Autor Wątek: "FIFA czy PES? Wybieraj!"  (Przeczytany 95241 razy)

Unlimited

• Gość
Odp: "FIFA czy PES? Wybieraj!"
« Odpowiedź #120 dnia: Października 03, 2008, 07:28:01 am »
Świetny ten nowy PES :D

co mi się podoba:
- zwrotniejsi zawodnicy, przez co lepiej prowadzi sie gre
- lepszy feeling dryblingow, jak ktos potrafi naprawde dryblowac to na pewno w tej czesci wykorzysta to efektywniej, ja jako drybling whore jestem rozradowany :D
- jest plynniutko jak w PESach na PS2
- celniejsze podania (koniec z niedokladnoscia ala PES2008)
- realniejsze strzaly (pilka jest mniej balonowata)
- poprawione animacje - w niektorych momentach mistrzostwo, gdy np. zawodnik strzela z glowki szczupakiem albo podaje wslizgiem
- lepszy balans, gra cialem
- roznorodniejsze przyspiewki kibicow

Konami jednak nie byłoby sobą gdyby czegoś nie spieprzyło...

- nie mozna juz sie przelaczac na reczne sterowanie bramkarzem. skandal!
- samo przelaczanie tez jest troche udziwnione (nie mamy juz tylu mozliwosci a dawny manual to teraz semi-auto)
- jest zbyt latwo, zreszta jak zawsze
- sklady jak zwykle zal (Saha w Manu, Robinho w Realu itd.)

ciekawe jeszcze jak wersja na PS2.

reasumujac kolejny raz PES wypunktowuje FIFE - przede wszystkim ma lepszy feleling, czuc tu wieksza przyjemnosc z gry.

Największa zmiana dotyczy podań – zaskakująco dużo jest niecelnych, wciśnięcie przycisku nie gwarantuje już, że piłka zostanie celnie posłana w kierunku najbliższego zawodnika. Zwłaszcza, gdy przeciwnicy zastosują pressing lub są po prostu dobrze ustawieni. Bo na wyższych poziomach trudności bronią jak zwykle szatańsko, ale tym razem wydaje się, że nieco bardziej uczciwie. "
Bujda po prostu. Podania są dużo celniejsze, zwłaszcza w porównaniu do PESa2008 na PS2. Marcellus chyba napisał to tylko po to żeby czymś kartkę zapełnić.
Nie zgodzę się z animacją zawodników-jest fatalna(gorsza niż w pes5!), opiera się w dużej części na pes 2008, nie wiem kto widzi tu porównanie do pes 5, dla mnie to pes 6 który opiera się na motoryce 2008 z lekkimi retuszami. Drugą ewidentną wadą jest brak gry w powietrzu(z fifą dzielą pesa lata świetne w tym elemencie na niekorzyść pesa), nie podoba mi się też gra ciałem, jakoś mało realna do tego co mieliśmy w pes5. Mówiąc krótko, fajna piłka, ale nazbyt arcadowa i ma zbyt wiele rzeczy które nie powinny mieć miejsca w next genowych tytułach. Czekam kolejny rok, a najlepiej aby 2 i Konami wreszcie mnie zaskoczyło, tak jak zaskoczyło mnie wprowadzając pes3 na ps2, a potem pes5 na xboxie. Póki co wolę jednak fife, lepiej mi się gra i ma więcej realizmu(mimo wszystko, od pesa wymagam więcej).

adriano

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #121 dnia: Października 03, 2008, 07:51:33 am »
Porównując oba dema muszę powiedzieć jedno - królem w temacie gameplayu, czucia gry(strzały, podania, zwody) i konstuowania akcji jest PES 2009 i nic tego nie zmieni! Fifa wygrywa w otoczce spotkań, animacji i trybach rozgrywki...

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #122 dnia: Października 03, 2008, 09:05:20 am »
Po tym screenie wyżej (o ile do z X0) widzę że murawa wygląda identycznie jak na PS3. Z bliska to po prostu takie igiełki imitujące trawę.

Murawa w czasie gry i murawa w replayu to dwa różne tematy. W czasie gry w poprzedniej edycji była koszmarna ciapa, a teraz wygląda ładnie.

Płaska tekstura imitująca trawę, ale w znacznie wyższej rozdzielczości.

