Autor Wątek: Szokuje???  (Przeczytany 1605715 razy)

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Szokuje???
« Odpowiedź #880 dnia: Października 29, 2006, 15:10:02 pm »
Takie to prostackie, że aż trudno mi w to uwierzyć . Chyba coś bujasz Hubi...

Naprawde. Zamiast mozgu ma miesien :) On ogolnie jest wolno myslacy, a gdy ktos go zaczepia to najczesciej odpowiada "Chcesz w morde?", "To dawaj- solowa." lub wlasnie "Ciekawe ile wycisniesz na klate?". Mysli, ze budzi respekt wsrod ludzi takimi tekstami, ale tak naprawde wszyscy sie z niego smieja.

-Piotrek-

• Towarzysz
Szokuje???
« Odpowiedź #881 dnia: Października 29, 2006, 15:54:20 pm »
Cytat: "Hubi"
Naprawde. Zamiast mozgu ma miesien Smile

Mózg to też mięsień tyle, że wymaga innych ćwiczeń...:wink:
Front Mission 5 English Patch
http://www.frontmission.info/

lupinator

• Gość
Szokuje???
« Odpowiedź #882 dnia: Października 30, 2006, 19:45:16 pm »

svonston

• Gość
Szokuje???
« Odpowiedź #883 dnia: Października 30, 2006, 19:53:07 pm »
Cytat: "lupinator"
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8577020&rfbawp=1162233751.931&ticaid=12984

"miał uszkodzony odbyt"
"zarzut wykorzystania seksualnego nieletniego"

:?

Derek

• J-23
  • Czego nie wiesz?
Szokuje???
« Odpowiedź #884 dnia: Października 30, 2006, 19:53:27 pm »
Jak to się nagle temat szkoły ruszył.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
Szokuje???
« Odpowiedź #885 dnia: Października 30, 2006, 20:00:35 pm »
Według mnie to co stało sie temu chłopakowi jest zdecydowanie gorsze niz przypadek Anii, ktora popelnila samobojstwo. Ten chlopak cierpial, obrazenia  sa okropne. Ale o tym sie oczywiscie nie mowi. Mowi sie tylko o losach biednej Anii, ktorej 2 chlopakow sciagnelo spodnie. Wiem, moze uwazacie mnie za jakiegos obojetnego na jej cierpienie, ale czy jej sprawa (chodzi o tylko czyn tych chlopakow wobec niej, nie samobojstwo) nie wydaje wam sie przy sprawie tego chlopaka, po prostu smieszna? ;] A co do sprawcow, na tortury, nie zasługuja nawet na lekka smierc.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
Szokuje???
« Odpowiedź #886 dnia: Października 30, 2006, 20:07:39 pm »
Cytat: "LesiuGR"
ale czy jej sprawa (chodzi o tylko czyn tych chlopakow wobec niej, nie samobojstwo) nie wydaje wam sie przy sprawie tego chlopaka, po prostu smieszna?

Nie...  :roll:

svonston

• Gość
Szokuje???
« Odpowiedź #887 dnia: Października 30, 2006, 20:14:08 pm »
Cytat: "Iras"
Cytat: "LesiuGR"
ale czy jej sprawa (chodzi o tylko czyn tych chlopakow wobec niej, nie samobojstwo) nie wydaje wam sie przy sprawie tego chlopaka, po prostu smieszna?

Nie...  :roll:

IMO nie smieszna, lecz na pewno mniej straszna. Historia tego kolesia jest po prostu przerazajaca, zostal potraktowany zracym kwasem i zgwalcony, mozliwe, ze nie przezyje. Dziewczyna nie wytrzymala psychicznie (zapewne gdy ten chlopak przezyje, to takze bedzie mial uraza do konca zycia).
Co do wyrokow, to uwazam, ze i jednych, i drugich (od tej Ani i tego kolesia) powinno sie zamknac w pierdlu (bez wzgledu ile maja lat) na co najmniej kilka lat, tam moze by sie czego nauczyli. Osobiscie sprawcow tragedii tego chlopaka zastosowalbym ostre traktowanie i liczyl na to, ze w wiezieniu zrobia im z du*y jesien sredniowiecza.

