Autor Wątek: Destiny  (Przeczytany 248801 razy)

nightrunner

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
Odp: Destiny
« Odpowiedź #2000 dnia: Września 15, 2015, 13:39:43 pm »
Ja jeśli też kupię, to się piszę na wszystko w sumie to chyba warto nawet podstawkę zrobić od nowa.
Ja przechodzę fabulę od nowa, tyle tylko,  że tym razem wczytuję się we wszelkie monologi, czytam lore itd. Ta gra ma świetne tło fabularne i jedne z lepszych uniwersów, którym w końcu można się delektować dzięki systemowi questów.
Dodatkowo nowy głos nowy Ghosta jest miłym urozmaiceniem, bo mimo że kwestie są te same, to jednak czuć tu lepszy warsztat Nolana Northa.

A Hard Days Knight

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2001 dnia: Września 15, 2015, 13:42:46 pm »
Dodatkowo nowy głos nowy Ghosta jest miłym urozmaiceniem, bo mimo że kwestie są te same, to jednak czuć tu lepszy warsztat Nolana Northa.

Mam wrażenie, że nie wszystkie są takie same. Dodano trochę nowych. Ostatnio po zabiciu Kella Winter House jak czekałem na koniec misji Ghost informował mnie co się stanie po zabiciu ich lidera. Nie pamietałem tej kwestii przyznam. Do tego rzuca jakąś opisówą za każdym razem jak zaczynamy Patrol coś typu "kiedyś to było niesamowite miejsce. Miejmy nadzieje, że kiedyś je odzyskamy". itp ;)

A lore destiny też mi się bardzo podoba. Bardzo chciałbym by je wykorzystali w grze :)

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #2002 dnia: Września 15, 2015, 13:47:21 pm »
W pewnych aspektach gra daje radę, a w innych już nie. Staram się wypunktować to co mi się w niej nie podoba ale cenię sobie też te dobre strony. Aspekt społecznościowy Destiny jest bardzo spoko, ale to głównie zasługa ludzi po drugiej stronie łącza, a nie geniuszu deva. Jako całokształt, gra nie spełniała moich oczekiwań, stąd narzekanie. Teraz coś tam pozmieniali, grania jest więcej, więc można przymknąć oko na minusy.

Sylvan Wielki

• Gagarin
  • Reputacja: 253
« Odpowiedź #2003 dnia: Września 15, 2015, 14:28:05 pm »
Jaki macie poziom, chłopaki. Chciałem pograć z ekipą z konkurencji, ale tak się składa, ze tam z graczy w Destiny to same Leszki i nikt za mną nie przepada (no, jeden mnie akceptuje), a na betoniarni na amnestię trzeba czekać do 2k16  :grin:

Mnichu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 53
« Odpowiedź #2004 dnia: Września 15, 2015, 14:32:18 pm »
Ja mam 31 jak na razie.

3DS friendcode: 1478-6316-9345
Nintendo Network ID: Mnichu

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #2005 dnia: Września 15, 2015, 14:38:03 pm »
Jaki macie poziom, chłopaki. Chciałem pograć z ekipą z konkurencji, ale tak się składa, ze tam z graczy w Destiny to same Leszki i nikt za mną nie przepada (no, jeden mnie akceptuje), a na betoniarni na amnestię trzeba czekać do 2k16 

Sylwek większość ma dopakowane postacie 30-34 lvl ale robimy też sobie postacie od nowa także na pewno będziesz miał z kim pograć. Wbijaj do klanu jak jeszcze tego nie zrobiłeś.

scorpion87

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #2006 dnia: Września 15, 2015, 14:55:58 pm »
29 Titan

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #2007 dnia: Września 15, 2015, 15:35:09 pm »
Wkurza mnie że gra ze wszystkimi dodatkami kosztuje tylko 50 zł drożej niż sam najnowszy dodatek na PSN. Zakupy na storze to nieporozumienie :mad:, mam nadzieje że nikt nie kupi nikt z tego sklepu na PSN i zamkną to w pizdu :mad:
Yeahh, me and hate that's an odd couple

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2008 dnia: Września 15, 2015, 18:09:13 pm »
Kurde chyba jednak nie zagram dzisjaj. Inoost leci w chu** i od rana paczka jest w drodze do paczkomatu.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2009 dnia: Września 15, 2015, 18:12:26 pm »
Kurde chyba jednak nie zagram dzisjaj. Inoost leci w chu** i od rana paczka jest w drodze do paczkomatu.