Aaa no to tak. Podczas meczu, gdy widok jest z góry to murawa wygląda prześlicznie. W ogóle bardzo miło mnie zaskoczyła ta odsłona PES'a i trzymam kciuki za udany online bo bardzo chętnie pogram w piłeczkę po sieci.

Spidey^

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: Października 03, 2008, 10:46:27 am »
Nie zgodzę się z animacją zawodników-jest fatalna(gorsza niż w pes5!), opiera się w dużej części na pes 2008, nie wiem kto widzi tu porównanie do pes 5, dla mnie to pes 6 który opiera się na motoryce 2008 z lekkimi retuszami. Drugą ewidentną wadą jest brak gry w powietrzu(z fifą dzielą pesa lata świetne w tym elemencie na niekorzyść pesa), nie podoba mi się też gra ciałem, jakoś mało realna do tego co mieliśmy w pes5. Mówiąc krótko, fajna piłka, ale nazbyt arcadowa i ma zbyt wiele rzeczy które nie powinny mieć miejsca w next genowych tytułach. Czekam kolejny rok, a najlepiej aby 2 i Konami wreszcie mnie zaskoczyło, tak jak zaskoczyło mnie wprowadzając pes3 na ps2, a potem pes5 na xboxie. Póki co wolę jednak fife, lepiej mi się gra i ma więcej realizmu(mimo wszystko, od pesa wymagam więcej).

Jeżeli dla Ciebie animacja w PES5 jest lepsza niż w PES2009 to nie mam pytań, przecież w tym elemencie jest ogromna różnica na korzyść edycji 2009. Widzę że ty masz jakąś obsesje na punkcie 5 a tak naprawdę ta część nie była bez wad a owe wady np. dla mnie były bardzo irytujące (bramki z środka boiska po wystawce, upierdliwy sędzia, cyborgi w obronie, przesadna powolność).

A gra w powietrzu istnieje jeśli ktoś dobrze sobie radzi z super cancelem.
« Ostatnia zmiana: Października 03, 2008, 10:48:53 am wysłana przez Spidey^ »

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: Października 03, 2008, 15:12:55 pm »
Przesadna wolność, cyborgi w defensywie :P chyba nie potrafiłeś w tą część grać, i pokaż mi mecz gdzie nie ma wolnych akcji i walki z defensywą w realu. To był ideał na owe czasy, pes 2009 to poprawiony 2008, nie kupuję półproduktów. Czekam na pełnoprawną next genową odsłonę pesa, dla mnie pes 2008 i 2009 to arcade. Nie mam, czasu na powtarzanie się, poczytaj sobie to co powiedziałem wcześniej, np. moje porównanie fify i pesa.

MGS

• Tajny współpracownik
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #125 dnia: Października 03, 2008, 22:11:28 pm »
Ahahahahahah
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)
To cos z lewej wola o pomste do nieba.
Xbox  One + PS4 = two reasons to buy a PC

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: Października 04, 2008, 08:49:47 am »
MGS :P masz jakieś kompleksy, przecież powiedziałem że piłkarze w grze KCET są lepiej wykonani, podczas gdy całe otoczenie jest lepsze w fifie(z murawą włącznie). Ja bym mógł się tak zaśmiać jakbym pokazał grę o górną piłkę która w pesie nie istnieje(gdzie ten sim :lol: ). Sztuczną animację zawodników podczas biegu, zatrzymywania się, upadania itd. Fifa tu pokazuję fuck you w tym elemencie Pesowi  :lol: Ja poczekam ten rok, Konami mnie nie przekonało na tyle by zainwestować w ich na nowo pokolorowany obrazek. Poczekam aż wreszcie namalują coś co ma duszę i głębie(pes3,5 w next genowej edycji).
PS. poczytaj raz jeszcze
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)
« Ostatnia zmiana: Października 04, 2008, 08:52:13 am wysłana przez Unlimited »

MGS

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #127 dnia: Października 04, 2008, 20:20:33 pm »
Zenada w fifie ciag dalszy:

Schemata mozna grac juz od pierwszych sekund meczu
http://www.wrzuta.pl/film/txR2fClNiC/1
http://www.wrzuta.pl/film/eCBAUnTi2Y/2

