Autor Wątek: Wii - Temat ogólny  (Przeczytany 311448 razy)

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #920 dnia: Stycznia 06, 2006, 20:58:35 pm »
Cytat: "kanton"
MGS
SotC
DQ
FF
Killzone
(dla nielktórych GT)
Onimusha

Ooops, czyżby MG wywodził się z NES`a... do MGS... dodam też że widziałem go na takiej małej kostce... GameCube chyba
Dragon Quest? Cholera, mam wrażenie że grałem go na takiej konsoli co miała chyba się nazywała SNES. FF? Nawet ostatnio na Advanc`ie go widziałem, cóz za zbieg okoliczności :lol:
Onimusha? Widziałem to na takiej sporej konsoli z zielonym znakiem... X czy jakoś tak. To chyba od Sony nie jest.

kanton

• Pionier
  • *
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #921 dnia: Stycznia 06, 2006, 21:07:24 pm »
MG wywodzi się od NES'a i co? ja wymieniłem MGS które to jest skierowane do PS2  :| a ten wybryk na GC to porażka do któej przyznał się sam Hideo
Najlepszy i najwięcej DQ - PS2
FF - najwięcej i najepsze części - PS2
Onimusha - nie chcesz jej liczyc to policz GT  :|

Nichciałem krytykować twoich wyborów ale zaliczył bym ci tylko Metroida  :|  reszta nie ma w sobie nic
CoDzIeNnIe O 6:50

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #922 dnia: Stycznia 06, 2006, 21:11:15 pm »

tu przeginasz.  :?
- DQ1,2,3,4,5,6 wyszły na konsole Nintendo,
- DQ7 i 8 wyszły na sony (+ dodakowo DQ4 i DQ5 ale to i tak remake)

wiec na pewno na konsoli sony nie ma wiecej dq niz na nintendo.

a Metal Gear Solid Twin Snakes na GC to jakis "porazka"?? no nie...

kanton

• Pionier
  • *
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #923 dnia: Stycznia 06, 2006, 21:13:30 pm »
Cytat: "siudym"

tu przeginasz.  :?
- DQ1,2,3,4,5,6 wyszły na konsole Nintendo,
- DQ7 i 8 wyszły na sony (+ dodakowo DQ4 i DQ5 ale to i tak remake)

wiec na pewno na konsoli sony nie ma wiecej dq niz na nintendo.

a Metal Gear Solid Twin Snakes na GC to jakis "wybryk"?? no nie...

Ale najwięcej najlepszych czemu nie ;)
ok pomyliłem się

a Metal Gear Solid Twin Snakes na GC to jakis "porazka"?? no nie...

tak

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #924 dnia: Stycznia 06, 2006, 21:16:43 pm »
FF, Najwięcej i najlepsze części - PS2?
Ja bym się sprzeczał czy 5>6 :lol:
MGS na GC to porażka do której przyznał się sam Hideo? No cóż, jak widać w dzisiejszych czasach gry ze średnią ocen 8.8 to porażki... ciekawe...
Najlepiej inajwięcej DQ na PS2? No cóż, uważam to za dziwne, że jeśli szósta część serii wyszła na SNES`a, a siódma na PS2 to jest ich więcej na PS2 ale się nie sprzeczam... już nawet nie licząc 4 Dragon Warriorrów.
Onimusha, jakby nie było jest na inne platformy.
GT to gra epicka? No cóż, dziwne są te dzisiejsze czasy. Gry wyścigowe nazywane są epickimi.
Z moich wyborów zaliczyłbyś mi Metroida? Och, co za pech. A ja z twoich wyborów nic bym ci nie zaliczył, dziwne.

wozek

• Towarzysz
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #925 dnia: Stycznia 06, 2006, 21:56:10 pm »
Chyba zaczela sie dyskusja 'ktora konsola ma lepsze gIery' ... bezpodstawne takie porownania i nie na temat (ten post tez nie na temat)
Ktos cos pisal ,ze gry z nintendo maja 'magie' - w pelni z tym sie zgadzam ale ... czy kazdy tego oczekuje ? tzn czytajac kilka ostatnich wypowiedzi w tym topicu daje sie zauwazyc zainteresowanie garstki(3?) osob nową konsola stacjonarną . Nie bede rzucal nickami tlyko napsize ,ze t osa osoby oczarowane SNESowskimi gierkami i tym dźwiekiem(gr!@#$) wyduszajacym sie z glosnikow tv i nie ma sesnu porownywac gier ktore wyjda na revo(ktos widzial juz liste 221 gier 'na starcie' next gena z nintendo ....? ) do innych konsoli tzw nowej generacji .
Sukces komercyjny to osiagnie 'to' tylko w Japonii .

