Gram od wczoraj, zastanawiałem się czy gt czy pc2 ale dziewczyna mnie wyręczyła i mam GT.
Co tu napisać na wstępie, hmm, 119 zł to odpowiednia cena za ten tytuł.
A tak poważniej, podoba mi się to, że aby zagrać online, należy pierw obejrzeć filmy jak należy zachowywać się na torze, imo każda gra powinna coś takiego mieć. Na kierownicy gra się całkiem fajnie, a i grafika czytelna.
Co mi się mniej podoba. Widać miłość do motoryzacji, photo mode, menusy, ale już w wykastrowanej formie, sądzę, że nikt by się nie obraził na 400 aut premium z poprzedniej generacji, a tak postawili na online, gdzie może na papierze to fajnie brzmi, ale w praktyce wczorajszy piątkowy wieczór to nie przejechany żaden wyścig powyżej 5 graczy.
Miesiąc po premierze i mało kto w to gra, Kaz pewnie wyobrażał sobie miliony graczy na start, a tak się widocznie nie stało, z 30 pokoi, w połowie jeden gracz, dalej 2-3 i może w dwóch pokojach 5-10.
Nie dziwię się, że planują dorzucić kampanie i cena leci na pysk, bo widać, że graczy mało i niedaleko tej grze do grobu.
To jest naprawdę Smutne, że tak wysłużona seria z części na część po prostu zdycha, pozostawiając forze 7 bez jakiejkolwiek konkurencji. Rozumiem, że jest jakaś tam FIA i inne rzeczy, ale to interesuje 1% graczy, reszta widzi trupa.
Takie jest niestety GT, jeździ się fajnie, grafika czytelna, gdzie PC2 migocze na każdym zakręcie, ale zawartość to strzał w mordę i jak ktoś nie czytał recenzji i kupił to coś, to pewnie dostał ładnego kopa. Zobaczymy co pokaże przyszłość, oby szlifowali jak Driveclub.
Żałuję tylko że nie mam dobrego pc, to bym po prostu pograł w nową forze.