Te gorne podania za plecy obroncow to jest jakis koszmar. Nie ma znacze gdzie i kiedy to wykonamy. Wchodzi jak w maslo.
http://www.wrzuta.pl/film/gv0gY631xY/3
http://www.wrzuta.pl/film/ecwgh0ahj2/4
http://www.wrzuta.pl/film/3FiKIcJvAo/5
http://www.wrzuta.pl/film/trieL94BOM/8

Obroncy kompletnie sobie nie radza. A jak juz sie uda wygrac z napastnikiem to w bardzo dziwny sposob :]
http://www.wrzuta.pl/film/qKyTxtegtm/6
http://www.wrzuta.pl/film/cSkRIbHsLC/7

Jak nie wyjdzie to mozna poprawic :p
http://www.wrzuta.pl/film/hS26OAV7U3/9

Walka o gorna pilke tez nie zawsze wyglada tak jak trzeba :]
http://www.wrzuta.pl/film/sJ0TzknbzU/10
« Ostatnia zmiana: Października 05, 2008, 00:06:37 am wysłana przez MGS »

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #128 dnia: Października 04, 2008, 20:52:16 pm »
ziew...MGS powiem CI że są osoby, które mają podobną wizję jaką ja mam jeśli chodzi o wizje futbolu w grach, jak i o serii PES, jak i Fifę. Z nimi warto dyskutować. Z Tobą nie zawsze. Poczekaj, to jutro wyślę CI na priva 10, 20, 50, 100..błędów w pes 2008 i 2009. ;)

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
« Odpowiedź #129 dnia: Października 04, 2008, 21:28:19 pm »
Zenada w fifie ciag dalszy:

Schemata mozna grac juz od pierwszych sekundy meczu
http://www.wrzuta.pl/film/txR2fClNiC/1
http://www.wrzuta.pl/film/eCBAUnTi2Y/2

Te gorne podania za plecy obroncow to jest jakis koszmar. Nie ma znacze gdzie i kiedy to wykonamy. Wchodzi jak w maslo.
http://www.wrzuta.pl/film/gv0gY631xY/3
http://www.wrzuta.pl/film/ecwgh0ahj2/4
http://www.wrzuta.pl/film/3FiKIcJvAo/5
http://www.wrzuta.pl/film/trieL94BOM/8

Obroncy kompletnie sobie nie radza. A jak juz sie uda wygrac z napastnikiem to w bardzo dziwny sposob :]
http://www.wrzuta.pl/film/qKyTxtegtm/6
http://www.wrzuta.pl/film/cSkRIbHsLC/7

Jak nie wyjdzie to mozna poprawic :p
http://www.wrzuta.pl/film/hS26OAV7U3/9

Walka o gorna pilke tez nie zawsze wyglada tak jak trzeba :]
http://www.wrzuta.pl/film/sJ0TzknbzU/10
Masz chyba jakąś obsesję na punkcie nowej fify :???:

Osobiście mam pełną wersję Fify 09 i gra jest naprawdę zajebista, a PES wypada przy niej jak gra z poprzedniej generacji. Nawet kumpel, który był zawsze za PESami (kupił edycję 2008), po zagraniu kilku meczyków w Fifę i Pesa (w tego drugiego konkretniej jeden mecz bo więcej nie chciał), stwierdził, że nowy PES to żenada i czysta arcadówka, a grafika i animacje wołają o pomstę do nieba.

Aaa no to tak. Podczas meczu, gdy widok jest z góry to murawa wygląda prześlicznie.
U mnie wygląda tragicznie.

powiedziałem że piłkarze w grze KCET są lepiej wykonani,
Jeśli już to nie zawodnicy, a twarze (choć te w nowej Fifie prezentują się naprawdę świetnie np Robben wygląda jak żywy), bo od szyi w dół są lepiej wykonani w grze EA. I należy zaznaczyć, że dotyczy to tylko wstawek, bo normalnie piłkarze wyglądają okropnie. Jak ktoś nie wierzy, to niech zagra demo Francją i wykonuje rzut rożny jako Ribery (wygląda jak mały grubasek :lol:).

PES 2009 pod niektórymi względami jest lepszy od fify (np zachowanie bramkarzy), ale ogólnie fifa zdecydowanie wygrywa.

