Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 850356 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szafa

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 64
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #6160 dnia: Czerwca 01, 2008, 21:02:05 pm »
przejeba*e jednym slowem... w piatek sie zaczelo, mam nadzieje, ze jutro juz mi przejdzie, bo dzisiaj czuje sie juz lepiej.
Fryty tyty dotknij pyty

cappo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #6161 dnia: Czerwca 01, 2008, 21:08:16 pm »
przejeba*e jednym slowem... w piatek sie zaczelo, mam nadzieje, ze jutro juz mi przejdzie, bo dzisiaj czuje sie juz lepiej.
chyba raczej przesrane ;p

Patosław

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 147
  • Demons Souls <3
« Odpowiedź #6162 dnia: Czerwca 01, 2008, 21:38:01 pm »
wkurza mnie słaba kondycja  :-x

szafa

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6163 dnia: Czerwca 01, 2008, 22:00:59 pm »
 :sad:
chyba raczej przesrane ;p

między innymi ;)
Fryty tyty dotknij pyty

Desser

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 1
  • Demons don't wear white
« Odpowiedź #6164 dnia: Czerwca 02, 2008, 06:04:39 am »
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Rzeszow-zaplanowany-na-jutro-strajk-MPK-prawdopodobnie-dojdzie-do-skutku-1775717.html

Kurva, akurat wtedy, kiedy mam egzamin i musze byc przed czasem. Niech to szlag jasny z nieba trafi :x :x :x Dodam tylko, ze na uczelnie mam jakies 4-5km :o

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #6165 dnia: Czerwca 02, 2008, 11:34:50 am »
No to taksóweczka :lol:

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #6166 dnia: Czerwca 02, 2008, 11:41:04 am »
Wkurza mnie alergia, która powoli mi sie zaczyna pojawiać.Katar sienny, zapalenie spojówek :-x

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #6167 dnia: Czerwca 02, 2008, 11:45:01 am »
Mam to samo. Ledwo dzisiaj szynę w sklepie kupiłem, bo kichałem jak nienormalny [']
Jeszcze z miesiąc i przejdzie, wah

szafa

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6168 dnia: Czerwca 02, 2008, 12:30:11 pm »
Mam to samo. Ledwo dzisiaj szynę w sklepie kupiłem, bo kichałem jak nienormalny [']
Jeszcze z miesiąc i przejdzie, wah

nie przejdzie
Fryty tyty dotknij pyty

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #6169 dnia: Czerwca 02, 2008, 13:01:57 pm »
ja ciebie tesh :*

szafa

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6170 dnia: Czerwca 02, 2008, 13:05:35 pm »
^^ :)***
Fryty tyty dotknij pyty

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #6171 dnia: Czerwca 02, 2008, 14:56:59 pm »
Wkurza mnie alergia, która powoli mi sie zaczyna pojawiać.Katar sienny, zapalenie spojówek :-x

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #6172 dnia: Czerwca 02, 2008, 14:59:35 pm »
Łeb mi pęka. Od nadmiaru roboty do ogarnięcia, prażącego słońca, alergii i kiszenia się w samochodzie. :-?

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6173 dnia: Czerwca 02, 2008, 15:05:07 pm »
A, i wkurza mnie, że w moim mieście nie ma profilu językowego, japierdole.  :-( :-( :-( :-(

Desser

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #6174 dnia: Czerwca 02, 2008, 21:10:50 pm »
Co tak nagle wszyscy sa alergikami? Czy tylko ja pozostalem ostatnim bastionem zdrowia w wiosne i lato?  :o

Wkurza mnie nawal roboty przed wyjazdem na oboz, na ktory jednak NIE pojade autem, bo sie bendix zepsul Zlosliwosc rzeczy martwych mnie bardziej niz wpienia, ot co.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #6175 dnia: Czerwca 02, 2008, 21:24:46 pm »
Ja też nie jestem alergikiem, ale patrząc po kolegach jest to cholernie nierzyjemne.

Lesiu, to w jakim mieście Ty mieszkasz. W sumie w moim też nie było dobrego liceum i w końcu do szkoły jeżdzę codziennie 15 km :cool:

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6176 dnia: Czerwca 02, 2008, 21:29:41 pm »
Ja też nie jestem alergikiem, ale patrząc po kolegach jest to cholernie nierzyjemne.

