Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 718147 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 58
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #15040 dnia: Września 27, 2011, 23:12:15 pm »
Post pod postem  :mad:

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15041 dnia: Września 27, 2011, 23:15:16 pm »
Ale na ten sam temat.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #15042 dnia: Września 28, 2011, 07:26:57 am »
Nie dalem rady. :mad:

Wiadomość scalona: Września 28, 2011, 07:28:16 am
http://www.lotto.pl/183-41fa345a1117c.htm

Kto normalny skresla takie glupie liczby

prart

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 95
  • PSN ID: prarts
« Odpowiedź #15043 dnia: Września 28, 2011, 08:19:09 am »
Maszyna w trybie random.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #15044 dnia: Września 28, 2011, 08:57:32 am »
Wstaję sobie, dzień po wizycie w szpitalu, herbatka, Onet.pl, i taki kwiatek:

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/ostra-krytyka-znanego-biskupa-jest-jak-wilk-w-owcz,1,4863708,wiadomosc.html

Tak czytam, to że Mering jest debilem wiadomo nie od dziś, ale ten fragment mnie wkurzył najbardziej:

To na łamach Księdza pisma pojawiały się nazwiska takich »autorytetów« jak Magdalena Środa (córka prof. Ciupaka, marksisty i »religioznawcy« z czasów PRL)

Ze Środą można się zgadzać albo i nie, można uważać za niebezpieczną feministkę, popierającą mordowanie dzieci i najlepiej mężczyzn, ale że katolicki hierarcha wplata w swój wywód co matka/ojciec/dziadek robił, jakoby to miało znaczenie jakim człowiekiem jest Środa? Co to ma kur** być, najlepsze czasy PRL? Dzieci nazistów też powinno się rozstrzelać, za to co zrobili ich rodzice, dziadkowie? Wnuka Stalina do łagrów, aby odpokutował za grzech dziadka?

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #15045 dnia: Września 28, 2011, 09:08:52 am »
Wstaję sobie, dzień po wizycie w szpitalu, herbatka, Onet.pl, i taki kwiatek:

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/ostra-krytyka-znanego-biskupa-jest-jak-wilk-w-owcz,1,4863708,wiadomosc.html

Tak czytam, to że Mering jest debilem wiadomo nie od dziś, ale ten fragment mnie wkurzył najbardziej:

To na łamach Księdza pisma pojawiały się nazwiska takich »autorytetów« jak Magdalena Środa (córka prof. Ciupaka, marksisty i »religioznawcy« z czasów PRL)

Ze Środą można się zgadzać albo i nie, można uważać za niebezpieczną feministkę, popierającą mordowanie dzieci i najlepiej mężczyzn, ale że katolicki hierarcha wplata w swój wywód co matka/ojciec/dziadek robił, jakoby to miało znaczenie jakim człowiekiem jest Środa? Co to ma kur** być, najlepsze czasy PRL? Dzieci nazistów też powinno się rozstrzelać, za to co zrobili ich rodzice, dziadkowie? Wnuka Stalina do łagrów, aby odpokutował za grzech dziadka?

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #15046 dnia: Września 28, 2011, 09:32:00 am »
To że na mojej uczelni jest pierdolnik to ja wiem nie od dziś...ale teraz to mnie zwyczajnie wkurwili. Co za debile i/lub nieroby tam pracują.
Miałem dziś wybrać przedmiot dodatkowy na specjalizacji, trzeba się streszczać bo u jednego kolesia jest łatwo, ilość miejsc ograniczone etc. Trzeba wejść w "wirtualny dziekanat" czyli takie nasze konto i tam kliknąć na przedmiot. Z tym że kur** jego mać albo dziekanat albo idiota z działu informatyki nie zmienili mi specjalizacji--dawno zapisałem się na gospodarowanie nieruchomościami, ale jak mi powiedzieli że jest za mało osób to postanowiłem zrobić lotną specjalizację na "zarządzaniu zasobami ludzkimi". Oczywiście w tym "wirtualnym pierdolniku" nadal mi figurują nieruchomości. A najlepsze jest to że w środy dziekanat nieczynny.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15047 dnia: Września 28, 2011, 09:34:53 am »
Dzieci nazistów też powinno się rozstrzelać, za to co zrobili ich rodzice, dziadkowie?

A gdzie tam jest coś o rozstrzeliwaniu? Jeżeli dzieci nazistów kontynuują drogę rodziców/dziadków i propagują ideologię nazistowską, to jest to na szczęście prawnie zakazane. Czemu z komunistami powinno być inaczej?

