Alienware może i robi wrażenie, gdy ktoś ma małą wiedzę o sprzęcie. Jest bajerancki i dobrze zakorzeniona marketingowo w świadomości graczy. Gdy dostaliśmy paczuszkę od Della wszyscy byli podjarani. Po prawie roku pracy na Aurorze uważam, że to pecet jak każdy inny, tylko mruga jak choinka na różne kolory. Ma kilka ciekawych rozwiązań oraz całą masę badziewia. Do tego to wielka krowa, która nie mieści się pod biurkiem i sporo osób się o nią potyka (serio). Ja wykorzystuje go co prawda do pracy, ale prawda jest taka, że cała ta moc jest niewykorzystana. I nie będzie. Choć by nie wiem jak zaklinać rzeczywistość, PC mają solidne ułomności same w sobie, a do tego deweloperów, którzy się nimi nie przejmują. Ja raczej czułbym się wydymany, płacąc masę kasy za taki sprzęt.
Co do wyglądu PS4 - osobiście mam nadzieje, że to fake. Tak jak ktoś już to zaznaczył, bardzo przypomina mediaboxa UPC. Dla mnie wyglada tanio, sam design wydaje się pójściem na łatwiznę. Na szczęście to urządzenie nie ma się świetnie prezentować, tylko służyć do grania. Miło było by jednak, gdyby ostatecznie PS4 wyglądało lepiej.