Autor Wątek: Wii - Temat ogólny  (Przeczytany 311467 razy)

bandi

• Przodownik pracy
  • Reputacja: 0
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #880 dnia: Grudnia 27, 2005, 11:32:32 am »
Donkey Kong Country - chyba jedyna gra z 32-bitową grafiką ale chodzi o to, że nintendo pokazało, że ich sprzęt nie ma zamkniętej drogi rozwojowej - procesor był w kartridge-u z grą!

Expansion pack do N64

Różnice były duże. Pokaz możliwości ziększonej pamięci konsoli na początku pokazał Turok, w którym znacznie zwiększono widoczność - brak efektu mgły
Tytułów było dużo wykorzystujących zwiększoną pamięć. I co najlepsze - można było w nie grać w wersji z 4MB i 8MB - była tylko różnica w jakości, więc nintendo niczego nie narzucało. Wszyscy byli zadowoleni.

Z napędu DD też zrezygnowali i zaczeli wypuszczać zwykłe karty oferujące pojemność DD

Co do kilkudziesięciokrotnemu zwiększeniu mocy sprzętu - mieliśmy okazje to sprawdzić w praktyce przy okazji kart rozszerzeń do Amig. Głównie 1200 w której mogliśmy wpakować procesor PowerPC i karty graficzne pokroju Permedia czy Voodo3 wykorzystując ich wydajność, więc dlaczego nie miałoby tak być w przzypadku konsol.

Reasumując - moim zdanem Revolution będzie ostatnią konsolą stacjonarną Nintendo i zrobią wszystko, by żył jaknajdłużej.

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 1
  • Gdzie jest Dickinson?!
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #881 dnia: Grudnia 27, 2005, 12:11:26 pm »
Cytat: "bandi"
Reasumując - moim zdanem Revolution będzie ostatnią konsolą stacjonarną Nintendo i zrobią wszystko, by żył jaknajdłużej.

Wybacz, ale to niby czemu miałaby być ostatnią konsolą stacjonarną? Czytałeś raporty finansowe firmy z ubiegłych lat? Co prawda notowane są straty (głównie za sprawą GaCka), ale całościowo firma stoi na naprawdę mocno na ziemi; to nie jest kolos na glinianych nogach.  :twisted:
War, war never changes. Waiting for Fallout 3.

Greah

• Obywatel
  • **
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #882 dnia: Grudnia 27, 2005, 12:16:59 pm »
Cytat: "McJohn"
Wybacz, ale to niby czemu miałaby być ostatnią konsolą stacjonarną?
może chodzi o to, że jak już przy revo będziesz biegał po pokoju to pewnie kolejną zarzucisz na plecy, założysz okulary i polecisz na miasto a to stacjonarnym nie jest :]

bandi

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #883 dnia: Grudnia 27, 2005, 12:17:20 pm »
Nintendo samo powiedziało, że Revolution będzie prawdopodobnie ich ostatnią konsolą stacjonarną.

Zresztą wszystko na to wskazuje po ich wypowiedziach na temat odejścia od odbiorników TV...

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #884 dnia: Grudnia 27, 2005, 12:26:28 pm »
Zresztą wszystko na to wskazuje po ich wypowiedziach na temat odejścia od odbiorników TV...

Ekhm, takie pytanie - nie przyszło ci do głowy, że po prostu Nintendo może zacząć prace nad innymi sposobami wyświetlania obrazu? Konsola stacjonarna nie musi być podłączana do TV, a za 5 lat, kiedy będziemy świadkami agonii Xboxa 360/Revo/PS3, technologia pójdzie do przodu...Teraz, cuda-wianki pokroju Virtual Reality/Augmented Reality wydają się fantazją, ale kto wie co zobaczymy za parę lat.

bandi

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #885 dnia: Grudnia 27, 2005, 12:34:23 pm »
No właśnie to mam na myśli.

Zresztą już teraz nieoficjalnie wiadomo, że pracują nad projektorem generującym obraz w przestrzeni 3D - Projekt "Futurna".

http://www.kotaku.com/gaming/nintendo-revolution/nintendo-revolution-futurna--134690.php

Ale czy przyszła konsola Nintendo będzie konsolą stacjonarną? Popatrz na rozmiary Revo. To już raczej konsola przenośna z innym sensie oczywiście.

