marsz niepodległości pokazuje to co roku.
Mówisz o prowokacji policji ? bo z tym też się zgodzę. Rok w rok to samo. Przebrani policjanci zaczynają burdy po czym łapią przypadkowych, przestraszonych studenciaków dla statystyk.
DALEJ UWAŻAM, ŻE DOBRZE ZROBILI, ŻE UŻYLI BRONI, dzięki temu konflikt się prawdopodobnie nie zaostrzył.
Gdyby użyli jak wcześniej wspominał Iras, gazu, pałek, paralizatora też by konflikt się nie zaostrzył. W tv tego nie pokażą.
Uważam, że broń w tym przypadku została użyta niepotrzebnie. Przez brak odpowiedniego wyszkolenia policjantów zginął człowiek. Problem nie leży tylko po stronie kiboli ale po stronie systemu, który jest nieudolny w którym to mamy nijakich policjantów.
Lol co ? Jakie prowokacje ? Przecież tam jakaś antifa, narodowcy(to tylko przykład żeby zaraz ktoś tu nie wyskoczył czasem) jedzie tylko po to żeby się napier**lać, a Ty mówisz, że Policja musi się przebierać i prowokować ?
Maski pewnie mają dlatego, że wstydzą się, żeby ktoś ich rozpoznał, że idą w marszu, a nie pewnie dlatego, żeby w razie zamieszek nie można było ich pociągnąć do odpowiedzialności na podstawie nagrań.
Tutaj znowu chłopacy sobie spokojnie manifestują, swoją drogą wyglądają na zwykłych studenciaków, obstawiam filologię polską, a na marsz przyjechali pewnie zobaczyć Krzysztofa Keanu Bosaka, bez dodatkowych celów. Zresztą nie ten temat poruszaliśmy, ja ze swojej strony kończę o tym.
Właśnie popierasz system w którym za krzywdę przestępcy który Cię napada, a Ty się bronisz, odpowiadasz Ty i chcesz za to iść do więzienia, to nie jest ten przypadek, ale właśnie to popierasz, ten gościu był przestępcą, zostały podjęte wobec niego środki zapobiegawcze, niestety przez nieszczęśliwy wypadek poniósł śmierć, takie sytuacje zdarzają się na całym świecie, gościu nie był niewinny. Teraz doprowadzimy do sytuacji, ze Policjanci w całej Polsce będą się bali podjąć jakiekolwiek działania bo albo dojebią ich media, ale wyjebią z roboty, albo skażą za pobicia i morderstwa. kur** Policjant to nie jest zwykły obywatel, on ma chronić niewinnych ludzi przed przestępcami ZA WSZELKĄ CENĘ. Jak chcesz bronić przestępców to może Helsinki Cie przyjmą, skoro odpowiada Ci taki świat.
Nie trzeba być mecenasem żeby stwierdzić, że można było użyć innych środków, mniej niebezpiecznych.
Ja mówię, że jak dla mnie dobrze zrobili, bez względu na ten incydent, koniec jebania się z kibolami i przestępcami(nie mówię żeby strzelać i zabijać, ale jeśli pozwala na to otoczenie w sensie brak osób niewinnych w pobliżu to nakur**ać), na marszu było działko wodne, gaz i pałki i napier**lali się do upadłego, gdyby od razu zaczęli strzelać, a niestety nie mogli tego zrobić bo by mogli skrzywdzić innych, niewinnych to incydenty skończyły by się w 30 min.
To są pociski obezwładniające, a nie zabijające, gazu się nikt nie boi, strzelać i się nie je**ć, może w końcu w tym kraju będzie porządek, a nie w krakowie jak wyjdziesz to możesz dostać maczetą bo każdy ma w dupie wszystko.
Najlepsze jest to że najbardziej paszczą Ci którzy takie akcje z kibolami odpierdalają bo teraz się pewnie boją, że jak pójdą na mecz to ich zabiją za "niewinność". I BARDZO kur** DOBRZE, niech się boją.
Zresztą nie chce mi się tego ciągnąć, jeśli odpowiada Ci to że jak ktoś Cie napadnie, nawet zagrozi komuś bliskiemu co bardziej pasuje to tej sytuacji bo napaści nie było, Ty mu wje**esz to możesz iść siedzieć, proszę bardzo, ja nie mam zamiaru na takie rzeczy pozwalać, postępując niezgodnie z prawem trzeba liczyć się z konsekwencjami nawet jeśli to śmierć. Równie dobrze mogli go zatłuc na walkach kibolskich, a wybiegając tam niejako zgodził się na wszelkie ryzyko, i ciekawe czy wtedy też było by tak głośno, że osierocił synka.