Autor Wątek: Czym jest rak branży i jak go zwalczać?  (Przeczytany 116541 razy)

Mrocz

• Gość
Odp: Czym jest rak branży i jak go zwalczać?
« Odpowiedź #320 dnia: Grudnia 13, 2015, 22:00:08 pm »
Ja pierdziele...

My tu o DLC i Season Passie i wyjeżdża Andy że Online nie działał...

No nie działał i nikt tu nie usprawiedliwia Evolution. Choć trzeba im przyznać, że ze sprawy wyszli z honorem. Przykładowo Warner Bross takiego Batmana na PC ostatnio przyznał "nie uda nam się go naprawić". Zabawne też jest, że non stop online w DC jest tutaj je**ny za problemy przez miesiąc a nikt cholera nie czepia się Halo Master Chief Collection, że też przez miesiąc online leżał? hm?

A niby to my jesteśmy klapy.

Sylvan Wielki

• Gagarin
  • Reputacja: 253
« Odpowiedź #321 dnia: Grudnia 13, 2015, 22:11:17 pm »

Hej, wypuśćmy niekompletną pozycję, ale nie za pół ceny, za pełna kwotę 240zł. Następnie dodamy na dzień dobry przepustkę sezonową za 114zł i niech się cieszą, że gra będzie rok wspierana. Później wydajmy DLC droższe niż gra. Tego DLC oczywiści PS nie obejmuje, a później....Później wydamy może kolejna przepustkę" jest w porządku.

Pijesz do tej przepustki sezonowej dodającą tylko samochody, zarzucając DC, że bez niej jest niekompletny, a podniecasz się w innych tematach Need For Speedem Shift który na starcie miał mniej samochodów  i torów niż podstawka DC. I był do tego bardziej zabugowany

Tak więc skończ, bo naprawdę jedzie od Ciebie potworną hipokryzją.

Bzdura. Jakieś dwie dekady temu kupiłem na Saturna Sega Rally. Gra miała kilka raptem samochodów. Ode mnie 9/10 ponieważ bawiłem się fantastycznie. Ty piszesz w taki sposób, jakby Szift ukazał się kilka tygodni za wcześnie (po DC to widać), miał przepustki, drogie DLC, et cetera, i że to gloryfikuje, a w DC karcę.

Chodzi o grywalność i frajdę z rozrywki. Za Szifta dałem ok 4 Kazimierze, grałem jakieś 44 godziny, zdobyłem platynę, bawiłem się kapitalnie. Błędów nie dostrzegłem rażących (na Wiedźmina tez narzekali, a ja przez ok siedemdziesiąt godz. natknąłem się na całe dwa).

By była jasność. Uważam DC za bardzo dobra grę. Kupiłem ja jako jeden z pierwszych na forumku i wystawiłem sumienne 7/10. Coś tam nie do końca mi pasowało, sam przyznasz, że twórcy mogli dać sobie 4tygodznie i średnia byłaby duzo wyższa, a odbiór lepszy (choćby z tytułu orającego jak pług Leszka deszczu). Gra z miesiąca na miesiąc jest lepsza, przyznaję. Kupiłem tez przepustkę i grałem bite 4 godziny non stop czerpiąc frajdę z gry.

Na chwilę obecną to jedna z najpiękniejszych i najlepszych gier na PS4. Wybór poziomu trudności tylko dodał jej uniwersalności (powinni jeszcze dla równowagi dać wyższy).
Ma też mnożnik punktów (korzystać nie trzeba, ale kto chce, może się skusić).

Ja tylko uważam, że to wspieranie w czasie nie jest fajne. Nawet jakby za darmo było. Popatrz. Kupiłem lata temu SFZ i grałem kilka miesięcy, gra bawiła doskonale. Taka sama na premierę, jak rok po niej.

Teraz wyjdzie SF V i za te 240zł będzie kastratem. No bez jaj, 16 postaci i "dodawane przez pięć lat kolejne". Czyli co, albo czekam jakies 4 lata by cieszyć sie w miarę w pełni gra, albo kupię na dzień dobry i otrzymam 40% zawartości, ale zapłacę za całość.

