To, że się spodziewałem czegoś lepszego, nie znaczy, iż uważam grafikę za słabą, wręcz przeciwnie, jest świetna. Po prostu napatrzyłem się już na różne rzeczy plus widziałem wcześniej sporo materiałów z gry i teraz takiego szału nie ma. Na dodatek jestem świadom tego, że KZ ma swoje momenty i tam mogę spodziewać się niezłego kopa. Poza tym moja opinia - jak się później okazało, była spowodowana nie samą grą, a złym trybem w TV
. Chyba jakaś przerwa w dostawie prądu spowodowała wyzerowanie ustawień, przez co TV automatycznie dobierał rodzaj sceny - obraz był przez to trochę rozmyty, a kontrast słabszy. Przy następnej sesji ustawiłem tak jak trzeba i wrażenia były już znacznie lepsze, przede wszystkim żyleta, tak jak na screenach i materiałach
. Graficznie KZ to najwyższa półka, a jeśli chodzi o tekstury, które tak lubisz - Uncharted tak dobrych nie miało, technicznie jest to niemożliwe
. Ba, tutaj mają one jeszcze dodatkowe efekty. Dziękuje.
Z dedykacją dla Kyokushinmana
Też widziałem to miejsce, i raczej wygląda to na błąd lightmapy (ewentualnie zbyt niską rozdzielczość, lub jakiś obiekt, którego obecność spowodowała coś takiego). Miałem tak czasem przy wypiekaniu, szczególnie, kiedy za dużo obiektów na scenie korzystało z lightmap. Wtedy te, które się nie mieszczą mają podobne syfy.