Autor Wątek: Infamous: Second Son  (Przeczytany 128590 razy)

lupinator

• Gość
Odp: Infamous: Second Son
« Odpowiedź #280 dnia: Listopada 15, 2013, 17:19:20 pm »
No, ale to co on nie ogarnia, że jak prowadząca ekipa hypuje towarzystwo, to samo "no" jest trochę niewystarczające? Całym zdaniem mógł chociaż odpisać, bo jak dla mnie jego profil jest tak groteskowy, że ciężko brać to w pełni na poważnie.

Yoshida tak na marginesie świetnie się bawi, ale przegina miejscami. Wczorajsze śmieszki z The Last Guardian w sytuacji, kiedy ludzie naprawdę co roku wyczekują tej gry bardzo na minus.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #281 dnia: Listopada 15, 2013, 17:44:57 pm »
Dawno się przyzwyczaiłem, że yosp przeważnie sprawia wrażenie mocno zjaranego, a na pytania na twitterze odpowiada yes/no/true/not true. Jeszcze wczoraj ci pisałem, żebyś się cudów nie spodziewał. Od dawna wiadomo, że kili to pedał. Niestety wczoraj okazało się, że Kojima również. Jeśli chodzi o TLG, to dobrze, że yosp sobie z tematu żartuje, bo druga opcja to jest niestety skasować projekt i wyje**ć wszystkich odpowiedzialnych pracowników.

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #282 dnia: Listopada 16, 2013, 00:21:08 am »
Jezu, jestem w szoku jak ludziom nic dzisiaj nie pasuje O_o Pokazali Uncharted - źle. Killzone - źle. inFamous - źle. Indyki - źle. PS4 - źle. Xbox One to crap. Czytać się tego nie da, a jeszcze bardziej mnie bawi, że większość potraktowała wczorajszy dodatkowy event niemal jak konferencje i spodziewali się cudów. Co za dno. Na cholerę tacy ludzie w ogóle interesują się tym rynkiem, jak nie czerpią z tego żadnej, ŻADNEJ radości i ciągle tylko źle, źle, źle.
ej ale nie widzisz ze tu masz to samo co w if2? :o cos jak mniej wiecej CoD z nowa grafika :-? ten temat I:SS 8)

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #283 dnia: Listopada 16, 2013, 01:19:42 am »
Szczególnie ta animacja latania utwierdza mnie w tym, że to powtórka z rozrywki :P

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #284 dnia: Listopada 16, 2013, 01:24:34 am »
NO i TE PARTYKLE jak w infejmous 2

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #285 dnia: Listopada 16, 2013, 01:38:04 am »
 :roll: kij z partyklami, to tylko smaczek, a animacje te same! Lotu... chociaż nie wiem, czy może przypadkiem inne również się nie powtarzają.

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #286 dnia: Listopada 16, 2013, 06:26:49 am »
NO i TE PARTYKLE jak w infejmous 2
ke? Ta gra jest przecież prześliczna

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #287 dnia: Listopada 16, 2013, 09:50:08 am »
No dla mnie must have, ale narod i tak narzeka

maertin

• Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 4
  • !
« Odpowiedź #288 dnia: Listopada 16, 2013, 11:19:17 am »
Jezu, jestem w szoku jak ludziom nic dzisiaj nie pasuje O_o Pokazali Uncharted - źle. Killzone - źle. inFamous - źle. Indyki - źle. PS4 - źle. Xbox One to crap. Czytać się tego nie da, a jeszcze bardziej mnie bawi, że większość potraktowała wczorajszy dodatkowy event niemal jak konferencje i spodziewali się cudów. Co za dno. Na cholerę tacy ludzie w ogóle interesują się tym rynkiem, jak nie czerpią z tego żadnej, ŻADNEJ radości i ciągle tylko źle, źle, źle.

Przesadzasz. Wiele ludzi też się jara.
Nie zmienia to faktu, że z branżą dzieją się obrzydliwe rzeczy.

