Autor Wątek: Destiny  (Przeczytany 249334 razy)

Mrocz

• Gość
Odp: Destiny
« Odpowiedź #320 dnia: Lipca 24, 2014, 22:57:28 pm »
Kto chce kod do Bety? ;) Właśnie dostałem od Ultimy :P Jak coś pisać. Kto pierwszy ten lepszy ;)

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Mnichu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 53
« Odpowiedź #321 dnia: Lipca 24, 2014, 23:39:21 pm »
Też ultimowe dałem :D Więcej kodów niż chętnych ;)

3DS friendcode: 1478-6316-9345
Nintendo Network ID: Mnichu

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #322 dnia: Lipca 24, 2014, 23:45:05 pm »
No w sumie to tyle tych kodów, że w sumie mogę jeszcze na Xboxie i PS3 odpalać :lol: Kto chce zagrać, dla tego kod jest praktycznie bez trudu do znalezienia ;)

Mnichu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #323 dnia: Lipca 25, 2014, 01:47:45 am »
Jakby kodów było mało, to beta jest już otwarta. Na wszystkich platformach.
http://www.bungie.net/en/News/News?aid=11962

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #324 dnia: Lipca 25, 2014, 10:32:32 am »
Jak ktoś zdąży jeszcze pobrać i zagrać w ten weekend, bo beta kończy się w niedzielę ;)

Stąd pytanie: czy gra umożliwia cross-platformowe granie w multi (wspólne dla użytkowników ps3 i ps4)?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #325 dnia: Lipca 25, 2014, 10:46:53 am »
Jak ktoś zdąży jeszcze pobrać i zagrać w ten weekend, bo beta kończy się w niedzielę ;)

Stąd pytanie: czy gra umożliwia cross-platformowe granie w multi (wspólne dla użytkowników ps3 i ps4)?

Nie.

Ale można grać tą samą postacią na obu platformach. I nasz progress przechodzi między platformami.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #326 dnia: Lipca 25, 2014, 11:24:41 am »
Zaraz ściągam pogram sobie dzien:)

Gra się instaluje z poziomu gry. Lipa bo nie można uśpić konsoli ani w nic porać w międzyczasie:-/
« Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2014, 11:45:31 am wysłana przez bojawiem »

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #327 dnia: Lipca 25, 2014, 13:01:13 pm »
Przecież nie dam rady utrzymywać platynowej dominacji nad Leszkiem grając w same jgówna na sto godzin. Muszę też ogrywać pif paf samograje.
  :lol:
Bezbłędne!
Hehe :)
dominacją bym tego nie nazwał :lol:

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #328 dnia: Lipca 25, 2014, 17:43:17 pm »
Wpadłem wczoraj do kumpla który korzysta z mojego konta na PS4 (stąd czasem możecie mnie widzieć on-line na 4). Pograłem chwilę (jakieś 40 min) w betę i dupy nie urywa, może przez to że dość często rozłączało mnie z serwerem. Chodzenie po menu jest trochę dziwne i wymaga przyzwyczajenia. O taki shooterek, trochę miasto jest "niewykorzystane", niby wiadomo że to "mmo style" ale trochę denerwuje że trzeba łazić od jednego sprzedawcy do drugiego, lepiej jak by sprzedawcy byli rozmieszczeni bliżej siebie, a trochę dalej np jakiś koleś z minigierką (karcianka, czy coś takiego).
Ogólnie bardziej wciągnął mnie:
http://gameonly.pl/forum/index.php?topic=13051.msg948261#msg948261

Mnichu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #329 dnia: Lipca 25, 2014, 18:50:39 pm »
Zaraz ściągam pogram sobie dzien:)

Gra się instaluje z poziomu gry. Lipa bo nie można uśpić konsoli ani w nic porać w międzyczasie:-/
Można uśpić, zainstaluje się.

