oryginaly... na piratach graja faktycznie osoby dosc niedojrzale psychicznie. Ja jako 4-12 latek nie rozumialem czemu mialbym placic wiecej za prawie to samo.
Oczywiscie, najlatwiej jest powiedziec, ze w Polsce jest be, zle.
Gry to nie jest rzecz niezbedna do zycia. To towar luksusowy - nie stac Cie, nie grasz. Proste.
Jasne, jest ciezko, sam zyje poki co z kieszonkowych, ale skoro uzbierales na PS2, to gdy sie naprawde chce, zawsze sie cos poradzi. Nie jestem ze zbyt zamoznej rodziny i daje glowe, ze przynajmniej 70% osob grajacych na piratach jest w lepszej sytuacji. Mniejsza z tym. Jak napisalem, duzo kasy nie mam, jednak jakos sobie radze.
ostatnio kupilem GTA SA w folii, 3xA, za 135 zł, wiec nie opowiadaj ze to "wydatek 200-250 zl". Oczywiscie, jesli musisz miec przy premierze to tak, jak taki PAN jestes. Nie jest problemem, przy odrobinie dobrej woli, zaplacic niewiele za calkiem swierzy tytul. No, ale do tego potrzeba odrobiny checi.
No i na sam koniec, tak jak w muzyce. Ja nie potrafie sluchac kogos, kto uwaza mnie za CH$#A, SK$#%@*@NA i wszystko co najgorsze. Wielu artystow wypowiada sie o tym otwarcie.