O to mi chodzi, a nie o dyskredytowanie świetnego DC, którego jedyną winą jest model biznesowy (ile cię gra kosztowała, Mrocz, z 440zł pewnie i to nie koniec, dobrze o tym wiemy), oraz taki sobie start, który pożywką dla X botów jest, bo (przyznajmy szczerze) Forza miała lepszy.

Pozwól, ze coś wyjasnie. Sylwan nigdy nie miał racji, nie ma i nie bedzie miał.

Leszke to kulturalny użytkownik, dobry e-kolega. Świetny gracz w PES i mnie lubi.

No, masz rację.

iko

• Gość
« Odpowiedź #322 dnia: Grudnia 13, 2015, 22:13:16 pm »
windo pozdrawiam cie dlatego iż dajesz coś od siebie. z drugiej strony mało jest tu osób które albo nie potrafią albo nie chcą napisać co tak naprawde widzą albo odczuwają będąc na forum. macie byc prawdziwi.. pozdrawiam.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #323 dnia: Grudnia 13, 2015, 22:23:11 pm »
O to mi chodzi, a nie o dyskredytowanie świetnego DC, którego jedyną winą jest model biznesowy (ile cię gra kosztowała, Mrocz, z 440zł pewnie i to nie koniec, dobrze o tym wiemy), oraz taki sobie start, który pożywką dla X botów jest, bo (przyznajmy szczerze) Forza miała lepszy.

Skąd ty te informacje bierzesz?

Mylisz się ponownie:

169 zł + 104 zł + 63 zł = 336 zł i dostałem wyśmienitą grę w której spędziłem bardzo dużo czasu i dalej odpalam ją regularnie.

Wszystko kupione na premierę. DC kupiłem jako rozszerzenie PS+ wersji.

Chodzi o grywalność i frajdę z rozrywki. Za Szifta dałem ok 4 Kazimierze, grałem jakieś 44 godziny, zdobyłem platynę, bawiłem się kapitalnie. Błędów nie dostrzegłem rażących (na Wiedźmina tez narzekali, a ja przez ok siedemdziesiąt godz. natknąłem się na całe dwa).

I co DC nie ma grywalności i frajdy z rozrywki?

By była jasność. Uważam DC za bardzo dobra grę. Kupiłem ja jako jeden z pierwszych na forumku i wystawiłem sumienne 7/10. Coś tam nie do końca mi pasowało, sam przyznasz, że twórcy mogli dać sobie 4tygodznie i średnia byłaby duzo wyższa, a odbiór lepszy (choćby z tytułu orającego jak pług Leszka deszczu). Gra z miesiąca na miesiąc jest lepsza, przyznaję. Kupiłem tez przepustkę i grałem bite 4 godziny non stop czerpiąc frajdę z gry.

No i nie ma jasności bo non stop jedziesz po DC jakby to był crap do kupienia w kiosku. Non stop używałeś nawet określenia Drivecrap. Czasem odnoszę wrażenie, że swoją opinię dostosowujesz do sytuacji.

Ja tylko uważam, że to wspieranie w czasie nie jest fajne. Nawet jakby za darmo było. Popatrz. Kupiłem lata temu SFZ i grałem kilka miesięcy, gra bawiła doskonale. Taka sama na premierę, jak rok po niej.

Jeżeli dodawana zawartość jest ciekawa, spora i na odpowiednim poziomie do tego NIE WYCIĘTA Z PEŁNEJ WERSJI to czemu to ma nie być fajne? Driveclub ma idealny model biznesowy dla samochodówki. Bardziej rakowe jest wydawanie co rok - 2 lata takiej samej samochodówki z paroma nowymi samochodami. I mówię tu o Gran Turismo 5 vs Gran Turismo 6 oraz Forzie. Spokojnie kolejne części mogły być DODATKIEM za mniejsze pieniądze do poprzedniej części. A wydają ją jako odrębną część za 220 zł. Wole taki Season Pass za 104 zł, który udoskonala grę jak do kolejnej części. DLC ma też komfort, że można grę dostosować do oczekiwań graczy, jest to o wiele bardziej uniwersalne rozwiązanie.

