Zgadza się. W tej kwestii sp to jedyny wybór. Jednak ja nie mogę grać z AI z jednego prostego powodu. Po kilku okrążeniach już wiem gdzie AI jest przewidywalne i jak to wykorzystać żeby wygrać. Żywy gracz zawsze jest nieprzewidywalny, a to dla mnie ten autentyzm, którego szukam. W PCars niedługo po zakupie gry byłem w stanie wygrywać z AI ustawionym na maksymalną trudność i to z samego końca stawki co w świecie realnym jest bardzo mało prawdopodobne (zdarza się, ale rzadko). Dlatego mnie szybko nudzi single player. Dobry, wyważony online z odpowiednimi karami i ludźmi, którzy chcą się ścigać fair to dla mnie zdecydowanie najlepsza rozrywka jakiej mogę doznać na konsoli.
Ale rozumiem, że ktoś woli wyścigi gdzie na torze jest mnóstwo aut (co online jest bardzo rzadkie) ze zmiennymi warunkami i z zastosowaniem strategii pit stopowej. To już takie szersze podejście do tematu. Nie tylko pure racing, ale i cała otoczka w postaci doboru opon, dotankowań, kolejnych zjazdów do pitu, a do tego jeszcze ustawienia fury.