Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 811262 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 537
  • "Using no way as way, having no limitation..."
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #12320 dnia: Lipca 22, 2010, 00:06:59 am »
Śmierdząca baba, która przychodzi kupować papierosy do firmy w której pracuję. je**na chyba wie jak od niej je**e i specjalnie przedłuża "wizytę" w biurze.
Pewnie myśli, że wydziela zajebiste feromony.

Albo smaruje się tym niemieckim wyciągiem z ci** o którym pisałeś wczoraj.
Też o tym przez chwilę pomyślałem.

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #12321 dnia: Lipca 22, 2010, 00:17:53 am »
Ogólnie to moja praca czasami konfrontuje mnie ze starszymi ludźmi którzy mają już wyje**ne na higienę i od nich je**e na kilka metrów. Patent z płytą chodnikową się nie sprawdzi, co najwyżej mogę asfalt udawać albo wieko od szamba :)

svonston

• Gość
« Odpowiedź #12322 dnia: Lipca 22, 2010, 00:18:59 am »
Chyba nieumyci do miesięcy ludzie to praktycznie takie same doznania jak siedzenie w szambie.

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #12323 dnia: Lipca 22, 2010, 00:41:50 am »
Nigdy nie siedziałeś obok starej, rozkładającej się baby w autobusie/metrze/tramwaju/pociągu?

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #12324 dnia: Lipca 22, 2010, 08:04:24 am »
Nawet nie trzeba siedzieć obok, wystarczy siedzieć w tym samym autobusie czy wagonie :/
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #12325 dnia: Lipca 22, 2010, 08:13:07 am »
Kurde, do biura, które jest ode mnie z 10 m przychodzi masa takich ludków, bo to jakiś oddział związany z targiem. :D

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #12326 dnia: Lipca 22, 2010, 09:13:15 am »
Kurde, do biura, które jest ode mnie z 10 m przychodzi masa takich ludków, bo to jakiś oddział związany z targiem. :D

Urzędas. :)

Palpantine

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #12327 dnia: Lipca 23, 2010, 11:20:35 am »
Nie tyle wkurza, co całkowicie wkur**a mnie sposób przenoszenia się ze studiów wieczorowych na studia dziennie (na moim wydziale). Nie liczą się umiejętności, świetna średnia w indeksie, tylko ponowna rekrutacja, zapłata wpisowego i bicia się z innymi o miejsce na pierwszym roku, po czym dopiero przeniosą mnie na drugi rok. O ile przejdę rekrutację. No i co? GÓWNO! Siedzę dalej w tym samym szambie :( No i z tego druga wkurzająca sprawa - kasa którą miałem sobie oszczędzić na 3DSa idzie na czesne... :cry:
Atari created it, Nintendo pioneerd it, Sony popularized it, Microsoft bought it...

setezer

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #12328 dnia: Lipca 23, 2010, 13:03:35 pm »
Nie wiem czy to w tym temacie powinienem pisać, ale odpaliłem jakieś Brothers in Arms, nigdy w to nie grałem, a ponoć pozytywna gra. Dodatkowo gier nie tykałem wiele miesięcy, więc miałem nadzieję, że się wciągnę. Przeskipowałem intro, bo takie kulawe, że oczy bolą, wreszcie chwyciłem sprawy w swoje ręce... przeskoczyłem kłodę, przeczołgałem się pod inną kłodą i wyłączyłem konsolę. Miałem dość.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #12329 dnia: Lipca 24, 2010, 20:53:07 pm »
Mnie wkurzył Kraków, w którym byłem na 3-dniowym wypadzie. Po pierwsze upał - w takim mieście odczuwa się go bardziej i jeszcze jak pochodziłem to ładnie mnie bańka napierdzielała. Ogólnie byłem z kumplami, oni byli złożyć papiery a ja cos sobie kupić. Strasznie spodobała mi się AGH i wiem, że tam będę studiował, oczywiscie jeśli się dostanę na automę.

No ale mniejsza. Po złożeniu przez nich podać i zakupach poszlismy do mieszkanka. Małe pokoje whui, dobrze, ze byłem zmęczony bo bym tak nie zasnął za cholerę. I teraz najwazniejsza faza - noc.