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #926 dnia: Stycznia 06, 2006, 22:14:32 pm »
Grastka osób zainteresowanych Revo, są to osoby oczarowane SNES`owskimi grami? Prosze obadać większość list najlepszych gier wszechczasów... pewnie to że regularnymi gośćmi w pierwszej piątce są Super Metroid i ALttP to przypadek :lol:
Sukces komercyjny osiągnie to tylko w Japonii? No cóż... DS miał przepaść w każdym regionie świata, po chwili zjedzony przez PSP.
Zobaczymy, dziwnym trafem "całkiem sporo" osób jest zainteresowanych Revo.
Jak będzie z tą konsolą, zobaczymy. W końcu jkeszcze tak naprawde nico niej nie wiemy. O powodzeniu Revo możemy mówić tak samo jak o szansach PS4 podczas następnej generacji :roll:

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 1
  • Gdzie jest Dickinson?!
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #927 dnia: Stycznia 06, 2006, 22:27:49 pm »
wozek - buahahahahahahahah. Chcesz porównywać gry, które wyszły kilka generacji temu do tych szykowanych przez MS i Sony? Bo takie odnioslem wrażenie. Jeśli tak, to życzę powodzenia...Zresztą do tej pory nie widzieliśmy żadnych gier od Nintendo na Revo. Jak je więc oceniać? Ahh, zapomniałem. Wszystko co robi Nintendo ma słabą grafikę i jest nic nie znaczącą, mająca magię popierdółką.  :lol:
War, war never changes. Waiting for Fallout 3.

_Music

• Łajka
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #928 dnia: Stycznia 06, 2006, 23:48:27 pm »
A co do tytułów które wypisałeś to naturalnie ze do starszych gier czujesz większy sentyment niż do takiego Doom'a III. Ale zobaczysz ze jeśli będziesz grał za 20 lat to Dooma III będziesz wspominał równie miło co dzisiejszy old school

Tu nie chodzi nawet o sentyment- ja wciąż wolę zagrać w System Shock 2 (najlepszy fpp jaki powstał w historii jak dla mnie) niż w Dooma 3- i tu chodzi o grywalność.

MG wywodzi się od NES'a i co? ja wymieniłem MGS które to jest skierowane do PS2  a ten wybryk na GC to porażka do któej przyznał się sam Hideo

???
A możesz dać jakieś źródło tej rewelacji?

Co do Revo- nie mogę się doczekać jak w  pierwszych dniach, ściągnę sobie Chrono Trigger i Zelda- Link to the past...

dcf

• Pawka Morozow
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #929 dnia: Stycznia 07, 2006, 08:56:51 am »
Cytat: "McJohn"
Ahh, zapomniałem. Wszystko co robi Nintendo ma słabą grafikę i jest nic nie znaczącą, mająca magię popierdółką.  :lol:

Zakładając ,że odnosisz się do mojego posta... Nie chodziło mi o to ,że Nintendo robi gry ze słabą grafiką ,a o to ,że mogą wypuścić cokolwiek, co wyglądałoby jak ze snesa, a ludzie i tak to kupią ,bo im ufają i wierzą w jakąś przypisaną Nintendo "magię".
"Łał ,wyszedł Mario Party 9" *wytrysk*

setezer

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #930 dnia: Stycznia 07, 2006, 11:06:40 am »
Zakładając ,że odnosisz się do mojego posta... Nie chodziło mi o to ,że Nintendo robi gry ze słabą grafiką ,a o to ,że mogą wypuścić cokolwiek, co wyglądałoby jak ze snesa, a ludzie i tak to kupią ,bo im ufają i wierzą w jakąś przypisaną Nintendo "magię".

Co w tym dziwnego? Developer ktory stworzył Super Mario Bros., Legend of Zelde czy Super Metroida chyba nie jest słabą firmą? Na dodatek forma nie spada (Wind Waker, Sunshine, Mario&Luigi, Metroidy Prime). I nie wiem jak pozostali entuzjaści Nintendo, ale ja nie przeżyłem orgazmu przy kolejnych częściach Mario Party, ale jak obadałem Metroid Prime - przyznaję się. Wracam do Indiana Jonesa z MasterSystemu.

