Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1074446 razy)

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #2960 dnia: Czerwca 27, 2006, 21:56:09 pm »
Cytat: "Piter_neo"
PS3 bedzie uzywal do chłodzenia ciepłowodów (Heat Pipes):
No to prognozy snute przez niektorych o prawdopodobnym przegrzewaniu sie PS3 tak jak X360 (i zwisach konsoli) mozna juz miedzy bajki wlozyc.  :D

Ciekawe czy MS zmieni stare chłodzenie na podobne w nowym modelu xboxa :wink:

ps. a czy czasem Dreamcast juz nie mial takiego chlodzenia?? Chyba tak.

Cytat: "Iras"

To rewolucyjne (nie bójmy się tego słowa  :mrgreen:  ) urządzenie, w magiczny sposób przetwarza obraz i jest w stanie rozpoznać nie tylko położenie i ruch w płaszczyznach góra/dół i prawo/lewo ale także bliżej/dalej względem kamerki  :D

Kolejne SCI-FI? Strasznie ciekawe czy tak bedzie finalnie (chodzi o uzycie go w PS3)

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: 1
  • Że niby coś.
« Odpowiedź #2961 dnia: Czerwca 28, 2006, 12:04:08 pm »
Co ujrzymy po wlączeniu konsoli :
Cytat: "Famitsu"
The PLAYSTATION 3 menu is separated into 8 large categories, "User"、"Setting"、"Photo"、"Music"、"Movie"、"Game"、"N etwork"、"Friend", all of which will be described below.

User: For instance, if a family consisting of Father, Mother, yourself and your little bother were to use the PLAYSTATION 3, it is possible to have different settings per user. (For example, your own menu could have a lot of game contents, you father's could have a lot of pictures, your mom's could have a lot of music contents, etc)

Settings: Language and various other settings. For example, keyboard and mouse adjustments can be made here.

Photos: This is where you can look at photos from your digital camera. You can also easily create slideshows. The PLAYSTATION 3 allows the insertion of so many different formats of memory cards, such as SD card, memory stick, compact flash, so there is a lot of support for different media types. [As a result] It is likely that there are no restrictions on what kind of digital camera is supported.

Music: Music playback is done here. CD support is obviously included. Since MP3 playback is supported, if you store music on the harddrive, you can playback music [from here...but they did not say exclusively from here]whenever you want.

Movies: Here you playback the beautiful images from your Blu-Ray discs. Although in the demonstration at E3, when you put the BluRay disc in, playback begins [automatically], the official explained that storing the movie onto the harddrive is also possible.

Games: The place for game save management.

Network: A browser is included so internet browsing is very easy [I presume this is because of the keyboard support ]

Friends: This is where you exchange [and interact] with friends. If you have registered a friend, you can check if he/she is online from here. An official has explained that if you have a keyboard, you can use it to chat....but we want details !

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #2962 dnia: Czerwca 28, 2006, 12:07:07 pm »
Te wszystkie opcje brzmią dziwnie znajomo :mrgreen:

Riddick B.

• Gość
« Odpowiedź #2963 dnia: Czerwca 28, 2006, 12:08:49 pm »
Dokładnie. Wszystko już było, albo zastało spatrzone od konkurencji.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #2964 dnia: Czerwca 28, 2006, 12:10:13 pm »
Cytat: "xelloss"
Te wszystkie opcje brzmią dziwnie znajomo

I bardzo dobrze  :mrgreen:

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #2965 dnia: Czerwca 28, 2006, 18:40:22 pm »
Przed sekunda usłyszałem w radiu że w UK koncert r. Williamsa będzie emitowny w HD.

Zaczyna się ;)

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2966 dnia: Czerwca 28, 2006, 19:07:14 pm »
A przypadkiem Mundial też nie jest emitowany w HD w niektórych stacjach ;)?

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #2967 dnia: Czerwca 28, 2006, 19:08:38 pm »
No chyba nawet na Cyfrze + testowali mecze  :D

NHS

• Towarzysz
« Odpowiedź #2968 dnia: Czerwca 28, 2006, 19:14:51 pm »
Polsat Sport HD jest specjalnie stworzony na czas mundialu i tam są mecze w  wysokiej rozdziałce.