Przed dwie noce, przez które byliśmy w Kraku zwiedziliśmy chyba wszystkie dyskoteki w promieniu 10 km od rynku. Diva, Kicz, Łubu-Dubu, Ministerwsto, Baccarta, nawet jeszcze kilka nazw pamiętam. Co mnie wkurwiło to, ze niektóre są od 21 lat Oo, a w dwóch sprawdzali dowody, którego kurna oczwiście nie posiadam.

I tu mam pytanie do mieszkańców Krakowa. Czego jest tak trudno w takich klubach wyrwać dupki? oO Wyglądaliśmy w sumie na młode pipki pośród tych studentów(?), ale naprawdę nie spodziewałem się, że będzie coś takiego. :<

Co ciekawe na UJocie spotkaliśmy kilka ładnych dziewczyn, z którymi się od razu zakuplowaliśmy i zrobiliśmy before party. Co z tymi ludzmi w dyskotekach? :(

EDIT: Zapomniałem o jednym! Murzyni! Oni zabierają wszystkie laski :<<

_Music

• Łajka
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #12330 dnia: Lipca 24, 2010, 21:08:58 pm »
I tu mam pytanie do mieszkańców Krakowa. Czego jest tak trudno w takich klubach wyrwać dupki? oO Wyglądaliśmy w sumie na młode pipki pośród tych studentów(?), ale naprawdę nie spodziewałem się, że będzie coś takiego. :<

Bo nie macie gadane, bądź bica. Największe kurwidołki w Kraku to dziewiątka, rdza, cień, respekt (ale tam murzyni) i ministerstwo- tam najłatwiej wam będzie wyrwac jakieś tanie lachony.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #12331 dnia: Lipca 24, 2010, 21:38:29 pm »
W Rdzy, Respekcie, Cieniu i Ministerstwie byliśmy. Niby fajnie, dużo ludzi, ale właśnie wyrwać tam cięzko. Gadane? Nie bardzo bo tam nie ma za dużej możliwości rozmowy. Więc zostaje bić  :cry:

Btw w Cieniu za wejście 10 zł trzeba było zapłacić(!) a w Respekcie 15(!!!). Tam trochę potańczlismy z dupkami(choć też nie za wiele). Np. w takim ministerstwie jak się wejdzie z zaproszeniem to do peirwszej jest wejscie za darmo + drink <okok>.

A Music Ty tam łazisz czasem? Bo po cenach napojów energetyzujących i w ogóle za wejscie wnioskowałbym raczej, że 'przeciętny student' bawi się gdzie indziej. I w sumie nawet patrzac na ludzi nie widziałem "normalnych" tylko jakich gładkich, zblazowanych lalusiów.

Wuher

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #12332 dnia: Lipca 24, 2010, 21:44:52 pm »
Strasznie spodobała mi się AGH i wiem, że tam będę studiował, oczywiscie jeśli się dostanę na automę.

Ale u frajerów na mechanice, czy na Master Race wydziale elektrycznym?

Małe pokoje whui, dobrze, ze byłem zmęczony bo bym tak nie zasnął za cholerę. I teraz najwazniejsza faza - noc.

Poczekaj jak będziesz szukał mieszkania i zobaczysz ile te małe pokoje kosztują.

Co mnie wkurwiło to, ze niektóre są od 21 lat Oo, a w dwóch sprawdzali dowody, którego kurna oczwiście nie posiadam.

I bardzo dobrze. Jest dosyć pijanych studentów i turystów żeby ktoś tam jeszcze potrzebował pijanej gówniarzerni.

lolozordon. Przecież to wystarczy wyjść na parkiet troche dupą poruszać. No chyba, że się ma dupę zamiast twarzy.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #12333 dnia: Lipca 24, 2010, 21:55:29 pm »
Ja tam chodzę wyłącznie do jazzrocka, pięknego psa i tower'a, a tam jest zupełnie inna muzyka, inni ludzie i kompletnie inne klimaty :]

Takiego rodzaju kurwidołki jak wymieniłem to odwiedzałem na pierwszych latach studiów (odpowiedniki powyższych w Rzeszowie), ale absolutnie nie lubię takich miejsc i nie wiem czym musieliby mnie zachęcac bym tam się przeszedł.
Ale studentowi te 10 zł wejściówki nie przeszkadza, bo jest "lans" że go wpuścili, na dodatej że selekcję przeszedł, więc czuje się na poziomie chłopak. 