* - nowe metroidy są od retro studios, ale pod pieczą nintendo, dla jasności ;).

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #931 dnia: Stycznia 07, 2006, 11:15:30 am »
Cytat: "dcf"

Nie:-). Do posta wozka:-).

wozek

• Towarzysz
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #932 dnia: Stycznia 07, 2006, 11:19:10 am »
wozek - buahahahahahahahah. Chcesz porównywać gry, które wyszły kilka generacji temu do tych szykowanych przez MS i Sony? Bo takie odnioslem wrażenie. Jeśli tak, to życzę powodzenia...Zresztą do tej pory nie widzieliśmy żadnych gier od Nintendo na Revo. Jak je więc oceniać? Ahh, zapomniałem. Wszystko co robi Nintendo ma słabą grafikę i jest nic nie znaczącą, mająca magię popierdółką.  :lol:

Gry ktore beda 'na starcie' wraz z wejsciem revo na rynek :
http://forums.nintendo.com/nintendo/board/message?board.id=revolution&message.id=95136

W mojej wypowiedzi NIE padlo stwierdzenie typu 'gry na 360 beda lepsze niz revolution itp itd' wiec po co sie goraczkujesz ?
To bylo tylko moje zdanie ,ze nie nalezy prownywac .
Skoro o tym wiedziales i reszta uzytkownikow tez to wiedziala to super ale postaraj sie dobrze interpretowac wypowiedzi .

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #933 dnia: Stycznia 07, 2006, 11:35:24 am »
Mnie zaraz ciśnienie skoczy...

Cytat: "wozek"
i nie ma sesnu porownywac gier ktore wyjda na revo(ktos widzial juz liste 221 gier 'na starcie' next gena z nintendo ....? ) do innych konsoli tzw nowej generacji .

Nie, w twojej wypowiedzi nie padło wprost stwierdzenie, że gry na 360 będą lepsze, ale TON wypowiedzi (stwierdzenie, że nie warto ich porównywać) tak zasugerował. A oczywiście się zgadzam, że nie warto porównywać, bo to są, do jasnej cholery, gry RETRO. Rozumiesz to? RETRO - tytuły ze starszych konsol.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #934 dnia: Stycznia 07, 2006, 12:41:32 pm »

http://forums.nintendo.com/nintendo/board/message?board.id=revolution&message.id=95136

W mojej wypowiedzi NIE padlo stwierdzenie typu 'gry na 360 beda lepsze niz revolution itp itd' wiec po co sie goraczkujesz ?
Skoro o tym wiedziales i reszta uzytkownikow tez to wiedziala to super ale postaraj sie dobrze interpretowac wypowiedzi .

A ty staraj się dobrze interpretować to co podaje N. To będą gry które można będzie sobie ściągnąć od razu, nie będzie tych gier w sklepach, lecz będą do ściągnięcia. Do tego niektóe gry mają być ulepszony m.in. graficznie (pamiętacie Super MArio All-Stars?)

dcf

• Pawka Morozow
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #935 dnia: Stycznia 07, 2006, 12:51:11 pm »
Najlepiej niech nie wypuszczają Revo, tylko  zrobią zminiaturyzowanego gacka wbudowanego w różową lodówkę i już mają milion sprzedanych egzemplarzy w pierwszym dniu,a potem może jakieś inne warianty kolorystyczne?

setezer

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #936 dnia: Stycznia 07, 2006, 13:01:01 pm »
Najlepiej niech nie wypuszczają Revo, tylko zrobią zminiaturyzowanego gacka wbudowanego w różową lodówkę i już mają milion sprzedanych egzemplarzy w pierwszym dniu,a potem może jakieś inne warianty kolorystyczne?

HAHA  :roll: idź lepiej pograj na PS2 z odzysku albo Xboxie 360 rysującym płyty.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #937 dnia: Stycznia 07, 2006, 16:29:50 pm »

wozek to nie jest dobre porownanie naprawde....
nie doliczaj gier z poprzedniej generacji do listy startowej revo!
wiesz dlaczego?
bo do xbox360 mozna tez doliczyc gry działające na XBOX1,
a do PS3 doliczyc KILKA TYSIECY gier z PSX i prawie tyle samo z PS2....
i tutaj na starcie PS3 bedzie mialo WIECEJ gier podczas premiery niz REVO;)

sory ale RETRO sie nie liczy zbytnio. ale od wielu lat jestem za nintendo juz od czasow NES i mam nadzieje ze nie dadzą dupy z REVO :x
Firma z taką historią.... szkoda by było.

