Ja też się jaram bo dzięki temu silnikowi zobaczymy na co stać nowe konsole.
UDK raczej nie pokaże mocy nowych konsol. Tak jak pisał Szymku - exclusive'y i to w większości na wewnętrznych silnikach. UE trzeba naprawdę ostro przeorać, co do tej pory nie było takie proste. Przy UE4 może będzie lepiej, choć jak na razie programiści bardziej teoretyzują niż faktycznie to stwierdzają.
Ktoś robi jakąś dużą grę na UE4?
Podobno coś robią, ale na razie to tajemnica. Nawet następna gra Epica zostanie zapowiedziana dopiero za 1/2 lata.
UE4 to kop do przodu w grafie, wystarczy popatrzeć na nowego Batmana, który jest robiony na UE3 a robi lepsze wrażenie niż nowy Infamous.
No rzeczywiście taki kop, że w końcu mają refrakcję... Niezłym zdziwieniem było dla mnie jak dowiedziałem się, że w UE3 tego nie ma, tylko można to zasymulować. A to tylko jedna z rzeczy, która nie grała w UDK. Wcale nie jest tak różowo z tym. Fakt, że Epic nie wyrobił się w czasie z silnikiem też nie wygląda dobrze według mnie.
Co do Batmana - ja na razie nie widzę w tym nic niezwykłego, poczekam do premiery. Patrząc jednak na oficjalne screeny, to jakiegoś szału nie widzę, bardzo przypomina mi to AC, plus kilka efektów.