Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 849193 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ciapkas

• Gość
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #8400 dnia: Grudnia 17, 2008, 23:20:41 pm »
Ściągi śmierdzą. Wolę 3 dotać bez ściągi, niż 5 ze ściągą. Bo co daje ta 5?

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #8401 dnia: Grudnia 17, 2008, 23:23:14 pm »
A ja wolę dostać 3 ze ściągą i mieć spokój niźli nie ściągać i dostać pałę, a potem pie**olić się z zagrożeniami na semestr.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #8402 dnia: Grudnia 17, 2008, 23:25:30 pm »
Jak kto woli.

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
  • PSN ID | Gamertag: Fifi1101
« Odpowiedź #8403 dnia: Grudnia 17, 2008, 23:31:33 pm »
A ja wolę dostać 3 ze ściągą i mieć spokój niźli nie ściągać i dostać pałę, a potem pier*** się z zagrożeniami na semestr.
Na trzy to mogę z lekcji zapamiętać, ew. popytać kolegów przed sprawdzianem o jakieś kluczowe zagadnienia.

Niebieski

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #8404 dnia: Grudnia 17, 2008, 23:31:57 pm »
A ja wolę dostać 3 ze ściągą i mieć spokój niźli nie ściągać i dostać pałę, a potem pier*** się z zagrożeniami na semestr.

Soulmate!

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8405 dnia: Grudnia 17, 2008, 23:35:58 pm »
Na trzy to mogę z lekcji zapamiętać, ew. popytać kolegów przed sprawdzianem o jakieś kluczowe zagadnienia.
Ojej, jaki ty zajebisty jesteś. 8)
Siedzisz przez całe 45minut i przez okularki gapisz się w swojego nauczyciela od biologi delektując się każdym jego zdaniem na temat obecności guaniny w kwasie fosforowym?

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #8406 dnia: Grudnia 17, 2008, 23:37:54 pm »
Siedzisz przez całe 45minut i przez okularki gapisz się w swojego nauczyciela od biologi delektując się każdym jego zdaniem na temat obecności guaniny w kwasie fosforowym?
:lol:

nie lubie, jak ktos na forum robi z siebie geniusza : D + wszyscy chodza do najlepszych szkol, one to musza byc przepelnione ;p
i to mnie wkurza!
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8407 dnia: Grudnia 17, 2008, 23:44:51 pm »
Powinni zlikwidować obowiązek nauki do 18 roku życia. Smutny obowiązek, gorszy od wojska.

I też nienawidziłem wielu przedmiotów, ale ściągi to cios poniżej pasa.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #8408 dnia: Grudnia 17, 2008, 23:54:51 pm »
Powinni zlikwidować obowiązek nauki do 18 roku życia. Smutny obowiązek, gorszy od wojska.

I też nienawidziłem wielu przedmiotów, ale ściągi to cios poniżej pasa.

W UK jest obowiazek nauki tylko do 16:)

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #8409 dnia: Grudnia 18, 2008, 08:50:31 am »
U nas też, wow.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8410 dnia: Grudnia 18, 2008, 09:45:15 am »
U nas też, wow.

U nas to znaczy sie Polsce !? Bo mi sie zawsze wydawalo, ze do 18 roku zycie trzeba sie nad Wisla uczyc!

btw. przebij to: w UK jesli kontynuujesz nauke po 16 roku zycia dostajesz za to $$$

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #8411 dnia: Grudnia 18, 2008, 09:46:53 am »
U nas to znaczy sie Polsce !? Bo mi sie zawsze wydawalo, ze do 18 roku zycie trzeba sie nad Wisla uczyc!
Źle Ci się wydawało.

btw. przebij to: w UK jesli kontynuujesz nauke po 16 roku zycia dostajesz za to $$$
Nie mam co przebijać, bo tu już wchodzisz na grunt, który z góry ustala, że UK rox, PL sux.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8412 dnia: Grudnia 18, 2008, 10:39:08 am »
W Polsce nauka jest obowiązkowa do 18 roku życia, a nie do 16.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #8413 dnia: Grudnia 18, 2008, 10:45:16 am »
W Polsce nauka jest obowiązkowa do 18 roku życia, a nie do 16.
Niby tak, ale:
W myśl zapisów Konstytucji RP każdy ma prawo do nauki. Nauka jest obowiązkowa od 7 do 18 roku życia, ale status instytucji obowiązkowych mają jedynie szkoła podstawowa i gimnazjum.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8414 dnia: Grudnia 18, 2008, 11:09:35 am »
Nie mam co przebijać, bo tu już wchodzisz na grunt, który z góry ustala, że UK rox, PL sux.