:C

Ja kiedyś paczkę o 21.30 dostałem ;) Więc nadzieja jest.

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #2010 dnia: Września 15, 2015, 20:13:10 pm »
9 godzin za mną, zmęczyłem się  :lol:

40 poziom wbity, dodatek nawet nawet, więcej cutscenek, sporo eksploracji, ale też sporo biegania po tych samych miejscach. Gunplay ratuje wszystko, bo ciągle jest miodnie, że chce się ciągle grać. Pewnie będę jeszcze po 22  :)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2011 dnia: Września 15, 2015, 20:17:51 pm »
22:30 zaczynam misje ;) jak ktoś chce pomóc to zapraszam.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2012 dnia: Września 15, 2015, 20:26:42 pm »
Jak dojdzie gierka to bede.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2013 dnia: Września 15, 2015, 20:30:06 pm »
9 godzin za mną, zmęczyłem się  :lol:

40 poziom wbity, dodatek nawet nawet, więcej cutscenek, sporo eksploracji, ale też sporo biegania po tych samych miejscach. Gunplay ratuje wszystko, bo ciągle jest miodnie, że chce się ciągle grać. Pewnie będę jeszcze po 22  :)

Szybko. Rozczarowała mnie ta wiadomość. I co dalej jest do roboty w grze? W podstawce akurat podobało mi się to, że najwyższy poziom osiągał tylko ten, kto przeszedł Raid kilkukrotnie i zebrał komplet raidowego ekwipunku.

Moldar

• Łajka
« Odpowiedź #2014 dnia: Września 15, 2015, 20:35:25 pm »
To i tak dłużej niż The Order  :)

Nie zacząłem jeszcze żadnego strike'u, a nie wiem czy jeszcze jakiś misji nie ma, level idzie szybko, zwłaszcza jak mamy sporo bounty do wykonania.

Według mnie gra niewiele się różni od tego z podstawki. Wcześniej 20 poziom to max i reszta dzięki Light, teraz stoimy na poziomie 40, ale dalej mamy punkty Light, aktualnie mam ponad 200, więc zdobywając lepszy sprzęt, mamy więcej Light, a to daje bonusy do defensywy czy ataku. Misje na większym poziomie trudności wymagają minimum 250 punktów, więc dalej trzeba będzie grindować i szukać lepszego sprzętu.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2015 dnia: Września 15, 2015, 20:39:39 pm »
Czyli tak trochę bez sensu. Jak w podstawce ktoś miał koksa-32lvl, to wszyscy wiedzieli, że to kozak. Teraz zamiast tego dodatkowego lvl jest Light... inni gracze mają wgląd na to ile masz Light?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2016 dnia: Września 15, 2015, 20:53:48 pm »

inni gracze mają wgląd na to ile masz Light?

Tak ale tylko jak podejrzysz karte postaci.

Moldar

• Łajka
« Odpowiedź #2017 dnia: Września 15, 2015, 21:10:29 pm »
Czyli tak trochę bez sensu. Jak w podstawce ktoś miał koksa-32lvl, to wszyscy wiedzieli, że to kozak. Teraz zamiast tego dodatkowego lvl jest Light... inni gracze mają wgląd na to ile masz Light?
Przecież to zupełnie normalne, w wowie miałem 60 poziom, ale na onyxie iść nie mogłem bo miałem słabe przedmioty. Tutaj jest tak samo.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2018 dnia: Września 15, 2015, 23:21:42 pm »
O ja je**e :D w tej grze jest fabuła! 1 misja i już 2 solidnie długie i zajebiste cutsceny pokazujące charakter postaci, klimat i wszystko :) Coś czuje, że Taken King totalnie zajebisty będzie :)

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2019 dnia: Września 15, 2015, 23:39:46 pm »
Super, gierkę umieścili o 23:30 w paczkomacie. A wyjechała o 9 rano. Z dupy ten inpost.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2020 dnia: Września 16, 2015, 07:49:12 am »
Kurna pierwsza misja i już wiem że tak to powinno wyglądać od poczatku. Bodoba mi się:-). Ej kiedy dostaje sie dostęp do 3 subklasy?