Greah

• Obywatel
  • **
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #938 dnia: Stycznia 07, 2006, 17:16:45 pm »
a ludzie i tak to kupią ,bo im ufają
to się nazywa renoma

wozek

• Towarzysz
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #939 dnia: Stycznia 07, 2006, 18:14:42 pm »
Przyznam  zle zrozumialem ta 'lsite statowa' gier na revo . NIepamietam nawet gdzie znalazlem ten link(na psxextr ?) tylko wszedlem zobaczylem luknalem na liste(wiekszosc nic mi nie mowila bo z ze SNESem mialem tylko wspolnego co dzisiaj ze zmywarka naczyn) i wylaczylem  :wink:  przypomnialem sobie link i o to jest ... ale dzieki , ze ktos to mi to wyjasnil .

dcf

• Pawka Morozow
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #940 dnia: Stycznia 07, 2006, 19:19:34 pm »
Cytat: "Greah"
a ludzie i tak to kupią ,bo im ufają
to się nazywa renoma

To się nazywa zaślepienie  :lol:

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #941 dnia: Stycznia 07, 2006, 21:23:14 pm »
Najlepiej niech nie wypuszczają Revo, tylko zrobią zminiaturyzowanego gacka wbudowanego w różową lodówkę i już mają milion sprzedanych egzemplarzy w pierwszym dniu,a potem może jakieś inne warianty kolorystyczne?

Mocne, mocne ;)

Ale fakt, trzy wersje Gameboya Advance niestety pozwalają tak twierdzić :roll:

Natomiast Revolution może się okazać naprawdę rewolucyjne... Warto czekać. Ale jeśli wyjdzie z tego jakaś lipa...

Tarniak

• Gość
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #942 dnia: Stycznia 07, 2006, 21:46:54 pm »
Co dziwniejsze, wszystkie 3 się wciąż sprzedają więc to nie takie głupie posunięcie :P. TO tak gwoli ścisłości jesśli chodzi o offtopa.  :mrgreen:

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #943 dnia: Stycznia 07, 2006, 23:25:07 pm »
Cytat: "Tarniak"
Co dziwniejsze, wszystkie 3 się wciąż sprzedają więc to nie takie głupie posunięcie :P. TO tak gwoli ścisłości jesśli chodzi o offtopa.  :mrgreen:

No, wszystkie trzy razem pokonały o bie wersje PS2 :lol:

Greah

• Obywatel
  • **
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #944 dnia: Stycznia 08, 2006, 02:15:47 am »

To się nazywa zaślepienie  :lol:
biedni Japończycy. niby tacy inteligentni a zarazem głupi, bo zaślepieni "dziecinnymi zabawkami Ninny" kupują ich konsole i gry :roll:

czy trzy wersje GBA to coś złego? ktoś ma pieniądze to kupuje wszystkie, ktoś nie ma pieniędzy to ma 3 alternatywne kieszonki o podobnych bebechach ale trzech różnych cenach. wyszedł nds, wyszedł micro a jakoś gba ciągle dobrze się sprzedaje. dlaczego? bo jeden kupi micro za 350 a inny wyda mniej i kupi gba za 100, bo na micro nie ma pieniędzy

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #945 dnia: Stycznia 08, 2006, 10:30:01 am »
Cytat: "Greah"
wyszedł nds, wyszedł micro a jakoś gba ciągle dobrze się sprzedaje. dlaczego? bo jeden kupi micro za 350 a inny wyda mniej i kupi gba za 100, bo na micro nie ma pieniędzy

Albo po prostu nie chce kupować drugi raz tego samego GBA;). Zresztą NDS też niedługo ma zostac przez Ninny "odpicowany".  :mrgreen:

Greah

• Obywatel
  • **
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #946 dnia: Stycznia 08, 2006, 11:48:52 am »
właśnie na takiego pimpowego nds czekam. mam nadzieję, że pojawi się famicom albo nes ver., bo choruję na retro style

setezer

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #947 dnia: Stycznia 14, 2006, 09:24:11 am »
Jeśli chorujesz na retro styl to za taką samą kasę kup oryginalnego FamiComa w pudle :D. Nie podoba mi się to, że nintendo "malowując" swoje konsole w pokemony, retro czy zelde sprzedaje je jako "wersja kolekcjonerksa" za 50$ drożej. To jest bee.