Lesiu, to w jakim mieście Ty mieszkasz. W sumie w moim też nie było dobrego liceum i w końcu do szkoły jeżdzę codziennie 15 km :cool:

Miasto ok. 55 tys. ludności. Są 4 LO.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #6177 dnia: Czerwca 02, 2008, 21:45:21 pm »
Heh to zupełnie inna historia. To, w którym ja mieszkam ma 5 tys. a to, w którym się uczę 80k. Lekka różnica jednak jest :)

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6178 dnia: Czerwca 03, 2008, 12:37:08 pm »
........

Ledwo co maturę zdałem, a już muszę się rejestrować w jakichś pieprzonych internetowych systemach rekrutacji na studia. Oczywiście najlepiej uiścić opłatę zanim dowiem się jak mi matura poszła - co za idioci to wymyślają. Ogłoszenie wyników 30 czerwca, a termin rejestracji/uiszczenia opłaty to np. 2 lipca. Bez komentarza. Rok temu było tak samo?

Na siłę wszystko (przynajmniej na UMK) skomplikowane, jakieś denne procedury, odechciewa się wszystkiego. Najchętniej olałbym te studia, ale presja rodziny, widmo służby wojskowej oraz świadomość, że mogą się przydać mnie przekonuje,

wini

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 2
  • GTA V
« Odpowiedź #6179 dnia: Czerwca 03, 2008, 12:54:17 pm »
........

Ledwo co maturę zdałem, a już muszę się rejestrować w jakichś pieprzonych internetowych systemach rekrutacji na studia. Oczywiście najlepiej uiścić opłatę zanim dowiem się jak mi matura poszła - co za idioci to wymyślają. Ogłoszenie wyników 30 czerwca, a termin rejestracji/uiszczenia opłaty to np. 2 lipca. Bez komentarza. Rok temu było tak samo?

Na siłę wszystko (przynajmniej na UMK) skomplikowane, jakieś denne procedury, odechciewa się wszystkiego. Najchętniej olałbym te studia, ale presja rodziny, widmo służby wojskowej oraz świadomość, że mogą się przydać mnie przekonuje,

Imo internetowe systemy rekrutacji to akurat wygodny sposób, załatwiasz wszystko nie wychodząc z chaty a na uczelnie pofatygować osobiście musisz sie tylko na koniec składając już teczuszke z papierami(no i ewentaulnie pisać wstępny)
Co do tego terminu opłaty rekrutacyjnej to faktycznie kaszana, chociaż na upartego masz zapas 2 dni na zrobienie przelewu;) Z tego co pamiętam jak 3 lata temu wpłacałem polibudzie kaske to już dawno znałem wyniki matury. Może sie teraz wycfanili a może to zależy od uczelni.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #6180 dnia: Czerwca 03, 2008, 13:17:54 pm »
teraz chyba wyniki z matur są później, niż było rok temu. Ja równiez pamiętam, że na studia rejestrowałem się już znając od dłuższego czasu swoje wyniki.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #6181 dnia: Czerwca 03, 2008, 14:26:25 pm »
Rok temu było tak samo?
Praktycznie tak samo, różnica niewielka. Przedwstępną rejestrację, to ja ledwo po zakończeniu matury miałem robić.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #6182 dnia: Czerwca 03, 2008, 17:59:33 pm »
........

Ehh, tak jak maturami nie stresowałem się prawie wcale, tak ta cholerna rekrutacja mało mnie na skraj załamania nie doprowadziła. Popieprzone systemy, w dodatku na każdej uczelni inne, a tyle w tym niejasności, że aż się wierzyć nie chce - dość powiedzieć, że przez te właśnie niejasności musiałem w ciągu dwóch dni dwa razy jechać do Krakowa (jakieś 200 km, czyli 3.5 godziny pociągiem w jedną strone) na UJ składać te same papiery, tylko trochę inaczej niż za pierwszym razem. A, i jeszcze dwa razy uiszczać opłatę rekrutacyjną, a jak. Do Wrocka nie zdążyłem złożyć, bo przed wyjazdem na wakacje stało jak byk na ich stronie, że rekrutacja trwa tam do 10 lipa. Spoko, fajnie. Za to jak wróciłem z wakacji bodajże 4 lipca, to na stronie bonusowo pojawił się obrzydliwy, czerwony napis głoszący: "REKRUTACJA DO 10 LIPCA, OPłATA REKRUTACYJNA DO 3 LIPCA I ANI DNIA PÓŹNIEJ". Miodzio po prostu.
Setezer - życzę szczęścia. Poważnie. Postaraj się przy tym nie stracić tyle nerwów co ja :P

