Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1074440 razy)

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #2880 dnia: Czerwca 24, 2006, 10:58:52 am »
Dlaczego mam wrażenie że konsolko nie zna polskiego i używa translatora :roll:

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #2881 dnia: Czerwca 24, 2006, 11:14:17 am »
Cytat: "CassSept"

A co Konsolko źle napisal w najnowszym poscie?  :roll:

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #2882 dnia: Czerwca 24, 2006, 11:15:12 am »
Hmm... Czyli taki Wii'mote bez pilota  :D

Kiedy prezentowali przenoszenie mimiki na trójwymiarowy model, modelka nie miała na twarzy "żaróweczek" jak w sesjach motion capture więc coś w tym może być  :twisted:

Specyfikacja HDMI 1.3 robi wrażenie, ale mnie tylko interesuje jak się będzie sprawdzać w praniu  :wink:

Dlaczego mam wrażenie że konsolko nie zna polskiego i używa translatora  :roll:

Czemu mam wrażenie że CassSept nie ma... zresztą nie! Nieważne...  :roll:

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2883 dnia: Czerwca 24, 2006, 11:51:29 am »
Cytat: "lupinator"

A co Konsolko źle napisal w najnowszym poscie?  :roll:

To tak ogólnie, do jego postów, ale jeśli chodzi ci o ten najnowszy:
"My Singstar, 10 screeny"
Ale ogólnie różne kwiatki można znaleźc w jego postach...

raqtimer

• Towarzysz
« Odpowiedź #2884 dnia: Czerwca 24, 2006, 13:51:50 pm »
Ciekawy motyw z tym wbudowanym czujnikiem ruchu ale w takim razie po co by była osobna nowa kamerka do singstara na PS3 która jest na zdjęciach  które pokazał konsolko :?
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej - A. Einstein

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2885 dnia: Czerwca 24, 2006, 13:59:23 pm »
Przecież wbudowane będzie tylko urządzenie do przetwarzania obrazu.
Kamerka będzie osobna więc nie wiem za bardzo o co Ci chodzi  :roll:

raqtimer

• Towarzysz
« Odpowiedź #2886 dnia: Czerwca 24, 2006, 14:11:42 pm »
Prime Sense’s interactive, plug-and-play, multi-platform device has the ability to see, track and react to user movements outside the computer without change of environment or wearable equipment.

O to mi chodzi.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej - A. Einstein

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2887 dnia: Czerwca 24, 2006, 14:20:34 pm »
Z tego co rozumie "plug-and-play, multi-platform device" odnosi się do urządzenia wyprodukowanego przez firmę Prime Sense - w przypadku PS3 może się znaleść w środku konsoli, może być zintegrowane z HD IP Camera albo jako zupełnie osobna skrzynaczka, podłączana do konsoli. Narazie ciężko powiedzieć. Wydaje mi się jednak, że kamera będzie osobno.

A "has the ability to see" to raczej przenośnia - żeby "widzieć" urządzenie będzie potrzebować "oka". Chyba że będzie zintegrowane z kamerą.

konsolko

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #2888 dnia: Czerwca 25, 2006, 08:52:52 am »

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #2889 dnia: Czerwca 25, 2006, 11:55:27 am »
:mrgreen:
a co maja napisac ze oczekuja 10mln ?
pewnie jesli nie sprzedadza 100 mln to firma zbankrutuje ;)

suli dia

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 13
« Odpowiedź #2890 dnia: Czerwca 25, 2006, 13:06:20 pm »
ciekawe czy sprzedaż PS3 osiągnie rekord i czy przekroczy po patu latach pułap 100 000 000 :?:
Umiesz Liczyć, Licz na Siebie!!!