_Music

• Łajka
Szokuje???
« Odpowiedź #888 dnia: Października 30, 2006, 21:16:48 pm »
Jednak wiele nauczycieli, z którymi rozmawiałem mówi to samo - najgorsze i najtrudniejsze klasy to zazwyczaj II gim. Gnojki robią się pewne siebie, jako tako poznały to nowe otoczenie, a przy okazji jak już powiedziałaś, zmieniają się. Okres buntu, przeświadczenie, że wszystko wiesz najlepiej etc

Z mojego doświadczenia, to drugie klasy są najspokojniejsze w całym gimanzjum, a najgorsi pierwszoklasiści- głównie dlatego że ci ostatni chcą się pokazać i zwrócić uwagę nowych kolegów z klasy.

W każdym razie teorię, że "to wszystko wina gimnazjów" uważam za kompletną bzdurę

Ja wciąż nie rozumiem sensu istnienia gimnazjów- bo jako przybudówki do podstawówek (najczęściej niestety), dzieciaki równają w dół, nie w górę.

I wkurzają postulaty że takie zachowanie młodzieży to wina nauczycieli- g**o prawda drogie ankietowane społeczeństwo. Nauczyciele nie są od wychowywania (niby dlaczego? Nikt nas tego nie uczy- psychopedagogika obecna na studiach jest do tego by efektywniej uczyć- nie do wychowywania), tylko zbiera się na lekcjach to, co rodzice nauczyli. A że rodzice wolą dać kompa i mieć święty spokój, to sytuacja tak wygląda, a nie inaczej.

Rygor w szkole? 3x tak.
Zebranie wszystkich "złych" w jednej placówce i uczenie ich tam? 3 x nie

Tarniak

• Gość
Szokuje???
« Odpowiedź #889 dnia: Października 30, 2006, 21:55:34 pm »
Cytat: "_Music"
Rygor w szkole? 3x tak.
Zebranie wszystkich "złych" w jednej placówce i uczenie ich tam? 3 x nie

Proste, izolacja doprowadzi do stworzenia mini-gett, a że my to nie Ameryka, to takie szkoły do niczego prowadzić nie będą. Wystarczą większe wymagania ocenowe i z zachowania (które nie będzie liczone tak jak dotychczas, na zasadzie jakiś chorych punktów, gdzie normalne zje*y są "wzorami"). Gimnazjum to w ogóle nietrafiony pomysł i po prostu coś mną trzepie jak widzę dzisiaj w Teleekspresie, że Roman jednak zdecydował, że reformy w tej kwestii nie będzie. Chyba nie zdaje sobie sprawy co to jest zmiana szkoły dla 12/13 latka, gdzie hormony biorą górę nad zdrowym rozsądkiem :/. Zresztą co to w ogóle jest gimnazjum. Na dobrą sprawę to jest powtórka 6 lat podstawówki z małym uzupełnieniem. 3 lata liceum to za mało, żeby przerobić tak ogromny materiał. Kwestii wychowawczej, że trudniej przystosować się na 3 szczeblach do nowych wymagań i zasad niż na dwóch, nawet nie poruszam, bo to wydaje się oczywiste. Natomiast co do rygoru to bym nie przesadzał. Jestem dorosłym człowiekiem, więc powinienem być tak traktowany, a nie, że w wieku 18 lat lądowałem na dywaniku za palenie papierosów. To jakby nie było, moja, dorosła decyzja, więc jest to po prostu śmieszne. Natomiast wiem jak jest w gimnazjach i zwiększenie rygoru byłoby świetnym rozwiązaniem. Chociaż, jak patrzę na tą reklamówkę LPRu i stereotypowe podejście do problemu to już się obawiam o te biedne dzieciaki. Przerysowany groteskowy obraz szkoły, który Pan Duże G sobie w swoim Małym Rozumku wydumał.

