Autor Wątek: Wór XI: NOWY ROK  (Przeczytany 1882821 razy)

0 użytkowników i 39 Gości przegląda ten wątek.

Morfi

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 21-12-2009
  • Wiadomości: 3 904
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24360 dnia: Grudnia 23, 2014, 14:23:06 pm »
Siema.



LEM nie mówiłeś, że założyłeś poradnie jak ruchać :troll:

Leszke

  • PIERESTROJKA
  • *****
  • Rejestracja: 03-11-2008
  • Wiadomości: 16 285
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24361 dnia: Grudnia 23, 2014, 15:55:17 pm »
Po nazwie bardziej jak sie zabawiać wibratorem.

Devilek

  • Łajka
  • *****
  • Rejestracja: 05-07-2005
  • Wiadomości: 8 220
  • Reputacja: 73
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24362 dnia: Grudnia 23, 2014, 16:11:11 pm »
Albo projektuje i produkuje tam pluszowe misie :angel:
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Lem++

  • Global Moderator
  • Major Hermaszewski
  • *****
  • Rejestracja: 07-11-2008
  • Wiadomości: 10 698
  • Reputacja: 209
  • 07.11.2008 - 16.08.2010 †
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24363 dnia: Grudnia 23, 2014, 16:12:07 pm »
 :lol: :lol:

No skads trzeba brac hajsy na te wszystkie ciuchy i plejstejszony :angel:

Leszke

  • PIERESTROJKA
  • *****
  • Rejestracja: 03-11-2008
  • Wiadomości: 16 285
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24364 dnia: Grudnia 23, 2014, 16:15:15 pm »
ale ty nie masz plejstejszona!

Mrocz

  • Gość
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24365 dnia: Grudnia 23, 2014, 16:19:47 pm »
:lol: :lol:

No skads trzeba brac hajsy na te wszystkie ciuchy i plejstejszony :angel:

ale ty nie masz plejstejszona!

Najwyraźniej interes kiepsko idzie :troll:

Lem++

  • Global Moderator
  • Major Hermaszewski
  • *****
  • Rejestracja: 07-11-2008
  • Wiadomości: 10 698
  • Reputacja: 209
  • 07.11.2008 - 16.08.2010 †
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24366 dnia: Grudnia 23, 2014, 16:55:51 pm »
Dzisiaj sie tak bawie z nudow:



Ale zaraz bede wracal do nerdzenia :angel:

windomearl

  • PIERESTROJKA
  • *****
  • Rejestracja: 08-03-2008
  • Wiadomości: 31 367
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24367 dnia: Grudnia 23, 2014, 17:01:56 pm »
Wygląda jak kutas i 4 cipy.

Lem++

  • Global Moderator
  • Major Hermaszewski
  • *****
  • Rejestracja: 07-11-2008
  • Wiadomości: 10 698
  • Reputacja: 209
  • 07.11.2008 - 16.08.2010 †
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24368 dnia: Grudnia 23, 2014, 17:03:55 pm »
4x creampie 8)

kun

  • chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 02-11-2003
  • Wiadomości: 6 880
  • Reputacja: 80
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24369 dnia: Grudnia 23, 2014, 17:33:05 pm »
fu kur**!  :mad:


Naleśniki mam nadzieję bez oleju smażone??

Lem++

  • Global Moderator
  • Major Hermaszewski
  • *****
  • Rejestracja: 07-11-2008
  • Wiadomości: 10 698
  • Reputacja: 209
  • 07.11.2008 - 16.08.2010 †
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24370 dnia: Grudnia 23, 2014, 17:38:43 pm »
No pewnie :) Staram sie ograniczac tluszcze do minimum.

el becetol

  • Gość
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24371 dnia: Grudnia 23, 2014, 18:18:54 pm »
Żeby masy nie zrobić przez przypadek.


Lem++

  • Global Moderator
  • Major Hermaszewski
  • *****
  • Rejestracja: 07-11-2008
  • Wiadomości: 10 698
  • Reputacja: 209
  • 07.11.2008 - 16.08.2010 †
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24373 dnia: Grudnia 23, 2014, 18:37:55 pm »
Oki majster :)

Ryo

  • Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • *****
  • Rejestracja: 25-10-2005
  • Wiadomości: 31 259
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24374 dnia: Grudnia 23, 2014, 18:56:46 pm »
Elo, niosłem dzisiaj karpia na chatę i mi spierdolił na chodnik :lol:

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

svonston

  • Gość
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24375 dnia: Grudnia 23, 2014, 20:13:16 pm »
Niosłeś żywego karpia w normalnej torbie bez wody? :- /

Ryo

  • Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • *****
  • Rejestracja: 25-10-2005
  • Wiadomości: 31 259
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24376 dnia: Grudnia 23, 2014, 20:32:22 pm »
Tak, bo mam sklep 2 minuty od chaty. Ale teraz już będę mówił, żeby na miejscy killym.

svonston

  • Gość
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24377 dnia: Grudnia 23, 2014, 20:42:23 pm »
Brzydko. :( Swoją drogą to nie wiem, jak można jeść karpia, kurde. Niedobra ta ryba jest strasznie. U mnie zawsze jest halibut, a ostatnio dzięki promocji w Biedronce jem często łososia i jak kiedyś nie lubiłem ryb, tak te dwie mi smakują niesamowicie.

