Ok Morfi, zgadzam się, fajnie ze można sobie przenieść stoły już raz kupione, co nie zmienia faktu że nowemu klientowi ciągle sprzedają to samo tylko pod inną nazwą - w tym trailerze PS4 widzę tylko jeden nowy stół i to jest Plants VS Zombies, cała reszta już była, jest nawet Earth Defence ze starego FX Pinballa z 2007 roku.
Dla mnie to jest na plus imho. Chodzi tu generalnie o taki aspekt, że przy przejściu z Zen na Zen 2 dostajesz nie tylko kilka nowych ekstra stołów + pakiet starych. Zmienia się przede wszystkim silnik gry. Masz okazje wtedy zagrać w stare stoły, ale np. z lepszą grafiką, 60FPS, udoskonaloną fizyką kulki i ładniejszymi efektami. Skoro sam stół jest możliwy do zaimportowania, to czemu by tego nie zrobić? Tu jest o tyle fair zagranie, że kupiłeś coś raz to nie zostajesz z wersją sprzed 2 czy 3 lat, tylko możesz grać dalej na tym co kupiłeś, ale w udoskonalonej wersji z lepszymi efektami. Trochę jakbyś miał dedykowanego klienta do gry w pinbala i był po prostu aktualizowany na nowsze sprzęty z praktycznie zerowym kosztem dla Ciebie, a ciągle dodawanymi dodatkami.
A ile to ma kosztować w Polszy? Bo jak nie kupowałem wcześniej, to dla mnie spoko, że za cene nowej gry dostaję tak jakby wcześniejsze w pakiecie.
Nie jestem do końca pewien, bo nie pamiętam jak to było (oba Zeny dostałem w PS+ w sumie), ale albo jest tak, że płacisz za podstawowy pakiet te np 39zł i masz z 10 stołów, a do tego wersję trial każdego z dostępnych stołów (brak score'a, brak kontynuacji itd.) i można dokupować które się chce, albo sam klient jest darmowy i tylko stoły dokupujesz które chcesz.
@becet
Z racji, że zapomniałem, że dostałem w sumie oba Zeny w plusie, to umknął mi fakt, że pewnie za wersję PS4 trzeba będzie standardową cenę zapłacić i dopiero wtedy będzie można importować stoły. Bo mi sie wydawało, że sam klient jest darmowy, a stoły się same kupuje w paczkach. No cóż zobaczę w sumie.