Właściwie PES jest lepszym wyborem dla osób, których kompletnie nie obchodzi grafika, a liczy się czysty (arcadowy) gameplay. Ci którzy wolą realistyczniejsze doznania z pewnością wybiorą fifę.

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #130 dnia: Października 04, 2008, 21:33:59 pm »
Ci którzy wolą realistyczniejsze doznania
Pojda pograc na plac.
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

POK

• MIR
« Odpowiedź #131 dnia: Października 04, 2008, 21:41:49 pm »
Ci którzy wolą realistyczniejsze doznania
Pojda pograc na plac.
Mówimy tutaj o grach, więc nie zgrywaj mądrali.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #132 dnia: Października 04, 2008, 21:44:32 pm »

Proponuję zmienić TV albo iść do okulisty.

KAŻDY element nowego PES'a wygląda PRZYNAJMNIEJ przyzwoicie.

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #133 dnia: Października 04, 2008, 21:45:14 pm »
Wlasnie, mowimy tutaj o grach...
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

POK

• MIR
« Odpowiedź #134 dnia: Października 04, 2008, 21:52:01 pm »
Wlasnie, mowimy tutaj o grach...
A gry starają się często dążyć do realizmu, więc nie rozumiem o co Ci chodzi :???:

Proponuję zmienić TV albo iść do okulisty.

KAŻDY element nowego PES'a wygląda PRZYNAJMNIEJ przyzwoicie.
Tak jak napisałem wcześniej: "U mnie wygląda tragicznie" i na pewno nie jest to spowodowane TV czy wadą wzroku. Bardzo możliwe, że moje odczucia są tak negatywne, bo włączyłem demko PESa po wcześniejszym graniu w Fife, gdzie animacje i oświetlenie są nieporównywanie lepsze.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #135 dnia: Października 04, 2008, 21:55:14 pm »
Bardzo możliwe, że moje odczucia są tak negatywne, bo włączyłem demko PESa po wcześniejszym graniu w Fife, gdzie animacje i oświetlenie są nieporównywanie lepsze.

Taaa...

To ja mam chyba na konsoli dema innego PES'a i innej FIFY.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #136 dnia: Października 04, 2008, 22:02:31 pm »
Kurde, nie chcę wychodzić na jakiegoś zaślepionego fanboja pesa, ale...ludzie...fifa i realistyczna piłka?
Piszesz Unlimited, że PES jest nazbyt arcade'owy. Ok. W takim razie jaka jest Fifa? Ultra-hiper-mega arkejd?

Aha no i przyjemność z gry. PES jak zwykle rządzi.

POK

• MIR
« Odpowiedź #137 dnia: Października 04, 2008, 22:08:44 pm »
Bardzo możliwe, że moje odczucia są tak negatywne, bo włączyłem demko PESa po wcześniejszym graniu w Fife, gdzie animacje i oświetlenie są nieporównywanie lepsze.

Taaa...

To ja mam chyba na konsoli dema innego PES'a i innej FIFY.
Tobie bardziej podoba się PES, mi Fifa, proste. Nie ma o co się w tym aspekcie kłócić, bo nigdy się nie zgodzimy.
IMO Fifa 09 poziomem graficznym nowego PESa na parę kilometrów i nic tego nie zmieni. Dodatkowo jestem pewny, że większość osób się ze mną w tym zgodzi.

Były już jakieś recenzje PESa 2009? Redaktorzy różnych serwisów i pism na pewno ocenią lepiej poziom graficzny obydwu gier od nas.

Kurde, nie chcę wychodzić na jakiegoś zaślepionego fanboja pesa, ale...ludzie...fifa i realistyczna piłka?
Piszesz Unlimited, że PES jest nazbyt arcade'owy. Ok. W takim razie jaka jest Fifa? Ultra-hiper-mega arkejd?

Aha no i przyjemność z gry. PES jak zwykle rządzi.
Osobiście grając w Fifę kompletnie nie odczuwam arcadowego gameplayu, natomiast grając w PESa już jak najbardziej. Jak oglądam mecz w telewizji to znacznie bliżej mu do meczów rozgrywanych w Fifie niż w PESie. Takie są przynajmniej moje odczucia.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #138 dnia: Października 04, 2008, 22:22:41 pm »
Gdzieś pisało zę z FIFA09 trawa jest 3D i w ogóle wypas a ja widzę że to zwykła płaska tekstura. Kłamczuszki.