Samograj na samograju, korytarze, cinematic ekspirjence i inne gówna, jakby gracze byli bandą upośledzonych intelektualnie i manualnie lemingów.
Jak tu się nie wkurwiać?!

Najlepsze konsola tej generacji - Nintendo DS!

Swoją drogą - ja się jaram nowym Infamous. Uważam, że gameplay w tej grze to czysty miód.

Don't mess with the best, 'cause the best don't mess!

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #289 dnia: Listopada 16, 2013, 11:41:42 am »
korytarze,

Ja nie mogę, wszyscy narzekają na "korytarze" jakby to było coś złego. Które gry na PS1, PS2 to nie korytarze? jRPG i cRPG? W korytarzyku przynajmniej akcja jest mega intensywna cały czas, w RPGach co ludzie się strasznie podniecają "ojejejej grałem w tego i siamtego 100h, a Uncharted przeszedłem w 10h co za gówno" tyle, że w RPGu to więcej czasu zajmuje samo łażenie i nic nie robienie od "akcji". Jakby zsumować czas questów i "coś robienia w nich" (czyli wywalić godziny łażenia bez celu) to wyszłoby na to, że gierke przeszłoby sie w 10h tyle samo co "korytarzyki". Już nawet o jRPG nie chce mi się gadać, bo tam to nawet trzeba często grindować na tych samych mobach przez 5h byleby jakiś gówniany levelek wbić aby bossa pokonać lub wydropić magiczny mieczyk. Sztuczne wydłużanie czasu gry, kiedy realnie nic się nie dzieje.

cinematic ekspirjence i inne gówna, jakby gracze byli bandą upośledzonych intelektualnie i manualnie lemingów.

To niby co byś dał zamiast "cinematic ekspirjence"? Ponga 2D? Grafika poszła do przodu to mogą właśnie dodać takie scenki.

maertin

• !
« Odpowiedź #290 dnia: Listopada 16, 2013, 12:10:31 pm »
korytarze,

Ja nie mogę, wszyscy narzekają na "korytarze" jakby to było coś złego. Które gry na PS1, PS2 to nie korytarze? jRPG i cRPG? W korytarzyku przynajmniej akcja jest mega intensywna cały czas, w RPGach co ludzie się strasznie podniecają "ojejejej grałem w tego i siamtego 100h, a Uncharted przeszedłem w 10h co za gówno" tyle, że w RPGu to więcej czasu zajmuje samo łażenie i nic nie robienie od "akcji". Jakby zsumować czas questów i "coś robienia w nich" (czyli wywalić godziny łażenia bez celu) to wyszłoby na to, że gierke przeszłoby sie w 10h tyle samo co "korytarzyki". Już nawet o jRPG nie chce mi się gadać, bo tam to nawet trzeba często grindować na tych samych mobach przez 5h byleby jakiś gówniany levelek wbić aby bossa pokonać lub wydropić magiczny mieczyk. Sztuczne wydłużanie czasu gry, kiedy realnie nic się nie dzieje.

Chodzi bardziej o fakt, że gry tego typu w dzisiejszych czasach po pierwsze dosłownie prowadzą za rękę, a po drugie są do bólu proste. Samoregenerujące się życie, moby z inteligencją na poziomie jednokomórkowców i "secrety" tak bardzo secret, że muszę uważać, aby na nie przypadkiem nie wpaść.

Ja de facto nie mam problemu z korytarzami, jeżeli sam gameplay jest odpowiednio złożony a akcja, która się dzieje, w dużej mierze zależy od moich poczynań a nie od samego faktu, że stanąłem w polu X, który uruchamia sekwencje Y.

Chodzi o poziom uproszczeń i jak bardzo wszystko się dzieje samo od siebie. A mam taką traumę z korytarzami po FF XIII. Gra, która jest koronnym przykładem jak tego NIE ROBIĆ.

cinematic ekspirjence i inne gówna, jakby gracze byli bandą upośledzonych intelektualnie i manualnie lemingów.