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6183 dnia: Czerwca 03, 2008, 19:53:31 pm »
Już zadecydowałem, że atakuję tylko regionalne uczelnie. Nie rozpieprza mnie ambicja, jak muły u koksiarza, więc rejestruję się tylko w Toruniu i Bydgoszczy. Jakie kierunki to jeszcze nie wiem, pewnie jakieś fascynujące w stylu: archeologia, historia, filozofia, dziennikarstwo, socjologia (coś wyleci, bo szkoda mi kasy). Zawsze sobie mogę wyobrazić, że po archeologii, będę badał zaginione świątynie w stylu Lara Croft/Indiana Jones, zaś po dziennikarstwie zmieniał świat swoimi przejmującymi artykułami - tak, aha... Żeby tylko nie wyszły jakieś jaja z wynikami, to będzie dobrze. Już powoli organizuję dwie osoby żeby wynająć mieszkanie, bo miejsca w akademiku nie dostanę - jestem wszakże synem bambra-prywaciarza.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #6184 dnia: Czerwca 03, 2008, 20:02:53 pm »
Na dziennikarstwo nie idź jeśli chcesz coś w życiu osiągnać :lol:
Po prawie roku na tym kierunku stwierdzam, że ten, kto ma zostać dziennikarzem to i tak nim zostanie, a reszcie żadne dziennikarstwo w tym nie pomoże. No, może troche, ale nie jakoś drastycznie. Zresztą, w większości pism jak zobaczą, że skończyleś dziennikarstwo, to powiedzą: "dziękuję, do widzenia, wróć pan jak skończysz przynajmniej tę głupią politologię". "Medioznawca" (bo bodajże tak stoi na twoim dyplomie po ukończeniu dziennikarstwa) to nie jest żaden zawód. Ale za to zabawnie jest, przynajmniej u mnie ;]

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6185 dnia: Czerwca 03, 2008, 20:07:29 pm »
Szczerze mówiąc to i tak nie będę pracował w zawodzie, także mogę być i znawcą tańca, bibliologiem czy filologiem języka mandaryńskiego. Grunt, żeby studia nie były za trudne, za nudne i żeby choć trochę mnie interesowały - także chemia, fizyka odpada, wszelkiego filologie też. Tak sobie myślę, że wszystkie rodzaje kierunków są w pewnym stopniu trudne, ale jak jestem całkiem dobry z historii, to chyba na humanistycznych nie będę się jakoś nadzwyczajnie męczył. Zresztą teraz to mogę sobie gdybać, jak już maturę zdałem z WOS-u, to mnie na politechnikę nie przyjmą raczej.