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #15048 dnia: Września 28, 2011, 10:07:50 am »

A gdzie tam jest coś o rozstrzeliwaniu? Jeżeli dzieci nazistów kontynuują drogę rodziców/dziadków i propagują ideologię nazistowską, to jest to na szczęście prawnie zakazane. Czemu z komunistami powinno być inaczej?

Środa komunistką? Pierwsze słyszę. A może każdy kto upomina się o prawa kobiet (btw, Środa nie zajmuje się wyłącznie aborcją, jeśli wyczuwam w jakim kierunku idzie twój wywód) jest komunistą?

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15049 dnia: Września 28, 2011, 10:33:09 am »
Internacjonalizm, antypatriotyzm, antyklerykalizm i promowanie krzywo pojętej 'równości' to przecież podstawy ideologii komunistycznej które doprowadziły do 100 milionów zabitych, a te elementy przecież definiują istotę tekstów Środy - jej argumenty brzmią jakby żywcem przytaczane wypowiedzi komunistycznych demiurgów.

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #15050 dnia: Września 28, 2011, 10:58:42 am »
Ale to był ŹLE wdrożony marksizm. Tak samo jak III Rzesza działała na źle zrozumianym Nietzsche. Tak jakby bycie marksistą oznaczało bycie stalinistą, trockistą czy zwyczajną pochwałę dla PRL. Marksizm, tak jak każda inna ideologia ma swoje nurty. Zresztą rozdrabniamy marksizm, a jeden "komunista" drugiemu nie "równy". To trochę jakby skretyniałych neonazistów stawiać w jednym rzędzie z całą resztą prawicy. Bo CO to jest komuznizm? Marx? Hegel? Fromme? Każdy jest z innej mańki, a wszystko spaja "komunizm". Myślenie o marksiźmie w kontekście ostatniego 100-lecia to jedno, a rozważanie ideologii per se to drugie. Dlatego fakt, że ktoś w rodzinie Środy był marksistą to jeszcze żadne info. To trochę jakbym każdego zainspirowanego Smithem czy Friedmanem zbywał, bo dzieci napier**lają w fabryce Nike.

Wiadomość scalona: [time]Wrzesień 28, 2011, 11:03:01 am[/time]

Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej (Dz.U. z 1997 r. Nr 78, poz. 483):
Art. 13.
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.

Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny (Dz.U. z 1997 r. Nr 88, poz. 553, z późn. zm.):Art. 256.
Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Wolnościowy faszyzm nie istnieje, a wolnościowy marksizm już tak (tu: Fromme). tl;dr - Marksizm =/= totalitaryzm.
« Ostatnia zmiana: Września 28, 2011, 11:12:48 am wysłana przez tarniak »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15051 dnia: Września 28, 2011, 11:18:46 am »
Ale to był ŹLE wdrożony marksizm.

No super. W takim razie jeżeli te cechy które wymieniłem to był 'źle wdrażany marksizm', to Środa promuje właśnie 'źle wdrażany marksizm'. Widocznie komunizmu nie da się wprowadzić prawidłowo, skoro zawsze kończyło się to ludobójstwem, jak chociażby w przypadku Pol Pota, który będąc 'młodym wykształconym lewicowym studentem' w Paryżu i wyznawcą Marksa o pewnie podobnej do Castora gadce w dyskusji z rówieśnikami na szkolnych korytarzach po powrocie do Kambodży wymordował 1/4 swojego narodu wprowadzając swój wymarzony ustrój a w samej stolicy w której urzędował uruchamianie "sprawiedliwego ateistycznego systemu równości" przeżyło zaledwie 23 tysiące z 2 milionów mieszkańców.   

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #15052 dnia: Września 28, 2011, 11:22:33 am »
Tak kur**, oskarż Nietzschego o stworzenie zbrodniczego systemu. Litości. A Pol Pot jeszcze przed rewolucją zaczął oddalać się od "meritum". Ja tam Środy nie lubię, za "ateistycznym systemem równości" również nie jestem, co nie znaczy, że u podstaw miliona rewizji i reinterpretacji Marksa na przestrzeni tylu lat ludzie wciąż to postulują.
« Ostatnia zmiana: Września 28, 2011, 11:25:59 am wysłana przez tarniak »

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15053 dnia: Września 28, 2011, 11:29:28 am »
Możemy jeszcze wdrożyć do dyskusji islamskich fundamentalistów, którzy źle pojmują Koran.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15054 dnia: Września 28, 2011, 11:39:33 am »
Sam przytoczyłeś Marksa, a ja nie mówię o studenckiej teorii pisanej przez natchnionego opium filozofa, tylko o tym jak te jego teorie wyglądają wprowadzane w życie. A jakoś nie widzę żeby aktualnie jakikolwiek polityk otwarcie tworzył podstawy ideologii swojej partii na koncepcji nadczłowieka, a na Marksa powołują się dalej, chociaż świat dziesiątki razy pokazał nam już czym to się kończy. Jeśli wszystko sprowadza się do akademickich rozważań przy kawie i cygarze to można rozpatrywać teorie tych dwóch panów na wszystkie sposoby, jak najbardziej. Ale wprowadzanie tego do faktycznej polityki i uruchamianie systemu represji bo się ich teorię uważa za metodę na zbawienie świata to prosta droga do totalitaryzmu. Więc nie oskarżam Marksa i Nietzschego o tworzenie totalitarnych systemów, oskarżam o to ludzi którzy sądzą że ich radosna twórczość sprawdzi się w rzeczywistym świecie.