Nie wyczules podstepnej ironii w moim poscie :) ale OK :)

Ale jednak wg. konstytucji trzeba uczeszczac do jakiejs instytucji do czasu ukonczenia 18 roku zycia :)

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8415 dnia: Grudnia 18, 2008, 11:50:36 am »
Chyba jest dokładnie tak, jak mówi Londek. Przecież nie mogli zapisać, że Ogólniak jest obowiązkowy cza Zawodówka, bo jedni idą tam, a inni gdzieś indziej. Podstawówkę i Gimnazjum zaliczyć muszą wszyscy, dopiero później otwierają się nowe drogi. Niemniej jakbyś w wieku 16lat, po gimnazjum, zakończył edukację, to twoich rodziców by zaczęli ścigać. Nie wiem jak wygląda ta procedura, ale na pewno państwo ma jakieś narzędzia, które zmuszają do edukacji.

Wg mnie 18lat to dobry próg, a nawet za niski. Zresztą ten obowiązek dotyczy marginesu, bo raczej każdy chce mieć chociaż tę zawodówkę na karku, po gimnazjum na rynku pracy jest się jak bez ręki. Oczywiście są też sytuacje losowe, które zmuszają do porzucenia edukacji.

Pomysł w Anglii na dopłacanie za naukę, niby czadowo, super, ekstra, ale to chyba zdobywanie wiedzy powinno być celem, a nie kasa. To tak na boku, bo pewnie ta kasa to coś a la stypendium, czyli kilka groszy na książki itp., w takim wypadku ok. Wielu jest studentów, którzy ledwo się utrzymują, ale są tacy ze stypendiami socjalnymi, które przewalają na imprezowanie. Nóż się otwiera w kieszeni.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8416 dnia: Grudnia 18, 2008, 13:42:17 pm »
Wielu jest studentów, którzy ledwo się utrzymują, ale są tacy ze stypendiami socjalnymi, które przewalają na imprezowanie. Nóż się otwiera w kieszeni.
Ja dostaję stypendium socjalne i można powiedzieć, że porównywalną sumę przewalam na koncerty i inne wyjścia.
Oprócz tego też pracuję. Czy mam zrezygnować ze stypendium dlatego, że wydaję kasę na coś więcej niż żarcie?

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #8417 dnia: Grudnia 18, 2008, 14:26:02 pm »
rozpierdzielił mi sie krzyżak w pspku  i tera nie ma jak grać w PESa ;/
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #8418 dnia: Grudnia 18, 2008, 15:37:29 pm »
Nie puszczają już Bundych. :-x

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #8419 dnia: Grudnia 18, 2008, 15:50:45 pm »
rozpierdzielił mi sie krzyżak w pspku  i tera nie ma jak grać w PESa ;/
Może nie wszystko stracone. Ja miałem akcje, że przycisk lewo mi nie działał i porządne przeczyszczenie (rozkręcenie i urata gwarancji, ale jej i tak pewnie już nie masz) uratowały sprawę.

Nie, jestem w klasie matematycznej. Delektuje się każdym iksem należącym do Naturalnych Dodatnich.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #8420 dnia: Grudnia 18, 2008, 16:00:07 pm »
Ja tam myślę, że powinno się uczyć przedmiotów, które nas interesują albo są do czegoś przydatne, a nie, jak taki- przypuśćmy- Ciapkas płaczący, że mu religia zrujnuje średnią. Z takich WOKów, PP czy PO ściąganie jest, jak dla mnie, nawet wskazane, bo czas poświęcony na naukę takiego badziewia jest raczej stracony.

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #8421 dnia: Grudnia 18, 2008, 16:13:47 pm »
Ja tam myślę, że powinno się uczyć przedmiotów, które nas interesują albo są do czegoś przydatne
Zgoda, już nawet kiedyś o tym pisałem.

Z takich WOKów, PP czy PO ściąganie jest, jak dla mnie, nawet wskazane, bo czas poświęcony na naukę takiego badziewia jest raczej stracony.
Dziś pisałem kartkówkę " Co sądzisz o kulturze popularnej? " z WOKU. I co tu ściągnąć? Opinię innych?

PO to porypany przedmiot (sam uznałem że jego nauka to strata czasu i nie zajrzałem do zeszytu w ciągu roku szkolnego, tylko tyle co przed lekcją) ale ja dostając z odpowiedzi 2+ i z klasówki 3 nadal wyciągnąłem na 5. Jest tam dużo ocen typu bandażowanie, rzut granatem, więc ściąga to w tym wypadku pewna droga na skróty. Zresztą niczego nie można zbytnio generalizować.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #8422 dnia: Grudnia 18, 2008, 17:04:09 pm »
Ja tam myślę, że powinno się uczyć przedmiotów, które nas interesują albo są do czegoś przydatne
Zgoda, już nawet kiedyś o tym pisałem.

