Autor Wątek: Wii - Temat ogólny  (Przeczytany 311698 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lupinator

• Gość
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #800 dnia: Grudnia 06, 2005, 20:05:25 pm »

z japońskiej stony

fenris

• Przodownik pracy
  • Reputacja: 0
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #801 dnia: Grudnia 06, 2005, 20:12:07 pm »
Biorą pod uwagę brak hdtv, to mniejsza moc revo jest oczywista :)

bandi

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #802 dnia: Grudnia 06, 2005, 21:18:18 pm »
No nie zupełnie. Nie zapominajmy, że nintendo chce opuścić odbiorniki TV, więc wsparcie dla HD nie jest im potrzebne i wcale nie oznacza niskiej rozdzielczości.

Pamiętacie przeciek o Nintendo Futurna? Pamiętacie przeciek o rzekomych diodach ukrytych w Revo, które miały niby śledzić gracza i jego zachowanie?

Być może tym kolejnym wielkim sekretem po 3D kontrolerze jest trójwymiarowa projekcja obrazu.

Jeśli tak, to pewnie będzie jako dodatkowa - kosztowna opcja...

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #803 dnia: Grudnia 06, 2005, 21:26:57 pm »
Ech.
Zobaczcie sobie procesor GaCka.
On jest patrząc na species najbeznadziejniejszy.
Wszystko polega na tym, że Gekko to jest procesor robiony tylko i wyłącznie do gier, tylko i wyłącznie do GaCka... zarówno Broadway i Hollywood są robione z myślą wyłącznie o Revo, więc moc będzie używana tylko do tego co jest wymagane.
a jak będzie, zobaczymy ;)

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #804 dnia: Grudnia 06, 2005, 21:48:29 pm »
Sorry za spam.
Najpóźniej jutro będziemy znać dane Revo.
Matt znma CPU, GPU, Ram i nośnik danych, ale mówi że dziś w nocy (strefy czasowe...)

bandi

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #805 dnia: Grudnia 07, 2005, 08:45:39 am »
Być może to prawda. Nie zapominajmy, że specyfikacja nie zostanie nigdy ujawniona przez Nintendo.

Domyślam się, że bardziej chodziło tu na zwrócenie uwagi na to, że Revo będzie się programować tak jak GameCube, gdyż jego komponenty są rozszerzeniem tej samej technologii.

A co do wydajności, to nie wiadomo, ale przecież nintendo udowodniło Epic-owi, że Revo udźwignie silnik Unreal Engine 3, więc coś tu nie gra z tą specyfikacją...

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #806 dnia: Grudnia 07, 2005, 15:53:48 pm »
Cytat: "bandi"
Być może to prawda. Nie zapominajmy, że specyfikacja nie zostanie nigdy ujawniona przez Nintendo.

Jezus, myślisz że jak N nie poda to nikt się nie dowie?
ak nawet N nie poda to będziemy znali specyfikację przed premierą na 100%... a jak nie to tuż po.
IMO po poznaniu danych techinicznych... Revo to ogromne ryzyko. Ale może się sprawdzić.

doktor Robotnik

• Towarzysz
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #807 dnia: Grudnia 07, 2005, 18:28:32 pm »
Revo to ogromne ryzyko. Ale może się sprawdzić.

Jesli te przecieki są prawdziwe, i Revo będzie aż tak słabiutkie, to rzeczywiście masz rację z tym ryzykiem.

Trzeba będzie wiele innowacyjności, rewolucyjności, i jeszcze paru przymiotników żeby Revo się przyjęło na rynku.

Według tego artykułu Revo będzie obsługiwać tylko format 480p, a więc nie zobaczymy wysokiej rozdzielczości.

Ale czy ten rewolucyjny pad ma w sobie aż tyle powabu że konsumenci polecą na niego jak lep na muchy?

Spodziewałem że chłopaki się bardziej przyłożą do pracy, ale to Nintendo , oni muszą coś zawsze udziwnić i może jest w tym metoda.

Ako

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #808 dnia: Grudnia 07, 2005, 18:40:37 pm »
Wszystko co nowe mozna nazwac udziwnione. Jesli komus nowe wynalazki nie pasują to jesgo sprawa. Ja czekam na Revo :D

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #809 dnia: Grudnia 07, 2005, 22:12:54 pm »
Revo będzie 2-3 razy potężniejsze niż Gamecube:

http://www.gamesindustry.biz/content_page.php?aid=13482

Za mało? Przeczytajcie to:

"You can basically treat it like a current generation machine," one told us. "The time it'll take to ramp up to developing on this is basically nil - we can just work on a PC or maybe an Xbox, and then improve the quality of our assets when we move to the Revolution. Or even work on a Cube, in fact. The libraries are very similar."