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #15055 dnia: Września 28, 2011, 11:41:56 am »

czemu ''upomina'' skojarzyło mi się od razu z utopią :lol:
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #15056 dnia: Września 28, 2011, 13:00:12 pm »
Pamiętaj, że zaczęło się praktycznie od Twojego pytania:

Dlatego też wytłumaczyłem czemu jest inaczej.

Sam przytoczyłeś Marksa, a ja nie mówię o studenckiej teorii pisanej przez natchnionego opium filozofa, tylko o tym jak te jego teorie wyglądają wprowadzane w życie. A jakoś nie widzę żeby aktualnie jakikolwiek polityk otwarcie tworzył podstawy ideologii swojej partii na koncepcji nadczłowieka, a na Marksa powołują się dalej, chociaż świat dziesiątki razy pokazał nam już czym to się kończy. Jeśli wszystko sprowadza się do akademickich rozważań przy kawie i cygarze to można rozpatrywać teorie tych dwóch panów na wszystkie sposoby, jak najbardziej. Ale wprowadzanie tego do faktycznej polityki i uruchamianie systemu represji bo się ich teorię uważa za metodę na zbawienie świata to prosta droga do totalitaryzmu. Więc nie oskarżam Marksa i Nietzschego o tworzenie totalitarnych systemów, oskarżam o to ludzi którzy sądzą że ich radosna twórczość sprawdzi się w rzeczywistym świecie.
Po pierwsze to nie ja przytoczyłem Marksa. Po drugie, prawda jest taka, że nikt nie wprowadził jak dotąd nic co ocierałoby się o poglądy np. Róży Luksemburg, które zresztą stoją w opozycji do złożenia leninizm-stalinizm, które wszyscy tak gromko (i słusznie) krytykują. A poglądy socjalistyczne i komunistyczne nie będą banowane jeśli nie odwołują się do TOTALITARNYCH form sprawowania władzy (patrz zacytowany fragment konstytucji). Dlatego marksista nigdy nie będzie jednoznacznie określał piewców rewolucji październikowej. Może w takim razie kapitalizm określimy jako zły, bo takie firmy jak Coca-Cola zajmowały się mordowaniem związkowców. Może coś jest nie tak z kapitalizmem, skoro koncern który wspierał faszystów, a potem walczył ze związkami zawodowymi wciąż istnieje i ma się wybitnie dobrze? Może niby Pinochet pokazał jak fajnie jest być anty-komunistą? Jak dalej będziemy wszystko widzieć w czarno-białych barwach i wykluczać każdego z osobna to nigdy nie stworzymi nic sensownego.

A pani prof. Środy nie lubię za jej działalność polityczną, jej książki o psychologii są całkiem niezłe. Z drugiej strony przeszłość Środy to nie przeszłość Baumana, żeby rozkminiać ją szerzej. Tyle.
« Ostatnia zmiana: Września 28, 2011, 13:02:54 pm wysłana przez tarniak »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15057 dnia: Września 28, 2011, 13:33:01 pm »
Eh, kręcisz w kółko, a mi nie chce mi się powtarzać, więc wkleje kotka.

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #15058 dnia: Września 28, 2011, 14:23:17 pm »
No bo nie widzę powodu, żeby hejtować Środę akurat za to, że jej ojciec (i pewnie ona też) są marksistami. Jest dużo więcej lepszych powodów, żeby po niej jeździć.

Wkleję pieska dla kontrastu

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #15059 dnia: Października 05, 2011, 13:40:14 pm »
No i już jakaś kur** zaje**ła mi w tylni zderzak. Po prostu ręce opadają. Człowiek dba, pielęgnuje, a tu jakiś zjebus przypierdoli. Dorobiłem sobie w mieszalni lakierów taki odcień, ale i tak wyszedł jaśniejszy, bo to akryl. Ma ktoś pomysł jak zaciemnić coś takiego?