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #2891 dnia: Czerwca 25, 2006, 14:10:40 pm »
Jeśli miała by być tradycja to wyglądało by to tak:

PSX miał 100 mln
PS2 miał 100 mln (szybciej niż PSX)
Ps3 będzie miał 100 mln (szybicej niż PS2)

:wink:

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2892 dnia: Czerwca 25, 2006, 14:12:50 pm »
Mikes zapomniałeś dodać:

PSP będzie miał 100 mln (szybciej niż PS2 - wszystko na to wskazuje)

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
« Odpowiedź #2893 dnia: Czerwca 25, 2006, 14:44:01 pm »

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2894 dnia: Czerwca 25, 2006, 15:15:36 pm »
Cytat: "Ring"
Aż żal na to patrzeć.

Na to co pisze Snejk czy na komentarze dzieci neo?

"PS3 traci exclusive'y jeden po drugim, niedługo zostanie im tylko FinalFantasy, a to też do końca nie jest pewne;)"
"PS3 is dead. Juz na bank nawet fanom PS polecam kupic nowego xobxa360 teraz juz wiadomo jak wyglada sytuacja... ;D"
".jesli sony czyms szybko nie zablysnie to nie dlugo beda mogli lezec i kwiczec..heh..i utrzymywac sie beda mogli tylko z psp;D"
"Oni sami siebie kopią. Najlepszy tytuł jaki PS3 dostanie w najbliższym czasie po premierze nie będzie exclusivem-porażka. Tak właściwie samo to, że na premierę przygotowują same gnioty już o czymś świadczy:/"

Tylko się zastanawiam, czy megazielarz to jest nasz zielarz - jedyna osoba która na gry.wp.pl pisze jakieś sensowne komentarze  :roll:

Nie wiem skąd się wzieła ta nienawiść do Sony. Firma może nie święta, ale dla rynku zrobiła bardzo dużo  :?

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
« Odpowiedź #2895 dnia: Czerwca 25, 2006, 15:30:36 pm »
Ja właśnie wchodze na gry.wp.pl tylko by pośmiać się, jak Zielarz gasi Snejka w większosci jego "newsów"  :D

A żałosne jest to i to - komenatrze wołają o pomste do neiba, ale mając takiego newsmena, nie ma się co dziwić  :?

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #2896 dnia: Czerwca 25, 2006, 15:35:26 pm »
Porażający jest iloraz tych ludzi- AC nie będzie exclusive'm PS3 a więc Sony może się już zbierać. Jeszcze na dodatek Snake ich w tym utwierdza (jak ktoś taki może mieć taką ksywe).

HHH

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #2897 dnia: Czerwca 25, 2006, 15:40:16 pm »
Cytat: "Iras"

"PS3 traci exclusive'y jeden po drugim, niedługo zostanie im tylko FinalFantasy, a to też do końca nie jest pewne;)"
"PS3 is dead. Juz na bank nawet fanom PS polecam kupic nowego xobxa360 teraz juz wiadomo jak wyglada sytuacja... ;D"
".jesli sony czyms szybko nie zablysnie to nie dlugo beda mogli lezec i kwiczec..heh..i utrzymywac sie beda mogli tylko z psp;D"
"Oni sami siebie kopią. Najlepszy tytuł jaki PS3 dostanie w najbliższym czasie po premierze nie będzie exclusivem-porażka. Tak właściwie samo to, że na premierę przygotowują same gnioty już o czymś świadczy:/"

I pewnie sa to komentarze jednego lub dwoch gosci podpisujacych sie za kazdym razem pod innym nickiem...fanboye  :lol:

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2898 dnia: Czerwca 25, 2006, 15:42:36 pm »
Mikes zapomniałeś dodać:

PSP będzie miał 100 mln (szybciej niż PS2 - wszystko na to wskazuje)

Prawde mówiąc obliczenia Sony mnie zadziwiają... PSP sprzedało się w dwa lata 20 milionów (żeby być dokłądnym to rozesłało, ale nie czepiajmy się szczegółów w tej chwili), co daje 10 milionów rocznie. PS2 ma 100 milionów, co daje ponad 15 milionów rocznie, więc jakim cudem PSP jest najszybciej sprzedającą się konsolą Sony?

Anyłej, do tematu. Komenatrze na wp i sam Snake w sobie są dobijający naprawdę... będzie FF XIII, będzie MGS4, God of War3, Ratchet & Clank 4, więc bez [rzesady że od razu koniec świata łolaboga...

