To zaczynajmy, widze, ze sporo pytan i odpowiedzi odnosnie w810i vs k800i (na poczatku dodam, ze tych telefonow nie powinno sie porwnywac, k800i to przy nim zdecydowanie wyzsza półka

).
crasch: Fakt, zgodzę się, aczkolwiek, jeśli szuka się telefonu z dobrym odtwarzaczem mp3, to wydaje mi się, że lepszym wyborem byłoby kupno któregoś telefonu z serii W. Najlepiej jakiegoś z wyższej półki. Np. W810i. Aparat genialny. Praktycznie bez wad.
Tak wiec, w810i to prawie to samo co K750i/W800i. Posiada tylko soft walkmena ktory daje nieco bardziej rozbudowany odtwarzacz muzyki (zrezta jak w800i) i ten soft mozna bez problemu wgrac do k750i. Tak wiec praktycznie porownujecie ulepszonego nieco k750i z K800i.

K800i to kombajn, który łączy w sobie zarówno telefon, jak i odtwarzacz mp3 / aparat cyfrowy. Wydawałoby się, że to idealne połączenie, ale jednak ja wolę mieć oddzielnie mp3jkę do słuchania swojej ulubionej muzyki i dobrego kompakta do robienia zdjęć.
Ja wrecz odwrotnie, lubie miec w jednym tym bardziej, ze K800i robi genialne fotki z mozliwoscia zmiany masy ustawien przez co mozemy zrobic naprawde bardzo profesjonlna fotke.
A odtwarzacz MP3 gra lepiej od mojej bylej Mp4-ki

. Chyba wiecej dodawać nie musze. Aha i bez problemu mozna dokupic sluchawki HPM-70 lub inne, to te ktore daja do walkmenów.
samo urządzenie będzie służyło mi tylko do dzwonienia i pisania / wysyłania SMSów
Ja osobiscie korzystam z telefonu jakiego mojego przenosnego centrum multimedialnego - ot takie moje uzupelnienie PCa

. Filmy,muzyka,fotki,obrazki,filmiki,gry,programy,sms,mmsy, polaczenia,emaile - naogu wysylanie, internet, kalendarz, budzik, zegarek, notatnik, swoisto rozbudowany organizer.. to sa niektore rzeczy do ktorch przydaje mi sie telefon, a jest tegowiecej

.
sambady chyba sie na tym znasz wiec zapytam - co lepsze W810i czy k800i?
Sorry ale moim zdaniem smieszne porownanie

. k800i ma wszystko co w810i no i jeszcze wiecej, a jakos dzwieku nie tyle co jest gorsza, ale jest po prostu inny odtwarzacz, nieco bardziej rozbudowany, i tylko odtwarzacz bardziej zaawansowany jest jedyna rzecza ktora ma w810i a nie ma k800i chociaz mi osobiscie odtwarzacz w k800i wystarcza w zupelnosci

). Nie bede pisal, co ma lepsze i co wogole ma czego nie ma w810i bo bylo by tego naprawde sporo

.
Biorąc pod uwagę całokształt - K800i, aczkolwiek - moim zdaniem - jako odtwarzacz lepiej sprawdza się W810i, który jest temu dedykowany.
Tak naprawdę, musiałbyś się zastanowić, do czego będzie służył Ci telefon. Czy tylko jako odtwarzacz muzyczny, czy również jako aparat fotograficzny. Jeśli kładziesz nacisk tylko na dobrą jakość słuchanej muzyki, a robienie zdjęć jest dla Ciebie sprawą drugorzędną, to bierz W810i. Dołączone słuchawki są świetne, toteż słuchanie muzyki będzie tymbardziej przyjemne. Poza tym, jeśli najdzie Cię ochota, by cyknąć jakąś fotkę, to nie będziesz zawiedziony z jej jakości, bo ów sprzęt jest wyposażony w 2mpx aparat. Jednakże, jeśli chcesz mieć w posiadaniu zajebisty kombajn, to bez wątpienia K800i spełni Twoje wszystkie oczekiwania.
Nie musial by sie zastanowic

tak jak pisalem w810i posiada tylko lepszy odtwarzacz w niemal calej reszcze przoduje k800i i do tego ma wiecej mozliwosci. Nie ma co tylko dla tego brac w810i by miec pare dodatkow w odtwarzaczu, to tylko odtwarzacz, a najwazniejszy jest dzwiek ktory w k800i nie jest gorszy.. Krocej: stracisz baaaardzo duzo, zyskasz baaaaaaardzo malo biorac w810i zamiast k800i

.
W810i jest przede wszystkim mniejszym i zgrabniejszym telefonem. W zestawie ma bardzo dobre słuchawki i wykorzystuje tańszy, popularniejszy format kart pamięci. Co dla mnie ważne, zamiast joya ma d-pad - we wcześniejszych telefonach SE miałem z joystickiem spore problemy.
K800i obsługuje sieć 3G i ma zdecydowanie lepszy aparat foto.
Naprawde, sporo znalazles roznic

.
K800i:
Wielkosc - dla mnie jest on maly i idealnie wywazony i wcale nie ciezki, jest w sam raz, nie za lekki nie za cieszki a wielkosciowo idealny

to nie jest cegla...
Sluchawki - dodane do k800i sa b.dobre ale bez problemu mozna sobie kupic te co sa w w810i.
Karty pamieci - tak, k800i ma drogie karty bo M2 (drogie, ale udalo mi sie kupic za 50zl 512mb

) ale za to wydaje mi sie, ze przesyl danych jest lepszy i szybszy.
Joy - luudzie, ale macie zla opinie o joyach po k700i :] w k800i NIE MAM ZADNYCH PROBLEMOW Z JOYEM! Dla mnie chodzi super, i ciesze sie, ze jest on zamiast d-pada.
OK, ale czy jest możliwe przeprowadzanie rozmów video poza Warszawą?
Zmienilo sie. Jest juz w wielu wiekszych miastach, poszukaj na google mapy zasiegu 3g lub podobnie, sa takie w necie!

Nie ukrywajmy, że K800i to wielkie krówsko jest i swoje waży. Noszenie takiego telefonu w kieszeni może okazać się niewygodne.
Haha, bede szczery, bzdura!!

Dla mnie jest maly i lekki a zarazem super wywazony. Moze na papierku wyglada na duzy ale dla mnie jest super, pozatym lubie czuc fon w rece a nie..

Ufff ale sie napisalem ale napisal co tu napisane, jest prawda a co nie i odpowiedzialem na pare pytan

w koncu posiadam ten fon to cos tam wiem

.
pozdro