Teraz wyjdzie SF V i za te 240zł będzie kastratem. No bez jaj, 16 postaci i "dodawane przez pięć lat kolejne". Czyli co, albo czekam jakies 4 lata by cieszyć sie w miarę w pełni gra, albo kupię na dzień dobry i otrzymam 40% zawartości, ale zapłacę za całość.

Ogólnie nie przepadam za bijatykami bo dla mnie taka gra nie jest warta 220zł. Zarówno Mortal Kombat, jak i SF jak i każda inne. Ale to tylko moje zdanie bo po prostu nie przepadam za bijatykami.

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #324 dnia: Grudnia 13, 2015, 22:25:46 pm »
Oo, to dało się zrobić gorzej dopracowaną samochodówkę niż DC 6 miesięcy od premiery? To co się działo z tą grą, konkretnie z trybem sieciowym, to dopiero porażka. Przypomnijmy, że gra ma tytuł DriveCLUB. Kluby i rywalizacja w sieci między klubami to główny pomysł na grę. To była dopiero porażka, jak online nie działał przez kilka miesięcy. Sylwan ma rację że jedzie ten eksperyment, bo start gierka miałą tragiczny. Dzisiaj jak można DC kupić za 80, a przepustkę za 62, to zaczyna mieć ręce i nogi ta giera. Motory też powinny być od początku - PGR4 się kłania.

Niestety DC to gra toczona przez raka.

Online w DC problemy miał przez miesiąc. Łgarzu.

No dobra, poniosło mnie. Półtora - góra dwa miesiące bez stabilnego online. Jakoś listopad/grudzień włączyli wyzwania, ale pamiętam, że nadal były problemy typu "utracono łączność..." i się czasy np nie zapisywały w rankingach. Mimo wszystko, reszta zarzutów nadal w sile.

Ja pierdziele...

My tu o DLC i Season Passie i wyjeżdża Andy że Online nie działał...

No nie działał i nikt tu nie usprawiedliwia Evolution. Choć trzeba im przyznać, że ze sprawy wyszli z honorem. Przykładowo Warner Bross takiego Batmana na PC ostatnio przyznał "nie uda nam się go naprawić". Zabawne też jest, że non stop online w DC jest tutaj je**ny za problemy przez miesiąc a nikt cholera nie czepia się Halo Master Chief Collection, że też przez miesiąc online leżał? hm?

A niby to my jesteśmy klapy.

Już ci tłumaczę.

Dzisiaj, jak można DC kupić za 80, a przepustkę za 62, to zaczyna mieć ręce i nogi ta giera. Motory też powinny być od początku - PGR4 się kłania.

Ta część jest o Season Pass i generalnie o zawartości gry. :ok: :angel: Kontekst problemów sieciowych gry w mojej wypowiedzi miał za zadanie spotęgowanie wyrażenia faktu niezadowolenia wydaniem Season Passa do gry z 50 autami i niedziałającym głównym ficzerem jakim były funkcje sieciowe.

W skrócie jak sprzedawano nam Driveclub - macie tu 50 autek, online nie działa na razie, deszczu nie ma, wyzwań nie ma, klubów nie ma, ale za kilka miesięcy wszystko będzie, a tym czasem możecie powiększyć swój garaż o kolejne 42 samochody za jedyne 24.99€ w przepustce SP lub 75€ za każdą paczkę z osobna ;)

Sorry, ale nie powinniśmy się na takie coś godzić. To jest rak i takie praktyki nie powinny być tolerowane przez graczy. Można było przesunąć premierę, dorobić pogodę i postawić porządne serwery, wrzucić jeszcze kilkanaście aut, może te 8 motorków i byłoby spoko. Kompletny produkt za normalne pieniądze, a jeśli komuś mało, albo gra mu się baaardzo spodobała, to bierze jeszcze Season Pass, żeby co miesiąc cieszyć się dodatkową zawartością. Wg mnie to byłby uczciwszy układ, niż takie rozdrabnianie się i "wspieranie w czasie" jakie nam zaserwowali.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #325 dnia: Grudnia 13, 2015, 22:32:55 pm »
Sorry, ale nie powinniśmy się na takie coś godzić. To jest rak i takie praktyki nie powinny być tolerowane przez graczy. Można było przesunąć premierę, dorobić pogodę i postawić porządne serwery, wrzucić jeszcze kilkanaście aut, może te 8 motorków i byłoby spoko. Kompletny produkt za normalne pieniądze, a jeśli komuś mało, albo gra mu się baaardzo spodobała, to bierze jeszcze Season Pass, żeby co miesiąc cieszyć się dodatkową zawartością. Wg mnie to byłby uczciwszy układ, niż takie rozdrabnianie się i "wspieranie w czasie" jakie nam zaserwowali.