@Zielarz: Tak, ta lista nie została potwierdzona, ale niektóre pozycje z tej listy brzmiały totalnie nie realnie a okazały się prawdziwe (NARUTO na X360 wydawany przez UBISOFT? żeby to zgadnąć trzebaby mieć wieeeelkieeego farta...)

Pako

• Towarzysz
« Odpowiedź #2899 dnia: Czerwca 25, 2006, 15:45:41 pm »

Nie wiem skąd się wzieła ta nienawiść do Sony. Firma może nie święta, ale dla rynku zrobiła bardzo dużo  :?

Proste. Sony jest liderem na rynku od dwóch generacji. Ich konsole się sprzedają kilka razy lepiej od konkurencji. Stąd ta nienawiść. Ludzie z przeciwnych obozów muszą jakoś walczyć, są zazrośni sukcesu Sony. Chcieliby aby M$/Nintendo odniosło sukces. Ponieważ właśnie Sony jest liderem to stąd nienawiść do Sony. Taka sama sytuacja miałaby miejsce gdyby liderem był ktoś inny. Podobnie jest z Microsoftem na rynku systemów operacyjnych i oprogramowania. Każdy nienawidzi M$ bo jest liderem itd.( chociaż porównanie do końca nie jest dobre, bo m$ stosuje monopolistyczne sztuczki i inne nieciekawe zagrywki)
Pamiętajcie, na GameOnly są zawsze równi i równiejsi... no nie Lewik?

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2900 dnia: Czerwca 25, 2006, 15:54:43 pm »
Prawde mówiąc obliczenia Sony mnie zadziwiają... PSP sprzedało się w dwa lata 20 milionów (żeby być dokłądnym to rozesłało, ale nie czepiajmy się szczegółów w tej chwili), co daje 10 milionów rocznie. PS2 ma 100 milionów, co daje ponad 15 milionów rocznie, więc jakim cudem PSP jest najszybciej sprzedającą się konsolą Sony?

Twoja ignorancja a także brak elementarnej wiedzy i znajomości tematu mnie zadziwia.

2 lata? PSP w Japonii i USA debiutowało w marcu ubiegłego roku więc na rynku jest dokładnie 15 miesięcy. Na rynek europejski weszło dopiero we wrześniu więc nie minął nawet rok.

Liczba 17,030,000 PSP jest datowana na 31 marca 2006 więc dokładnie rok po premierze. Porównaj to z wynikami PSX i PS2 to będziesz wiedział, że tamte konsole nie osiągnęły w ciągu roku takiego wyniku.

Ja właśnie wchodze na gry.wp.pl tylko by pośmiać się, jak Zielarz gasi Snejka w większosci jego "newsów"  :D

Nie wiem czy potrzebnie się wysila - jego komentarz i tak zniknie w gąszczu innych a dla dzieci, które odwiedzają serwis słowo pana redaktora jest najważniejsze  :?

Ja tam wchodze tylko kiedy ktoś tutaj poda jakiś link.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #2901 dnia: Czerwca 25, 2006, 15:55:27 pm »
@Zielarz: Tak, ta lista nie została potwierdzona, ale niektóre pozycje z tej listy brzmiały totalnie nie realnie a okazały się prawdziwe (NARUTO na X360 wydawany przez UBISOFT? żeby to zgadnąć trzebaby mieć wieeeelkieeego farta...)

Ja nie mam ksywy megazielarz tylko zielarz (wszędzie gdzie jestem zalogowany)  :wink: . Mi się wydaje, że gość tylko wytyka błąd Snake'a (on pisze, że 1UP dotarł dopiero co do tej listy).

konsolko

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #2902 dnia: Czerwca 25, 2006, 16:32:40 pm »

Don

• Gość
« Odpowiedź #2903 dnia: Czerwca 25, 2006, 16:36:24 pm »

Może na przykładzie ze szkoły podstawowej będzie Tobie łatwiej zrozumieć... ;)

Otwierasz sklep spożywczy:

W pierwszym tygodniu sprzedajesz bułki z makiem. W poniedziałek upłynniasz 5 bułek, we wtorek 10 itd, a łącznie w tygodniu sprzedajesz 70 bułek (średnia z całego tygodnia  - 10 bułek na dzień).