PS. Roman również postulował o zwiększenie praw dyrektora. Znając despotyczne aspirację niektórych, już mam obraz małego więzienia w 50 % polskich szkół. No ale w końcu "polskom szkołem można zmienić" <jupi>.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
Szokuje???
« Odpowiedź #890 dnia: Października 31, 2006, 16:59:39 pm »
Nastepny się powiesił :shock:  :shock:

Szkoła bardzo blisko mojej(Kąty wr.) nie znam powodów, prawdopodobnie z tych samych powodów co Ania z Gdańska(nie rozbieranie ale upokarzanie)

O tym jakoś nie piszą, Anię rozdmuchali jak tylko się dało i teraz zrobią z tego jeden z punkcików kampanii wyborczej("nie będzie w szkołach takich Ań!" tja...)

Derek

• J-23
  • Czego nie wiesz?
Szokuje???
« Odpowiedź #891 dnia: Października 31, 2006, 17:33:17 pm »

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
Szokuje???
« Odpowiedź #892 dnia: Października 31, 2006, 20:02:17 pm »
Zauwazyliscie, ze w przecietnych wiadomosciach od kilku dni pojawiaja sie reportaze o pobiciach, gwaltach i samobujstwach wsrod nastolatkow?

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
Szokuje???
« Odpowiedź #893 dnia: Października 31, 2006, 20:30:38 pm »
Bo anjczęsciej takie sprawy zatajniają i zatuszowują aby inni nie słyszeli. O Ani też sie dowiedzieliśmy dużo później, i dopiero tydzień temu o tym usłyszeliśmy. I pewnei teraz zaczeli puszczać wszyscy te samobójstwa 14latków bo jak już jedni puścili to inni też mogą...

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
Szokuje???
« Odpowiedź #894 dnia: Października 31, 2006, 20:39:49 pm »
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

Tarniak

• Gość
Szokuje???
« Odpowiedź #895 dnia: Października 31, 2006, 22:48:31 pm »
Cytat: "Dark Templar"
http://sport.onet.pl/0,1248685,1426658,wiadomosc.html O_o

Hahahahahahahahahaha! To powinno być w co was ostatnio rozśmieszyło. Ja kiedyś mojej dziewczynie je*nę za Brada Pitta i Ewana McGregora :D.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
Szokuje???
« Odpowiedź #896 dnia: Listopada 02, 2006, 20:19:15 pm »
3 nowe nisu o znęcaniu się w szkołach(tylko dzisiaj) w tym jeden szokujacy:

http://wiadomosci.onet.pl/1427573,11,1,0,120,686,item.html

Z tego co wiem jedno jądro musza mu amputować :shock:

svonston

• Gość
Szokuje???
« Odpowiedź #897 dnia: Listopada 02, 2006, 20:55:30 pm »
Cytat: "Mikes"
3 nowe nisu o znęcaniu się w szkołach(tylko dzisiaj) w tym jeden szokujacy:

http://wiadomosci.onet.pl/1427573,11,1,0,120,686,item.html

Z tego co wiem jedno jądro musza mu amputować :shock:

Glosno o tym m.in. w tv. Zrobilbym im to samo :?

Mikes

• Łajka
  • Ej.
Szokuje???
« Odpowiedź #898 dnia: Listopada 03, 2006, 15:12:06 pm »

lupinator

• Gość
Szokuje???
« Odpowiedź #899 dnia: Listopada 03, 2006, 15:33:55 pm »

Tarniak

• Gość
Szokuje???
« Odpowiedź #900 dnia: Listopada 03, 2006, 15:47:48 pm »
A tam, taki wiek. Hormony buzują, głowami się z penisami powymieniali :D. Jak widać onanizm wyszedł z mody... Ech dzieci. 8)

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
Szokuje???
« Odpowiedź #901 dnia: Listopada 04, 2006, 00:51:12 am »

Impossible is nothing?  :shock:

Czyżby od dzisiaj limit warnów wynosił 10?