Przypominam, że za problemy z Online dostaliśmy darmowe DLC o wartości 40 zł.

Mieli je**ąć za darmo całego Season Passa? Zapominasz, że produkcja gier nie jest czynnością charetatywną.

A przesunąć premiery nie mogli, bo już parę razy to zrobili. Ja osobiście uważam DC za rozgrzeszone, gra najważniejsze, że nie ma błędów w fizyce gry ani stabilności. Taki NFS Rivals do tej pory wiesza się, pierdoli, tor znika i zapadasz się pod ziemie i to regularnie ;)

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #326 dnia: Grudnia 13, 2015, 22:34:16 pm »
Sylvan takie długie posty z brakiem treści pisze, że nie chce mi się go czytać :<

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #327 dnia: Grudnia 13, 2015, 22:45:11 pm »

Przypominam, że za problemy z Online dostaliśmy darmowe DLC o wartości 40 zł.

Mieli je**ąć za darmo całego Season Passa? Zapominasz, że produkcja gier nie jest czynnością charetatywną.

A przesunąć premiery nie mogli, bo już parę razy to zrobili. Ja osobiście uważam DC za rozgrzeszone, gra najważniejsze, że nie ma błędów w fizyce gry ani stabilności. Taki NFS Rivals do tej pory wiesza się, pierdoli, tor znika i zapadasz się pod ziemie i to regularnie ;)

Pierwsze DLC w ramach przeprosin to miły gest, jednak nie zgadzam się z tym, że "przesunąć premiery nie mogli". To ich nie usprawiedliwia od wydania niekompletnego produktu. Premiera to kwestia czysto biznesowa. Nie chcę też darmowego SP, niech sobie dają nawet za 200zł, jeśli zawartość jest bogata, to czemu nie. Produkcja gier nie jest czynnością charytatywną, a moja kasa to nie datki na działalność charytatywną. Dlatego też wymagam, aby gra którą kupuję spełniała pewne kryteria. Gdyby było tak jak napisałem

Można było przesunąć premierę, dorobić pogodę i postawić porządne serwery, wrzucić jeszcze kilkanaście aut, może te 8 motorków i byłoby spoko.

Nie pisałbym dzisiaj tego posta.

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #328 dnia: Grudnia 13, 2015, 22:56:45 pm »
Sylvan takie długie posty z brakiem treści pisze, że nie chce mi się go czytać :<

Kup diamenciki swojej, to ci poczyta. Ewentualnie, po starej znajomości, obrazek, skoro masz z tym problem.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #329 dnia: Grudnia 13, 2015, 22:58:45 pm »
Chyba nie rozumiesz o co chodzi w tym obrazku jeśli do niego podpinasz dc.

Ty swojej za to mogłeś większy diament prawdziwy dać, zamiast te wirtualne :(

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #330 dnia: Grudnia 13, 2015, 23:53:53 pm »
Obecnie:

- SF V 289zł wersja podstawowa;
- SF V Deluxe Edition - 379zł - wersja podstawowa SF V obejmująca subskrypcję serii na 2k16r

A wcześniej:

- SFIV 269zł wersja podstawowa
- Super Street Fighter IV 139 zł
- Super Street Fighter IV: Arcade Edition 139 zł
- Ultra Street Fighter IV 139 zł

Łącznie 686 zł za całość. A czy to przeszkadzało? Nie no skądże:

Cytat: Sylvan Wielki
Sylvan Wielki lista gier, które posiadam na półce/mam w konsoli .

(...)
Street Fighter 4

Super Street Fighter 4

Super SF Turbo HD

Super SF 4 AE

(...)

http://www.gameonly.pl/forum/index.php?topic=12515.msg768247;topicseen#msg768247

Jeszcze przed premierą Ultry, ale pewnie też wpadło.

