To ja napiszę dlaczego nie kupię sobie PSP
Od razu mówię- nie jest to zły sprzęt, ale do mnie nie przemawia.
A ja to obale
1. Wielkość- takiego giganta nosić w kieszeni to czysta przyjemność... a że nie noszę spodni z krokiem w kolanach, odpadaja kieszenie. Do kurtki bardziej- ale tylko raczej jeansowych. A tej nie nosi się wszędzie.
Nie obrazil bym sie gdyby konsola byla wieksza i grubsza - lepszy chwyt w rece , a jak narazie to jest malenstwo
2. Sterowanie- analog (?) to śmiech na sali... nigdy nie spotkałem się z czymś tak niewygodnym. Do reszty przycisków nie mam co się przyczepiać.
Po 5 minutach w marekcie sie nie nauczysz na tym grac , dla mnie rewelka ten grzybek
3. Bateria- 5 godz. grania? 7-8 NDS'a tez nie jest rewelacyjnie, ale juz znacznie lepiej.
Mi pokazuje na liczniku 7 godzin pracy . Film obejrzysz , ale trylogi ojca chrzestnego juz nie .
Wszystkio zalezy od pierwszego naladowania bateri i uzytkowania .
4. Śmieszą mnie argumenty, że PSP to rewelacyjny odtwarzacz mp3... bardzo poręczny jak napisałem wcześniej- no i b. pojemna karta 32 mb (mozna dokupić wiem- kilkaset zł? )
Jest niezly , szkoda , ze sluchawki maja tylko 90db i slabo daja , slysze auta za oknem
5. Odtwarzacz filmów? No rewelacja... oglądanie czegokolwiek na ekranie mniejszym od dłoni stanowi szczyt przyjemności. I ten dzwięk- 5.1?
Dziś czytałem w "Wysokich obrotach", że bateria podczas filmu wytrzymuje 100 min. Prawda?
No rewelacja , kupujesz DS ? Graniem na ekranie wiekszym od pudelka zapalek jest szczytem marzen i przyjemnosci .
PS. Widziales ta rozdzialke?
100 minut ? Napisy , aktorzy tytul i musze ladowac
[/quote]
6. Przeglądarka zdjęć- może komuś się przyda, ja tam zastosowania tego nie widzę (obrobisz zdjęcie w jakims programie? ). Oglądanie zdjęć dopiero co zrobionych cyfrówką na imprezie? No pewnie... zawsze nosiłbym przy sobie cyfrówkę i małą cegłówkę w kieszeni.
No , taki dodatek , mi to nie jest potrzbne do szczescia . Nie ktorzy lubia miec zdjecia dzieci w portfelu albo dziewczyny czy zony , teraz jest to mozliwe w konsoli
7. A może dla różnych emulatorów? Eee... Sony robi wszystko i udaje mu się, by takie rzeczy jednak nie działały na konsolce (kolejne wersje firmware- obowiązkowe, jeśli chcesz pograc w nowsze gierki).
Kwestia czasu ..............
8. Gierki- to samo co na ps2, tyko brzydsze, krótsze i z gorszym dzwiękiem... zawsze o tym marzyłem
PS2 jest wieksze od PSP .A jednak taki maly potwor wyciaga tyle
Jezeli chodzi o grafike i mozliwosci to DS zostal w tyle i nadamy mu rok 1989
Gry sa fajne , wiekszosc to odgrzewane kotlety , wiec jezeli chodzi o gry nie ma co co porownywac tych konsol - narazie
Zobaczymy jak wyjdzie PES na PSP i DS