Ankieta

PSP czy NDS?

PSP
84 (55.6%)
NDS
58 (38.4%)
poczekam na GBE
9 (6%)

Głosów w sumie: 138

Głosowanie skończone: Stycznia 26, 2005, 09:32:11 am

Autor Wątek: PSP czy NDS?  (Przeczytany 99506 razy)

Player01

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #360 dnia: Czerwca 05, 2005, 20:28:14 pm »
Jedno slowo: Nintendogs.
W japonii jest zastoj na gry na PSP, po prostu nie wychodzi nic nowego.
W stanach jest zupelnie na odwrot, dla nich kazda gra na PSP jest nowoscia.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #361 dnia: Czerwca 07, 2005, 12:24:01 pm »
jedno słowo:  Dragon Quest (d.warrior)

na co wyjdzie ta gra - tą konsolę kupie....(no chyba ze na DS wyjdzie jakas Zelda - to juz inna sprawa :D

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #362 dnia: Czerwca 07, 2005, 12:51:37 pm »
...wyjdzie Zelda, wyjdzie.

sambady

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #363 dnia: Czerwca 08, 2005, 20:30:10 pm »
Cytat: "blancio_"
...wyjdzie Zelda, wyjdzie.

Ja dodam coś od siebie - wyjdzie i to na bank :). Ponadto na NDS rajcuje mnie dużo więcej gier, niż na maszynkę Sony. Imo, grywalność w grach od Nintendo jest nie do pobicia.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #364 dnia: Czerwca 13, 2005, 18:12:36 pm »
ja stawiam ze poza nową zeldą wyjdzie tez Ocarina OF Time na NDS.

Duch

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #365 dnia: Czerwca 13, 2005, 18:37:27 pm »
OoT na DSa??To bylby napewno hit,ktory podniósł by sprzedaz hh Niny podobnie jak Nintedogs!!!

PS: analitycy przewiduja,ze do końca roku sprzeda sie okolo 12 mln DSów i 5,7 mln PSP-róznice widac choc to tylko przewidywania

PS2: ostatnio gdzies przeczytalem,ze na DS sprzedalo sie ponad 50 mln gier,a na PSP tylko 6 mln,ale to byla chyba strona wp :lol:

Spike

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #366 dnia: Czerwca 13, 2005, 18:50:17 pm »
Pamietam jak wudi mowil ze psp wyprzedzi sprzedarza ds jakos tego nie widac a roznica sie ciagle powieksza mimo ze nintendodogs juz dawno mialo swoja premiere. Ciekawe czym teraz sie ten kolega skompromituje

Player01

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #367 dnia: Czerwca 13, 2005, 19:35:37 pm »
Jak nie masz nicmadrego do napisania to nic nie pisz.
PSP sprzedaje sie lepiej od DS'a w stanach, taka prawda. W Japonii roznice sa niewielkie (Nintendogs, ot co). Jeszcze troche minie zanim PSP wyprzedzi DS'a w lacznej sprzedazy. Ale ta konsola nie miala jeszcze premiery w Europie, a wyniki sprzedazy lacznej z tego roku sa bardzo podobne w przypadku obu konsol (ok. 3.5mln). Pozatym, nie widzialem DS'a w Pimp My Ride.

Spike

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #368 dnia: Czerwca 13, 2005, 20:02:06 pm »
DS sprzedalo sie w ilosci 6mln konsol a PSP 3.7mln. W ilosci sprzedanych gier wogole PSP nie ma :wink:

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #369 dnia: Czerwca 13, 2005, 20:12:04 pm »
spokojnie chłopcy ... myślę, że zwycięzcę wyłonimy dopiero po najgorętszym okresie świątecznym, kiedy to obie maszynki będą miały już w 100% wyrównane szanse (PSP będzie już kilka miechów na rynku europejskim, a na DS'a może w końcu wyjdzie jakaś gra/y warte uwagi) ...

sambady

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #370 dnia: Czerwca 13, 2005, 21:23:36 pm »
Pozatym, nie widzialem DS'a w Pimp My Ride.

Ja PSP też nie widziałem w tym programie ;).

Co do sprzedaży konsol - prawdą jest, że PSP sprzedaje się gorzej od NDS, ale jak kun słusznie zauważył - zwycięzcę poznamy dopiero przed Gwiazdką ;).