W drugim tygodniu sprzedajesz tylko kajzerki. W poniedziałek 10, we wtorek 15, a w ciągu całego tygodnia udaje się Tobie sprzedać 140 kajzerek (średnia  z całego tygodnia  - 20 na dzień).

Aktualnie jest środa trzeciego tygodnia, a Ty sprzedajesz bułki z ziarnem.  W poniedziałek sprzedałeś 15, a we wtorek 20 (średnia na dzień 17 i pół bułki...)  

Dotychczas więc bułki z ziarnem sprzedają się w ciągu 2 pierwszych dni najlepiej ze wszystkich poprzednich produktów (dane porównawcze dla identycznego okresu to: bułka z makiem - 7.5 na dzień; kajzerka - 12.5)...

Mam nadzieję, że te analityczne zawiłości mamy już za sobą i obliczenia Sony już Ciebie nie zadziwiają... :D

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2904 dnia: Czerwca 25, 2006, 19:36:31 pm »
Wiem, trochę pojechałem i przyznaje się do tego błędu... ale tak ogólnie mówiąc to wątpię żeby PSP doszło do 100 milionów (co nie oznacza że nie ma takiej wątpliwości), przyznaję się do błędu.

Zielarz, okej, racja, to całe gimnazjum mnie ogłupia i niszczy moje umiejętno ści czytania ze zrozumiem :lol:

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2905 dnia: Czerwca 25, 2006, 19:54:57 pm »
Cytat: "zielarz"
Snake ich w tym utwierdza (jak ktoś taki może mieć taką ksywe).

węże to dosyć bezmyślne stworzenia,więc jak najbardziej pasuje.
Iras - PSP wystartowało w grudniu 2004 w dżapan. mialem cię poprawić w komentarzach pod newsem, ale to wówczas przeoczyłem.

Pako&Iras - jak zwykle czytając wasze posty odnoszę wrażenie, że wszystkie negatywne emocje i czyny są kierowane przeciwko Sony, a całe dobro świata pochodzi również od tej firmy.

-Piotrek-

• Towarzysz
« Odpowiedź #2906 dnia: Czerwca 25, 2006, 19:56:57 pm »
http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,29090;core.html

Aż żal na to patrzeć.

Ring proszę cię bardzo nie dawaj więcej linków do tego serwisu szczególnie do chłamu tego popaprańca (chociaż dalej napisał , że to news nie potwierdzony ale sam tytuł mówi dużo więc całą resztę sobie może darować).
Ten gość powinien dostać nagrodę w dziedzinie "MS - Rozpowszechnianie Fanboy’stwa"
Front Mission 5 English Patch
http://www.frontmission.info/

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
« Odpowiedź #2907 dnia: Czerwca 25, 2006, 21:08:34 pm »
Dobra, nie będę już was dręczyć tym siedliskiem anty-fanów Sony  :wink:  Szkoda tylko, że największa (podobno) strona o grach w Polsce się tak stoczyła na dno i to za sprawą jednej osoby, która nienawidzi Playstation.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2908 dnia: Czerwca 25, 2006, 21:38:48 pm »
Cytat: "xelloss"
Iras - PSP wystartowało w grudniu 2004 w dżapan.

OK, faktycznie. Ale ponieważ to tylko Japonia a w reszcie świata mocno się spóźniło, bardzo to nie wpływa na to co pisałem  :wink:

Cytat: "xelloss"
Pako&Iras - jak zwykle czytając wasze posty odnoszę wrażenie, że wszystkie negatywne emocje i czyny są kierowane przeciwko Sony, a całe dobro świata pochodzi również od tej firmy.