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #6186 dnia: Czerwca 03, 2008, 21:27:04 pm »
Na większość polibud dostaniesz się bez problemów, bylebyś miał chociaż samą matmę rozszerzoną zdał na jakieś 50%, może nawet podstawowa na 60-70% wystarczyłaby, jeśli to nie Wrocek, Wawa ani Gdańsk. Trudniej byłoby ci się jednak potem utrzymać, no i jeżeli nigdy nie interesowałeś się tematem - raczej odradzam, chociaż są tacy kombinatorzy, co zbytnio się nie przemęczają prześlizgują się i dochrapują tego inżyniera mimochodem - zawsze jakiś sposób na pewną robotę, inżynierów potrzebują wszędzie. Co do opłat - ja oczywiście na swoje uczelnie musiałem wpłacać kasę tak mniej więcej dwa-trzy tygodnie przed poznaniem wyników matur O_o. I odradzam ci akademik, jeśli cenisz sobie prywatność, względny spokój i nie masz parcia na bujne życie towarzyskie. Co do dziennikarstwa - jak lubisz kobiety i alkohol to bij śmiało - ale dziennikarzem możesz zostać nawet bez wykształcenia, bylebyś miał o czym pisać i posiadał o tym jakieś pojęcie - a to już przecież kwestia rozwoju własnych zainteresowań i to we własnym zakresie - żadne studia ci w tym raczej nie pomogą :?. Z tych co wymieniłeś, marne szanse są na godny zarobek w naszym kraju, równie dobrze możesz już teraz zacząć robotę w hipermarkecie. Mówisz, że humanistyczne dobrze ci idą - ostatecznie pociągnij sobie ze dwa kierunki jakichś filologii, jeden nic ci raczej nie da - chociaż już po licencjacie zawsze możesz spróbować swoich sił jako belfer i korepetytor :D. Pomyśl też o prawie - jak nie zrobisz aplikacji, to zawsze masz łatwiejszą drogę do pracy w policji, albo ciepłej, biurowej posadki na urzędzie. A najlepiej to zacznij kombinować z własnym biznesem, albo nawet wspieraj rodzinny - wyjdziesz na tym najkorzystniej, jeśli już nie interesuje cię kariera naukowa :-D.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2008, 21:32:12 pm wysłana przez Trusio »
GT: Trusio

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #6187 dnia: Czerwca 03, 2008, 21:35:56 pm »
Jak nauczysz się mandaryńskiego, to przyszłość należy do ciebie i zarabiasz tyle co rydzyk.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6188 dnia: Czerwca 04, 2008, 08:44:04 am »
Na większość polibud dostaniesz się bez problemów, bylebyś miał chociaż samą matmę rozszerzoną zdał na jakieś 50%, może nawet podstawowa na 60-70% wystarczyłaby, jeśli to nie Wrocek, Wawa ani Gdańsk. Trudniej byłoby ci się jednak potem utrzymać, no i jeżeli nigdy nie interesowałeś się tematem - raczej odradzam, chociaż są tacy kombinatorzy, co zbytnio się nie przemęczają prześlizgują się i dochrapują tego inżyniera mimochodem - zawsze jakiś sposób na pewną robotę, inżynierów potrzebują wszędzie.
No, no, ale ja matmy nie zdawałem, także nie ma tematu. Chociaż myślę, że to był błąd, bo dosyć z niej dobry jestem, ale już np. z fizyki leżę, także wszelkie inżynieryjne, to byłaby udręka dla mnie.

Co do opłat - ja oczywiście na swoje uczelnie musiałem wpłacać kasę tak mniej więcej dwa-trzy tygodnie przed poznaniem wyników matur O_o. I odradzam ci akademik, jeśli cenisz sobie prywatność, względny spokój i nie masz parcia na bujne życie towarzyskie.
No to z tymi wpłatami to sobie nieźle w kulki te uczelnie lecą. A do akademika i tak nie zamierzałem iść.

Co do dziennikarstwa - jak lubisz kobiety i alkohol to bij śmiało - ale dziennikarzem możesz zostać nawet bez wykształcenia, bylebyś miał o czym pisać i posiadał o tym jakieś pojęcie - a to już przecież kwestia rozwoju własnych zainteresowań i to we własnym zakresie - żadne studia ci w tym raczej nie pomogą :?. Z tych co wymieniłeś, marne szanse są na godny zarobek w naszym kraju, równie dobrze możesz już teraz zacząć robotę w hipermarkecie. Mówisz, że humanistyczne dobrze ci idą - ostatecznie pociągnij sobie ze dwa kierunki jakichś filologii, jeden nic ci raczej nie da - chociaż już po licencjacie zawsze możesz spróbować swoich sił jako belfer i korepetytor :D. Pomyśl też o prawie - jak nie zrobisz aplikacji, to zawsze masz łatwiejszą drogę do pracy w policji, albo ciepłej, biurowej posadki na urzędzie. A najlepiej to zacznij kombinować z własnym biznesem, albo nawet wspieraj rodzinny - wyjdziesz na tym najkorzystniej, jeśli już nie interesuje cię kariera naukowa :-D.
Chromolę ciepłe posadki biurowe, jak nie dam rady zorganizować jakiegoś własnego biznesu, to nie wiem - ruszę w świat jak Caine z Kung-fu.