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
Szokuje???
« Odpowiedź #902 dnia: Listopada 04, 2006, 10:47:52 am »
A to wszystko dzieje sie w gimnazjach. I na co komu one sa potrzebne?

BTW
Jest jeszcze kilka innych, szokujacych rzeczy:
http://wiadomosci.onet.pl/1428015,11,1,0,120,686,item.html - "Co z tą Polską"?

Godzina policyjna dla nieletnich- WTF  :shock:

Nie moge znalesc newsa, ale wczoraj bylo o tym glosno. Mianowicie o zywych dzieciach, narodzonych po sztucznym poronieniu. Lekarze zawijali je w serwetki i odkladali na szafe, czekajac az umra. Co za "ludzie".

rav04

• Budowniczy socjalizmu
Szokuje???
« Odpowiedź #903 dnia: Listopada 05, 2006, 06:38:21 am »
To już jest koniec, i nie ma już nic....
Chciało by się zaśpiewać, ale niestety za wesoła melodia i nic z tego :(
Moja żona chce wrócić do kraju i pewnie wrócimy, ale ja nie widze chyba już sensu.
Gwałty, morderstwa, rozboje, cholera co się z tą polską dzieje? O niczym innym się ostatnio nie słyszy! Powariowali wszyscy? Ja pierd*.
Teraz to nawet 1 klasy podstawówki się leją.
Brat mojej żony (1 klasa podst.) jak nie zapłaci 2 zł to go leją w szkole, a wywchowawczyni pyta się matki czego ona jeszcze chcę? To ma być szkoła?
W reformę szkolnictrwa też powinni włączyć "wymianę" nauczycieli.
A wogólę to wszędzie syf(przynajmniej tak słyszę) nie tylko w szkole.
BRAK MI SŁÓW
hmmm......

To już jest koniec, i nie ma już nic....

############################EDIT
PS @Hubi, gdy ja kończyłem edukację to gimnazjów jeszcze nie było, ibył spokój.(piszę że dobrze gadasz, jakby ktoś miał wątpliwości :) )
PS2 A wogólę wszedłem tu żeby tu dać ten link http://tweak.pl/content/view/536/11/
, ale jakoś mi przeszło i wogóle to humor mi się popsuł.

playing girl

• Przodownik pracy
Szokuje???
« Odpowiedź #904 dnia: Listopada 05, 2006, 21:42:01 pm »
http://youtube.com/watch?v=O53RvwvQ7_Y

Centralia w Pennsylvanii- miasto które płonie od 1962 :shock:
http://www.offroaders.com/album/centralia/the-story.htm <- tu strona po angielsku
W 1962 zapaliły się śmieci w opuszczonej kopalni węgla pod Centralią i kopalnie pod miastem palą się do dziś, ponoć mogą się jeszcze palić nawet 1000 lat- tyle tam jest tego węgla. Szokujące jest także to, że mieszka tam wciąż 11 osób :roll:
Nie muszę chyba dodawać że twórcy SH się wzorowali na tym mieście.

Heviro

• Towarzysz
Szokuje???
« Odpowiedź #905 dnia: Listopada 05, 2006, 23:55:36 pm »
Ech wiem ze to co napisze jest dziwne wydaje mi sie ze  te szkoly schodza na psy i bedzie jeszcze gorzej bo ministerstwo nie rozumie polozenia uczniow i maja chore pomysly  dobrze ze cos sie robi nie  dobrze ze chca odcinac zamasiat leczyc   dobrze ze jeszcze tylko 2 lata _-_... mi zostaly
co do miasta ciekawa sprawa

Derek

• J-23
  • Czego nie wiesz?
Szokuje???
« Odpowiedź #906 dnia: Listopada 07, 2006, 17:02:20 pm »

