Japrdl, lewacka logika pracuje bardzo prężnie w Sony. Nie wiem jak można chcieć tak bardzo zepsuć świetne IP jakim jest TLOU, upolitycznianiem go i wciskaniem na siłę lewackiej wizji świata. Z niecierpliwością czekam na dalszy rozwój wydarzeń.
No i nie zgadzam się, że nie wolno tutaj żalów wylewać za liberalno-lewicowe elementy w nowym trailerze. Krytyka polityki jaką kierowali się twórcy to też dyskusja o grze.
Mógłbyś powiedzieć gdzie tam jest jakaś lewackość i liberalno-lewicowe(co to w ogóle ma znaczyć?!) elementy. Oglądałem 2 razy trailer i nie widzę tam nic związanego z lewackością ani liberalizmem. Sory ale to mi wygląda jak jakaś paranoja. Tak samo jak nowego farcrya niektórzy okrzyknęli lewackim, bo jest tam jakaś sekta religijna
Ależ ta gra wygląda:
Aż za dobrze to wygląda jak na ps4. Ciekawe czy to z ps5 czy z rozdzielczością zejdą do 900p na ps4
Przedstawiona wizja społeczeństwa to czysta propaganda lewicowych liberałów. Pokazano wyidealizowany wzorzec społeczeństwa, o który walczy to środowisko polityczne - kobieta to już nie kobieta, najlepiej żeby była homoseksualna, różnorodność rasowa jak najbardziej wskazana. Religia? Banda popaprańców i psychopatów. Wcześniej plułem się o łysą babkę w trailerze, tutaj przepraszam za błąd, okazuje się że to jest facet - facet wg lewicy, chłystek którego łatwo pomylisz z drobną kobietką, coś co wcześniej widzieliśmy w Horizon. Kontrast imo nieprzypadkowy. A i jeszcze alternatywny obraz faceta, białego faceta - to co napisał Iras, brutalny oprawca. Idealna szopka poruszająca multum "problemów" dzisiejszego społeczeństwa.
Dawniej komuniści kształtowali obraz świata swoimi plakatami przestawiającymi robotników, czy nieustraszonych żołnierzy na froncie, nazistowskie Niemcy podobnie, a dzisiaj "wolnościowe" opcje polityczne budują świat nowymi mediami szerzącymi nowe wzorce społeczeństw. Metody totalitarnych systemów w akcji, widać w grach wideo zaczynają się czuć co raz lepiej. COD'y i BF'y zaczynają opowiadać historie wielkich wojen na nowo, inne gry budują nową teraźniejszość. Całość ma współgrać, aby ostatecznie złożyć się w nowoczesny, idealny obraz "wolnego" świata.
Jak mówiłem - czysta propaganda. Gra wideo jako taka staje się narzędziem politycznym, i widać to jak wół. Może nie zauważasz tego, gdyż za bardzo dałeś się porwać wpajanym ideom? Nie ma się czego wstydzić, historia zna nie jeden podobny przypadek. Często to jest silniejsze od człowieka, myślę że naród ZSRR również dał się porwać stalinowskiej propagandzie i ludzie oddawali swoje życia i zabierali życia innym za idee w które szczerze wierzyli? Z Niemcami to samo, byli dumni z potęgi jaką osiągnęli i zgodnie chcieli ją budować wierząc propagandowym przekazom. Dzisiaj jest podobnie, metody dążenia do idealnego społeczeństwa się zmieniły, ludzie już nie mordują się nawzajem, ale naród nadal daje się porwać hasłom, wierzy w lepsze jutro, w rezultacie godzi się na chociażby koksowe baby, całe popaprane LGBT, polskie obozy zagłady, multikulti, mężczyzn karmiących piersią i inne brednie których w mediach widzimy co raz więcej.
Wbrew pozorom polityki jest tutaj baaardzo dużo.