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #2021 dnia: Września 16, 2015, 08:12:29 am »
Ja z paczkomatami ok, z pocztą kosa bo wczoraj miałem dwie paczki i oczywiście nie łaska oby dwóch do skrzynki wsadzić tylko awizo zostawić do placówki która otwarta do 18 :mad:. Jedna była oczywiście bardzo mała, druga niewiele większa powinna być dlatego śmiem twierdzić żeby weszło :-?
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2022 dnia: Września 16, 2015, 08:13:57 am »
Kurna pierwsza misja i już wiem że tak to powinno wyglądać od poczatku. Bodoba mi się:-). Ej kiedy dostaje sie dostęp do 3 subklasy?

Vanguard zleca ci misje na nią. Jest inna misja dla każdej klasy! :D Byłem w niezłym szoku gdzie wysłali Tytana by zdobyć Sunbreakera ;) Swoją drogą moja ulubiona subklasa :D

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2023 dnia: Września 16, 2015, 08:14:36 am »
No mi się łuk już podoba:-). Grasz dzisiaj?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2024 dnia: Września 16, 2015, 08:18:57 am »
No mi się łuk już podoba:-). Grasz dzisiaj?

Gram na bank :) Nie wiem o której jeszcze.

Ja już jestem na tej nowej miejscówce :D Mega klimatyczna kojarzy mi się ze statkiem Collectorów z Mass Effect :)

Swoją drogą w tym dodatku niesamowicie rozwinęli postacie poboczne. To jak Cayde 6 się rozwinął jest niesamowite :D Genialna postać, i naprawdę ma zajebiste teksty momentami :D

nightrunner

• Towarzysz
« Odpowiedź #2025 dnia: Września 16, 2015, 08:41:43 am »
Głos Cayde-6 to Nathan Filion, kojarzący się z genialną postacią kapitana Mala z genialnego serialu Firefly :)
Ikora Rey, mentorka warlocków również jest głosem z Firefly :)

P.S. Tak, jestem fanem tego serialu. ;)
A Hard Days Knight

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2026 dnia: Września 16, 2015, 09:10:43 am »
Pal licho głos :D Teksty i poczucie humoru rozbrajają mnie :D Serio naprawdę zajebista postać im wyszła :D

nightrunner

• Towarzysz
« Odpowiedź #2027 dnia: Września 16, 2015, 09:13:41 am »
Domyślam się ze nie oglądałeś serialu - właśnie tam też były takie rozbrajające teksty i humor :) dla mnie ocena gry winduje od razu wyżej jeśli jest faktycznie jak mówisz :)
A Hard Days Knight

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2028 dnia: Września 16, 2015, 09:19:13 am »

Domyślam się ze nie oglądałeś serialu - właśnie tam też były takie rozbrajające teksty i humor :) dla mnie ocena gry winduje od razu wyżej jeśli jest faktycznie jak mówisz :)

Gdyby podstawka miała tak prowadzoną fabułę jak w Taken King to by było jebitne 9/10 i ch** ;)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #2029 dnia: Września 16, 2015, 10:09:09 am »
Sorry Mrocz, ale wczoraj jak wysłałeś zapro do gry to żona już spała i nie chciałem hałasować :) Robię sobie te questy z podstawowej linii fabularnej. Fajnie sie wczytuje w lore z podstawki. Dobry shit.

Nowa konsolka z Destiny wygląda prześlicznie, ale najbardziej to mnie wkurzyli z grą. Pudełko z Taken King, ale po włożeniu płyty okazało sie, że sama podstawka tam jest bez paczy i trzeba było te 18gb znowu dociągać. Do tego kod na te wszystkie dodatki z edycjki kolekcjonerskiej jest pojedynczy, więc nie ukradne sobie osobno od żony kodu na ciuszki czy emotki :(

Głos ghosta dla mnie jak najbardziej na plus. Na początku miałem dysonans i wrażenie, że jest gorzej, ale Nolan dobrze gra. Jest w sumie tak jak na Kotaku raz napisali - wcześniejszy głos Petera to był głos człowieka udającego robota, a głos Nolana to głos robota udającego człowieka. Jaram sie mega :)