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #886 dnia: Grudnia 27, 2005, 12:43:09 pm »
Żeby nie przeciągać offtopu - http://www.gameonly.pl/forum/viewtopic.php?p=89684#89684 - zapraszam do dyskusji.   :mrgreen:

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #887 dnia: Grudnia 27, 2005, 14:45:07 pm »
No właśnie to mam na myśli.

Zresztą już teraz nieoficjalnie wiadomo, że pracują nad projektorem generującym obraz w przestrzeni 3D - Projekt "Futurna".

http://www.kotaku.com/gaming/nintendo-revolution/nintendo-revolution-futurna--134690.php

Ale czy przyszła konsola Nintendo będzie konsolą stacjonarną? Popatrz na rozmiary Revo. To już raczej konsola przenośna z innym sensie oczywiście.

Futurna była zrobiona przez Thought-Epiphany`ego, jestem tgo na 90% pewien.
Facet zrobił kiedyś tak dobrego fake`a że go do pracy w Novincie przyjęli ;P

gruby

• Proletariusz
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #888 dnia: Grudnia 27, 2005, 15:09:02 pm »
Futurna=fake. Niestety.
Wszystko o next-genach- www.gamepub.org
www.valhalla.pl - wkrótce
http://havana.mp3.wp.pl - już

bandi

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #889 dnia: Grudnia 27, 2005, 19:23:43 pm »
Czy Futurna jest Fakiem? Zdrowy rozsądek podpowiada, że tak.
Plotka pojawiła się dwa dni po tym jak Iwata powiedział, że chce zkończyć z TV.

Zaskakujące jest jednak to, jakiś czas temu (jeszcze zanim został pokazany kontroler do Revolution, czyli przed E3) została opublikowana plotka z malowanymi w Paint-cie :-) rysunkami jednego z VIPów, którzy byli na konferencji, na której nintendo mówiło o ukrytych w revolution diodach laserowych (czy coś podobnego), które żekomo miału obserwować gracza w przestrzeni 3D.

Zastanawia mnie jedno - po co akurat miały być te 3 diody (przypominam - obraz składa się właśnie z 3 wiązek Red Green Blue).

Ktoś napisze, że te sensory będą śledzić pada w przestrzeni 3D. Nie wydaje mi się... Ale może się okazać że stara plotka o diodach to też fake.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #890 dnia: Grudnia 27, 2005, 20:40:28 pm »
To Miyamoto to powiedział.
A Futurna... mówię wam, Thought-Epiphany. On tworzył niesamowite rzeczy... mogę poszukać stworzonego przez niego Novint Falcona.

fenris

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #891 dnia: Grudnia 28, 2005, 10:04:59 am »

O to chodzi?

bandi

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #892 dnia: Grudnia 28, 2005, 10:12:42 am »

To jest Futurna :-)

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #893 dnia: Grudnia 28, 2005, 10:58:00 am »
Cytat: "fenris"

O to chodzi?

To hest Novint Falcon.
A to jest co z nim zrobił T-E:

I jeszcze :

Facet jest niesamowity, kilka jego fake`ów dostało się do IGNCube.
A za te fake`i Falcona dostał nawet pracę w Novincie :lol:

sambady

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #894 dnia: Grudnia 28, 2005, 20:27:06 pm »
@CassSept: Fakt, faktem te obrazki wyglądają niesamowicie, i pewnie większość z nas, fanów Nintendo, chciałoby, żeby właśnie tak wyglądała nowa konsola Iwaty, ale - bądźmy realistami - takie urządzenie nie powstanie jeszcze przez... ho, ho, ho. Dlaczego? Raz - duże koszty produkcji. Dwa - zbyt duża awaryjność (jeśli jakieś urządzenie kryje w sobie dużo nowoczesnych rozwiązań, to zazwyczaj nie jest stabilne). Well, być może jestem sceptykiem, ale nie chce mi się wierzyć, by Nintendo kiedykolwiek zdecydowało się na zbudowanie takiej konsoli.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #895 dnia: Grudnia 28, 2005, 20:35:27 pm »
Cytat: "sambady"
@CassSept: Fakt, faktem te obrazki wyglądają niesamowicie, i pewnie większość z nas, fanów Nintendo, chciałoby, żeby właśnie tak wyglądała nowa konsola Iwaty, ale - bądźmy realistami - takie urządzenie nie powstanie jeszcze przez... ho, ho, ho. Dlaczego? Raz - duże koszty produkcji. Dwa - zbyt duża awaryjność (jeśli jakieś urządzenie kryje w sobie dużo nowoczesnych rozwiązań, to zazwyczaj nie jest stabilne). Well, być może jestem sceptykiem, ale nie chce mi się wierzyć, by Nintendo kiedykolwiek zdecydowało się na zbudowanie takiej konsoli.