Bo widzisz... Sony zrobiło wiele dobrego dla branży, a nagonka na tą firmę jest o nieporównywalnie większa niż na dwie pozostałe. A nas, jako rasowych, oddanych Sony fanboji taka sytuacja boli. Sony jest ciężko i nam jest ciężko  :(

Dobra, nie będę już was dręczyć tym siedliskiem anty-fanów Sony  :wink:

Ależ nie, proszę! Zawsze można pośmiać się z lamera Snejka  :wink:  :lol:

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2909 dnia: Czerwca 25, 2006, 22:29:04 pm »
Widzisz Iras, tak musi być, 15 lat temu byla nagonka na Nintendo (które notabene zrobiło więcej dla rynku niż Sony, ale to jest moja opinia, nie chcę rozpoczynać wojny), teraz jest nagonka na Sony, jak nastąpi zmiana lidera (a na pewno nastąpi, żadna firma jeszcze nie trzymała władzy dłużej niż dwie generacje :P), to będzie nagonka na firmę XYZ, zawsze tak było, jest, i będzie :P

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2910 dnia: Czerwca 25, 2006, 22:49:40 pm »
15 lat temu byla nagonka na Nintendo

I ty to pamiętasz? 15 lat temu nie było internetowych idiotów, fanbojstwa i nie było żadnej nagonki...

jak nastąpi zmiana lidera (a na pewno nastąpi, żadna firma jeszcze nie trzymała władzy dłużej niż dwie generacje  :P )

No nie wiem, może jakiś zakład? Nikt wcześniej nie sprzedał stu milionów konsola - Sony udało się dwa razy. Nikt wcześniej nie zagroził Nintendo na rynku handheldów - Sony sprzedaje się na równi.

Ja stawiam, że Microsoft, bez wsparcia Japonii liderem nie zostanie na bank a Wii, ze słabą grafą, szybciej się znudzi i liderem jednak pozostanie Sony  :wink:  :mrgreen:

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2911 dnia: Czerwca 25, 2006, 23:33:31 pm »
Mówiłem że nie chcę zaczynać wojny.

1. Nie było fanbojów, tak myślisz? Nie było internetu, ale to nie oznacza że nie było fanbojów - pierwsze wojna w historii konsol (Genesis/MegaDrive vs. SNES), na pewno miała fanbojów, tak jak Atari vs. Amiga (cholera, młody jestem a więc mogę być w błędzie)

2. Tutaj też nie chcę się kłócić ze sprzedażą PSP, które ma ilośc egzemplarzy 2/3 w porównaniu do DS`a ale nie rozpoczynajmy kolejnej wojny.

Iras, a ja stawiam że Sony będzie miało problemy, zwłaszcza z tą ceną (japończycy mówią że ta cena jest za wysoka! JAPOŃCZYCY!)

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2912 dnia: Czerwca 25, 2006, 23:36:08 pm »
Sony jako przedmiot bezpardonowej nagonki? Bzdury. Po prostu wielu fanbojów Sony uważa że jakakolwiek krytyka tej firmy to bezpardonowy atak.  :D

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2913 dnia: Czerwca 25, 2006, 23:47:06 pm »
CassSept

ad1. Nie było szeroko dostępnego internetu, nie było for - każdy myślał co myślał, wolał co wolał ale nie walczyli bo nie mieli pola bitwy  :lol:

ad2. Microsoft w Japonii nie zdobędzie 2/3 sprzedaży konsoli Sony. PSP mimo gorszej sprzedaży od DS'a w Japonii ma wsparcie tamtejszych developerów - Xbox z tym niestety też ma problem...

Co do ceny to wygląda tak - "uważam że jest drogie" =/= "nie kupie". Większość i tak kupi PS3 - dla Finala, dla Metala i dla wielu innych tytułów. Pozatym konsola jest warta tej kasy  :wink:

Fanboy hater, jeśli dla Ciebie, to, co się dzieje na gry.wp.pl, albo w komentarzach na GO wyczyniają panowie pokroju Logina nie jest nagonką... Mów co chcesz, ale jechanie na Sony jest teraz bardzo na topie  :roll:  Zresztą zobacz, co się dzieje po każdej negatywnej plotce o PS3 (o liczbie takich plotek, tworzonych w głowach nieprzychylnych nawet nie wspominam) :wink:

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2914 dnia: Czerwca 25, 2006, 23:57:18 pm »
ad2. Microsoft w Japonii nie zdobędzie 2/3 sprzedaży konsoli Sony. PSP mimo gorszej sprzedaży od DS'a w Japonii ma wsparcie tamtejszych developerów - Xbox z tym niestety też ma problem...