Anyway - jestem ciekaw, czy kiedyś zażegnamy spór pomiędzy fanami NDS, a PSP? :P Może rozejm? Przecież, to czy kupisz konsolkę Ninny czy Sony zależy tylko od Ciebie - jeśli Ci się podoba, kupujesz, jeśli nie, to nie. Nie warto wpajać swojej ideologii innym, bo to może się naprawdę źle skończyć :/. A my nie chcemy widzieć krwi, prawda? :P

Ako

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #371 dnia: Czerwca 13, 2005, 21:58:13 pm »
Niestety tacy są ludzie, niechce nic mowic ale to głównie fani PSP w DS widzą same wady. Ci co doceniają DS'a zawsze widzą zalety w PSP.... :mrgreen:

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

sambady

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #372 dnia: Czerwca 13, 2005, 22:02:09 pm »
niechce nic mowic ale to głównie fani PSP w DS widzą same wady. Ci co doceniają DS'a zawsze widzą zalety w PSP....

Nie do końca rozumiem, o co Ci chodzi. Mógłbyś troszeczkę jaśniej? ;)

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #373 dnia: Czerwca 13, 2005, 22:09:14 pm »
Może ktoś podać linka do sprzedaży PSP i gier na PSP w USA. Gdyby było różowo, Sony na pewno pochwaliłoby się. :wink:
A tak w ogóle to nowe Kirby zgarnia świetne oceny - czyżby w końcu prawdziwy hicior na NDS? Oczywiście pomijając fakt, że różowy tyłek to nei to co tygryski lubią najbardziej. :wink:

Ako

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #374 dnia: Czerwca 13, 2005, 22:13:32 pm »
Cytat: "sambady"
niechce nic mowic ale to głównie fani PSP w DS widzą same wady. Ci co doceniają DS'a zawsze widzą zalety w PSP....

ekhem, ja tu niechce ofkors nikogo prowokować :twisted:
Widzisz sambady pisałeś o rozejmie, no i w pełni to popieram. Jednak Ci którzy wolą jedną konsolke często wytyka drugą i jej nie lubią. Mało ludzi potrafi docenic obydwa sprzety (PSP i DS). I chodziło mi ze głównie osoby które są "za" PSP nie przepadają za DSem, wręcz szukają okazji zeby napisac jakie to szajstwo, z dupnymi ekranami, z jakims beznadziejnym macaniem, h*jową grafiką, jeszcze gorszymi grami etc etc.
A Ci, którzy są "za" DSem najczesciej widzą równiez dobre zalety w PSP. Wiec uwazam ze osoby lubiące Nintendo są najbardziej przyjazni konsolowo i nie szukają sprzeczek która to konsola jest madafaka i w ogóle.
Niewiem czy dosc jasno napisalem bo juz pozno, ja nie wyspany i w ogóle:p

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #375 dnia: Czerwca 13, 2005, 22:28:56 pm »
brednie, wszędzie sa pieniacze.

jedyną rzeczą, która mi nie pasuje w DS'ie to ... arcydenne gry, zupełnie nie trafiające w mój gust. sama konsolka jest fajowa!

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #376 dnia: Czerwca 13, 2005, 22:40:21 pm »
Ako, nie tak... Nie ma co zwalac winy na którąkolwiek ze stron, obydwie są po równo "winne". DSowcy pieprzą głupoty, że gry na PSP nie mają do duszy, a PSPowcy marudzą, że na DSie nie ma w co grać i jak na dzień dzisiejszy, to patent z ekranikiem dotykowym jest lipny (bo niby w którym miejscu fajny?). Ja tam obydwie konsole sprawdziłem, i tak jak DSa sprzedałem, bo po przejsciu mariana i wariana uznałem, że w kwestii softu nic więcej widzieć nie muszę, tak mając PSP cały czas kombinuje skąd tu skombinować kase na te wszystkie gry, hehe. Ale to of koz moje zdanie, nie podobają mi się gry na DSa, bo jak dla mnie niczego sobą nie reprezentują, natomiast pozycje na PSP mają grafę i ogromnego powera (nie nabaw się choroby lokomocyjnej przy wipeout'cie, a będziesz mocny zią), co niesamowicie mnie nakreca. Chwilowo nie widzę dla DSa mniejsca w europie, bo i z czym? z psim tamagoczi i różową landrynką? Nie bałdzo. No, ale zobaczymy za jakiś czas (VJ i WE moga niemało namieszać).