Eee.... niezbyt rozumiem o co ci chodzi :?

sambady

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #896 dnia: Grudnia 28, 2005, 20:41:48 pm »
@CassSept: Nie wiesz? Wyciągnąłem wnioski tylko ;).

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #897 dnia: Stycznia 04, 2006, 21:29:10 pm »
Cytat: "IGN"
Info begins to roll in from CES and while the show has only begun, interesting news is already breaking. A technologies company called eMagin has already shown off a sweet piece of hardware for gamers everywhere known as the Z800 3D Visor. The visor, which basically looks like a pair of sunglasses with a hint of Virtual Boy, can be used to watch a video signal in stereo much like Nintendo's previous VR system.

Technology like this has already hit arcades via the Beachhead franchise, and while this is still very new to the market (available since last July) Nintendo has already shown interest, purchasing numerous units directly from eMagin. Does this mean Revolution will be VR? Will Nintendo send us into the new age of gaming with full 3D worlds that can be explored by the turn of a head? That remains to be seen. While the specs do support most PC machines and could be used for console control in the future it is a long shot to assume Nintendo is integrating this into Revolution based on these facts alone. eMagine's own Bruce Ridley has hinted at console support, however, stating that the company is talking to all major console marketers about the headset.

More news as it develops.  

Przepraszam, ale muszę to powiedzieć - JA PIERDOLĘĘĘ!!!!!!!!!!! :shock:

Jeśli Nintendo wrzuci nam coś takiego... :shock:

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #898 dnia: Stycznia 04, 2006, 21:32:20 pm »
Jezu.
I to tuż przed CES`em. IGN to podał w sekcji CES.
Jezus Maria. Co za noc. Chyba obudzę się dziś wcześniej i wpadnę na IGN ;)

fenris

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #899 dnia: Stycznia 05, 2006, 11:47:40 am »
http://www.swiatn.pl/index.php?p=newsy&id=2439

Patrzcie to, żart czy jedna prawda :D
Bosz to by był mega hit, szczególnie że nintendo już wie jakich błędów nie popełniać przy vr (bo przecież virtual boy to było swego rodzaju vr ;]).

dcf

• Pawka Morozow
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #900 dnia: Stycznia 05, 2006, 15:59:45 pm »
nie chce mi się wierzyć, by Nintendo kiedykolwiek zdecydowało się na zbudowanie takiej konsoli.

Najlepiej niech zostaną przy dwuwymiarowych marianach , nintendofile to kupią ,bo "ma magię"

kingboo

• Proletariusz
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #901 dnia: Stycznia 05, 2006, 18:59:02 pm »
Cytat: "dcf"
nie chce mi się wierzyć, by Nintendo kiedykolwiek zdecydowało się na zbudowanie takiej konsoli.

Najlepiej niech zostaną przy dwuwymiarowych marianach , nintendofile to kupią ,bo "ma magię"

Całkowicie się z tobą zgadzam!
Praktycznie nie ma tygodnia żebym się nie zagrywał w Mario na SNESie.
Te gry mają magię nawet teraz i często nawet większą niż obecne produkcje.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #902 dnia: Stycznia 05, 2006, 19:38:07 pm »
...a ja nadal wierze w ON :lol:

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #903 dnia: Stycznia 05, 2006, 19:45:21 pm »
Cytat: "kingboo"
dcf napisał:
sambady napisał:

Całkowicie się z tobą zgadzam!
Praktycznie nie ma tygodnia żebym się nie zagrywał w Mario na SNESie.
Te gry mają magię nawet teraz i często nawet większą niż obecne produkcje.