EDIT.

W powtórkach jest. :P

Pograłem trochę w demo i graficznie (animacja, oświetlenie, murawa) FIFA>>>PES, ale jeśli chodzi o sam gameply to tutaj PES2009 odstawia konkurenta.
« Ostatnia zmiana: Października 04, 2008, 22:34:22 pm wysłana przez MarcePan »

b.szym

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #139 dnia: Października 04, 2008, 22:38:57 pm »
Po rozegraniu dużej ilości meczów, wreszcie mogę powiedzieć że gram w prawdziwą piłkę nożną. PES w tej wersji jest genialny!
Cieszę się, że jako pecetowiec nie muszę się martwić czy wybrać fife, gdyż ta piłka w wersji na PC jest beznadziejna.
Król jest tylko jeden ;)

Druchal

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #140 dnia: Października 04, 2008, 22:44:43 pm »
Niech EA i Konami połącza siły a będziemy mieć  piłke idealną :-D ..marzenia

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #141 dnia: Października 04, 2008, 22:45:41 pm »
Umarł król. Niech żyje król!

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 0
  • PSN ID | Gamertag: Fifi1101
« Odpowiedź #142 dnia: Października 04, 2008, 22:56:11 pm »
Niech EA i Konami połącza siły a będziemy mieć  piłke idealną :-D ..marzenia
A wtedy monopol i płacenie abonamentu za sprawdzenie kto twój profil oglądał.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #143 dnia: Października 04, 2008, 22:56:37 pm »
POK bardzo dobrze prawi i podzielam jego poglądy, ja nie daję prawie 200zł po to by dostać podrasowanego, lub inaczej, poprawionego do tego stopnia że wreszcie da się grać pesa2008, tylko z cyferką 9 na końcu. Nextgen do czegoś zobowiązuję, EA pokazuję Nam co ma do powiedzenia pod tym pojęciem i ja to kupuję, bo chłopaki się starają i idą w dobrym kierunku, natomiast Pes..cóż Pes czeka aż jego Twórcy dostaną swoją dolę za gre, i potem sobie wykombinują: "ok, to jak już zarobiliśmy kasę na tym samym(ogólnikowo) 2 lata z rzędu(a roboty mieliśmy tyle co nic, przecież eksperymentujemy), to teraz zróbmy coś co zaskoczy światek- i tak powstaje nowy, odmieniony PES". Smutne, ale taka jest prawda. 8)

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #144 dnia: Października 04, 2008, 23:00:44 pm »
To prawda że PES się nie rozwija w porównaniu do FIFY. Produkt Konami praktycznie niewiele się zmienia a FIFA robi duże kroki naprzód wraz z każdą kolejną odsłoną. Tyle że po ograniu obu demek, dociera do mnie czemu tak jest. Otóż trudno jest poprawić coś niemal idealnego i mimo wielkich postępów FIFY, ciągle goni ona piłkę zbliżoną ideałowi jaką jest PES, w tym przypadku 2009.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #145 dnia: Października 04, 2008, 23:04:11 pm »
No dobra, w PESa gra się świetnie, ale do ideału to jest w chuchu daleko.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #146 dnia: Października 04, 2008, 23:05:38 pm »
Tak, tylko ta piłka idealna ma parę ewidentnych wad i naleciałości z tamtej generacji-pierwsze co rzuca się w oczy to koszmarna animacja(jeśli ktoś widział w ruchu Fifę), nawet porównał bym ten współczynnik do takiej różnicy w tej materii jaka jest np. Między Nba 2k9 z 2K Sports a Nba 09 z EA-przepaść jest OGROMNA. W tej pierwszej wszystko się klei, jest dynamika, naturalne ruchy, gracz wie czego się może spodziewać bo danej reakcji, lub jeśli zawodnik wykona coś niesamowitego to potem mamy efekt :shock: natomiast ta drugą niby serwuję Nam pewną poprawność, jednak wieje od tego sztucznością. To taki pierwszy z brzegu przykład. 8)