To niby co byś dał zamiast "cinematic ekspirjence"? Ponga 2D? Grafika poszła do przodu to mogą właśnie dodać takie scenki.

Nawiązanie do powyższego. Lubię wybuchy, epickie akcje i to wszystko co się dzieje na ekranie - ale nie lubię, kiedy to wszystko dzieje się dlatego, bo strzeliłem jednym pociskiem w cel, który jest przede mną oznaczony jak neon w Las Vegas. I nagle przez kolejne naście minut oglądam sekwencje wydarzeń(ewentualnie z QTE) totalnie nieproporcjonalne do tego co zrobiłem w grze. Jeden przycisk i rozpierducha, jakbym wbił jeden z najtrudniejszych fatality w Mortal Kombat.

Gra to interakcja - jeżeli schrzanisz proporcję akcja-reakcja, to gra staje się nudna. Ot moja opinia.

Dlatego właśnie tak bardzo lubię gameplay Infamous czy Demons Souls, a nudzi mnie singiel CODa, Uncharted 2 i 3, Killzone 2 i 3 i innych gier.

TL:DR
Nie chodzi o sam fakt korytarzy, czy wielkich wydarzeń na ekranie - chodzi o fakt, że za łatwo się to wszystko uruchamia i przechodzi.
Słowem, zgadzam się z opinią Zielarza - dzisiaj robi się gry jakby grupą docelową byli idioci.

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
« Odpowiedź #291 dnia: Listopada 16, 2013, 12:52:49 pm »
Polecam The Legend of Grimrock. Niby korytarzyki, ale za to jakie! 8)

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #292 dnia: Listopada 16, 2013, 19:49:27 pm »
Czemu ludzie narzekają na regenerujący się pasek uszkodzeń itp. skoro to jest tylko dlatego, żeby nie trzbea było powtarzać daną sekwencję 100 razy. Jak mnie to wkurzało w jakiś contrach itp. Fajnie to przedłuża rozgrywkę (chociaż nie wiem jak można irytujące powtarzanie danej sekwencji 10 razy nazwać "rozgrywką") ale nie wnosi niczego ani do fabuły, ani do przyjemności z grania. Zresztą w 95% ludzie wolą regenerujący się pasek zdrowia w jakiś tam fpsach, niż apteczki i jak się zajdzie za daleko ze zbyt małą ilością zdrowia to trzeba wczytywać cały poziom by dojść do tego samego fragmentu z całym paskiem. Nie widze celu w takim czymś, chociaż mogę zrozumieć niektórych co kochają platynować gierki i przechodzić w kółko tą samą gierkę na wszystkich poziomach trudności i chyba im jest po prostu smutno, że takie z nich hardkory, a niedzielny gracz również jest w stanie zdobyć wszystkie sekrety jak i przejśc całą gierkę nie spędzając nad niej pół swojego życia. Hardkorowi gracze się niedocenieni czują :(

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: -9967
« Odpowiedź #293 dnia: Listopada 16, 2013, 20:51:33 pm »
Tak wygląda twoje granie:

Mantis

• ZMP-owiec
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #294 dnia: Listopada 16, 2013, 21:49:14 pm »

To ja wolę być tym łebkiem, który na bank czerpie z tego niesamowitą frajdę, niż ten koleś, który musi zapylać na rowerze za siebie jak i za młodego. Przekładając to na język gier - wolę mieć dostarczaną świetną grywalność niż samemu musieć ją sobie stwarzać. Kto co woli.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #295 dnia: Listopada 16, 2013, 22:21:18 pm »

To ja wolę być tym łebkiem, który na bank czerpie z tego niesamowitą frajdę, niż ten koleś, który musi zapylać na rowerze za siebie jak i za młodego. Przekładając to na język gier - wolę mieć dostarczaną świetną grywalność niż samemu musieć ją sobie stwarzać. Kto co woli.

Człowiekowi nie przetłumaczysz, bo on jedyne co robi to grinduje na stworkach po 300h w jRPGach.