Ja nic nie chcę mówić, ale dcf napisał to ironicznie...

kanton

• Pionier
  • *
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #904 dnia: Stycznia 05, 2006, 20:14:51 pm »
Ja myśłe ze Revolution nie jest dobre dla osób podciągających gry pod sztukę. Dla ludzi nie pragnących się przy grach odprężyć acz przeżyć gre sobą. Wiem ze prawie wszystkim dzisiejszym produkcją do tego brakuje ale dzięki next geną będzie szansa ze da się to osiągnąć.
Niestety (lub stety) wg. mnie Revolution takiego poziomu rozgrywki nie będzie posiadać i będzie skierowane tylko i wyłącznie dla osób pragnących w grach odszukać zabawę bez głębszych przygód emocjonalnych.
Revo będzie pewną alternatywą do PS3 lub Xboxa 360 ale jako next gena całkowicie potraktowac go nie mozna.
Cytat: "kanton"
CoDzIeNnIe O 6:50

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #905 dnia: Stycznia 05, 2006, 20:24:29 pm »
a ty co, grałeś w gry na revo i widziałeś wszystkie zapowiedzi że już wiesz XD?

kingboo

• Proletariusz
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #906 dnia: Stycznia 05, 2006, 20:33:01 pm »
Cytat: "djprodigy"

Ja nic nie chcę mówić, ale dcf napisał to ironicznie...

Wiem o tym, ale wydała mi się bardzo prawdziwa i na czasie ta "ironia".
Zgadzam się z tym w 100% i pragnę, by gry na Revolution nawiązywały do hitów ze SNESa tudzież N64.

kanton

• Pionier
  • *
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #907 dnia: Stycznia 05, 2006, 20:44:09 pm »
Cytat: "CassSept"
a ty co, grałeś w gry na revo i widziałeś wszystkie zapowiedzi że już wiesz XD?

Nie, nie grałem ale wnioskuje to z zapowiedzi Nintendo a także gier na poprzedników revolution ;)

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #908 dnia: Stycznia 05, 2006, 22:01:17 pm »
Tyle ze revo bedzie miało (prawdopodobnie) kompletnie inne gry... i na prawde nikt nie moze byc obecnie pewny jak to z tymi grami na revo bedzie, mozemy byc jedynie dobrej mysli.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #909 dnia: Stycznia 06, 2006, 10:46:06 am »
Ja myśłe ze Revolution nie jest dobre dla osób podciągających gry pod sztukę. Dla ludzi nie pragnących się przy grach odprężyć acz przeżyć gre sobą. Wiem ze prawie wszystkim dzisiejszym produkcją do tego brakuje ale dzięki next geną będzie szansa ze da się to osiągnąć.
Niestety (lub stety) wg. mnie Revolution takiego poziomu rozgrywki nie będzie posiadać i będzie skierowane tylko i wyłącznie dla osób pragnących w grach odszukać zabawę bez głębszych przygód emocjonalnych.
Revo będzie pewną alternatywą do PS3 lub Xboxa 360 ale jako next gena całkowicie potraktowac go nie mozna.

Rozumiem, że wg. ciebie głębsze przeżycia emocjonalne zapewni lepsza grafika? :lol:
Ze wszystkich konsol jedynie Revo ma prawo do tytułu next-gen, PS3 i X360 to tylko mocno wyśrubowane wersje poprzedników (więcej procesorów, więcej pikseli, wyższa rozdzielczość - żadna rewolucja, jeno ewolucja).

dcf

• Pawka Morozow
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #910 dnia: Stycznia 06, 2006, 13:05:01 pm »
Cytat: "Ako"
Tyle ze revo bedzie miało (prawdopodobnie) kompletnie inne gry... .

Ta, bo Nintendo by nie wypluło swoich kotletów, które im się tam sprzedają :lol:

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #911 dnia: Stycznia 06, 2006, 16:35:52 pm »
Wyplują, ale nowe też będą ;)
Co nie zmienia że sposób gry będzie kompletnie inny ;)
Wiele osób idzie tokiem rozumowania że tak naprawdę to dopiero Revo będzie przedstawicielem kolejnej, 4 generacji konsol (przed 1983, udoskonalenie 2D, początek 3D, Revo jako udoskonalenie gier 3D)

kanton

• Pionier
  • *
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #912 dnia: Stycznia 06, 2006, 16:57:59 pm »
Cytat: "Castor Krieg"

Rozumiem, że wg. ciebie głębsze przeżycia emocjonalne zapewni lepsza grafika? :lol: .