Jak nauczysz się mandaryńskiego, to przyszłość należy do ciebie i zarabiasz tyle co rydzyk.
TO RYDZYK ZNA MANDARYŃSKI???

Desser

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #6189 dnia: Czerwca 04, 2008, 18:48:01 pm »
Akutalnie to w zasadzie wszystko mnie wkurza. Niech sie ten cholerny dzien wreszcie skonczy :x

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #6190 dnia: Czerwca 04, 2008, 20:05:26 pm »
Wkurwiaja mnie długopisy które co chwile przestaja pisac!! :x :x :x :x
Yeahh, me and hate that's an odd couple

pachu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
« Odpowiedź #6191 dnia: Czerwca 04, 2008, 21:17:09 pm »
Strajkująca poczta i na kolejną paczke z gierą trzeba czekać.Ale z drugiej strony weekend zawalony bibami, także nudzić się nie będę.  :cool: :-D

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #6192 dnia: Czerwca 04, 2008, 21:28:28 pm »
Zawieszenie 8 days i The Getaway. Sony sobie w kulki leci za mocno.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #6193 dnia: Czerwca 05, 2008, 07:26:55 am »
Chromolę ciepłe posadki biurowe, jak nie dam rady zorganizować jakiegoś własnego biznesu, to nie wiem - ruszę w świat jak Caine z Kung-fu.

Zostań ubezpieczycielem- przynajmniej kasa konkretna.

TO RYDZYK ZNA MANDARYŃSKI???

Kij go wie- musi się jakoś porozumiewać z kolegami z triady jednak.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #6194 dnia: Czerwca 06, 2008, 16:48:48 pm »
Kurde nie mam jeszcze Polsatu Cyfrowego ani N.

Wkurzy mnie sytuacja, w której Polsat wyemituje mało meczy :?

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6195 dnia: Czerwca 06, 2008, 16:55:34 pm »
Polsat wyemituje bardzo dużo meczy. Wszystkie z wyjątkiem tych z ostatniej kolejki grupowej, gdzie mecze są rozgrywane w tym samym czasie. Czyli przegapisz najwyżej 4 mecze, i to te mniej atrakcyjne (przynajmniej wg tych z Polsatu).

Sprawdzałem w programie, jest tak jak napisałem. Polsat emituje z Polsatem Sport Extra równocześnie wszystkie mecze - oprócz tych, które rozgrywają się jednocześnie. Wtedy te ciekawsze daje Polsat (już jest ustalone które), zaś Polsat Sport Extra te drugie.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2008, 17:37:41 pm wysłana przez setezer »

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
  • PSN ID | Gamertag: Fifi1101
« Odpowiedź #6196 dnia: Czerwca 06, 2008, 17:26:19 pm »
Polsat Sport Extra wyemituje wszystkie mecze. Polsat na pewno wyemituje Polskie mecze, co dalej nie wiadomo.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #6197 dnia: Czerwca 06, 2008, 21:08:49 pm »
Oby było tak jak mówisz setzer :grin: :grin: Będę w siódmym niebie :lol:

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6198 dnia: Czerwca 06, 2008, 21:12:02 pm »
Wkurza mnie, że jest ban na demo NG II i nie wiem, czy kupić. Dammit!

juve26

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • 04.12.2006 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #6199 dnia: Czerwca 06, 2008, 21:16:29 pm »
sciagnij z netu i wypal na dvd-r [i daj plusa za porade]
Opublikowane: Czerwiec 06, 2008, 21:15:40
1. wejść na stronę http://www.megaupload.com/?d=NGSB092E
2. zainstalować ich toolbar do przeglądarki (inaczej nie pozwalają ściągać plików, można go po pobraniu odinstalować).
3. Po ściągnięciu, na dysku znajdzie się plik spakowany 7zipem, ważący ok 350 MB
4. Po rozpakowaniu będzie to już prawie 900MB
5. Catalog Content wraz z jego nienaruszoną zawartością wypalamy na płycie (może być dvd-rw)
6. Płytę wkładamy do konsoli i w zakładce moja biblioteka między grami arcade i innymi demami pojawi się demo Ninja Gaiden 2