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #330 dnia: Lipca 26, 2014, 02:47:02 am »
Ściągnąłem i odpaliłem dzisiaj betę na ps3.
Cóż, kilka godzin minęło, jak z bicza strzelił. Wciągające gówienko.
Po zapowiedziach spodziewałem się ósmego cudu świata i zdefiniowania na nowo pojęcia multiplayer, a jak na razie dostałem trochę bardziej rozbudowaną o elementy rpg strzelaninę, poczułem lekki zawód. Prosta konstrukcja - miasto-baza z typowym bieganiem po różnych punktach (naprawdę w grze sci-fi nie dało się tego inaczej rozwiązać, jak gunsmith stojący za ladą? Przez to lekko czar pryska) i przemieszczanie się po lokacjach wypadowych, jak w Ratchet&Clank (tego się nie spodziewałem :lol:). To ma być jednak MMO, więc można pójść na kompromis i nie rozpamiętywać.
Już nawet po becie widać, że w grze będzie spoooro do roboty i można łatwo wsiąknąć.
Przyciąga mnie design świata, z takimi szczegółami, jak otoczka sci-fi z chórkami na mapie planet, Traveler, oprawa dźwiękowa. Bardzo fajnie rozwinięty pomysł misz-maszu Halo (walka to bez kitu od razu mechanika z gierki Master Chiefa) z dodanymi elementami innych tytułów.
Graficznie na ps3 cudów nie ma, ale jest bardzo poprawnie. Niższa rozdzielczość trochę jednak mydli oczy, a cienie (szczególnie postaci) to zęby, jak rozpikselowana gra na NESA. Co jednak robi wrażenie, to rozmiar mapy i przy tym brak jakiegokolwiek loadingu. Na ps4 przy wyższej rozdziałce, lepszych cieniach i teksturach musi być zacnie.
A.I. przeciwników potrafi być bardzo nieogarnięte, czasami ostro się gubią, przy odpowiednim ustawieniu prawie każdemu randomowi można sprzedać piąchę (swoją drogą melee jest mocno przesadzone, chyba że tak jest tylko na najniższych poziomach - dobiłem do 5). Spełnia jednak swoje zadanie, bo zwykle od razu zauważają gracza, chowają się za osłony, ciskają granatami, czasami zachodzą od flanki, czyli w sumie standard, ale na tak sporą grę to zapewne nie lada osiągnięcie.
Gdy dostajemy w końcu możliwość wędrowania i zbierania misji na Old Russia, spędziłem sporo czasu na eksplorowaniu mapy, odkrywając nawet po kilkunastu minutach jazdy na Reaperze (swoją drogą mocno przypomina mi pojazdy z Wipeouta) co raz to nowe obszary. Szkoda, że na raz może wędrować z nami tylko dwóch graczy. Liczę na monumentalne rozgrywki ze sporą ich ilością. W związku z powyższym od razu zacząłem się zastanawiać - gdzie kur** jest deathmatch, żeby grubo się działo? Bounty nie sprawdzałem, może tam jest jakiś substytut.
Co jednak najważniejsze, nawet ogrywając wersję na ps3 mam ochotę na więcej. Destiny nawet w niedopracowanej wersji spełnia swoje zadanie i zapewnia odpowiedni fun. Pytanie, na jak długo. Zapewne prześpię się i znowu zasiądę, ku wkurwieniu domowników ;)
« Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2014, 02:59:32 am wysłana przez Kert »

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #331 dnia: Lipca 26, 2014, 07:35:42 am »
Ja wczoraj dobiłem do 7 poziomu. Moim zdaniem misje mogły by być bardziej urozmaicone. Przeważnie nasz ghost coś tam skanuje a my w tym czasie musimy odpierać kolejne fale wrogów. Te misje z nadajników jak już się swobodnie biega po mapie też jakieś super nie są. Trzeba farmić :). W multi zagrałem 4 gierki i sprawdziłem 2 mapy w capture and hold. Gra się 6 na 6 a mapki są małe tak żeby się za długo nie szukać. Zbieralem baty, bo raz że typki mialy wyższy level i pewnie lepsze pukawki a dwa, że po KZ ta gra wydaje mi się aż za szybka. Kwestia przyzwyczajenia. Za multi zbiera się punkty które będą potrzebne do kupienia jakiś legendarnych pukawek.

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #332 dnia: Lipca 26, 2014, 08:36:24 am »
Ma ktoś koda na bete na PS3 ? :oops:
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #333 dnia: Lipca 26, 2014, 09:55:13 am »
W multi poziom nie ma znaczenia, tak samo co bronie, wszystko jest ustawione na tym samym poziomie.

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #334 dnia: Lipca 26, 2014, 12:22:54 pm »
Ograłem dzisiaj rano Devil's Lair na Old Russia i kurczę było długo, żmudnie i miejscami trudno. Miałem dwóch kompanów, ale jeden po 40 minutach się znudził, więc z jednym graczem doprowadziliśmy sprawę do końca. Szczerze, jak sobie pomyślałem, że muszę już 3 raz od nowa uszczuplać energię temu pajęczemu czołgowi, miałem ochotę wyłączyć w cholerę. Szkoda, że beta jest zablokowana do 8 poziomu, bo po zakończeniu Devil's Lair na pewno wskoczyłoby mi więcej expa.
Ogólnie bardzo fajnie się grało i ewidentnie sprawdziłbym na premierę. Liczę jednak na większe urozmaicenie, bo na razie większość misji polega na dojściu z pkt. A do B i skanowanie czegoś Ghostem.