Cosmaty

• Gość
« Odpowiedź #2969 dnia: Czerwca 28, 2006, 20:13:53 pm »
Cytat: "Mikes"
Przed sekunda usłyszałem w radiu że w UK koncert r. Williamsa będzie emitowny w HD.

Zaczyna się

Wczoraj ITI zapowiedzialo, ze na jesieni ma zamiar odpalic platforme cyfrowa, w ktorej obraz bedzie w hd czy cus. Nie znam sie ;)

Witos

• Towarzysz
« Odpowiedź #2970 dnia: Czerwca 28, 2006, 20:50:11 pm »
Polsat Sport HD? Na którym on jest kanale?:P
Matka natura jest suką

NHS

• Towarzysz
« Odpowiedź #2971 dnia: Czerwca 28, 2006, 20:59:34 pm »
Cytat: "Witos"
Polsat Sport HD? Na którym on jest kanale?:P

U mnie jest to ostatni kanał, ale obrazu tam nie mam bo mam zwykły tv, więc nie wiem czy to faktycznie leci w HD, ale w nazwie stoi jak byk.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2972 dnia: Czerwca 28, 2006, 21:08:14 pm »
Poza telewizorem HD Ready trzeba jeszcze mieć dekoder HD. Czytałem o tym na hdtvpolska ale w połowie topicu mi się znudziło  :wink:

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 7
  • PSN ID: kamiiru
« Odpowiedź #2973 dnia: Czerwca 28, 2006, 21:51:08 pm »
jak myślicie, ile bedzie kosztować PS3 w dniu premiery w polsce ? Bo 600euro to 2400 pln, myśle że bedzie ok. 2800, no chyba ze MM zrobi promocje. Swoją drogą to niesprawiedliwe. W USA ceny są w dolarach a to jest o wiele taniej! Po drugie niedość że u nas cena jest w euro to jeszcze w polsce zawyżana! Takie ceny w takim biednym kraju, lol

P.S. Może to juz bylo ale chce sie spytać, jakie bede tytul startowe na PS3 (jest jakas lista?)

thorusx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2974 dnia: Czerwca 28, 2006, 22:06:49 pm »
Pytałem się sprzedawcy w  Centrum Sony o premierę/cenę PS3. Pierwsza dobra wiadomość, to taka, że mają mieć konsolki w dniu premiery. Nie wiadomo ile będzie sztuk rzuconych na dzień dobry. Na pytanie o cenę sprzedawca przyznał się, że jest mu ona nie znana, ale powinna wynosić równowartość ceny konsoli w Euro. Ja strzelam, że PS3 będzie kosztować 2999zł, a jak to będzie dowiemy się po premierze;)

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2975 dnia: Czerwca 28, 2006, 22:08:31 pm »
Xbox 360 w przeliczeniu z euro powinien w dniu premiery kosztować 1600 złotych. Polskie sklepy sprzedawały go za 1950. Mimo braku polskiej dystrybucji przebitka w sklepach wynosiła 350 złotych.

PS3 jest w Polsce oficjalnie dostępne więc cena pewnie będzie wynosić dokładnie 2400.

Lista tytułów startowych jest tutaj: http://www.gameonly.pl/forum/viewtopic.php?p=119514#119514

grzyber

• Towarzysz
« Odpowiedź #2976 dnia: Czerwca 28, 2006, 22:10:44 pm »
myślę ze dodadzą jest plus 100 zł za niewiadomo co tak jak było z psp :D
"kiedy patrzysz w otchłań, otchłań zaczyna patrzeć w ciebie..."     Poszukuje ludzii z xboxem !!!!

Riddick B.

• Gość
« Odpowiedź #2977 dnia: Czerwca 28, 2006, 22:13:34 pm »
Cytat: "thorusx"
... że PS3 będzie kosztować 2999zł, a jak to będzie dowiemy się po premierze;)

Na bank będzie tyle kosztować.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2978 dnia: Czerwca 28, 2006, 22:15:39 pm »
Xbox 360 w przeliczeniu z euro powinien w dniu premiery kosztować 1600 złotych. Polskie sklepy sprzedawały go za 1950. Mimo braku polskiej dystrybucji przebitka w sklepach wynosiła 350 złotych.

