Wszyscy mowią, czyja to wina, czego to nie powinno sie tym poj*b*m zrobić, ale dzis w szkole przy dyskusji na ten temat na GW, poruszono u mnie inny temat - klasa to grupa ludzi w liczebności 20-30 osób. 25 - 5 -1 = 19. WIĘC CO DO CHOLERY ROBIŁO TO 19 osób? patrzyli w okno? smiali się? płakali? licytowali się, kto ma pobiec po nauczyciela? A wina leży tylko i wyłącznie po stronie tych KLASY(tych fakin' sajkos oczywiście + publiki) - chłopoki nakęcali się wzajemnie i posuwali coraz dalej aż w końcu przestali bo "coś tam". Podejżewam że było klasycznie - jeden cos powiedział, drugi ją pociągnął za warkocz, trzeci pchnął w ściane itd i sie chopy za bardzo rozkręciły. Tylko co robiła publika? Druga sprawa to to, że nauczyciel jest w szkole po to by trzymać pieczę nad wszystkim, nauczyć czegoś, a gdy takiego nauczyciela nie ma z przyczyn powiedzmy np. rodzinnych, to robi się "zastępstwo" z innym nauczycielem, gdy natomiast się tego zastępstwa nie zrobi i zostawi dziekaciaki takie jak oni lub ja lub każdy inny z Was, to się dzieją właśnie takie rzeczy..Tak, niestety jesteśmy takimi dzieciakami i każdy z nas robi jakieś głupie rzeczy czy to chodzi o molestowanie koleżanki czy bójki, czy picie alko, czy ćpanie, wszystko to może mieć taki skutek jak w głównym temacie. Ja proszę tylko o jedno wszystkich i zawsze w tego typu dyskusjach to podkreślam - takich kuta*ów nie zniszczy się przyglądaniem się czy też udawaniem że niczego się widzi, wystarczyło w 19 osob (trzykrotna przewaga liczebna!) podejść do nich i rogonić towarzystwo, albo przynajmniej pobiec po nauczyciela do sali obok! Dlatego użytkowniku foruma, który pisałeś o starcu okradzionym przez dzieciaki z podstawóki pomyśl, jeśli to widziałeś na własne oczy, to czemu nie podbiegłeś i nie wziąłeś dzieciaka za ryj? bałeś się że Ci coś zrobi, pękałeś, że nie dasz rady kondycyjnie (nawet jeśli niedogoniłbyś ich to pokazałbyś że nie srasz na przestępstwo), czy może Ci sie poprostu nie chciało, bo łątwiej opisać to na łamach jakiegos forum i ptępić czyn dzieciaków siedząc na krześle przed PC? Działać kurna!