Player01

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #377 dnia: Czerwca 13, 2005, 22:43:24 pm »
Cytat: "Ako"

Widzisz sambady pisałeś o rozejmie, no i w pełni to popieram. Jednak Ci którzy wolą jedną konsolke często wytyka drugą i jej nie lubią. Mało ludzi potrafi docenic obydwa sprzety (PSP i DS). I chodziło mi ze głównie osoby które są "za" PSP nie przepadają za DSem, wręcz szukają okazji zeby napisac jakie to szajstwo, z dupnymi ekranami, z jakims beznadziejnym macaniem, h*jową grafiką, jeszcze gorszymi grami etc etc.
A Ci, którzy są "za" DSem najczesciej widzą równiez dobre zalety w PSP. Wiec uwazam ze osoby lubiące Nintendo są najbardziej przyjazni konsolowo i nie szukają sprzeczek która to konsola jest madafaka i w ogóle.

To jest pewien rodzaj rozejmu. Fani DS'a wiedza ze PSP jest lepsze, wiec co by nie obrazac swojej konsoli mowia ze sa prawie tak samo fajne  :twisted: . Wymyslilem to przed chwila, chowajcie koktajle molotova.
Co do sprzedazy, to kto nie wierzy niech zmierzy. W tym roku sprzedalo sie juz ponad 3 mln PSP, oraz drugie tyle DS'ow. DS jest na rynku USA, Europejskim i Japonskim, a sprzedalo sie go w tym roku tyle co PSP, ktore premiere w stanach mialo w marcu. Co sie lepiej sprzedaje w stanach? Powodem slabszej sprzedazy PSP w Japonii (i gier na niego) jest to ze jest zastoj na hity. W stanach schodzi jak cieple buleczki bo dla nich kazda gra jest nowa. Zreszta co ja wam bede pisal, zobaczycie jaki szal bedzie gdy wyjdzie GTA: LCS. Nie musze chyba mowic ze nawet Nintendogs schowaja sie do budy?

Ako

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #378 dnia: Czerwca 13, 2005, 22:52:57 pm »
Cytat: "kun"
brednie, wszędzie sa pieniacze.

jedyną rzeczą, która mi nie pasuje w DS'ie to ... arcydenne gry, zupełnie nie trafiające w mój gust. sama konsolka jest fajowa!

O wlasnie, ty przynajmniej widzisz cos fajnego w DSie choc wolisz PSP ;) i o to chodzi. Choc nie trafiają do ciebie gry, to sama konsolka ci sie podoba.

Mnie rozwalają wypowiedzi niektórych userów w stylu "niewiem co fajnego w tym macaniu...", "wow, pomacam sobie cos tam cos tam", "grafika jest doopna". Jesli nie podoba sie DSik to ok, ale nie musicie zyczyc konsoli jak najgorzej, pewnie takie osoby chciałyby aby DS zniknął z tego rynku i zeby swiatem zawladną PSP... :evil: Ja widze na swiecie miejsca dla kilku konsol przenosnych jak i stacjonarnych, poniewaz to sie równa z wiekszym wybórem i miejszą ceną konsol i gier.
Ofkors nie wszyscy są tacy jak wypisalem, ale styknalem sie z takimi przypadkami na GO... Ja tam lubie wszystkie firmy zajmujące sie konsolami, choc jednych lubie mniej drugich bardziej :roll:

Renshu Clan

Ako

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #379 dnia: Czerwca 13, 2005, 22:55:06 pm »
Cytat: "Player01"
Cytat: "Ako"

To jest pewien rodzaj rozejmu. Fani DS'a wiedza ze PSP jest lepsze, wiec co by nie obrazac swojej konsoli mowia ze sa prawie tak samo fajne  :twisted: . Wymyslilem to przed chwila, chowajcie koktajle molotova.
Co do sprzedazy, to kto nie wierzy niech zmierzy. W tym roku sprzedalo sie juz ponad 3 mln PSP, oraz drugie tyle DS'ow. DS jest na rynku USA, Europejskim i Japonskim, a sprzedalo sie go w tym roku tyle co PSP, ktore premiere w stanach mialo w marcu. Co sie lepiej sprzedaje w stanach? Powodem slabszej sprzedazy PSP w Japonii (i gier na niego) jest to ze jest zastoj na hity. W stanach schodzi jak cieple buleczki bo dla nich kazda gra jest nowa. Zreszta co ja wam bede pisal, zobaczycie jaki szal bedzie gdy wyjdzie GTA: LCS. Nie musze chyba mowic ze nawet Nintendogs schowaja sie do budy?