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #331 dnia: Grudnia 14, 2015, 00:39:46 am »

:puppy-eyes:  :grin: :yes_anim: :dance:

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: -9967

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #333 dnia: Grudnia 14, 2015, 01:43:53 am »
Aha, czyli jakby wypuścili w tym czasie trzy części DC, po 240 każda to było ok. DC bez kałuż, DC z kałużami i DC Motorki- bravo trzy kompletne gry.

Jeżeli potrafisz podać wysokobudżetową trylogię, która ukazała się w ciągu roku, to słucham....

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #334 dnia: Grudnia 14, 2015, 01:48:24 am »
?

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #335 dnia: Grudnia 14, 2015, 02:09:52 am »
Aż dziw bierze, że nikt przy /summon rak branży nie przywołał:

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #336 dnia: Grudnia 14, 2015, 02:32:57 am »
Najwięcej po tych twoich obrazkach widać...

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #337 dnia: Grudnia 14, 2015, 02:35:53 am »
Dziw, dziw.

Więcej: >>>>>

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #338 dnia: Grudnia 14, 2015, 07:23:39 am »
Sylvan fail za failem. Ale co się dziwić po graczu, który niszczy środowisko growe.

iko

• Gość
« Odpowiedź #339 dnia: Grudnia 14, 2015, 07:30:35 am »
ale was szczypią pupy. :lol: chociaż mam beke

Kyokushinman

• Gagarin
  • Reputacja: 171
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #340 dnia: Grudnia 14, 2015, 07:34:58 am »
Aż dziw bierze, że nikt przy /summon rak branży nie przywołał:

Takiego czegoś w ogóle w dzisiejszych czasach nie powinno mieć miejsca bo to mega kpina z graczy ;)

To wyżej pewnie przebije to poniżej i tym samym zdobędzie tytuł największego downgrade w historii gier wideo.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #341 dnia: Grudnia 14, 2015, 08:27:00 am »
O, fakt. Macie tutaj rację. Chociaż ostatnio to chyba już nie widać tego tak bardzo i bardziej tyczy się to tych pierwszych gier na ta generację.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #342 dnia: Grudnia 14, 2015, 09:21:22 am »
Downgrade to zaraza to fakt. Już nawet nie chodzi o to, jak gra ostatecznie wygląda, niech kurde pokazują prawdę i nikt by się nie przypierdzielał.

Z drugiej strony mega karny kutas dla graczy, gdzie jak Bethesda pokazywała prawdziwy gameplay w trailerach Fallouta 4 to gracze wyśmiewali grafikę. Dzięki temu podejściu następne będą podrasowywane :roll: :roll:

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #343 dnia: Grudnia 14, 2015, 09:54:26 am »
Tekken 7 w pierwszym trailerze był taki sobie graficznie, później było dużo lepiej, praktycznie next genowo a teraz?

Grafa rozwala :o

Top 5 wizualne na 2016.

Jeszcze jedna poprawa i mamy poziom intra do Tekken 5 :)

Także wolę na początku dostać coś gorszego niż coś typu ala The Division gdzie końcowy produkt będzie miał tylko 30-40% jakości z pierwszego pokazu.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #344 dnia: Grudnia 14, 2015, 10:12:29 am »
Tu się akurat zgadzamy. Lepiej oglądać jak gra pięknieje niż brzydnie.

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #345 dnia: Grudnia 14, 2015, 11:14:53 am »

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #346 dnia: Grudnia 14, 2015, 14:32:32 pm »
O, fakt. Macie tutaj rację. Chociaż ostatnio to chyba już nie widać tego tak bardzo i bardziej tyczy się to tych pierwszych gier na ta generację.

Dlatego czasami miło się rozczarować. Po pierwszych zwiastunach Gacka, można było sądzić, że to kolejne mydlenie oczu, a gra z master race jest puszczana. Jak to wyszło ostatecznie, każdy wie. Natomiast sam Uszaty prezentuje się tak jak na zwiastunach - kapitalnie.