Wiadomość scalona: Lipca 24, 2010, 22:00:49 pm
Jak patrzę, to lovelasi wannabe ubierają białe koszule (widac że odświętnie się w nich czują), okulary przeciwsłoneczne i chamsko się dołączają do tańca po prostu, no i w ten sposób wyrywają.

Możesz też spróbowac sposobu na Johneggo Bravo, czyli tekst w stylu "jestem zajebisty, choc zatańczymy w kibelku".
« Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2010, 22:00:49 pm wysłana przez _Music »

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12334 dnia: Lipca 24, 2010, 22:15:27 pm »
No sorry, ale jeżeli kryterium jakości klubu/a nawet miasta, jest to czy łatwo tam wyrwać dupy, to chyba coś tu nie gra. Idealny klub to taki, gdzie wpuszczają gimnazjalistów, piwo jest za 1,8zł i każda dziewczyna jest twoja, gdy tylko skiniesz głową. Zaraz, zaraz w Toruniu w Kotłowni tak to wygląda (no prawie, ostatni punkt nie do końca).

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #12335 dnia: Lipca 24, 2010, 22:34:00 pm »
Wuher, co do wydziału to wciąż się zastanawiam, muszę poczytać na czym ciężej, po czym lepsze perspektywy etc...

I źle mnie zrozumieliście, nie pojechałem tam "wyrywać" bo po huj mi dziewczyna 250km od domu? Zresztą w każdym z tych miejsc byliśmy max. godzinę więc... no. Zresztą ciężko mi wytłumaczyć co mam na myśli, powiedzmy że w Stalowej są inne reguły na dyskotekach troszkę.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #12336 dnia: Lipca 24, 2010, 22:45:41 pm »
W Stalowej w arkadii i planecie reguła jest taka, że trzeba się szybko schylac by kuflem nie dostac. Więc małe urozmaicenie.

I źle mnie zrozumieliście, nie pojechałem tam "wyrywać" bo po huj mi dziewczyna 250km od domu?

To Ty dziewczyny szukasz, czy chcesz jakąś na jednorazowy fun wyrwac, zdecyduj się :] Jeśli to pierwsze, to nie pchaj się do takich lokali.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #12337 dnia: Lipca 24, 2010, 22:52:26 pm »
Nie no własnie myślałem, że wy mnie zrozumieliscie jakbym dziewczyny szukał. Chodziło ofkoz o drugą rzecz.

I nie chodzi o to, że funu nie było bo były i jurne dziołchy, że tak powiem. Ale dobicie się do randomowej panienki w tańcu tu a w STW to dwie różne pary kaloszy. Może jakbym miał więcej czasu i był sam to mógłbym sobie pozwolić na luksus rozmowy.

A jeśli chodzi o Arkadię to byłem tam raz i chodzą tam gimnazjalisci. W planecie się chyba nikt od dwóch lat nie prał, ale za to mąki więcej sprzedają. Jednakże chodzę tam raz na ruski rok bo nie przepadam ogólnie za dyskotekami.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #12338 dnia: Lipca 24, 2010, 23:05:02 pm »
To trzymaj się w takim razie jakiś bardziej specyficznych miejsc.
Np. Kokon na Kazimierzu, jak tam jakaś zacznie tańczyc z tobą, to etap poznawania i rozmowy najczęściej jest pomijany, bo od razu zaciągnie do dark roomu.
Ewentualna niedogodnośc jest taka, że równie dobrze jakiś gej może przyłączyc się do tańca i równiez może chciec tam zaciągnąc :]