Wpadłem również na chwilę do Crucible na C'n'H i dopiero wtedy okazało się, jak łatwo można zebrać wpie**ol od innych graczy.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #335 dnia: Lipca 26, 2014, 13:08:44 pm »
Na pajęczy czołg trzeba mieć metodę :) Zdecydowanie lepiej się go rozp**rdala ze znajomymi ;)

Moldar

• Łajka
« Odpowiedź #336 dnia: Lipca 26, 2014, 13:10:26 pm »
Bossy dają w kość, bo mają w cholerę energii. Mnie się to podoba, ale sporo grałem w wowa gdzie w instancjach 40 osobowych, podejście wyglądało tak, że pół godziny omawiało się taktyki, potem długa walka, jeden błąd kogoś, wipe i wszystko od nowa :)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #337 dnia: Lipca 26, 2014, 13:23:07 pm »
Też uważam, że to fajne. Walka z Bossami w grach COOP zawsze daje największą frajdę. Akcje z Bossami mogą nabrać też dodatkowych rumieńców na wyższych Levelach, gdzie niektóre klasy mogą mieć odblokowane moce defensywne. Podnoszenie zabitych kolegów kiedy inny otwiera pole siłowe przed atakami ;) takich akcji może być więcej.

Dla mnie gra przede wszystkim ma świetny klimat a walka jest tak miodna, że mogę wybaczyć zbyt szybki respawn wrogów i czasem powtarzalne misje :) Choć coś czuje, że w pełnej wersji będą bardziej rozbudowane misje ;)

Moldar

• Łajka
« Odpowiedź #338 dnia: Lipca 26, 2014, 13:24:45 pm »
Bedzie ponoć odblokowana misja na księżycu, ale u nas wychodzi to jakoś o 6 rano w niedziele chyba.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #339 dnia: Lipca 26, 2014, 13:52:35 pm »
Ma ktoś koda na bete na PS3 ? :oops:

Jakby kodów było mało, to beta jest już otwarta. Na wszystkich platformach.
http://www.bungie.net/en/News/News?aid=11962

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #340 dnia: Lipca 26, 2014, 14:01:25 pm »
Na pajęczy czołg trzeba mieć metodę :) Zdecydowanie lepiej się go rozp**rdala ze znajomymi ;)
Jasna sprawa. Za trzecim razem już ogarnęliśmy mniej więcej, gdzie się ustawić, z której strony idą fale przeciwników wspomagające czołg, itp. Jeden odpierał przeciwników i ściągał jego uwagę, a ja czaiłem się w przejściu po prawej i siałem mu w nogi z maszynówy uważając na serie i namierzanie. Najlepsze, że myślałem: uff, w końcu po misji, a tu zdziwko i jedziemy dalej na następnego bossa.

Jeszcze dwa pytania:

1. Jaką klasą gra wam się najlepiej? Teraz cisnę Tytanem i nie wiem, jak do niego mają się Hunter i Warlock, a mogę nie zdążyć każdej ogarnąć.
2. Jakiej podstawowej broni używacie i jak wam się najlepiej sprawuje? Scout, Auto, Pulse Rifle? Na grubego zwierza cisnę z Pulse i krótkimi seriami, precyzja na karabinie Scout, Auto na randomy.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #341 dnia: Lipca 26, 2014, 21:40:26 pm »
1. Jaką klasą gra wam się najlepiej? Teraz cisnę Tytanem i nie wiem, jak do niego mają się Hunter i Warlock, a mogę nie zdążyć każdej ogarnąć.
2. Jakiej podstawowej broni używacie i jak wam się najlepiej sprawuje? Scout, Auto, Pulse Rifle? Na grubego zwierza cisnę z Pulse i krótkimi seriami, precyzja na karabinie Scout, Auto na randomy.