O własnie, Wudi jest przykladem osoby która tylko czeka az PSP zawladnie heandlerami :twisted:

Renshu Clan

Blotniaks

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #380 dnia: Czerwca 13, 2005, 22:55:52 pm »
A gdzie obiektywizm drogi kolego?

Nintendo poinformowało właśnie, że do końca roku 2005 DS powinny trafić do 12,4 mln graczy.

Data Monitor zajmujące się kontrolą rynku gier twierdzi, że jest to bardzo prawdopodobne, ale samo szacuje tą ilość na 12 milionów. Experci twierdzą również, że PSP do końca roku powinno mieć bazę około 5,6 mln userów.

COz widac jak to psp wygrywa...
TO ze psp nie ma w Europie oficjalnie dla mnie jest kpina z klienta.
Blotniaks twoj przyjaciel jak go widza dziewczyny jezdza inaczej

Player01

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #381 dnia: Czerwca 13, 2005, 22:57:02 pm »
Bo to ma swoje dobre strony. Jeszcze wiecej gier tylko dla PSP, bylo by tak jak z PS2 (ponad 5000 gier). Monopol na rynku konsolowym moze byc dobry.

Blotniaks

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #382 dnia: Czerwca 13, 2005, 23:02:31 pm »
Wudi nie odpowiesz na oczywistego newsa ze psp przegrywa  :twisted:
Smiesza mnie zapowiedzi kogos z sony ze pojdzie 100 mln psp w 4 lata ROTFL z Bogiem panowie moze pchniecie z 20 gora.
Blotniaks twoj przyjaciel jak go widza dziewczyny jezdza inaczej

sambady

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #383 dnia: Czerwca 14, 2005, 07:37:08 am »
Ako, teraz jest wszystko jasne. Zgadzam się z Tobą w 75%. Ale chciałbym jedną kwestię bardziej 'wyprostować' - Nintendo nigdy nie miało na celu jakoś specjalnie wywyższać swojej konsoli, więc i fani tej firmy starają się iść w tym samym kierunku ;).

Smiesza mnie zapowiedzi kogos z sony ze pojdzie 100 mln psp w 4 lata ROTFL z Bogiem panowie moze pchniecie z 20 gora.

Umm, jeśli przez niecały rok sprzedali już prawie cztery miliony konsol, bez oficjalnej premiery w Europie [jak powszechnie wiadomo i tak konsole już można u nas zakupić], to przez te cztery latka mogą sprzedać grubo ponad 20mln. Mi to tam rybka, bo i tak nie obchodzi mnie fakt, czy jakiś Japoniec/Amerykanin czy Europejczyk kupił PSP/NDS :P.

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #384 dnia: Czerwca 14, 2005, 07:49:46 am »
ok, kolejne starcie fanbojów przed nami:

Cytat: "Fanboy Sony"
Bo to ma swoje dobre strony. Jeszcze wiecej gier tylko dla PSP, bylo by tak jak z PS2 (ponad 5000 gier). Monopol na rynku konsolowym może byc dobry.

VS.

Cytat: "Fanboy Nintendo"
Wudi nie odpowiesz na oczywistego newsa ze psp przegrywa  :twisted:
Śmieszą mnie zapowiedzi kogoś z Sony że pujdzie 100 mln PSP w 4 lata ROTFL z Bogiem panowie może pchniecie z 20 góra.

żeby nie było - u mnie pod strzechą zagoszczą najprawdopodobniej 3 nowe handheldy: 2 x PSP (dla mnie i brata) oraz jeden DS'ik (dla najmłodszego w rodzince szkraba) ... będzie się działo ojjjjjj ;)

sambady

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #385 dnia: Czerwca 14, 2005, 07:51:56 am »
żeby nie było - u mnie pod strzechą zagoszczą najprawdopodobniej 3 nowe handheldy: 2 x PSP (dla mnie i brata) oraz jeden DS'ik (dla najmłodszego w rodzince szkraba) ... będzie się działo ojjjjjj

Gee, u mnie będzie podobnie. Z tą różnicą, że ja mam tylko jednego brata... :P - nie będzie trzech nowych konsol, tylko dwie ;). Będę miał szansę obie przetestować i tym samym będę mógł się na ich temat jakoś głębiej wypowiedzieć :).

