Stare dobre Gran Turismo, menu mocno nawiązuje do GTS, ale jest jeszcze bardziej przejrzyście, ładowanie wyścigów, czy menu super szybko, porady „speców” GT wręcz łopatologiczne, i w świetny sposób, zwłaszcza niedzielnych graczy wprowadzają do świata GT, oraz radzenia sobie w opcjach gry, pełnego ogarnięcia od licencji, sklepy, po tuning, wszystko jest omówione bardzo rzeczowo, prostym językiem.
Jest tuning, i wiele możliwości przygotowania swojego pojazdu, do danego wyścigu. Prawdziwa orgia motoryzacyjna jak to w GT, pełno opisów modeli samochodów, oraz ich historia.
Muzyka, tworzy z grą spójność, jedność, czuć, że utwory nie były wrzucane na pałę, są przyjemne dla ucha, chociaż wiadomo, kwestia gustu, ale nie ma co owijać w bawełnę, takie EA może w tej kwestii szorować Japończykom tylko buty.
Powtórki z wyścigów cudo, w końcu bez idiotycznych „czarnych pasków”
Oglądając recenzje napotkałem temat mini gier, np. wyścig pod utwór muzyczny, wówczas nijak mnie to zaciekawiło, ale gdy odpaliłem grę, pierwsze co, była właśnie możliwość zagrania w mini gierkę, kurde, to potrafi na prawdę mocno wciągnąć, aż chce się to „wymaxować”
Chwilowo gram na padzie, bo bałagan, ale G29 już stoi przygotowana do podłączenia, na padzie można spokojnie pograć, ale maxowanie wyników, czy licencji moim zdaniem, to byłby masochizm, ale i takich nie brakuje
Graficznie jest bardzo dobrze, samochody, detale, to mistrzostwo znane nam z serii GT, wyścigi w deszczu są fantastyczne, światła, które przebijają się przez chmurę deszczu podczas hamowania, jakby porównać takie wyścigi w Forzy, podczas deszczu, to jak oglądanie wysokobudżetowego filmu z Hollywoodu, a wyścigi w GT, dają poczucie, jakbyśmy po prostu oglądali EuroSport, a więc niekoniecznie lepiej graficznie, natomiast dając większe poczucie realizmu.
Jak można podsumować GT7 graficznie? a więc mamy GTS odpalone na pc z kartą 1660 a w przypadku GT7 odpalamy GTS na 3090 więc są spore zmiany wszystkiego więcej, piękne samochody, bogatsze otoczenie, ale nie jest to jakiś opad szczeny, GT7 nie są „Horizonem Forbiden West” wyścigów. Jak dla mnie grafika mocne 8 a może nawet z zajebistym hdrem, i grą świateł dałbym 9
GT na pewno będzie się rozwijać, mam nadzieję, że zarabianie na samochody będzie bardziej rozsądne, bo w takim GTS było jasne, że chcą zachęcać mniej cierpliwych, do wydawania realnych pieniędzy na kredyty w grze… ta praktyka bardzo mi się nie podobała.
Kolejna sprawa to niepotrzebne pakowanie propagandy… sprawy np. szczepionkowe niech zostawią dla capów niedzielskich, gatesów i innych macaronów.
Mam również nadzieję, że wraz z wejściem PSVr, GT dostanie odpowiednią aktualizację pod sprzęt, ale to by było mmmm
Tak więc moi mili gra jak dla mnie na 9! Nie jest idealna, ale uważam, że dla miłośników motoryzacji powinna być ramadanem wyścigów.