No i łosoś mega szybko się robi. Filet posypujemy koperkiem i ziołami, polewamy delikatnie oliwa, sru do piekarnika na 220 stopni i 10-15 minut max, w tym czasie ze trzy ziemniaki obieramy i gotujemy i jest mega dobrze w moment. <ok>

Devilek

  • Łajka
  • *****
  • Rejestracja: 05-07-2005
  • Wiadomości: 8 220
  • Reputacja: 73
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24378 dnia: Grudnia 23, 2014, 20:43:00 pm »
Zgłosimy Cie do greenpeace, zieloni Cie załatwią :mad:
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Wooyek

  • Łajka
  • *****
  • Rejestracja: 01-01-1970
  • Wiadomości: 8 219
  • Reputacja: 67
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24379 dnia: Grudnia 23, 2014, 20:47:51 pm »
Mogłeś go dojebać butem, skoro już leżał na tym chodniku.

kun

  • chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 02-11-2003
  • Wiadomości: 6 880
  • Reputacja: 80
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24380 dnia: Grudnia 23, 2014, 20:48:50 pm »
Uwielbiam wędzonego łososia. Karpik wigilijny, tłuściutki (Świeży!) też jest git.

svonston

  • Gość
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24381 dnia: Grudnia 23, 2014, 20:50:27 pm »
Etam wędzony, taki normalny filet w piekarniku. <3

kun

  • chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 02-11-2003
  • Wiadomości: 6 880
  • Reputacja: 80
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24382 dnia: Grudnia 23, 2014, 20:52:43 pm »
Etam wędzony, taki normalny filet w piekarniku. <3

A ić, przejadł mi się. Wędzony łosoś i makrela to najlepsze ryby.

svonston

  • Gość
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24383 dnia: Grudnia 23, 2014, 20:53:58 pm »
Makrela tak, ale łosoś wędzony jest dla mnie jakiś taki bez smaku. :(

s00s

  • Major Hermaszewski
  • *****
  • Rejestracja: 04-11-2007
  • Wiadomości: 10 368
  • Reputacja: 155
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24384 dnia: Grudnia 23, 2014, 20:55:12 pm »
ja polecam łososia z piekarnika, ale robionego w 60 stopniach przez ok.30-35 min. wystarczy posypać pieprzem cytrynowym (mieszanka piepieprzy i skórki z cytryny), trochę oliwy, papier do pieczenia na blachę i mamy baaaardzo dobrą i delikatną rybkę do szamy. 

svonston

  • Gość
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24385 dnia: Grudnia 23, 2014, 20:56:10 pm »
ja polecam łososia z piekarnika, ale robionego w 60 stopniach przez ok.30-35 min. wystarczy posypać pieprzem cytrynowym (mieszanka piepieprzy i skórki z cytryny), trochę oliwy, papier do pieczenia na blachę i mamy baaaardzo dobrą i delikatną rybkę do szamy. 
No ja tak właśnie robię, ale jeszcze na górę sypie koper świeży. Dlaczego lepiej w 60 przez 30 minut, a nie w 200-220 w 10?

kun

  • chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 02-11-2003
  • Wiadomości: 6 880
  • Reputacja: 80
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24386 dnia: Grudnia 23, 2014, 20:57:15 pm »
Przejadłem się pieczonym łososiem i teraz go unikam.

s00s

  • Major Hermaszewski
  • *****
  • Rejestracja: 04-11-2007
  • Wiadomości: 10 368
  • Reputacja: 155
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24387 dnia: Grudnia 23, 2014, 20:58:21 pm »
jak na moje jest za suchy, gdy robimy w wysokiej temperaturze. zrobiony w 60 stopniach rozpływa się w ustach, dosłownie. 

Ryo

  • Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • *****
  • Rejestracja: 25-10-2005
  • Wiadomości: 31 259
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24388 dnia: Grudnia 23, 2014, 21:00:35 pm »
Brzydko. :(
Wiem, ale albo taki, albo żaden. Za mną było 7 osób również po karpia, bo już ciężko było znaleźć. Wolę też nie myśleć w jakich warunkach był do tej pory trzymany.

woją drogą to nie wiem, jak można jeść karpia, kurde.
Tak jak każdą inną rybę. Tutaj dodatkowo wchodzi element tradycji, no i dla mnie sam w sobie jest bardzo smaczny, choć tłusty.