1. Mi zdecydowanie najlepiej się grało Tytanem podoba mi się jego "potęga" na polu bitwy :) Zdecydowanie jest to typowy Tank, którym można robić niezłą rzeźnię na polu bitwy. Warlock jednak też jest świetny, i na pewno pełną wersję przejdę dwa razy tymi klasami :) Po Becie mam podejżenia, że na wyższych poziomach Warlock może naprawdę wymiatać, jak zainwestuje się w szybsze regenerowanie mocy specjalnych itp. Z całej trójki, dla mnie zdecydowanie najsłabszy jest Hunter, brakuje mu pierdolnięcia w mocach a ten "płonący pistolet" jakoś też mi nie robi ;) Do tego jego granaty nie wybuchają od uderzenia w przeciwnika, tylko działają jak zwykły FRAG Granade ;) Jednak widzę, że sporo osób lubi nim w grać :) Może to kwestia osobistych preferencji ;) Titan moim zdaniem najfajniej też wygląda :D

2. Używaj tej co ma lepsze statsy :) Choć Tytanem udało i się zdobyć Auto, Pulse i Scout Rifle o zbliżonych osiągach, to jednak korzystam z giwerek według swojego "widzi mi się" Każda ma swoje mocne i słabe strony ;)  Większe różnice są w broniach dodatkowych i ciężkich (w ciężkich uwielbiam wszelkiego rodzaju Karabiny Maszynowe) a w specjalnych snajperka ;) (Choć Tytan i Warlock sporo mogą ugrać też Strzelbą ;) )

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #342 dnia: Lipca 26, 2014, 21:53:52 pm »
Bungie popełniło jeden błąd. Przy kreatorze postaci Tytana roboty wyglądem tak mocno wybijają się ponad pozostałe dwie rasy, że wrzucanie ludzi i niebieskich ludzików to strata czasu ;-)

Zapomniałem dodać że z tą bronią bardziej szło mi o multi, bo statsy tam nie mają znaczenia, a charakterystyka broni. Scout jest świetny, ale niestety rof ma niskie i nie ma auto fire. Brakuje mi trochę odpowiednika genialnego karabinu ISA z Killzone.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #343 dnia: Lipca 27, 2014, 01:35:54 am »
Bungie popełniło jeden błąd. Przy kreatorze postaci Tytana roboty wyglądem tak mocno wybijają się ponad pozostałe dwie rasy, że wrzucanie ludzi i niebieskich ludzików to strata czasu ;-)

Czy ja wiem ;) Ja gram człowiekiem. A Niebieskie ludziki są uzasadnione fabularnie z tego co czytałem wstępnie :) Zobaczymy w pełnej wersji ;)

Choć moim zdaniem ciekawszym mykiem byłoby wprowadzenie jakiś "przyjaznych" kosmitów w stylu Turianów itp. ;)

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #344 dnia: Lipca 27, 2014, 10:08:04 am »

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #345 dnia: Lipca 27, 2014, 10:27:31 am »
Aim assist spory chyba nie?

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: -9967
« Odpowiedź #346 dnia: Lipca 27, 2014, 12:57:36 pm »
Addressing this concern, Bungie’s David Dague aka Deej stated in a live stream (around 1:49) that each planet — Mars, Earth, Moon, and Venus —  only has one “destination”  – as Bungie calls the areas — that you’ll explore on each planet. This means that Old Russia is it for the Earth.

"MMO" z czterema lokacjami, jebnę śmiechem.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #347 dnia: Lipca 27, 2014, 13:09:36 pm »
Reszta wyjdzie w DLCach:)

Moldar

• Łajka
« Odpowiedź #348 dnia: Lipca 27, 2014, 13:27:09 pm »
Jeszcze niedawno czytałem, że sama ziemia będzie miała 4 czy 5 lokacji.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #349 dnia: Lipca 27, 2014, 15:05:10 pm »
"MMO" z czterema lokacjami, jebnę śmiechem.

No, śmiechłem

Najpopularniejszy mmo i tylko 4 lokacje i to po wydaniu paru dodatków.

Moldar

• Łajka
« Odpowiedź #350 dnia: Lipca 27, 2014, 16:03:10 pm »
:lol:

W wow jeden kontynent ma około 10 lokacji, old Russia wydaje się mniejsze niż stranglethron vale, czyli jedna lokacja w dużym kontynencie. Nie ma co porównywać.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #351 dnia: Lipca 27, 2014, 18:26:26 pm »
Nie grałem w bete, ale jak czytam "Mars, Venus, Earth, Moon" to brzmi to jak naprawdę wielkie lokacje. Jak są mniejsze od pojedynczej "mapki" z wowa to bieda.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #352 dnia: Lipca 27, 2014, 20:37:25 pm »
Nie wiem skąd ten cytat o "czterech" lokacjach... Proszę o źródło. Bo tutaj jest tego dużo więcej:

http://destiny.wikia.com/wiki/Locations

-The Reef
-Old Russia (Ziemia)
-Old Chicago (Ziemia)
-The Wall (Ziemia)
-Europa
-Mercury
-Mars
-Wenus

Szczerze wątpię, by ziemie ograniczyli tylko do Rosji. Pomijam fakt, że twórcy zapowiadali mapy na ogromnych statkach zawieszonych w przestrzeni kosmicznej. Więc map może dojść jeszcze więcej.