Greah

• Obywatel
  • **
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #948 dnia: Stycznia 14, 2006, 13:29:59 pm »
oryginalnego Fami w pudle już mam. chodzi o to, że podoba mi się nowoczesna konsolka w retro barwach a tym bardziej w barwach nesa dlatego nie wiem co w tym jest beee, że producent wychodzi konsumentowi naprzeciw oferując inne wersje swojego produktu. ot daje wybór, nic nie wymusza

setezer

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #949 dnia: Stycznia 14, 2006, 13:39:57 pm »
Chodziło mi o to, że beee jest to, iż owe konsole są droższe! Powinny kosztować tyle samo, ale jasne masz rację - nic nie wymusza.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #950 dnia: Stycznia 14, 2006, 14:20:31 pm »
nintendo zarabia na kolekcjonerach/fanatykach - to normalne w konsolowym swiecie i nie tylko

Greah

• Obywatel
  • **
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #951 dnia: Stycznia 14, 2006, 20:14:20 pm »
setezer >>> rozumiem ale to, że jest droższe to normalna kolej rzeczy i podobnie jest w innych dziedzinach. ot taki Władca pierścieni - jeden kupi trylogię za 100, inny za 500 bo więcej płyt a jeszcze inny za 800, bo dostanie zameczek, posążek i łysola. jeden film a trzy opcje zakupu - amplituda wynosi ok 700pln

siudym >>> a na dodatek daje opcję wyboru dla "nowych" klientów :mrgreen: (takich co kupują 5 wersji jednego sp nie liczę bo to podchodzi pod snobizm i głupotę a nie kolekcjonerstwo :] )

bandi

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #952 dnia: Stycznia 22, 2006, 18:01:17 pm »
PS3 będzie odpalać gry z PS2 i PSX? Coś mi chyba umkneło ale z tego co wiem to nie za bardzo.

Swiadczy o tym fakt, że musieliby znowu włożyć części z PSX i PS2 do PS3 a to by znacznie zwiększyło cenę konsoli.

Drugie wyjście to launchery podobne co w X360 bo z Emulacji może korzystać tylko Ninny (prawa patentowe).

kanton

• Pionier
  • *
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #953 dnia: Stycznia 22, 2006, 18:05:40 pm »
Cytat: "bandi"
PS3 będzie odpalać gry z PS2 i PSX? Coś mi chyba umkneło ale z tego co wiem to nie za bardzo.

Swiadczy o tym fakt, że musieliby znowu włożyć części z PSX i PS2 do PS3 a to by znacznie zwiększyło cenę konsoli.

Drugie wyjście to launchery podobne co w X360 bo z Emulacji może korzystać tylko Ninny (prawa patentowe).

PS3 będzie odpalać gry z PS2 i PSX i było to powiedziane juz na E3

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #954 dnia: Stycznia 29, 2006, 20:14:26 pm »

ZenoN

• Towarzysz
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #955 dnia: Stycznia 31, 2006, 19:22:48 pm »
ŁOŁOŁO!!! Rewolucje to mam po kielichu albo w Hulk:UD...tak sie kiwam ze kilka razy spieprzylem sie na podloge!!! Konsola winna wyglądać tak: destylator+kielichy(taki multi)+ForgetPrerendredStuff=Revolution.

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #956 dnia: Lutego 22, 2006, 17:07:23 pm »

zobaczcie co odnalazłem w czeluścich internetu :shock:
pewnie to jakis fanart

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #957 dnia: Lutego 22, 2006, 17:09:29 pm »
Fajnie to wyglada :) ale to zdecydowanie Fanart ;)

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #958 dnia: Lutego 22, 2006, 17:18:13 pm »
Trzeba przyznać że fajnie zrobiony.
Wygląda jakby go Nintendo wyprodukowało.

sambady

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #959 dnia: Lutego 22, 2006, 17:34:23 pm »
@UFO: Ja kiedyś tego .jpg`a zamieściłem w jednym z tematów na GO ;). Hmm, dalej uważam, że fajnie wygląda ten pad, nie obraziłbym się, gdyby Nintendo stworzyło takie coś 8).