Metroid Prime - gry tego pokroju na PSP dopiero nadchodzą.

Zelda, FF3, nowa Castlevania i tabuny innych. Wybacz, DS się dopiero rozkręca.

Skąd to założenie?

Ano stąd, że są to liczby podane przez producentów i nie od dziś wiadomo, że Sony i Microsoft podają liczby jednostek dostarczonych do sklepów, a Nintendo - sprzedanych. Nie ma co się z tym kłócić. Jedynie dziwi mnie bezsens zestawiania tych liczb w jednej tabelce.

A jak to sprawdzają? Są agencje zbierające odpowiednie dane (ELSPA, NPD, Media Create), a w krajach, gdzie nie ma takich agencji mogą sami monitorować sprzedaż. Zwróć uwagę, że Nintendo podało tę liczbę na początku maja - mieli więc miesiąc na zebranie danych.

raffal81

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #2929 dnia: Czerwca 26, 2006, 11:07:16 am »
Co do sony to im zycze jak najlepiej ;) bo przeciez konkurencja jest zdrowa i potrzebna ;))

Cena cena ale przypomnijmy sobie ze ps2 kiedys stalo za ponad 3 tys zl ;)
A i tak nie miala sobie rownej :)))

Tak naprawde jak wyjdzie i okaze sie konsola godna tych pieniedzy to i tak duuuuzo osob ja kupi i to jest pewne :) nawet jezeli mieli by zbiera przez dluzy czas kasiore :)

cena zwrosla za pewne przez tego BR sony dalo krok do przodu, tylko za pewne bedzie miala troche klopotow na samym poczatku z tym czytnikiem, awarie, itp zeby sie nie powtorzyla sprawa z padaniem laserow  heehe :)

wyjdzie sony okaze sie ze mozliwosciami jest prawie identyczna jezeli chodzi o xbox360 ;] i decyzja bedzie wylacznie w zakresi gier kto co lubi :)

ostatnio tak ssie zastanawialem jak to jest :) ze wychodzi konsola typu PS2 i xbox i sa w sumie mozliwosciami do siebie podobne :) czy tez kiedys PSX i saturn ;) jedna firma sciga sie z druga o podboj rynku a w sumie zadna nie potafi na starcie zmiazdzyc konkurenji ;PPP nie no wiem ze chodzi i o kase itp :) ale tak mnie to ciekawilo ;P

co do WII uwazam ze i tak w miare odniesie sukces japonczycy lubia takie nowinki ten pad i sposob rozrywki jest naprawde swietny :) ich nie bedzie interesowalo co sie dzieje na swiecie tylko co sie dzieje w tej japoni :D:D:D

te pady cih w sumie to krok do przodu ;) ciekawe jak sie w to bedzie gralo ;) co do grafiki hymm zaowazyliscie jakimi grami japonczycy sie ciesza ? ja czesto jak ogladam screeny czy filmiki z takich gier to nawet nie wiem na co na ekranie patrzec :P to faktycznie sa inni ludzie :D:D

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #2930 dnia: Czerwca 26, 2006, 12:04:05 pm »

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #2931 dnia: Czerwca 26, 2006, 12:16:59 pm »
Cytat: "Mikes"
http://www.gram.pl/news.asp?id=1987

O k*urwa

Moze jak ludzie beda robic duzo szumu w sieci to Sony jednak postara sie dorzucic do nowego pada wibracje  :wink:

EDIT:

SZZZZZZZZUUUUUUUUM  :lol:

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2932 dnia: Czerwca 26, 2006, 12:27:07 pm »
Piter_neo, jak już tu jesteś to zadam ci pytanie - co sądzisz o docelowych 30 klatkach Heavenly Sword?

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2933 dnia: Czerwca 26, 2006, 12:46:01 pm »
Piter_neo, jak już tu jesteś to zadam ci pytanie - co sądzisz o docelowych 30 klatkach Heavenly Sword?

Beznadzieja. Nie tego oczekiwalem po wysokobudzetowych produkcjach na konsole nowej generacji. Mysle jednak, ze znajda sie takze developerzy, ktorzy beda potrafili stworzyc przepiekna grafike z superplynna animacja... oby  :wink:

-Piotrek-

• Towarzysz
« Odpowiedź #2934 dnia: Czerwca 26, 2006, 12:46:11 pm »
Cytat: "jay jay"
wg Tap-Chana  Sony  będzie miało poważne problemy w Japonii .