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
Szokuje???
« Odpowiedź #907 dnia: Listopada 07, 2006, 17:53:51 pm »
Dzieki bogu, ze mundurki beda zalezne od dyrektora. A kamery? W gimnazjum juz je mialem, wiec mi to nie przeszkadza.

svonston

• Gość
Szokuje???
« Odpowiedź #908 dnia: Listopada 07, 2006, 18:44:12 pm »
Kamery niech beda, moze dzieciaki beda sie bardziej baly, a co za tym idzie bedzie mnie pobic itp. (choc osobiscie w to nie wierze). Takie sytacje mialy kiedys miejsce, maja i beda miec. Niestety.
Natomiast mundurkom mowie stanowcze nie.

Linki

• Przodownik pracy
Szokuje???
« Odpowiedź #909 dnia: Listopada 07, 2006, 19:24:29 pm »
Bedą jeszcze protesty, strajki (uczniów, nauczycieli, rodziców) ehh jeszcze długa droga do rozpowszechniania mundurków....
''...Gdy Zabraknie Miejsca W Piekle, Nieumarli Wyjdą na Ziemie..."

playing girl

• Przodownik pracy
Szokuje???
« Odpowiedź #910 dnia: Listopada 07, 2006, 19:25:16 pm »
Te kamery nic nie dają, po pierwsze u mnie np w szkole nie obracają się, więc jedyne co można dzięki nim zobaczyc to jakis kawałek korytarza, gdzie i tak wszyscy swietnie wiedzą, że jest kamera. No ale u mnie ogólnie jakiś wielkich nieszczęść nie ma, więc może gdzie indziej to zwiększa bezpieczeństwo.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
Szokuje???
« Odpowiedź #911 dnia: Listopada 07, 2006, 19:34:36 pm »
Co to Big Brother jest? :lol:  :lol:

Niech kamery dają tam gdzie cos sie działo, w innych szkołach o tylko zbędny(duży) wydatek. Ja tam jestem na nie

lupinator

• Gość
Szokuje???
« Odpowiedź #912 dnia: Listopada 07, 2006, 19:44:46 pm »
Cytat: "Mikes"
Niech kamery dają tam gdzie cos sie działo

Tylko że to ma być po to zeby zapobiec "czemuś" a nie zeby po wypadku montowac kamery ;s

Tarniak

• Gość
Szokuje???
« Odpowiedź #913 dnia: Listopada 07, 2006, 19:47:35 pm »
Cytat: "svonston"
Kamery niech beda, moze dzieciaki beda sie bardziej baly,

Jak ma być bitka, to będzie ustawiona po szkole. Bez kamer. :roll:

setezer

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Szokuje???
« Odpowiedź #914 dnia: Listopada 07, 2006, 19:50:16 pm »
Od mundurków bliska droga do zakaznia noszenia długich włosów przez chłopaków, zaś dziewczyny muszą mieć długie, bo tak bóg przykazał. Modlitwa o 12 na sali gimnastycznej obowiązkowa, oddzielne szkoły do wyznawców innej wiary, osób innego koloru skóry, oczywiście nauczania kreacjonizmu i lekcja patriotyzmu, która nauczałaby skrajnego nacjonalizmu, wydalania ze szkoły nie tylko za przekleństwa ale i też za używanie słów: libertynizm, deizm, ateizm, satanizm, krytycyzm (nie chcę mi się wymieniać). Rzecz jasna kary cielesne i całowanie rąk księży.

Nim to wprowadzą to już wybędę spod mocy MEN, więc będę miał to głęboko w poważaniu, no ale szkoda, bo zamiast iść do przodu to się po prostu wszystko cofa, i to nie do czasów przedwojennych, ale do średniowiecza (Bóg jest wszystkim, wszystko jest wolą Boga).

svonston

• Gość
Szokuje???
« Odpowiedź #915 dnia: Listopada 07, 2006, 20:04:49 pm »
Cytat: "Tarniak"
Cytat: "svonston"
Kamery niech beda, moze dzieciaki beda sie bardziej baly,

Jak ma być bitka, to będzie ustawiona po szkole. Bez kamer. :roll:

Dlatego napisalem, ze osobiscie w to nie wierze. Jak juz napisalem bojki byly i beda. I nic tego nie zmieni.