EDIT:

Tu też jest dużo więcej lokacji wymienionych:
http://uk.ign.com/wikis/destiny/Locations

I w obu serwisach lokacje się powtarzają. Najpewniej Bungie nie wspomina o innych lokacjach by nie spoilerować. A w fakt, że Beta reprezentuje 50% pełnej gry po prostu nie uwierzę :lol: A gdyby ten cytat co dał Juras się spełnił, to by tak było :lol:
« Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2014, 21:02:39 pm wysłana przez Mrocz »

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #353 dnia: Lipca 27, 2014, 22:30:04 pm »
Bedzie ponoć odblokowana misja na księżycu, ale u nas wychodzi to jakoś o 6 rano w niedziele chyba.
Właśnie próbowałem wbić przed końcem bety i ww. misję nadal mam zablokowaną.
Mam rozumieć, że była dostępna jedynie przez kilka godzin, licząc od wskazanego przez Ciebie czasu?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #354 dnia: Lipca 27, 2014, 22:32:23 pm »
Właśnie próbowałem wbić przed końcem bety i ww. misję nadal mam zablokowaną.
Mam rozumieć, że była dostępna jedynie przez kilka godzin, licząc od wskazanego przez Ciebie czasu?

Była dostępna w Sobotę od 23.00 naszego czasu przez 2 godziny. Wiem bo grałem. Nawet przechodziłem ją ze "wściekłym_blondynem" ;)

Bardzo fajna misja, nawet trudna ;) Ale miejscówka na księżycu gorsza od Rosji. Pustawo, z drugiej strony czego spodziewać się po księżycu? :)

Moldar

• Łajka
« Odpowiedź #355 dnia: Lipca 27, 2014, 22:42:31 pm »
Wszystkie plotki sugerują, że faktycznie dostaniemy kilka lokacji tylko. Jak to wszystko się potwierdzi to sam nie wiem, może później będą dłuższe misje, a może i end game da rade. Ale póki co, można odnieść wrażenie, że wszystkiego jest po prostu za mało.

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #356 dnia: Lipca 27, 2014, 22:44:46 pm »
No to ogarnę ją na yt, szkoda :-(

Próbowałem potem pograć multi, ale nie udało się skończyć ani jednego meczu przez problemy z wywalaniem sesji. Samo Bungie napisało w komunikacie, że mogą być problemy, ale sądziłem, że chociaż jeden skończę.
No nic, jeśli ploty o tak małym obszarze gry się potwierdzą, to będzie bardzo kiepsko i nie wiem, czy warto wydawać na to kasę.
« Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2014, 22:48:28 pm wysłana przez Kert »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #357 dnia: Lipca 27, 2014, 22:57:48 pm »
To jest chyba wystarczająco oficjalne:

http://destinynews.net/venus-locations-reef/

Mapka z Bety z odkrytymi lokacjami.

Problem, że zostały do pokazania 2 zapowiedziane oficjalnie lokacje: Europa i Wrak Statku Cassini przy pierścieniach saturna

Do tego oficjalna strona Destiny wspomina o miejscówce Twilight Gap na Ziemi.

EDIT:

A i wygląda na to, że będą po 2 raidy na mapę. Do tego tajemnicza ikonka nowego trybu ;) Ciekawe co to będzie. Tu macie mapkę Wenus:

« Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2014, 23:24:42 pm wysłana przez Mrocz »

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #358 dnia: Lipca 28, 2014, 00:41:18 am »
Nie grałem w bete, ale
No, śmiechłem

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #359 dnia: Lipca 28, 2014, 00:50:25 am »
During a "2old2play" live-stream on Twitch, Deej was asked how many "explorable areas" there are per planet. He went on to say that there are in fact one destination per planet.

The live-stream is still going on, so I can't link it on here, but once it is over I will.

Edit 1 - Go to 1:49:30

>>>