Z takich WOKów, PP czy PO ściąganie jest, jak dla mnie, nawet wskazane, bo czas poświęcony na naukę takiego badziewia jest raczej stracony.
Dziś pisałem kartkówkę " Co sądzisz o kulturze popularnej? " z WOKU. I co tu ściągnąć? Opinię innych?

PO to porypany przedmiot (sam uznałem że jego nauka to strata czasu i nie zajrzałem do zeszytu w ciągu roku szkolnego, tylko tyle co przed lekcją) ale ja dostając z odpowiedzi 2+ i z klasówki 3 nadal wyciągnąłem na 5. Jest tam dużo ocen typu bandażowanie, rzut granatem, więc ściąga to w tym wypadku pewna droga na skróty. Zresztą niczego nie można zbytnio generalizować.

U mnie WOK jest trochę inny- zazwyczaj każą nam zanalizować obraz albo coś w tym stylu. Ogólnie nie jest źle. PO jest rzeczywiście poj**ane, szczególnie że mam z najbardziej prorosyjską osobą, jaką znam- baba ma teksty, że jak jest ładna pogoda, to idzie tylko ze wschodu; z zachodu- badziewie. Miała nawet genialny plan, żeby Rosja podbiła Ukrainę i podzieliła się z nią z Polską. Luks.  :cool:

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8423 dnia: Grudnia 18, 2008, 20:18:37 pm »
Ja dostaję stypendium socjalne i można powiedzieć, że porównywalną sumę przewalam na koncerty i inne wyjścia.
Oprócz tego też pracuję. Czy mam zrezygnować ze stypendium dlatego, że wydaję kasę na coś więcej niż żarcie?
Nie o to chodzi, ale skoro możesz wywalić kasę ze stypendium na rozrywki, to okazuje się, że wcale tego stypendium nie potrzebujesz. Spokojnie utrzymałbyś się bez niego. Ale wspomniałeś o tym, że pracujesz, a to trochę zmienia sytuację. Styp+rodzice = utrzymanie, praca = rozrywki. Zdrowy układ.

Ja tam myślę, że powinno się uczyć przedmiotów, które nas interesują albo są do czegoś przydatne, a nie, jak taki- przypuśćmy- Ciapkas płaczący, że mu religia zrujnuje średnią. Z takich WOKów, PP czy PO ściąganie jest, jak dla mnie, nawet wskazane, bo czas poświęcony na naukę takiego badziewia jest raczej stracony.
PO powinni wypieprzyć w pizdu, mam uraz, gdy robiłem za żywego manekina i wiele innych przygód. Siadłem w 1 ławce, to miałem za swoje.

Ale pamiętajmy, że dla wielu historia czy polski nie są wcale potrzebne. Idą na studia mat? Po co im historia? STRATA CZASU, lepiej zerżnąć datę inwazji ruskich na Polskę itp. WOK, PO i inne w tym stylu, możecie ściągać, jesteście rozgrzeszeni.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #8424 dnia: Grudnia 18, 2008, 20:36:18 pm »
1. Naukę można zakończyć po gim. Wiem, bo kolega tak zrobił :lol: (nie ścigają jego rodziców :lol:)
2. Nie płakałem o żadną średnią, tylko mówiłem, że znajdę na necie jakąś pracę bo nie chcę żeby mi religia zniżała średnią.
3. Co trzeba zrobic, żeby mieć stypendium ? :>

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #8425 dnia: Grudnia 18, 2008, 20:37:37 pm »
3. Co trzeba zrobic, żeby mieć stypendium ? :>
Dobrze się uczyć?

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #8426 dnia: Grudnia 18, 2008, 20:37:51 pm »
A od kiedy to religia do średniej wchodzi :eek:

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #8427 dnia: Grudnia 18, 2008, 20:38:42 pm »
A od kiedy to religia do średniej wchodzi :eek:
Od kilku lat, mi też wchodziła. :-x

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8428 dnia: Grudnia 18, 2008, 20:42:06 pm »
Socjalne stypendium dostaje się, gdy przychód w rodzinie na osobę jest mniejszy od... danej kwoty. Jedynacy mają marne szanse, ale różnie bywa.

Naukowe można chyba dostać po 1 semestrze, zliczają średnią i wybierają. Niezłe jest od ministra, konkretna kasa, ale to kilka rzuconych na cały kraj.

Stypendium w gimnazjum?!!!! (socjalne są oczywiscie, ale naukowe?)