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #347 dnia: Grudnia 14, 2015, 14:44:13 pm »
Nie do końca ;)
Na zwiastunach pewnej rzeczy nie dało się zobaczyć :troll:

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #348 dnia: Grudnia 20, 2015, 09:26:52 am »
Fakt, że kasa zamiast iść na lepsze gry w plusie, marnuje się na reklamy czartetów przed emisją bajki o czarnym murzynie z kolorowymi neonami. I co głupsze klapy jeszcze przyklaskują bo marketing, pewnie te same co od 2006 opłacały multiplayera i ujadały na forach, że MS MARKETING <3. No ale wiadomo, lepsze 20 fps i obklejony Geraltem autobus

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #349 dnia: Grudnia 21, 2015, 18:17:30 pm »

9. Najlepsze rozszerzenie gry - Bloodborne - Jakbym kupił bo 80zł za 15% gry nie dam(....)

Jeżeli jeden z największych pasjonatów Krwistych tak napisał, wiedz, że coś jest na rzeczy.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #350 dnia: Grudnia 21, 2015, 20:14:32 pm »
Niby 15% ale niektórzy jednego bossa potrafią męczyć kilka godzin.

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #351 dnia: Grudnia 21, 2015, 20:27:49 pm »
Niby 15% ale niektórzy jednego bossa potrafią męczyć kilka godzin.

Tak tego się nie przelicza.

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #352 dnia: Grudnia 23, 2015, 04:30:53 am »
Zimowa wyprzedaż na steamie zaczęła się 15 minut temu. Praise GabeN.

http://gaben.tv/

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #353 dnia: Grudnia 23, 2015, 09:35:04 am »
Ale trzeba mieć w głowie nasrane, by się cieszyć tymi promocjami na steamie. Jakieś badziewiaa, których nikt nie kupuje normalnie. Już lepiej kupić CDAction i pograć w gierki z płyty.

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #354 dnia: Grudnia 23, 2015, 10:13:04 am »
Aha

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #355 dnia: Grudnia 23, 2015, 12:19:35 pm »
Trochę w tym racji jest, sporo rupieci w promocji, które albo już wszyscy milion razy ograli, albo można wyrwać za całkiem spoko kasę w sklepach i na allegro.

Nigdy nie ulegałem promocji na steam, bo z reguły kupuje się przez to bzdety które leżakują na dysku potem :/

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #356 dnia: Grudnia 23, 2015, 12:26:21 pm »
Gdyby jakiś Fallout 4 był za 99zł czy inne tytuły co dopiero wyszły, a nie pół roku temu lub dawniej, to by się nazywała promocja.

Te promocje co są to jakaś żenada, porównywalna do koszyka "śmieci" w lumpie. Chociaż steamsale nie nazwałbym rakiem branży. Bardziej cały steam, bo wszystko zmierza do edystrybucji (nie miałbym nic przeciwko, gdyby gry były tańsze, ale jak widze grę na PSN za 279zł to witki opadają).

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #357 dnia: Grudnia 23, 2015, 12:32:13 pm »
Nie wiem czy te Steam Sale są coraz gorsze czy promocje Sony coraz lepsze, ale tego GoT na PS4 kupiłem za 36 zł jakieś 2 miesiące temu - a teraz jest w Steam Sale za ponad 40 zł jako nagłośniona oferta.

Phantom Pain na PC za 169 złotych to jest dziś główna promocja Steam Sale wtf - na PS4 kupisz w sklepie internetowym od 159 zł i to wersje w pudełku, którą sobie potem za 130 luzem odsprzedasz. Kiedyś gry na PC były normalnie dwa razy tańsze od konsolowych i na premierę dostępne poniżej stówki, a teraz wersja cyfrowa bez pudełka wynajmowana od Gabena za 169 i to jeszcze nazywane główną ofertą w najlepszej promocji na świecie.

Kolejny przykład Fallout 4 na Steamie w okazyjnej cenie 254 zł, wchodzę na PSN a tam wersja na PS4 za 169 zł.  :lol:
« Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2015, 12:41:38 pm wysłana przez el becetol »

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #358 dnia: Grudnia 23, 2015, 12:39:51 pm »
Potwierdzam, tez za tyle GoT kupilem.

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #359 dnia: Grudnia 23, 2015, 13:06:44 pm »
I tak drogo.
Yeahh, me and hate that's an odd couple