A co Wam wypadło z questa za Year1? Ja dostałem MIDę w prezencie. Ale niezły śmieszek w strone gracza był jak Cryptarch daje Ci w nagrode zielony engram a po kliknięciu wpada egzotyk xD Takie oczko do czasów loot cave'a ;)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2030 dnia: Września 16, 2015, 10:17:56 am »
A co Wam wypadło z questa za Year1? Ja dostałem MIDę w prezencie. Ale niezły śmieszek w strone gracza był jak Cryptarch daje Ci w nagrode zielony engram a po kliknięciu wpada egzotyk xD Takie oczko do czasów loot cave'a ;)

Mi wypadł rewolwer Last Word :D Co jest dobre bo jest jego wersja Year Two :D

Swoją drogą Cryptarch nawet przeprasza za ciężki początek współpracy :lol:

EDIT: Bardzo fajna opinia z Facebooka Destiny POLSKA (uwaga zawiera mały spoiler, ale nie podaje dokładnie info o nim)

Po całym dniu z „The Taken King” dzisiaj czuję się jak zombie, ale chyba uda mi się spisać małe podsumowanie z pierwszymi wrażeniami. Zacznijmy od tego, że już początkowe kilkanaście minut z nowymi misjami oferuje więcej fabuły niż cała podstawka. Nagle okazuje się przerywniki mogą być ciekawe, a postacie, które robiły za kukły z Wieży, mają osobowość, potrafią powiedzieć coś więcej niż kilka słów i odgrywają ważną rolę w całej historii. Świetną robotę na pewno wykonał Nathan Fillion jako Cayde-6, który jest tu w sumie najważniejszym bohaterem.
W misjach odwiedzamy zarówno nowe, jak i stare miejscówki. Zadbano o to, by zadania były zróżnicowane i nie polegały wyłącznie na wyciągnięciu Ghosta i czekaniu na fale przeciwników. Zwłaszcza udział w pogrzebie (nie chcę spoilerować) jest ciekawym urozmaiceniem dotychczasowego gameplayu. O dziwo podczas głównego wątku jedynie napoczniemy Dreadnoughta. Wystarczy jednak wizyta na patrolu, by zobaczyć, że kryje on wiele sekretów. Jakieś skrzynki, maszyny z runami, Court of Oryx, ukryte platformy, wydrążone tunele - jest co robić i gdzie łazić (łatwo się też zgubić). Zaliczenie zadania z Oryksem to tylko przedsmak całego rozszerzenia. Sam mam teraz ze dwie strony najróżniejszych zadań do wykonania i cały czas dochodzą kolejne.
Co do rozwoju postaci, to główna różnica względem starego systemu Light polega na tym, że progres jest stały i stopniowy. Nie polujemy już na tę jedną rzecz z ciuchów, która podbije nam level o jedno oczko. Po pierwsze, na naszą moc wpływa cała pierwsza strona inwentarza, po drugie - granica nie jest taka sztywna, więc można mieć coś naprawdę dobrego i średniego śmiecia, a light sam to balansuje. Da się więc pójść na trudniejszą aktywność z wymogiem 240 Light mając 235 i nie być popychadłem. Do tego zbieramy non stop coś nowego (smart loot działa) i dzięki temu się wzmacniamy. Oczywiście grind jest i będzie obecny, ale to przecież część loot game.
Z rzeczy, które mi się nie do końca podobają, na pewno wymieniłbym zmiany w markach. Niby usunęli limit tygodniowy, ale co z tego skoro tak ograniczyli możliwość ich zdobycia. Nie dość, że mamy jedynie kilka nagradzanych aktywności, to jeszcze liczą się na konto, a nie na postać. Tym samym zarobienie jakiejkolwiek rozsądnej kwoty wymaga codziennego grania Daily Mission i Daily Crucible Playlist… Rozumiem, że nie chcą, by ludzie się obkupili od razu, ale niech chociaż trochę spadną ceny tego ekwipunku, bo ogarnięcie trzech postaci sztucznie się wydłuża.
To tak w skrócie po pierwszym dniu. Dodałbym jeszcze, że nowa klasa Tytana (innych nie sprawdzałem) to coś pięknego. Naparzanie młotkami daje ogromną satysfakcję, zarówno w PvE, jak i PvP, bo wreszcie mamy supera na dystans. Z nowych Strajków sprawdziłem The Sunless Cell (mocny finał) i braciszków Cabali - oni na Heroicu z pewnym niedoborem Light są interesującym wyzwaniem Emotikon smile
tl;dr: Mimo że jeszcze sporo grania przede mną (Raid!), to myślę, że już teraz mogę polecić wszystkim „The Taken King”. Bungie kolejny raz wyciągnęło wnioski, posłuchało krytyki i popchnęło Destiny w dobrym kierunku. Mówienie, że to całkowicie inna gra byłoby pewną przesadą, ale naprawdę można chwilami odnieść takie wrażenie.