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #8429 dnia: Grudnia 18, 2008, 20:58:55 pm »
Ja chodze do lycee, kierwa. I uczę sie dobrze, ale nie mam sypendium. Coś z tym trzeba zrobić. :-x

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #8430 dnia: Grudnia 18, 2008, 21:27:52 pm »
1. Naukę można zakończyć po gim. Wiem, bo kolega tak zrobił :lol: (nie ścigają jego rodziców :lol:)
Mego kolegę ścigali, powaga. Musiał wybrać się do zawodówki...

Ale pamiętajmy, że dla wielu historia czy polski nie są wcale potrzebne. Idą na studia mat? Po co im historia? STRATA CZASU, lepiej zerżnąć datę inwazji ruskich na Polskę itp. WOK, PO i inne w tym stylu, możecie ściągać, jesteście rozgrzeszeni.
Z drugiej strony potem dziwicie się, że zwykłemu Polakowi nic nie mówi data 1918...
Owszem, taka Biologia na matematycznym to udręka, ale kto powiedział że musisz mieć czwórki z wszystkich przedmiotów?

btw. Wkurza mnie, że mam ostatnio mało wolnego czasu, ale od jutra będą dłuuugie święta, więc sobie nadrobie wszystkie growe zaległości (platyna w LBP, psia mać!)

pachu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
« Odpowiedź #8431 dnia: Grudnia 19, 2008, 13:42:30 pm »
Szlugi się skończyły, a do sklepu w taką pogodę mi się nie chce iść :/

svonston

• Gość
« Odpowiedź #8432 dnia: Grudnia 19, 2008, 15:45:45 pm »
Tak zwany cug alkoholowy. Mowie sobie, ze dzis nie pije, a jednak siadam i wale. Na szczescie nie sam. :]

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8433 dnia: Grudnia 19, 2008, 15:56:02 pm »
Tak zwany cug alkoholowy. Mowie sobie, ze dzis nie pije, a jednak siadam i wale. Na szczescie nie sam. :]

Na szczescie nie mam takiego problemu!
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Iras - nie wiem co powiedziec.

A wkurza mnie, ze znow czuje sie chory, ledwo sie wykurowalem, a tu znowu zle sie czuje :/

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #8434 dnia: Grudnia 19, 2008, 17:20:02 pm »
Pożyczyłem koledze NBA 2K9. Dziś do mnie dzwoni i mówi, że coś się z płytką stało i nie chodzi. No rozszarpię go jak mi nie pójdzie. :-x

b.szym

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #8435 dnia: Grudnia 19, 2008, 18:11:41 pm »
Rzuciła mnie dziewczyna. Po pięciu latach przyszła do mnie, i mnie zostawiła. Dla nikogo.
Za całokształt należało mi się... ale ja nie mam pomysłu na życie. Straciłem najważniejszą osobę w moim życiu. Co ja mam teraz robić? Co mam zrobić z jej zdjęciami? Co z wszystkimi wspomnieniami? Co z przyszłością? Co z wspólnymi planami? Wspólnym zestarzeniem? CO MAM ROBIĆ?!!!
Wiem że wielu mnie tutaj nie lubi, ale chciałem to napisać. Jestem cholernie samotny.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2008, 18:14:32 pm wysłana przez b.szym »

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #8436 dnia: Grudnia 19, 2008, 18:15:39 pm »
Krótko - nie ta to inna. 8-)

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8437 dnia: Grudnia 19, 2008, 18:16:40 pm »
Rzuciła mnie dziewczyna. Po pięciu latach przyszła do mnie, i mnie zostawiła. Dla nikogo.
Za całokształt należało mi się... ale ja nie mam pomysłu na życie. Straciłem najważniejszą osobę w moim życiu. Co ja mam teraz robić? Co mam zrobić z jej zdjęciami? Co z wszystkimi wspomnieniami? Co z przyszłością? Co z wspólnymi planami? Wspólnym zestarzeniem? CO MAM ROBIĆ?!!!
Wiem że wielu mnie tutaj nie lubi, ale chciałem to napisać. Jestem cholernie samotny.

No musiala miec jakis powod, moze poznala kogos, ale nie chciala cie jeszcze bardziej ranic?!
: Grudzień 19, 2008, 18:16:14 pm
Krótko - nie ta to inna. 8-)

Snake_P a moze on myslal ze to wlasnie "ta jedyna" ?

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #8438 dnia: Grudnia 19, 2008, 18:17:58 pm »
Snake_P a moze on myslal ze to wlasnie "ta jedyna" ?
W życiu nie można niczego być pewnym. 8-)

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #8439 dnia: Grudnia 19, 2008, 18:18:05 pm »
B.szym, to masz chu..ze konkretną. :-? Po 5 latach, to musi być cholernie ciężkie.

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)