Załamka :cry:

To znaczy jaki "poważny problem" ? Opisz dokłaniej o co chodzi.
Front Mission 5 English Patch
http://www.frontmission.info/

Mastu-son

• Towarzysz
« Odpowiedź #2935 dnia: Czerwca 26, 2006, 12:55:23 pm »

Cisza....:) Dla mnie to jakiś żart!! Grałem na soniaczach od ich powstania (1995) i zawsze najlepsze gry na te platformy oferowały 60fps: Tekken, Ridge Racer, Wipeout; na PS2: GT3, Tekkeny, VF... Zwróćmy uwagę, że już na PS2 wiele gier (Wipeout fusion, SCII) miały problemy z utrzymaniem frameratu na poziomie 60 fps (i również zdarzały się przycinki), co jest kpiną! Niby coraz mocniejszy sprzęt, efekty "nie z tej ziemi", a rzecz podstawowa - płynna animacja, schodzi na dalszy plan. I tu next-geny walą w ch@#a równo - GOW 30 fps, HS to samo.. Żeby nie było, że czepiam się tylko Sony, na x360 jest to samo, np. "wielki" Oblivion. Gdzie te czasy animacji w 1 ramie? Teraz mamy to samo co na PC, a w next-genach na poprawę się nie zanosi - HDTV obciąża procki. Pocieszające jest, że np. takie DMC, GOW czy NG pokazały jak powinna wyglądać animka (a do tego czy 2 pierwsze miały 1 ramke to pewny nie jestem).

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #2936 dnia: Czerwca 26, 2006, 13:35:29 pm »
Cytat: "Piter_neo"

Beznadzieja. Nie tego oczekiwalem po wysokobudzetowych produkcjach na konsole nowej generacji. Mysle jednak, ze znajda sie takze developerzy, ktorzy beda potrafili stworzyc przepiekna grafike z superplynna animacja... oby  :wink:

Chyba nie myslicie, ze na nex-genach beda same gry w 60fps  :lol:
Pamietam jak przesiadalem sie z psx/n64 na ps2/xbox i tez byłem zły, mowiąc "co to za next-geny? gry w 30fps! Halo tez w 30fps! no nieeee:/"
Teraz inaczej nie bedzie.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2937 dnia: Czerwca 26, 2006, 14:00:50 pm »
Cytat: "siudym"
Chyba nie myslicie, ze na nex-genach beda same gry w 60fps Laughing

Ja tak nie myślałem. Jednakże w tym wypadku zadałem pytanie, bo Piter_neo wyraził raz w komentarzach do jakiegoś newsa, co sądzi o kwestii 30/60fps i chciałem, żeby odniósł to do tej gry. Ponadto gatunek slasherów tradycyjnie był ustawiany na 60 klatek i dlatego dla wielu osób było to zaskoczeniem, zwłaszcza że gra wyciągała docelowy framerate na E3, jakieś 8 miesięcy przed premierą. Ale jeśli w grze będą masowe butwy jak w trailerze przed rokiem, to w sumie nic dziwnego, że się na coś takiego zdecydowali.

Dla mnie osobiście najważniejsza jest stabilność framerate'u, mogę grać w 30 klatkach, ale ważne żeby nie cięło, co mnie szczerze mówiąc potrafi ostro wkurzyć (H-L2 na Xbox).

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #2938 dnia: Czerwca 26, 2006, 14:07:49 pm »
Mnie tez wkurza jak taki Moto Gp na x360 przycina czasem mimo ze jest to stara gra przerobiona z paroma dodatkami. niesamowite jak developerzy potrafia pieprzyc takie rzeczy. Zamiast 60 katek które spadaja do 10-15 czasem mogli zrobic chociaz stale 25-30.

NHS

• Towarzysz
« Odpowiedź #2939 dnia: Czerwca 26, 2006, 14:38:17 pm »
Cytat: "Mikes"
http://www.gram.pl/news.asp?id=1987

O k*urwa

Też dziś czytałem ten artykuł i oglądałem filmiki, w sumie śmieszna sprawa z tym kontrolerem się robi.