MGS

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #147 dnia: Października 04, 2008, 23:46:58 pm »
Tak, tylko ta piłka idealna ma parę ewidentnych wad i naleciałości z tamtej generacji-pierwsze co rzuca się w oczy to koszmarna animacja(jeśli ktoś widział w ruchu Fifę)
A fifa to nie ma nalecialosci z poprzedniej generacji?! Strzelanie goli zaraz po rozpoczeciu ciagnie sie od lat i nikt w EA nie wpadl na to zeby to zmienic :]. Bledy detekcji kolizji sa takie sam, jesli nie gorsze niz w PESie. Wyglad niektorych twarzy odstaje nawet od tych z PESow na PS2.
Pomin swietna animacje graczy a zobaczysz bardzo przecietna gre.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #148 dnia: Października 05, 2008, 00:34:01 am »
Cieszy fakt że obie gry są płynne (FIFA gubi klatki na powtórkach ale to pikuś). Nastały dobre czasy, bo gracze mają w czym wybierać. Są dwie dobre piłki na next-geny i jest git. Teraz ograłem obie gry, jedna po drugiej i zdecydowanie lepiej gra mi się w PES'a.

PS. W PES 2009 jakby doświetlili trybuny to stadiony by jakoś wyglądały bo tak to straszą.
« Ostatnia zmiana: Października 05, 2008, 00:38:45 am wysłana przez MarcePan »

kara99

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #149 dnia: Października 05, 2008, 12:30:05 pm »
Witajcie!Gram w pilke konami od 10 lat,za najlepsze czesci uwazam wining eleven 4,iss pro evo 1,2 oraz wining eleven 7,pes3.W tych czesciach grywalnosc byla niesamowita!Pózniej nastapil spadek formy pes4.Kolejny wzrost pes 5 ele to nie bylo juz to co pes3.W pes 2006 gralem niedlugo nie spodobala mi sie ta odslona.Co do pes2008 idzi w to pograc szczególine na x360,chrzani tylko ta tragiczna animacja na powtórkach  :-(.Co do porównania pes2009vsfifa2009.Opierając sie na demach wygrywa zdecydowanie pes2009 widac ze powraca on do dawnej grywalnosci :-D a fifa nie jest zla ale jesli chodzi o gameplay to jest tak na 7.W pro od czasu we7i wkurza mnie najbardziej jedna rzecz a mianowicie kamera,gdzie normal long pokazana jest za bardzo z góry pasowaloby ją obnizyc w pionie troche tak jak w pes3 bo radosc ze zdobywanych bramek jest mniejsza.To tyle co mialem do powiedzenia :)

POK

• MIR
« Odpowiedź #150 dnia: Października 05, 2008, 15:36:04 pm »
a fifa nie jest zla ale jesli chodzi o gameplay to jest tak na 7
oceny mówią co innego ;)
http://www.metacritic.com/games/platforms/xbox360/fifasoccer09 (średnia 89/100 :))

kara99

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #151 dnia: Października 05, 2008, 16:14:14 pm »
Opieralem sie tylko na demach,niedlugo bede mial pelne wersje tych serii ale nie sądze zeby grywalnosc wzrosla do 8!Oceniam gry tej generacji niesamowicie surowo :mad:.A wiec 7 za miód to bardzo dużo,mysle ze jak sie rozegram w pelna wersje to wzrosnie móze nawet do 8.Nie opieraj sie za bardzo na serwisach zagraniczych,postaraj sie najlepiej sam sprawdzic czy dane gra Ci odpowiada przyklad (heavenly sword 81%,wedlug mnie swietna gra tylko krótka albo tak wychwalany soul calibur 2 dla mnie tytul niegrywalny z szalejąca kamera, do pięt niedorastający 1).A na grach znam sie zapewniam!Kiedys w isisy szalalo sie z kumplami dniami i nocami a teraz cala nadzieja w nowym pesie.Moze bedzie gameplay w okolicach 9 a wtedy masakra :D

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #152 dnia: Października 05, 2008, 16:37:23 pm »
PSM3 Magazine UK dało Fifie 83% a PESowi 88%. To tylko tak odnośnie ocen, na które mam wy***ane.