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #296 dnia: Listopada 16, 2013, 22:23:02 pm »
Napisz jeszcze o smokach i księżniczkach coś.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #297 dnia: Listopada 16, 2013, 22:27:14 pm »
Napisz jeszcze o smokach i księżniczkach coś.

Zapomniałem. W prawdziwym życiu "księżniczki" nie masz jak niemiec to sobie nadrabiasz w gierkach.

W ogóle to fajny rower, bym się przejechał póki śniegu nie ma.

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #298 dnia: Listopada 16, 2013, 22:44:03 pm »
Za to ty masz i kolejny sobotni wieczór zamiast z "księżniczką", spędzasz na forumie zazdroszcząc mi platyn i czekając na zdjęcie Mejsa z kutasem.

W prawdziwym życiu też żeś causal, bo ja w wieku 13 lat to napierdalałem rowerkiem w śniegu przy -20 stopniowym mrozie po zadupiach i zamarzniętych potokach. I to była frajda kur**, a nie pedałowanie po asfalcie w parku z powiewającą apaszką.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #299 dnia: Listopada 16, 2013, 22:46:52 pm »
Za to ty masz i kolejny sobotni wieczór zamiast z "księżniczką", spędzasz na forumie zazdroszcząc mi platyn i czekając na zdjęcie Mejsa z kutasem.

W prawdziwym życiu też żeś causal, bo ja w wieku 13 lat to napierdalałem rowerkiem w śniegu przy -20 stopniowym mrozie po zadupiach i zamarzniętych potokach. I to była frajda kur**, a nie pedałowanie po asfalcie w parku z powiewającą apaszką.

Szkoda, że to było kiedyś. Już pół życia za Tobą i dalej jedyne co robisz to granie w jRPGi więcej niż niejeden nerd w MMORPG.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #300 dnia: Listopada 16, 2013, 22:53:32 pm »
W sumie to trochę racji Juras ma w ostatnim poście. :troll:

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #301 dnia: Listopada 16, 2013, 22:56:37 pm »
Z rowerem czy sobotą?

svonston

• Gość
« Odpowiedź #302 dnia: Listopada 16, 2013, 22:59:19 pm »
I to, i to. 8)

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #303 dnia: Listopada 16, 2013, 23:05:41 pm »
I to, i to. 8)

Pogratulować Jurasowi, który nie ma pojęcia co robiłem cały dzień  8)

Z rowerem jeszcze mogę sie zgodzić. Dobrze, że Jurek nigdy nie wpadł do tego potoku, bo by teraz takich mądrości na forumku nie mógłby głosić.

maertin

• !
« Odpowiedź #304 dnia: Listopada 16, 2013, 23:18:06 pm »
Czemu ludzie narzekają na regenerujący się pasek uszkodzeń itp. skoro to jest tylko dlatego, żeby nie trzbea było powtarzać daną sekwencję 100 razy. Jak mnie to wkurzało w jakiś contrach itp. Fajnie to przedłuża rozgrywkę (chociaż nie wiem jak można irytujące powtarzanie danej sekwencji 10 razy nazwać "rozgrywką") ale nie wnosi niczego ani do fabuły, ani do przyjemności z grania. Zresztą w 95% ludzie wolą regenerujący się pasek zdrowia w jakiś tam fpsach, niż apteczki i jak się zajdzie za daleko ze zbyt małą ilością zdrowia to trzeba wczytywać cały poziom by dojść do tego samego fragmentu z całym paskiem. Nie widze celu w takim czymś, chociaż mogę zrozumieć niektórych co kochają platynować gierki i przechodzić w kółko tą samą gierkę na wszystkich poziomach trudności i chyba im jest po prostu smutno, że takie z nich hardkory, a niedzielny gracz również jest w stanie zdobyć wszystkie sekrety jak i przejśc całą gierkę nie spędzając nad niej pół swojego życia. Hardkorowi gracze się niedocenieni czują :(

Bzdura. Powinieneś ponosić konsekwencje za bycie pizdą w grze. Tak jak ponosisz konsekwencje za bycie pizdą w życiu.
Gra grą, ale "tylko na pozytywach" to się pracuje w psychoterapii...