PS3 jest w Polsce oficjalnie dostępne więc cena pewnie będzie wynosić dokładnie 2400.

Ta "przebitka 350 złotych" to z powodu problemów ze znalezieniem, i na 100% PS3 nie będzie kosztowało na premierze 2400... po prostu, jeśli Sony chce wrzucić 2 miliony na cały świat, co daje ok. 600k na region (dla porównania, zarówno w Japonii i USA PS2 zeszło na premierze po milionie), bardzo szybko zabraknie PS3 i ceny zaczną gwałtownie rosnąć...

thorusx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2979 dnia: Czerwca 28, 2006, 22:17:15 pm »
Tak przy okazji, aż nie chce się wierzyć, że to tak szybko zleciało. Pamiętam jak 1996 w październiku kupowałem przy okazji Gambleriady PSX`a. Zanim się obejrzałem miałem już PS2 (5 lat później). Teraz i ja jestem dziadkiem :D  i nie wiem, czy to wina wieku i zaczynam mieć jakieś omamy, czy faktycznie PS3 będzie już za pół roku. W każdym bądź razie będzie co świętować :wink: .

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #2980 dnia: Czerwca 28, 2006, 22:23:12 pm »
CassSept gadałem z facetem w łodzkim Centrum Sony. Nie był pewny co do ceny - obstawiał że będzie przeliczona po aktualnym kursie euro, ale mówił, że po premierze nie powinno być problemu z dostępnością - cena robi swoje a wystarczająca ilość sprzętu powinna do Polski trafić.

Cytat: "Riddick B."

:lol:

thorusx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2981 dnia: Czerwca 28, 2006, 22:28:32 pm »
CassSept gadałem z facetem w łodzkim Centrum Sony. Nie był pewny co do ceny - obstawiał że będzie przeliczona po aktualnym kursie euro, ale mówił, że po premierze nie powinno być problemu z dostępnością - cena robi swoje a wystarczająca ilość sprzętu powinna do Polski trafić.

Oj bardzo bym chciał, żeby tak było, ale znając różne posunięcia Sony Poland, lepiej nastawić się na wyższą cenę. Wiem, że niby jesteśmy w Unii, ale blablabla.... Lepiej dozbierać te 400 więcej na wszelki wypadek, a jak konsola faktycznie będzie kosztowała=euro, to nadmiar gotówki wydać na gry/osprzęt/piwo bezalkoholowe/kobiety/etc... :wink:

Riddick B.

• Gość
« Odpowiedź #2982 dnia: Czerwca 28, 2006, 22:29:11 pm »

Może byś tak rozwinął swoją jakże błyskotliwą wypowiedz :roll:

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2983 dnia: Czerwca 28, 2006, 22:34:09 pm »
Dzięki serdecznie za szybką odpowiedź.

Jeśli naprawde 2400 za wersje 60GB to nawet nie tak źle, ew. poczekam do stycznia 07 i kupie jak stanieje 100-200zł :)

Propo launch titles to chyba sie na Raymana skusze, od dawna lubie Raymana i nie pogardze kolejną częścią. Znalazłem w necie dokladniejsza liste tytułów tutaj :D

30 tytułów, to o wiele lepiej niz w przypadku X360

michalc

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #2984 dnia: Czerwca 29, 2006, 00:00:52 am »
Cytat: "Colt"
poczekam do stycznia 07 i kupie jak stanieje 100-200zł

raczej nie masz co marzyc o takiej obnizce w tak krotkim czasie :wink:

Linki

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #2985 dnia: Czerwca 29, 2006, 11:49:55 am »
Ja to mam dylemat, kupić sobie autko czy ps3....Nigdy nie spodziewałem się, że będę musiał dokonać takiego wyboru. Jeśli wybiorę konsolke to mam nadzieje, że rodzinka się nie dowie...:P
''...Gdy Zabraknie Miejsca W Piekle, Nieumarli Wyjdą na Ziemie..."