POK

• MIR
« Odpowiedź #153 dnia: Października 05, 2008, 21:42:30 pm »
Opieralem sie tylko na demach,niedlugo bede mial pelne wersje tych serii ale nie sądze zeby grywalnosc wzrosla do 8!Oceniam gry tej generacji niesamowicie surowo :mad:.A wiec 7 za miód to bardzo dużo,mysle ze jak sie rozegram w pelna wersje to wzrosnie móze nawet do 8.Nie opieraj sie za bardzo na serwisach zagraniczych,postaraj sie najlepiej sam sprawdzic czy dane gra Ci odpowiada przyklad (heavenly sword 81%,wedlug mnie swietna gra tylko krótka albo tak wychwalany soul calibur 2 dla mnie tytul niegrywalny z szalejąca kamera, do pięt niedorastający 1).A na grach znam sie zapewniam!Kiedys w isisy szalalo sie z kumplami dniami i nocami a teraz cala nadzieja w nowym pesie.Moze bedzie gameplay w okolicach 9 a wtedy masakra :D
No przecież wiadoma sprawa, że każdy sam ocenia gry, oraz ma inne gusta i stąd takie skrajne opinie w tym temacie (i dlatego poprzedni post pisałem z przymrużeniem oka). Fakt, faktem jednak, że jeśli gra dostaje tak wysokie oceny od różnych pism i serwisów to coś w tym musi być. Sam obecnie oceniam nową Fife na 9/10.

PSM3 Magazine UK dało Fifie 83% a PESowi 88%. To tylko tak odnośnie ocen, na które mam wy***ane.
A pytałem się o oceny, które dostaje nowy PES i nikt nie odpowiedział :eek:

MGS

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #154 dnia: Października 06, 2008, 11:52:41 am »
Fakt, faktem jednak, że jeśli gra dostaje tak wysokie oceny od różnych pism i serwisów to coś w tym musi być. Sam obecnie oceniam nową Fife na 9/10.
Oceny wahaja sie glownie w okolicach 8/10 :]

POK

• MIR
« Odpowiedź #155 dnia: Października 06, 2008, 17:19:47 pm »
Fakt, faktem jednak, że jeśli gra dostaje tak wysokie oceny od różnych pism i serwisów to coś w tym musi być. Sam obecnie oceniam nową Fife na 9/10.
Oceny wahaja sie glownie w okolicach 8/10 :]
Chodzi Ci o PESa, czy Fifę?

Tu masz średnią ocen Fify: http://www.metacritic.com/games/platforms/xbox360/fifasoccer09 (średnia 89/100)
W polskich pismach fifa też została bardzo wysoko oceniona: 8+ w PSXE i 9.0 (chyba) w N+.

PES na razie nie został w za wielu miejscach oceniony, więc na średnią trzeba jeszcze trochę poczekać.

MGS

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #156 dnia: Października 06, 2008, 18:31:21 pm »
Ok teraz widze ze troche 9 polecialo. Ale pierwsze recenzje fify oscylowaly w granicach 8... PSM3 83% nasz PSXE 8+.

063SjazS

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #157 dnia: Października 06, 2008, 18:47:50 pm »
nalezy brac pod uwage fakt ze pesa nadal oceniaja na renomie(i wieloletnich przyzwyczajeniach) a po fifie jada niestety w nia nawet nie grajac(lub tez na podstawie wersji pc ktora jest zupelnie inna-gorsza niz na konsoli) prawda jest taka ze fifa w 08 roku skopala pesa a wersja 09 to juz w ogole go odsadza na dlugie metry...

ja wybieram f09 bez jakichkolwiek dylematow..

powiedzial to wieloletni fan winning eleven (zaczynalem od we97)

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #158 dnia: Października 06, 2008, 20:52:07 pm »
Jak tą lepszą gre kogos zdaniem jada recenzenci to odrazu fanboye...
Każdy kupi co mu się podoba, ja wole PES'a i tyle.
Yeahh, me and hate that's an odd couple

adriano

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #159 dnia: Października 06, 2008, 21:00:32 pm »
Po zagraniu kilkudziesięciu meczy w oba dema stwierdzam gameplayową wyższość PES-a, chociaż FIFA jeszcze nigdy nie była tak blisko. Może za rok Elektronicy przekonają nawet takiego fana piłek od KCET-u jak ja...