Jak zwykle konkretne argumenty s00sa przećpanego środkami przeciwbólowymi. Weź wolne od forum na czas leczenia jak twoje wypowiedzi mają się ograniczać do bluzgów i prywaty.
a może jest inaczej? podążasz jak leming prawicową ścieżką, nigdy nie przyznajesz się do błędów. używasz ZŁYCH analogii ekonomicznych, jednocześnie podpierając się, że inni też tak robią. zapominasz dodać, że te ich są trafne.
co do filmiku to oczywiści koleś ma rację, tyle że nie porusza bardzo wielu kwestii. żyjemy obecnie w globalnej ekonomi. niewypłacalność grecji = niewypłacalność niemieckich/francuskich banków = kolejny mocniejszy kryzys = pomoc dla tych banków z kieszeni podatników (możliwe, że z całej eu) = ucieczka kapitału z europy = kolejny kryzys w usa (?) = kryzys w chinach (?) = inwazja obcych. NIE WIADOMO. chodzi o to, że skutki są, w tym momencie, ciężkie do przewidzenia i założę się, że nawet sadowski nie byłby w stanie podjąć się ich wskazania.
jedno jest tylko pewne. nie będą należały do przyjemności.
przypomnij sobie co niedawno wywołało bankructwo jednego banku. jedno, wydawałoby się mogło że piko w skali makro, zdarzenie spowodowało lawinę kryzysu na całym świecie. my tu mówimy o bankructwie kraju, ewentualnie nieobliczalnym w skutkach zachwianiu systemu bankowego w dwóch największych gospodarkach europy.
ja rozumiem, że dla sadowskiego to kolejne statsy/wykresy do porównań historycznych i dalszej analizy, ewentualnie brak podwyżki przez dwa lata, ale wtedy tysiące rodzin doświadczyły mega tragedii. teraz nie będzie inaczej, a ty zdajesz się uważać, że nad polską niepokalana dziewica rozłoży jakiś parasol ochronny i będzie miło i radośnie.
no ja naprawdę nie wiem jak mam ci to wytłumaczyć bardziej dosłownie, szczególnie że jestem jednym z kilku, a ty dalej nic.
jeszcze od ćpunów ludzi na celebreksie wyzywasz.
nie dziw się, że niektórzy mają cię za beton.