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

svonston

• Gość
« Odpowiedź #15060 dnia: Października 05, 2011, 13:52:13 pm »
Co to to po prawo zdjecia? Dramatycznie polozony lakier.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15061 dnia: Października 05, 2011, 14:01:41 pm »
Spokojnie niekryty krytyku. To od tego uderzenia tak się porobiło, bo zderzak zapewne się wgniótł i wrócił do swojego poprzedniego stanu (lakier wygląda jak zmięte prześcieradło). No i w dwóch miejscach był odprysk, który zamalowałem. Byłem u znajomego lakiernika i powiedział, że po polerce nie będzie po tym śladu.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #15062 dnia: Października 05, 2011, 14:26:56 pm »
Oby, bo strasznie to wyglada.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15063 dnia: Października 05, 2011, 14:33:34 pm »
Z bardzo bliska owszem. Patrząc już z około 1.5 do 2 metrów nic nie widać. I tak planuję polerkę całego auta, więc niedługo nie będzie po tym śladu.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #15064 dnia: Października 05, 2011, 15:46:47 pm »
Wzrost czynszu o ponad 10% (w sumie 20% na przestrzeni ostatniego półrocza) i 500 złotych dopłaty do CO siedząc kur** w zimnie  :lol:

kur** i złodzieje  :mad:

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15065 dnia: Października 05, 2011, 22:57:45 pm »
Najlepiej na swoim, choć kur** biorą podatek za działkę, chałupę, nawet garażu nie oszczędzą  :mad: No i ogrzewanie we własnym zakresie ofkoz (500pln miesięcznie to jest za mało, jak piździ na dworze).

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #15066 dnia: Października 05, 2011, 23:01:13 pm »
Wzrost czynszu o ponad 10% (w sumie 20% na przestrzeni ostatniego półrocza) i 500 złotych dopłaty do CO siedząc kur** w zimnie  :lol:

Dużo zależy od szczęścia i od piętra na którym się mieszka bo niektórzy żyją w zimnie i muszą dopłacać a inni grzeją cały sezon grzewczy i mają jeszcze zwrot, paranoja o_O
Yeahh, me and hate that's an odd couple

inż. Oscyp

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 63
« Odpowiedź #15067 dnia: Października 07, 2011, 00:41:10 am »
Wsadziłem ipoda w mokre po treningu ciuchy i zapomniałem go wypakować przez 24 godziny. Rozjebał się skur**syn. upadał z milion razy i nic się nie działo, zalany kur** wszystkim milion razy i nic się nie działo. Trochę smrodu i potu = 400 zł w plecy. kur** SUPER.
SW-5606-3156-4802

Sylvan Wielki

• Gagarin
  • Reputacja: 253
« Odpowiedź #15068 dnia: Października 11, 2011, 00:30:06 am »

Poproś o podwyżkę i się wyrażaj.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #15069 dnia: Października 11, 2011, 01:15:53 am »
WY-PIER-DA-LAJ!

Tusk w rządzie, Palikot w sejmie, leśny na forum. Może być kur** gorzej?

A już myślałem, że umarł  :mad:

prart

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 95
  • PSN ID: prarts
« Odpowiedź #15070 dnia: Października 11, 2011, 10:06:05 am »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15071 dnia: Października 11, 2011, 10:13:28 am »
A już myślałem, że umarł  :mad:

Uważaj bo Ci Windom napisze, żeś kawał chu**. ;)

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #15072 dnia: Października 12, 2011, 21:51:24 pm »
Tydzień temu In Flames dał dwa koncerty w Polsce, jak ja qrwa mogłem to ominąć  :evil:

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #15073 dnia: Października 12, 2011, 21:58:54 pm »
A już myślałem, że umarł  :mad:

Uważaj bo Ci Windom napisze, żeś kawał chu**. ;)
Akurat wręcz przeciwnie.

paprot

• J-23
  • Reputacja: 0
  • PSN ID: paprotPL
« Odpowiedź #15074 dnia: Października 13, 2011, 15:37:20 pm »
rozstanie z dziewczyną :( to zawsze jest hujowa sprawa

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15075 dnia: Października 13, 2011, 15:38:39 pm »
Ile lat razem?

svonston

• Gość
« Odpowiedź #15076 dnia: Października 13, 2011, 15:49:29 pm »
12 miesiecy na gadu i 3 randki w parku.

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #15077 dnia: Października 13, 2011, 15:54:30 pm »
Jak ja się cieszę, że nie wychowywałem się na GG i ogólnie za często nie używam tego dziadostwa podobnie jak sporadycznie pisze sms-y.

Randkowanie na GG i przez SMS-y to nie dla mnie.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #15078 dnia: Października 13, 2011, 15:55:11 pm »
:(

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15079 dnia: Października 13, 2011, 15:59:37 pm »

Multikonto?