Marsjannno

• Pionier
  • *
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #386 dnia: Czerwca 14, 2005, 07:55:23 am »
A u mnie będzie zupełnie inaczej. Ja będę miał PSP a mój lamerowaty brat będzie go mi regularnie (oczywiscie bez mojej wiedzy) zabierał :)

sambady

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #387 dnia: Czerwca 14, 2005, 07:56:34 am »
A u mnie będzie zupełnie inaczej. Ja będę miał PSP a mój lamerowaty brat będzie go mi regularnie (oczywiscie bez mojej wiedzy) zabierał

Zamontuj sobie w konsoli alarm antywłamaniowy ;).

Marsjannno

• Pionier
  • *
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #388 dnia: Czerwca 14, 2005, 08:01:32 am »
Albo będę mu ją "wypożyczał" i w ten sposób uzbieram kasę na gry :) i większą kartę pamięci :)

sambady

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #389 dnia: Czerwca 14, 2005, 08:10:48 am »
Cytat: "Marsjannno"
Albo będę mu ją "wypożyczał" i w ten sposób uzbieram kasę na gry :) i większą kartę pamięci :)

Próbowałem tego samego numeru na moim bracie, gdy miałem GBA. Niestety nic z tego nie wyszło. On korzystał, a ja i tak musiałem sam gry kupować XD.

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #390 dnia: Czerwca 14, 2005, 08:10:51 am »
o zgrozo - mój najmłodszy niedawno przejął mojego GBA i (O ZGROZO  :shock: ) pierwszy przeszedł Castlevania: Circle of the Moon!!! wychowałem na swej piersi POTWORA!!  :o  :D  :lol:  :lol:

ps. już nie mogę się doczekać grania na PSP w multi!!!!!

Marsjannno

• Pionier
  • *
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #391 dnia: Czerwca 14, 2005, 08:22:20 am »
NO właśnie. Ktoś z Łodzi pogra ze mną :) I jeszcze jedno. Co oprócz hot spotów potrzebuję do poączenia z netem.

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #392 dnia: Czerwca 14, 2005, 09:16:22 am »
to wy kupujecie PSP za 1200 PLN ? ROTFL

Jeszcze nie ma takiego sprzetu za ktorego mozna byloby tyle wybulic.
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Ako

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #393 dnia: Czerwca 14, 2005, 15:16:57 pm »
Szczerze mówiąc to wolałbym tego tysiaka przepić i wydac na dupy niz kupic PSP.
Ewentualnie zostawic na next gena...

Renshu Clan

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #394 dnia: Czerwca 14, 2005, 16:21:34 pm »
daajcie spokój ... kto wie ile kosztować będzie PSP, z resztą ja mam zamiar kupić "małą czarną" na zachodzie, gdzie wyjdzie mi na bank taniej ... z resztą czego nie robi się dla zaspokojenia nałogu ... ;)

Marsjannno

• Pionier
  • *
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #395 dnia: Czerwca 14, 2005, 17:34:02 pm »
JA tam złożę pre-ordera, a jak będzie dobrze to tata mi na wschodzie kupi :)

patras

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #396 dnia: Czerwca 14, 2005, 17:36:52 pm »
no własnie w moim przypadku o kupnie DSa zadecydowała glównie cena i musze powiedzieć ze jestem naprawde zadowolony z mojej pierwszej kieszonkoli:) a od teraz zaczynam odkładać na next gena(tylko jeszcze nie wiem na jakiego) :D

Player01

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #397 dnia: Czerwca 14, 2005, 18:12:09 pm »
Ja mam zamiar kupic PSP za 700- 1000 zl.
Podbije do Galaxy, tam jest internet wi-fi za darmo, i bede rozpykiwal japoncow w Wipeout Pure. Mysle ze bedzie bardzo duzo zgrupowan w pieknym szczecinskim centrum handlowym.

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #398 dnia: Czerwca 14, 2005, 18:33:50 pm »
żebyś się Łudi nie zdziwiła

Player01

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #399 dnia: Czerwca 14, 2005, 18:48:21 pm »
ha KUNA matata?
Juz teraz sa zgrupowania przy automacie z TEKKEN'em. Slepe babsko jestes i tyle.