Oczywiście każdemu to co lubi, i ja nie mam problemu z tym, że lubisz takie gry. Ale kiedy ja muszę odstawiać swoją pasję na bok, bo większość graczy jest takich jak Ty, to mam potrzebę wylać trochę żółci.
Nie tego mnie uczył Sonic i Super Mario, by teraz kiedy odpalam grę, mieć QTE, którego nie da się popsuć.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #305 dnia: Listopada 16, 2013, 23:21:30 pm »
Maro to był najprostszy szpil na konsolach N O.O Robiony pod 3+. Najgorsze były szpile, gdzie leciało się jakimiś stateczkami po korytarzu i trzeba było jeździć góra/dół/lewo/prawo by nie dotknąć chociaż 1 pixelem przeszkody, bo się wybuchało. To był hardkor.

maertin

• !
« Odpowiedź #306 dnia: Listopada 16, 2013, 23:28:32 pm »
Pierwszy Mario, w którego grałem, to był Super Mario Land i ten dawał już fajnie w kość.

Ale fakt, pierwsze Mariany były całkiem proste.

Swoją drogą te gry ze stateczkami co mówisz, należały do jednych z moich ulubionych. Bardzo dobrze wspominam Raptora.
Niestety tu zaczyna się Offtop...

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #307 dnia: Listopada 17, 2013, 00:44:16 am »
Pomijając wycieczki słowne, najbardziej sensowne wypowiedzi na forum dzisiaj - Maertin, gratuluję.

Marins

• Gość
« Odpowiedź #308 dnia: Listopada 17, 2013, 09:49:14 am »
maertin zawsze ładnie się wypowiadał, posiada ogromną wiedzę na temat gier i ma ciekawy pogląd na tą branże szkoda, że tak rzadko tutaj z nami jest  :(

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #309 dnia: Listopada 17, 2013, 10:28:09 am »
Kląć też umie  :lol:

maertin

• !
« Odpowiedź #310 dnia: Listopada 17, 2013, 10:38:54 am »
xD

Off-top
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Marins

• Gość
« Odpowiedź #311 dnia: Listopada 17, 2013, 11:03:14 am »

Ja podobnie maertin :) inne wydatki na głowie.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #312 dnia: Listopada 25, 2013, 19:50:12 pm »

Ratlerek może poszukać słabych tekstur.

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #313 dnia: Listopada 25, 2013, 19:51:59 pm »
Ale to jest śliczne <3

Kyokushinman

• Gagarin
  • Reputacja: 171
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #314 dnia: Listopada 25, 2013, 19:55:17 pm »
Czapka robi, reszta dobra a tekstura na 6 szocie prawy dolny róg pozostawię bez komentarza :troll:.

Braveheart1989

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #315 dnia: Listopada 25, 2013, 19:59:20 pm »
No rzeczywiście poziom Infamous 2, pewnie nawet PSX by to pociągnął  :lol:

Madman

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 36
« Odpowiedź #316 dnia: Listopada 26, 2013, 09:56:37 am »
Jedyne co mi sie rzuca w oczy na wszystkich screenach dotąd opublikowanych, a co nie powinno mieć miejsca na nextgenach, to krawędzie budynków z cegłami.
Na gameplayu tak ładnie sobie z tym poradzili, a tutaj znowu lipa  :(

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #317 dnia: Listopada 26, 2013, 10:16:05 am »
Serdecznie ci współczuję, że to jedyne, co ci się w oczy rzuca  :(

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #318 dnia: Listopada 26, 2013, 10:19:48 am »
Tym graczom dzisiaj to sie w dupach poprzewracało  :roll:

Madman

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 36
« Odpowiedź #319 dnia: Listopada 26, 2013, 11:32:12 am »
 :)
To inaczej - Jedyny element do poprawy, który mi sie zawsze w oczy rzuca.