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: 1
  • Że niby coś.
« Odpowiedź #2940 dnia: Czerwca 26, 2006, 15:00:34 pm »
Po pierwszej generacji gier nie ma się co spodziewać w każdej grze stabilnych 60fps. Zreszta, jeden z twórców HS pod koniec tego wywiadu ostatniego zaznaczył, że developerzy ledwo używają mocy Cella, i że na efekty trzeba będzie poczekać, ale warto   8)

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2941 dnia: Czerwca 26, 2006, 15:14:23 pm »
Warto czy nie, nie mamy innego wyboru. W ostateczności maniacy grafiki mogą kupić wypasione PC i cieszyć się Crysisem.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2942 dnia: Czerwca 26, 2006, 15:31:35 pm »
Co do tego kontrolera, ja rozumiem, business to brudna czasami wojna, ale czy Sony już nie przegina z tymi ściemami? Ściemnia wiele firm, ale to już lekka przesada. Nie rozumiem czy na dłuższą mete to im się będzie opłacać.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2943 dnia: Czerwca 26, 2006, 15:32:53 pm »
To było oczywiste wraz z pierwszą chwilą, gdy powiedzieli, że połączenie tych technologii nie jest możliwe, że kłamią, więc nie ma co się dziwić zanadto.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2944 dnia: Czerwca 26, 2006, 15:48:57 pm »
To było oczywiste wraz z pierwszą chwilą, gdy powiedzieli, że połączenie tych technologii nie jest możliwe, że kłamią, więc nie ma co się dziwić zanadto.

Właśnie biorąc pod uwagę, że chyba nikt w to nie uwierzył dziwi oficjalne podejście Sony. Chyba bardziej by się opłaciło proste postawienie sprawy - "Nasz nowy kontroler nie będzie miał wibracji, z powodu wiadomych komplikacji prawnych, ale za to mamy nową megafackingczaderską blabla bla... funkcje..." coś w tym stylu.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2945 dnia: Czerwca 26, 2006, 17:07:59 pm »
No cóż, od pierwszej chwili to było dziwne bo coś Nintendo udało się zrobić kontroler z akumulatorem, mający wibracje, czujnik ruchu i do tego jeszcze nawet głośniczek :P!

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2946 dnia: Czerwca 26, 2006, 19:12:27 pm »
No cóż, od pierwszej chwili to było dziwne bo coś Nintendo udało się zrobić kontroler z akumulatorem, mający wibracje, czujnik ruchu i do tego jeszcze nawet głośniczek :P!

Tylko że pilocik wymaga dodatkowych czujników z którymi jest problem -
http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,28945;core.html

A z mikrofonu zrezygnowano - http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,28960;core.html  :lol:  :wink:

Wracając do tematu, od początku było wiadomo, że chodzi o proces z Immersion. Ale może jednak Sony się z nimi dogada  :)

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2947 dnia: Czerwca 26, 2006, 19:34:49 pm »
Cytat: "Regulamin"
8. Podawanie odnośników do serwisu gry.wp.pl jest surowo zabronione. Niestosowanie się do tego punktu grozi natychmiastowym banem.

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
« Odpowiedź #2948 dnia: Czerwca 26, 2006, 20:01:36 pm »
Xelloss nie strasz  :shock: Juz sie zaczałem zastanawiac co tu jeszcze robie.

Nowe screeny z Resistance:
http://www.gamesarefun.com/games/ps3/resistance/09.jpg
http://www.gamesarefun.com/games/ps3/resistance/07.jpg
http://www.gamesarefun.com/games/ps3/resistance/10.jpg
http://www.gamesarefun.com/games/ps3/resistance/11.jpg

Nie wiem po co oni ten tytuł robią z obsługą 1080p. Mogli by troche podciągnąć oświetlenie  :roll:

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2949 dnia: Czerwca 26, 2006, 20:05:28 pm »
I AF.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #2950 dnia: Czerwca 26, 2006, 20:51:04 pm »

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2951 dnia: Czerwca 27, 2006, 13:25:40 pm »
PS3 bedzie uzywal do chłodzenia ciepłowodów (Heat Pipes):

http://www.news4gamers.com/ps3/News-3061.aspx

Ifnormacja o ciepłowodach z Chip.pl
http://tinyurl.com/eptjq

No to prognozy snute przez niektorych o prawdopodobnym przegrzewaniu sie PS3 tak jak X360 (i zwisach konsoli) mozna juz miedzy bajki wlozyc.  :D

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2952 dnia: Czerwca 27, 2006, 14:03:14 pm »
Sony do współpracy przy projektowaniu chłodzenia mogłoby zaprosić japońską firmę Scythe - ich Ninja udanie chłodzi mojego Athlona 64 3000 podkręconego o połowe - z 1,8 na 2,7  :mrgreen:

Heat-pipe od dawna wykorzystywany jest w PC i możliwości takich radiatorów są nieporównywalnie wyższe do tych zwykłych. Myśle że skutecznie sobie poradzą z Cell'em  :wink:

konsolko

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #2953 dnia: Czerwca 27, 2006, 18:39:09 pm »
PS3 zwycięży, na przekór wszystkim przeciwnościom!

http://www.gram.pl/news.asp?id=1998

"Widząca" kamera asem w rękawie Sony?

http://www.gram.pl/news.asp?id=2003

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #2954 dnia: Czerwca 27, 2006, 19:09:50 pm »
Cytat: "konsolko"
PS3 zwycięży, na przekór wszystkim przeciwnościom!