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12339 dnia: Lipca 24, 2010, 23:21:37 pm »
wkurz mnie moj komp, zwiesza sie bez przerwy, przeinstalowalem dzis windowsa (XP i 7mke)  nic nie pomaga, teraz nawet karty graficznejnie moge zainstalowac bo sie zawiesza glupi ch*j... i siedze sobie na 800x600 na 22 calowym monitorze, a ciapkas mysli ze ma problemy bo mu zadna nie possala (bta. patykiem przez internet bym takiej dziewoii nie ryszyl = takiej co idzie z gosciem poznanym w klubie sie zabawic) sam ogonie stawiam puby/bary nad klubami  te ostatnie zle mi sie kojaza .... z wioska :) ;)
« Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2010, 23:33:36 pm wysłana przez LoNdEk »

1man1jar

• Gość
« Odpowiedź #12340 dnia: Lipca 24, 2010, 23:22:36 pm »
Sprawdź pamięć RAM.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #12341 dnia: Lipca 24, 2010, 23:36:38 pm »
Angolu nie wciskaj mi do klawiatury rzeczy, których nie napisałem! :D
Dwa takie o których napisałeś raczej nie trudno poznac i tylko desperaci chyba na tym korzystają.
Trzy. Bar? Pub? Piwo + dym z fajek = gówno. Jednakże mieszkasz w Anglii więc Ci przebaczam. :angel:

Tango

• Gość
« Odpowiedź #12342 dnia: Lipca 25, 2010, 00:47:14 am »
Sprawdź pamięć RAM.

Wpis, wyciag ram i przeczysc, gniazdo tez mozesz wytrzec. Mialem to samo  :mad:

Patosław

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 147
  • Demons Souls <3
« Odpowiedź #12343 dnia: Lipca 25, 2010, 00:51:18 am »
Ja tam chodzę wyłącznie do jazzrocka, pięknego psa i tower'a, a tam jest zupełnie inna muzyka, inni ludzie i kompletnie inne klimaty :]

Byłem !

Kiedyś pojechałem z kumplem do krakowa i straciliśmy już nadzieje, że znajdziemy knajpę bez umca umca, ale jednak udało nam się.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #12344 dnia: Lipca 25, 2010, 00:58:29 am »
Tower najlepsze lata ma już za sobą.
Historią są już rockoteki w sali, gdzie była nawet rura, teraz to miejsce gdzie można przy dobrej muzyce się piwa napic :]

Patosław

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 147
  • Demons Souls <3
« Odpowiedź #12345 dnia: Lipca 25, 2010, 02:36:27 am »
Historią są już rockoteki w sali, gdzie była nawet rura, teraz to miejsce gdzie można przy dobrej muzyce się piwa napic :]

Ja tam byłem jakieś 4 lata temu  :oops:
« Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2010, 02:39:41 am wysłana przez Patosław »

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12346 dnia: Lipca 25, 2010, 10:55:29 am »
Angolu nie wciskaj mi do klawiatury rzeczy, których nie napisałem! :D
Dwa takie o których napisałeś raczej nie trudno poznac i tylko desperaci chyba na tym korzystają.
Trzy. Bar? Pub? Piwo + dym z fajek = gówno. Jednakże mieszkasz w Anglii więc Ci przebaczam. :angel:

Przeciez w zadnych lokalach nie mozna palic :)

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12347 dnia: Lipca 25, 2010, 11:02:35 am »
.... Jest taki przepis? Więc to jest martwy przepis.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #12348 dnia: Lipca 25, 2010, 11:39:24 am »

Ja tam byłem jakieś 4 lata temu  :oops:

No to jeszcze rura była w użyciu :]

No właśnie, jest przestrzegany, czy faktycznie martwy?

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #12349 dnia: Lipca 25, 2010, 11:41:28 am »
Znaczy w Polsce nie ma, ale on jest Anglikiem. :mad:

svonston

• Gość
« Odpowiedź #12350 dnia: Lipca 25, 2010, 11:43:25 am »
Polakiem żyjącym w Anglii*

1man1jar

• Gość
« Odpowiedź #12351 dnia: Lipca 25, 2010, 11:44:30 am »

Jest przestrzegany.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #12352 dnia: Lipca 25, 2010, 11:54:19 am »
Londek jest Anglikiem, nie bójmy sie tego powiedzieć.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12353 dnia: Lipca 25, 2010, 12:03:38 pm »

Tak jest przestrzegany, w lokalach nie mozna palic, zreszta w budynkach gdzie sie pracuje tez nie mozna palic.