Z 360 nie jest tak źle, "jakiś" support od japońskich developerów jest. Choć i tak wiadomo,że Japończycy zlewają na tę konsolę.

Fanboy hater, jeśli dla Ciebie to, co się dzieje na gry.wp.pl albo w komentarzach na GO wyczyniają panowie pokroju Logina nie jest nagonką... Mów co chcesz, ale jechanie na Sony jest teraz bardzo na topie  Zresztą zobacz, co się dzieje po każdej negatywnej plotce o PS3

Większość wzrusza ramionami, a garstka ekstremistów nie świadczy o masowym wyżywaniusięza Sony "za nic".

damian

• Towarzysz
« Odpowiedź #2915 dnia: Czerwca 26, 2006, 08:04:29 am »
Nikt wcześniej nie sprzedał stu milionów

hmmm... a NintendoEntertainmentSystem (NES) ? GameBoy ? 8)
Life's a game
Gaming 24:7

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #2916 dnia: Czerwca 26, 2006, 08:04:49 am »
wg Tap-Chana  Sony  będzie miało poważne problemy w Japonii .

Załamka :cry:
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2917 dnia: Czerwca 26, 2006, 09:07:03 am »
Cytat: "damian"

GB miał 70 milionów, GBC 50 a GBA ma obecnie 75 milionów...
DS może być pierwszym handheldem który przekroczy liczbę 100 milionów SPRZEDANYCH, albowiem sprzedaż idzie mu znacznie lepij niż poprzedników, ba, w Japonii jest nawet najszybciej sprzedającą się konsolą w historii.

NES, dokładnie trudno stwierdzić, ale może z 70 milionów (jest podane 65 mil. na ok. 1994, a NES był produkowany do 2003) miał, co i tak było ogromną liczbą jak na tamte czasy.

Jak będzie teraz, zobaczymy... jednak dane są raczej niepokojące dla Sony...

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2918 dnia: Czerwca 26, 2006, 09:15:32 am »
Cytat: "damian"

Cytat: "wikipedia.org"
Nintendo Entertainment System (...)
Szacuje się że na całym świecie sprzedano ok.62 mln. konsol i ponad 500 mln. gier.

I żeby nie było, że jeszcze Famicom - jego w Japonii sprzedało się ok. 15 milionów.

Dokładnych wyników Game Boya nie znam ale sto milionów przekroczy jeśli dodać wszystkie jego mutacje - GB, GB Pocket, GB Light, GBA, GBA SP i GB Micro. Daje to około 120 milionów, ale w tym przypadku mogę powiedzieć, że PlayStation jako pierwsze przekroczyło 200 milionów  8)

DS może być pierwszym handheldem który przekroczy liczbę 100 milionów SPRZEDANYCH

Biorąc pod uwagę, że PSP znalazło się na rynku później (uśredniając, biorąc pod uwage opóźnienie w Europie) stawiam że to konsolka Sony jako pierwsza zejdzie w stu milionach sztuk. Ale jak będzie zobaczymy  :twisted:

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2919 dnia: Czerwca 26, 2006, 09:26:42 am »
Iras, napisałem dane... Razem wszystkie wariacje GameBoya sprzedały się w 190 milionach...

Co do tego, tak, zobaczymy i nie zaczynajmy kolejnej kłótni. Ja sądzę że z powodu obecnych danych (DS wyrabia co tydzień 100k więcej niż PSP w Japonii...) i kilku-milionowej przewagi (w Japonii już z 5milionów będzie, w USA są na równi, wyników z Europy nie znam) to raczej DS będZie pierwszy, ale jak napisaleś - zobaczymy.