U mnie zawsze jest halibut, a ostatnio dzięki promocji w Biedronce jem często łososia i jak kiedyś nie lubiłem ryb, tak te dwie mi smakują niesamowicie.
Halibut zawsze na propsie (np. wędzony), łosoś również. Chociaż te łośki z Biedy to ponoć nie takie zdrowe. Dlatego przerzuciłem się teraz na kupno ryb w tym osiedlowym sklepiku. Dla porównania makrela wędzona z tego sklepiku a z Lidla - niebo a ziemia.

ilet posypujemy koperkiem i ziołami, polewamy delikatnie oliwa, sru do piekarnika na 220 stopni i 10-15 minut max, w tym czasie ze trzy ziemniaki obieramy i gotujemy i jest mega dobrze w moment. <ok>
Też walę go w piekarze, ale w 180 stoponiach oraz bez podlewania oliwą (bo i tak jest sam w sobie tłusty), w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem. Do tego kasza gryczana, brokuł i wyżera piękna oraz kolorowo na talerzu.

svonston

  • Gość
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24389 dnia: Grudnia 23, 2014, 21:03:55 pm »
jak na moje jest za suchy, gdy robimy w wysokiej temperaturze. zrobiony w 60 stopniach rozpływa się w ustach, dosłownie. 
Tylko jak się przesadzi. Od 10 minut do 12 jest chyba optymalnie, dziś robiłem 15, bo ziemniaki się nie ugotowały i wyszedł na górze suchy właśnie.

svonston

  • Gość
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24390 dnia: Grudnia 23, 2014, 21:04:44 pm »
Chociaż te łośki z Biedy to ponoć nie takie zdrowe
?

Devilek

  • Łajka
  • *****
  • Rejestracja: 05-07-2005
  • Wiadomości: 8 220
  • Reputacja: 73
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24391 dnia: Grudnia 23, 2014, 21:07:52 pm »
Wszystko co wędzone jest niedobre :mad:
Karp, pstrąg > inne ryby
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Ryo

  • Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • *****
  • Rejestracja: 25-10-2005
  • Wiadomości: 31 259
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24392 dnia: Grudnia 23, 2014, 21:10:54 pm »
Chociaż te łośki z Biedy to ponoć nie takie zdrowe
?
Ściema z opakowania, że niby prosto z połowu z norweskich fiordów, a tak naprawdę z hodowli. Ktoś gdzieś kiedyś też miał rozkminę na necie, że tuczone gównianymi karmami z Chin itp.

svonston

  • Gość
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24393 dnia: Grudnia 23, 2014, 21:13:38 pm »
Ciekawe czy czymś poparte rozkminy czy tylko takie gadugadu.

kun

  • chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 02-11-2003
  • Wiadomości: 6 880
  • Reputacja: 80
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24394 dnia: Grudnia 23, 2014, 21:13:42 pm »
A wiesz Ryo jak humanitarnie zabić karpia??

Ryo

  • Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • *****
  • Rejestracja: 25-10-2005
  • Wiadomości: 31 259
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24395 dnia: Grudnia 23, 2014, 21:17:57 pm »
A wiesz Ryo jak humanitarnie zabić karpia??
Czytałem o sposobach z jakimiś roztworami, które dodaje się do wody w wiaderku. Wtedy kolo zasypia i można go kylym. Ja niestety musiałem zastosować sposób ojca czyli młotek, ogłuszenie i odcięcie głowy :(

Jak masz jakieś sprawdzone sposoby, to daj znać.

Tak sobie myślę jak ktoś kur** może w wannie zajebać i poćwiartować np. drugą osobę.

kun

  • chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 02-11-2003
  • Wiadomości: 6 880
  • Reputacja: 80
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24396 dnia: Grudnia 23, 2014, 21:22:27 pm »
Nasączasz watę alkoholem i wtykasz karpiowi w pysk. Szybko schodzi...

Ryo

  • Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • *****
  • Rejestracja: 25-10-2005
  • Wiadomości: 31 259
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24397 dnia: Grudnia 23, 2014, 21:25:06 pm »
Dzięki. Wystarczy 40% czy musi być spiryt i w granicach 96% ?

el becetol

  • Gość
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24398 dnia: Grudnia 23, 2014, 21:27:36 pm »
Zrobiłem właśnie dwa wielkie tiramisu, ale będę wpierdalał przez święta  :angel:

Ryo

  • Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • *****
  • Rejestracja: 25-10-2005
  • Wiadomości: 31 259
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
Odp: Wór XI: NOWY ROK
« Odpowiedź #24399 dnia: Grudnia 23, 2014, 21:34:10 pm »
Lem, piłem w sobotę Deanstona, petarda 46,3% vol. Łoiłeś, jakieś wrażenia czy Ty raczej tylko 'dżaki, dżimy i grantsy'?

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)