Jeśli chodzi o mnie to chciałbym aby wyszedł nowy Xbox z racji tego iż posiadam jakąś bibliotekę gier z tej generacji, chociaż wydaję mi się że nowa konsola w obudowie PC raczej jest pewna, też się zastanawiam nad tym jakie gry pojawia się na nowe konsole, bo jak wiemy w dzisiejszych czasach ciężko firmie wydać nową grę aby się sprzedała i przyniosła zyski na rynku dlatego w tej generacji dostaliśmy dużo Remak-ow gier które kiedyś krulowaly w tamtych czasach, i te firmy dalej wydają bardzo dobre gry patrz Capcom, Square Enix, Atlus według mnie najwięcej zrobili jeśli chodzi o nowe marki i kontynuację ostatnio takie jak Metaphor i Pragmata która ma się pojawić w tym roku, przez taką politykę panująca w świecie gier poszły w tym kierunku inne firmy jak chociażby Konami które reanimowalo markę Silent Hill, co do samego sprzętu i skok jakościowy w tej generacji to jest według mnie rozwinięcie wcześniejszych standardów względem poprzedniej generacji, także jeśli pojawią się nowe konsole jest duża nadzieja na pozostałe tytuły które jeszcze nie zostały wydane w nowej oprawie graficznej sam chciałbym zobaczyć jeszcze w tym życiu takie gry jak Dino Crisis i Parasite Eve, z perspektywy gracza jestem stwierdzić z mojego punktu widzenia iż w jakimś stopniu jestem usatysfakcjonowany i nie żałuję pieniądzy i czasu poświęconego na to hobby.