thorusx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2986 dnia: Czerwca 29, 2006, 12:02:20 pm »
Cytat: "Linki"
Ja to mam dylemat, kupić sobie autko czy ps3....Nigdy nie spodziewałem się, że będę musiał dokonać takiego wyboru. Jeśli wybiorę konsolke to mam nadzieje, że rodzinka się nie dowie...:P

Nie no, aż tak drogie PS3 to chyba nie będzie :P  :P . Tak na poważnie, to dylemat faktycznie spory i tylko Ty sam możesz sobie z nim poradzić, ale pomyśl tylko o tych wieczorkach z padem i piwkiem w ręku :wink: , albo o tym nowym błyszczącym rumaku, który dowiezie Cię wszędzie gdzie chcesz. Najlepiej to rzuć monetą, ja czasami jak mam 2 rzeczy, które chcę i nie wiem co wybrać, to tak robię. Ta metoda jeszcze nigdy mnie nie zawiodła :) . Zakładam, że kantem nie stanie :D

Riddick B.

• Gość
« Odpowiedź #2987 dnia: Czerwca 29, 2006, 12:04:38 pm »

Zdecydowanie radzę kupić autko. Zwłaszcza, gdy lubisz gry wyścigowe :wink:

thorusx

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2988 dnia: Czerwca 29, 2006, 12:08:28 pm »

Zdecydowanie radzę kupić autko. Zwłaszcza, gdy lubisz gry wyścigowe :wink:

Tak, tego uczucia przeciążenia i force feedback`u nie zastąpi żadna kierownica Logitecha  :wink:

HHH

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #2989 dnia: Czerwca 29, 2006, 14:59:07 pm »
Cytat: "Ring"
Co ujrzymy po wlączeniu konsoli :
Cytat: "Famitsu"
The PLAYSTATION 3 menu is separated into 8 large categories, "User"、"Setting"、"Photo"、"Music"、"Movie"、"Game"、"N etwork"、"Friend", all of which will be described below.

User: For instance, if a family consisting of Father, Mother, yourself and your little bother were to use the PLAYSTATION 3, it is possible to have different settings per user. (For example, your own menu could have a lot of game contents, you father's could have a lot of pictures, your mom's could have a lot of music contents, etc)

Settings: Language and various other settings. For example, keyboard and mouse adjustments can be made here.

Photos: This is where you can look at photos from your digital camera. You can also easily create slideshows. The PLAYSTATION 3 allows the insertion of so many different formats of memory cards, such as SD card, memory stick, compact flash, so there is a lot of support for different media types. [As a result] It is likely that there are no restrictions on what kind of digital camera is supported.

Music: Music playback is done here. CD support is obviously included. Since MP3 playback is supported, if you store music on the harddrive, you can playback music [from here...but they did not say exclusively from here]whenever you want.

Movies: Here you playback the beautiful images from your Blu-Ray discs. Although in the demonstration at E3, when you put the BluRay disc in, playback begins [automatically], the official explained that storing the movie onto the harddrive is also possible.

Games: The place for game save management.

Network: A browser is included so internet browsing is very easy [I presume this is because of the keyboard support ]

Friends: This is where you exchange [and interact] with friends. If you have registered a friend, you can check if he/she is online from here. An official has explained that if you have a keyboard, you can use it to chat....but we want details !

PS3 Interface (From E3)
http://youtube.com/watch?v=1mq5job_en0&search=PS3%20

raqtimer

• Towarzysz
« Odpowiedź #2990 dnia: Czerwca 29, 2006, 15:29:36 pm »

Co ty chcesz za grata w cenie konsoli wyskrobać? kup konsole znajdź lepszą robote i łyknij coś lepszego na przykład na kredycik a nie "rumaka" za dwia i pół tysiączka :) Wspomniałem już abyś brał konsole? :)
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej - A. Einstein