:mrgreen:  takie hasła to może sportowiec wypowiadać bo od niego zależy sukces a nie firma dla której sukces zależny jest od całego świata ;)

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2955 dnia: Czerwca 27, 2006, 19:39:10 pm »
Jak na kogoś tak gorąco broniącego Sony to dziwny link zapodałeś... :/

W sumie wymowa tekstu jest niemiła dla Sony, a Howard niby jak ma mówić?  To że sa optymistyczni to OK, ale że "zmiotą konkurencję" to już zwykła arogancja. Brzydko, panie Howard...  :)

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2956 dnia: Czerwca 27, 2006, 19:42:11 pm »
Żadna z konsol Sony nie miała lekko ale wszystkie odniosły sukces. Jeśli ktoś ma prawo tak mówić, to właśnie bossowie Sony  :)

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2957 dnia: Czerwca 27, 2006, 19:51:20 pm »
PS2 miało bardzo bardzo lekko i to było niesłuszne.:( Na Dreamcasta wychodziły co chwilę jakieś rewelacyjne tytuły, a wszyscy olewali platformę bo Sony obiecało cuda na kiju i czekali na PS2.:/ Na szczęście tym razem MS nie dał się stłamsić w zarodku jak wówczas Sega.

tiktak

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #2958 dnia: Czerwca 27, 2006, 21:14:44 pm »
Sega nie potrafila wypromowac konsoli a Sony tak i tyle. Np. po kiego grzyba pakowali ogromna kase w sponsoring Arsenalu(?) nawet jak dawal ciala. Sony walnelo bilboard za bramkami na stadionach na ktorym rozgrywane sa rozgryki UEFA i...?
Poza tym DC mial sporo dobrych gier ale nie mainstreamowych to bylo tez przyczyna komercyjnego zgonu. Mimo to do dzis wychodza na nia bardzo dobre gry (Under Defeat, Border Down, srednie Radilgy). Mimo ze PS2 dostawalo sporo gier ktore nazwalbym "unfair" typu dresiarskie GTA czy tez rozdmuchany Metal Gear Solid to i tak PS2 ma absolutnie miazdzacy line-up i sukces konsoli jest w pelni zasluzony, tak jak psxa. Nigdy bym sie nie pokusi o stwierdzenie ze jechalo na marce bo wyszla na nia wiele nowych swietnych serii (np Kingdom Hearts, Jak & Dexter, Ratchet) Efekt - sprzedaz przez 11 lat 2 stacjonarnych(!) konsol w ilosci wiekszej niz 5 gameboyow(!) przez 17lat.

Nie sadze ze wypowiedzi szefow wielkich koncernow mozemy rozpatrywac pod katem dobry/zly. Sony powie ze sprzeda sie najlepiej, MS powie ze chca sprzedac tryliard konsol do konca roku a Nintendo ze wygra bo jako jedyni maja jakis super pomysl i co, mamy sie obrazic?

Co do "widzacej kamery" to przyznam ze pierwszy raz uslyszalem cos na ten temat w.... newsweeku;) Przy okazji artykulu o nowych konsolach redaktor nie omieszkal wspomniec ze Sony pracuje nad specjalnym materialem z ktorego mialyby byc robione rekawice co umozliwiloby konsoli widzenie rak z wielka precyzja(a moze i wiecej). Zdziwilem sie wtedy bo nic mi nie bylo o tym wiadomo ale najwyrazniej plotka powoli zamienia sie w prawde

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2959 dnia: Czerwca 27, 2006, 21:22:24 pm »
Cytat: "tiktak"
Przy okazji artykulu o nowych konsolach redaktor nie omieszkal wspomniec ze Sony pracuje nad specjalnym materialem z ktorego mialyby bys robione rekawice co umozliwiloby konsoli widzenie rak z wielka precyzja(a moze i wiecej). Zdziwilem sie wtedy bo nic mi nie bylo o tym wiadomo ale najwyrazniej plotka powoli zamienia sie w prawde.

Tylko że nie będziemy potrzebować rękawic  :)

To rewolucyjne (nie bójmy się tego słowa  :mrgreen:  ) urządzenie, w magiczny sposób przetwarza obraz i jest w stanie rozpoznać nie tylko położenie i ruch w płaszczyznach góra/dół i prawo/lewo ale także bliżej/dalej względem kamerki  :D