Cytat: "setezer"

Od mundurków bliska droga do zakaznia noszenia długich włosów przez chłopaków, zaś dziewczyny muszą mieć długie, bo tak bóg przykazał. Modlitwa o 12 na sali gimnastycznej obowiązkowa, oddzielne szkoły do wyznawców innej wiary, osób innego koloru skóry, oczywiście nauczania kreacjonizmu i lekcja patriotyzmu, która nauczałaby skrajnego nacjonalizmu, wydalania ze szkoły nie tylko za przekleństwa ale i też za używanie słów: libertynizm, deizm, ateizm, satanizm, krytycyzm (nie chcę mi się wymieniać). Rzecz jasna kary cielesne i całowanie rąk księży.

Moze troszke zbyt hardkorowe i przejaskrawione, ale zgadzam sie z tym :lol:

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
Szokuje???
« Odpowiedź #916 dnia: Listopada 07, 2006, 20:28:40 pm »

przesadzasz . Mundurki powinny obowiązywać bo nie może być różnić będzie biednym a bogatym . Zapobiegnie to kolejnym podziałom , które są pretekstem do bójki a w rezultacie nieszczęscia . Z tym szmuglowaniem dragów to raczej sytuacji nie poprawi fundamentalnie ale nieco ukróci proceder .
System karania i nagradzania jest moim zdaniem lekko chybiony bo takiego zbuntowanego wyrostka wielką karą nie jest sprzatanie liści przed szkołą .To jest dobre dla siedmiolatka , który dopiero zaczyna karire naukową . Dla nastolatków przydalby się coś cięższego ( niekoniecznie metalowego  :lol: ).

Nim to wprowadzą to już wybędę spod mocy MEN, więc będę miał to głęboko w poważaniu, no ale szkoda, bo zamiast iść do przodu to się po prostu wszystko cofa, i to nie do czasów przedwojennych, ale do średniowiecza (Bóg jest wszystkim, wszystko jest wolą Boga).

pomysl o swoich dzieciach .Im to nie będzie zwisać i pwoiewać jak jemu ojcu :p
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
Szokuje???
« Odpowiedź #917 dnia: Listopada 07, 2006, 20:59:02 pm »
Haha, najlepsza jest sprawa z donoszeniem. Juz to widze, jak banda dzieci bedzie biegala do dyrektora, zeby dostac troche grosza O_o
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

playing girl

• Przodownik pracy
Szokuje???
« Odpowiedź #918 dnia: Listopada 07, 2006, 21:03:21 pm »
Cytat: "jay jay"

przesadzasz . Mundurki powinny obowiązywać bo nie może być różnić będzie biednym a bogatym .

Eee, i co to da, że w szkole ci 'bogatsi' pochodzą w tym samym co 'biedni' skoro po szkole toczy się normalne życie? Zresztą podziały będą zawsze i wszędzie, a nawet i w mundurkach widać, kto jest bogaty, a kto nie, więc ten argument jest mocno nietrafiony IMO.

homesickalien

• Obywatel
  • **
Szokuje???
« Odpowiedź #919 dnia: Listopada 07, 2006, 21:31:41 pm »
Giertych wprowadzil mundurki zeby zatrzec roznice miedzy subkulturami, mysli ze dzieki temu wszyscy wyrosna na normalnych ludzi. Ale my sie i tak nie damy i dalej bedziemi po stronie szatana, bedziemy cpac, jesc koty, grac w Devil may kill  :twisted:

Don't
try to tell us what is right for us
we don't give a fuck anyway...