Mastu-son

• Towarzysz
« Odpowiedź #2991 dnia: Czerwca 29, 2006, 15:41:34 pm »
Dokładnie! Auto to się zaczyna od 10tyś, a jeśli tańsze to skarbonka, a nie auto (chyba że CC - ale to ani auto, ani porządna skarbonka, bo części tanie:)). Mam pewne doświadczenia. No chyba, że kolega miał na myśli zestaw PS3 + 42" LCD + Gry:). Polecam zbierać kasę na porządne autko, (które i tak zapewne okaże się skarbonką - taki urok aut:)) lub łyknąć PS3 i chodzić z nim po ulicy (pod pachą). Efekt podobny jak jadąc dobrą furą - ludzie i laski będą się oglądali i tak samo istnieje duże ryzyko, że posdkoczy "dres" z krzykiem: "wyskakuj ku$#a z....":)

konsolko

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #2992 dnia: Czerwca 29, 2006, 18:23:08 pm »

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2993 dnia: Czerwca 29, 2006, 19:05:30 pm »
W ultimie niektore gry na X360 kosztowały na początku ponad 300 zł a teraz niektore nadal stoją po 290 ;]

W takim razie u nas takie gry bedą po 350-400 zł ;/ a to było by nie do przyjęcia, moze na allegro bedzie taniej albo można miec nadzieje że to tylko gdybania/plotki/nieprawda itd. itp.

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
« Odpowiedź #2994 dnia: Czerwca 29, 2006, 19:15:34 pm »
100$ to obecnie niecałe 330zł ale nie ma szans na gry o takiej cenie.

Gry będą pewnie w przedziale 50-75$ co daje 160 - 240zł, Ultima to wyjątek, i nie należy brać tego pod uwagę. Pozatym jest właśnie allegro i można się też wybrać na giełdę komputerową, gdzie można kupić gry używane ale w idealnym stanie  :P

raqtimer

• Towarzysz
« Odpowiedź #2995 dnia: Czerwca 29, 2006, 19:17:16 pm »
Cytat: "Ring"
100$ to obecnie niecałe 330zł ale nie ma szans na gry o takiej cenie.

W Europie to będzie 100 euro.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej - A. Einstein

playing girl

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #2996 dnia: Czerwca 29, 2006, 19:48:33 pm »
Tam jest napisane, że będa kosztować w przedziale 60$-100$, a nie że będą po 100$. Daje nam to około 80$, czyli u nas 80€ (to tylko założenia..).
80 x 4 {załóżmy} = 320 zł.
Całkiem realne wg mnie, biorąc pod uwagę, że PS3 jest droższe od XO, i gry też analogicznie mogą być droższe. Nowości na X'a oscylują właśnie w granicach 250-300 zł (o Ultimie mówię). Jestem jednak dobrej myśli, bo zostaje Allegro, na którym gry na XO można kupić już poniżej 100zł.
Hmm, to post w temacie o PS3, a pełno w nim o Xboxie :) Dopiero teraz do mnie to dotarło ;P

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #2997 dnia: Czerwca 29, 2006, 20:29:08 pm »

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #2998 dnia: Czerwca 29, 2006, 20:39:42 pm »
Cytat: "zielarz"
Tu jest wywiad po angielsku:

http://www.gamesindustry.biz/content_page.php?aid=18038

Mialem to wlasnie przytoczyc.. kolejna plotka obalona (przynajmniej wstepnie).

Ludzie, te plotki powstaja jak grzyby po deszczu, a co najgorsze, masa osob w nie wierzy. To wrecz nieprawdopodobe jaka nienawisc zrodzila sie przeciwko Sony. Rozumiem, ze wielu moze czuc do tej firmy niechec, ale to juz zaczyna byc po prostu chore. Jeszcze troche i beda organizowane ustawki fanbojow z roznych obozow  :wink:

Linki

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #2999 dnia: Czerwca 29, 2006, 20:46:13 pm »
Najwięcej za gierke dałem 199zł (plus koszty wysyłki) i chyba tylko za RE 5 dam wiecej..ale coraz bardziej realna staje sie wizja ze kupie PS 3 za kilkanaście latek przy okazji RE 6 czy nawet 7.... :|  :|
''...Gdy Zabraknie Miejsca W Piekle, Nieumarli Wyjdą na Ziemie..."