Między innymi tak. Nawet MGS w 16 bitach byłby niczym.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #913 dnia: Stycznia 06, 2006, 17:04:46 pm »
Tylko że podajesz różnicę między grami 2D a grami 3D... to jest różnica.
Teraz już dochodzimy do szczytów grafiki 3D - Revo zapewni wystarczający poziom graficzny aby zachwycać się grami tak jak na X360 i PS3.

Greah

• Obywatel
  • **
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #914 dnia: Stycznia 06, 2006, 19:10:02 pm »
kanton >>> ja tam lepiej wspominam starego System Shock czy Deus Ex niż mającego bardzo dobrą grafikę Doom III więc nie wiem gdzie te "przygody emocjonalne"

kanton

• Pionier
  • *
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #915 dnia: Stycznia 06, 2006, 19:51:42 pm »
Cytat: "Greah"
kanton >>> ja tam lepiej wspominam starego System Shock czy Deus Ex niż mającego bardzo dobrą grafikę Doom III więc nie wiem gdzie te "przygody emocjonalne"

Napisałem ze grafika jest wazna między innymi. Najważniejsze są klimat i fabuła.
Myślę ze Revolution nie będzie oferowało tych 'głębszych przeżyć' swoimi grami. Patrząć na historie firmy Nintendo widzimy ze dla nich zawsze najbardziej liczyła się zabawa płynąca z gier. Nie grafika czy perfekcyjny dźwięk ale tylko zabawa. Takie Sony skupia się aby gracz się grami ekscytował, zasmucał czy cieszył. Ale dla Ninny liczy się właśnie nie to ale zabawa płynąca z grania. Podejżewam że Revo też będzie ukierunkwane w stronę zabawy. Nie mówię że to źle ale też nie pochwalam tego w zupełności.
A co do tytułów które wypisałeś to naturalnie ze do starszych gier czujesz większy sentyment niż do takiego Doom'a III. Ale zobaczysz ze jeśli będziesz grał za 20 lat to Dooma III będziesz wspominał równie miło co dzisiejszy old school

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #916 dnia: Stycznia 06, 2006, 19:59:33 pm »
Ja nie będę mile wspominał DoomaIII, tamte gry coś miały, D3 to powielenie kolejne schematów.
Perfekcyjny dźwięk się nie liczy? Głębszych przeżyć nie ma.
Przejdź Okarynę to pogadamy... zresztą, Zelda:TP, no tak, gra w której będzie orkiestrowa muzyka będzie na pewno płytkim tytułem w którym liczyć się będzie tylko zabawa ==

kanton

• Pionier
  • *
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #917 dnia: Stycznia 06, 2006, 20:01:45 pm »
Cytat: "CassSept"
Ja nie będę mile wspominał DoomaIII, tamte gry coś miały, D3 to powielenie kolejne schematów.
Perfekcyjny dźwięk się nie liczy? Głębszych przeżyć nie ma.
Przejdź Okarynę to pogadamy... zresztą, Zelda:TP, no tak, gra w której będzie orkiestrowa muzyka będzie na pewno płytkim tytułem w którym liczyć się będzie tylko zabawa ==

No tak widzisz. Zeldy, wg. mnie jedyna chwała Nintendo. Podaj mi 5 innych gier które oferują cos takiego jak Zelda

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #918 dnia: Stycznia 06, 2006, 20:23:22 pm »
Rozumiem że chodzi o gry/serie 1st Party.
Metroid, Geist, Fire Emblem, Another Code, Golden Sun.
Teraz twoja kolej.
Poidaj sześć gier/serii któe zadziwiają głębszymi przeżyciami i NIE POJAWIŁY SIĘ NIGDY na żadnej innej konsoli niż Ps2

kanton

• Pionier
  • *
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #919 dnia: Stycznia 06, 2006, 20:42:23 pm »
MGS
SotC
DQ
FF
Killzone
(dla nielktórych GT)