Ciapek jeszcze nie jestem anglikiem, musze jeszcze 2 lata poczekac i wtedy bede sie o brytyjski paszport ubiegal i bede na 2wa smigal sobie.

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #12354 dnia: Lipca 25, 2010, 12:10:00 pm »
Co tak wszystkich do tego Krakowa ciągnie? Te kluby, które wymieniłeś śmierdzą Angolami (LoNdEk no offense) i to oni najczęściej wyprowadzają najlepsze dupy. Jedyny miły wypad po krakowskich klubach jaki pamiętam to był Kitsch (Kicz jak kto woli) kiedy grał D.A.V.E The Drummer. Tylko dlatego tam pojechałem i było nawet fffpyte. Tak to nie przepadam za tym miastem. Często bywam w Krakowie bo mam niecałe 70km, ale jeżdżę tam zazwyczaj w jakiejś konkretnej sprawie. Ewentualnie odwiedzić kumpla i wyjść gdzieś na kręgle itp. Ooo Aqua Park w Krakowie jest świetny. Gokarty niestety mają kiepskie, ale ponoć WRT się przebudowuje więc może to się zmieni.
« Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2010, 12:13:26 pm wysłana przez BoBaN »

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #12355 dnia: Lipca 25, 2010, 12:11:16 pm »
Czyli jak widac da się zakazac tego palenia- a to już napawa optymizmem, a nie wkurza :]

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12356 dnia: Lipca 25, 2010, 14:59:43 pm »
No nie wiem jak to działa, ale tam gdzie ja chadzam jakoś ludzie palą bez chowania się pod stolikami. Tyle że ja nie chodzę tam, gdzie za wejście płaci się 15zł i nie ma ukochanych przeze mnie selekcji. Czyli lokale dla plebsu, a chamom nawet jak się zakaże, to nie posłuchają.

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #12357 dnia: Lipca 25, 2010, 15:02:07 pm »
U nas właściciel lokalu (do jakiegoś tam metrażu) wybiera czy tu się pali czy nie. Skąd żeśta się urwali?

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12358 dnia: Lipca 25, 2010, 15:21:55 pm »
Wiesz gdby ci grozil madat 200 zl to bys sie kilka razy zastanowil przed zapalniem w klubie, wszystko rozbija sie o to jak wlasciciele lokalow scigaja takich "niepokornych", zapalisz fajke w klubie wylatujesz/policja cie zgarnia i grozi ci kara do 50 GBP, w budynkach tj. jak banki,biura itp. do 5k gbp kary mozna dostac, ale nie wiem dokladnie jak te przepisy wygladaja. Fajnie jednak jest w pubach,klubach itp. gdzie wychodzac na dymka mozna nowych ludzi popoznawac itp. ogolnie w UK/Londynie nie ma z tym problemu.

Z innych pozytywnych przepisow w UK mozna wymienic dowolne korzystanie z zieleni czyt. mozna sie opalac, grillowac itp.. w parkach chyba ze jest jakis szczegolny zakaz w konkretnym miejscu, prawo jednak tego nie zabrania. Podobnie spozywanie alkoholu w miejscach publicznych jest OK, a jesli nie robisz problemow jak juz jestes zalany to i policja cie do domu moze odstawic.
« Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2010, 15:24:02 pm wysłana przez LoNdEk »

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12359 dnia: Lipca 25, 2010, 16:29:03 pm »
Z tego co słyszałem, to w Polsce też można już dowolnie korzystać z zieleni, ale to słyszałem rykoszetem, więc mogę się mylić. Co do spożywania alkoholu w miejscach publicznych, to strasznie mnie irytuje ten przepis. Myślę, że dobrym wyjściem byłoby wprowadzenie ograniczenia czasowego? Zresztą jako zwolennik obywatelskiego sprzeciwu jestem przygotowany na mandat, wliczam to ryzyko w przyjemność wypicia piwa nad Wisłą.