wszystkich uprawnień administratora.
Nie da się ustawić części uprawnień administratora z tego co widzę, stąd taka decyzja. Poza tym rozumiem, ze potrzebowałeś dostępu np. do tworzenia kopii bazy danych, czy możliwości instalacji nowych styli i rozszerzeń ? Jak dla mnie, status "Administrator" jest jasny - osoba która ma dostęp do wszystkiego, w tym do serwera. I np. Maciej aka Mr_Zombie taki dostęp miał, bo robił zmiany w kodzie, ja też.
Gdybym się obraził, to zabierałbym wszystkie uprawnienia - naprawdę chcemy się bawić w wysyłanie pocztą "Umowy powierzenia danych osobowych" przez to, jakie panel dawał opcje? Takie są niestety dzisiaj obowiązki jak masz dostęp do bazy, więc stąd taka decyzja - to nie jest żadna degradacja. GO akurat ze względu na swoje luzactwo nigdy jakoś nie podchodziło do takich prawnych aspektów, no ale z racji, że zawodowo pracuję w branży IT i co chwila takie papierologie są do wypełniania z każdym z klientów, to chyba lepsza opcja niż podpisywanie umów i przesyłanie np. skanu dowodu ? Ja np. musiałem taką umowę z hostingiem z którego korzystamy zawrzeć i ona mnie zobowiązuje wtedy z wami też podpisać taką umowę. Przypomnij sobie kto mi skasował wczesniej jeden z postów bo RODO, "Bez pytania o nic, bez konsultacji"... Ktoś z osób z dostępem do admina skasował jedno z subforów które dodałem kilkanaście dni temu, też bez konsultacji, jeśli już się licytujemy. A przecież można wysłać PW albo napisać na forum redaktorskim.
Tak więc, dwoje z aktywnych adminów zostawiłem nadal z opcją moderowania, bo nie mam przeciwwskazań, żeby robiły to dalej,
ale niekoniecznie chciałbym dawać dostęp do bazy i tu nie było o czym dyskutować. Kilka osób które już od jakiegoś czasu się nie logują (jak wspomniany Mr_Zombie, czy Conker, który mi przecież powierzył stronę) w ogóle straciło takie uprawnienia - więc naprawdę, nie ma się co obrażać, nie wiem czemu odbierasz to jako jakąś ujmę. Skoro nadal masz uprawnienia do moderacji, to gdzie to oznacza "już Cię tutaj nie chcemy" ? Ewidentnie masz jakieś dziwne nastawienie wobec mnie, a jak rok temu się odzywałeś w sprawie reaktywacji forum/strony, odniosłem zupełnie inne wrażenie. Naprawdę, jedyny powód tej zmiany to uprawnienia do robienia kopii bazy danych i wgrywania plików.