Ogólnie odnoszę wrażenie, że pomysł z wydanie Destiny Taken King Legendary Edition ze wszystkimi dodatkami itp. w pudełku ma na celu pokazanie nowego początku. Tak jakby ta gra od teraz się zaczęła. Przyznanie się do błędów z podstawki i rozpoczęcie nowej formy Destiny. Jeżeli każde przyszłe DLC tak będzie wyglądać to kupuje w ciemno :)
« Ostatnia zmiana: Września 16, 2015, 11:59:47 am wysłana przez Mrocz »

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2031 dnia: Września 16, 2015, 13:32:03 pm »
Zgadzam się gra się świetnie. Może daily heroic mission zrobimy dzisiaj? Doszedłem solo do bossa na końcu i nie dałem rady.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2032 dnia: Września 16, 2015, 13:45:16 pm »
Zgadzam się gra się świetnie. Może daily heroic mission zrobimy dzisiaj? Doszedłem solo do bossa na końcu i nie dałem rady.

A Heroic nie są na 250 Lighta? :P

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
Destiny
« Odpowiedź #2033 dnia: Września 16, 2015, 14:40:17 pm »
Mam 220 i grałem. To chyba tylko zalecany poziom:-)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2034 dnia: Września 16, 2015, 14:52:47 pm »

He? :D Kiedy ty to jebnąłeś ja mam 181 :lol: Musiałeś chyba całą noc klepać :P Muszę jeszcze dokończyć misje fabularne ;)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #2035 dnia: Września 16, 2015, 15:05:10 pm »
Z nowymi mieczami ubicie croty to pikuś, wystarczy jedno podejście z mieczem. Kolesie robią crote w 40 sekund.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
Destiny
« Odpowiedź #2036 dnia: Września 16, 2015, 15:08:16 pm »

He? :D Kiedy ty to jebnąłeś ja mam 181 :lol: Musiałeś chyba całą noc klepać :P Muszę jeszcze dokończyć misje fabularne ;)
Wpadły me legendarne buty, rękawiczki, second i heavy weapon. Poza tym mam z legendarki egzotyczny płaszczyk. A i na 40 lvl dochodzą artefakty.

A z misji fabularnych zrobiłem tylko pierwsza i quest na podklasę :-)
« Ostatnia zmiana: Września 16, 2015, 15:12:23 pm wysłana przez bojawiem »

nightrunner

• Towarzysz
« Odpowiedź #2037 dnia: Września 16, 2015, 15:12:57 pm »
Z nowymi mieczami ubicie croty to pikuś, wystarczy jedno podejście z mieczem. Kolesie robią crote w 40 sekund.

Co prawda nie grałem w Dark Below, ale to trochę słabe, że raidowy boss tak szybko pada bo rozumiem, że Ci goście nie czitowali...
A Hard Days Knight

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2038 dnia: Września 16, 2015, 15:19:50 pm »

Crota powinien jednym ciosem rozbić tych co podbiegają za blisko jak ma tarczę ;) Z drugiej strony fun z takiego zabicia był zajebisty pewnie :P

Wpadły me legendarne buty, rękawiczki, second i heavy weapon. Poza tym mam z legendarki egzotyczny płaszczyk. A i na 40 lvl dochodzą artefakty.

A z misji fabularnych zrobiłem tylko pierwsza i quest na podklasę :-)

Za co ci to wpadło? :D Trzymałeś Fioletowe energamy do dodatku? ;) Czy Crucible? :D
« Ostatnia zmiana: Września 16, 2015, 15:29:38 pm wysłana przez Mrocz »

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2039 dnia: Września 16, 2015, 15:29:22 pm »
Po jednym z multi, reputacji z crucible, vanguard i dead orbit.