"We could do a game for this in a few months," commented another developer. "Developing games is going to be easy, the challenge is going to be using the controller properly."

I na koniec:

The approach mirrors Nintendo's strategy with the DS, which is far less powerful than its rival the PlayStation Portable but offers an innovative interface which has been a hit with gamers and has had major success in the mass market.

A żeby jeszcze dobić fanboy'ów:

Crucially, the low specification will also allow Nintendo to score a victory in terms of pricing; speculation is already rife that the Revolution could enter the marketplace at $149 or even lower, suggesting a sub-GBP 100 price point at a time when the Xbox 360 and PlayStation 3 still retail for three times that price.

Jeśli Ninny uda się sprzedać Revo ludziom, którzy nie grali do tej pory w gry, na zasadzie np.: iPoda, to cyfry będą takie:

PS3 - 100mln
X360 - 50mln
Revo - 200mln :lol:

Wielki90

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #810 dnia: Grudnia 07, 2005, 22:55:20 pm »
http://www.gameonly.pl/?dzial=komentarze&Adzial=newsy&Aid=7740
i co o tym myslicie??
Ja jednak liczylem na cos mocniejszego, choc dzieki takiej cenie bede mogl sobie pozwolic na PS3/Xbox 360 i Revo.
Ciekaw jestem jak to wypali, bo niby DS to dla PSP zadna konkurencja, a jednak konsole ida leb w leb (zalezy od kontynentu).
PSN: CooliG

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #811 dnia: Grudnia 07, 2005, 22:56:02 pm »
ja tam z zaciekawieniem patrze na posuniecia Nintendo, mam przeczucie ze cos wykombinuja w taki sposob ze grafika nie bedzie odstawac od innych next-genow, i ta cena  150$ :mrgreen:

Wielki90

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #812 dnia: Grudnia 07, 2005, 22:58:38 pm »
W sumie GCN zawsze byl znacznie tanszy od PS2, a graficznie jest lepszy, wiec moze te informacje to tylko jakis bullshit, jak myslicie??

fenris

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #813 dnia: Grudnia 07, 2005, 23:00:45 pm »
Moim zdaniem słuszna decyzja, bo oczywiste jest że i tak nie mieli szans konkurować mocą - dwa razy się na tym przejechali. I to świadczy że oni naprawde mają jeszcze coś bardzo REVOlucyjnego, o czym jeszcze nie wiemy ;]
Jeśli cena będzie między 100-150 to kupuje (350zł - 700zł a nową konsolę :lol: ?).
A może revo to wcale nie jest nowa stacjonarka ninny tylko eksperyment tak jak vitrual boy? A za rok wydadzą gamecube 2 ;]?

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #814 dnia: Grudnia 08, 2005, 10:11:02 am »
tia , tyle  ,że w Polsce i tak wiekszośc ludzi kupi  PS3.Niby cena najwyzsza , ale i tak wyjdzie na swoje . W polskim środowisku  bardzo trudno bedzie sie przebić jakiejlowiek konsoli oprócz Sony .Popatrzcie sami na sprzedaz Playstation i Playstation2, konkurencja  praktycznie nie istniała .
Cięzko mi jest uwierzyc , że raptem wszyscy w Polsce  przerzuca sie na konsole Ninny i Microsoftu .Revo i X360 musszą sie bardzo postarać ,że odebrac im choć częśc rynku .
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Wielki90

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #815 dnia: Grudnia 08, 2005, 10:33:56 am »
Jak sie nie ma dystrybucji to rzeczywiscie moze byc "ciezko"

doktor Robotnik

• Towarzysz
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #816 dnia: Grudnia 08, 2005, 13:36:25 pm »
Revo jak z tego widać , nie będzie konkurować z Sony i Microsoftem, ma za mało pieniędzy i z góry byłaby skazana na porażkę.
Tak więc szuka sobie innej niszy rynkowej , ja zaczynam rozumieć posunięcia tej firmy.
Po prostu tania konsola dla wszystkich, obok xbox360 mozna przecież postawić Revo , chyba się nie pogryzą, no nie?
Cena 150 dolców jest cholernie atrakcyjna, ale pytaniem pozostaje ile będą kosztować gry, bo jeśli 250 zł to ja Nintendo  dziękuje.
Ale jesli 100 zł i będą grywalne , to można w to wejść.

Ale i tak uważam że z tą mocą to przesadzają , tyle lat , elektronika poczyniła ogromne postępy, a oni oferują sprzęt 2 razy silniejszy od ich poprzedniej maszynki, to przecież kpina.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #817 dnia: Grudnia 08, 2005, 13:59:25 pm »
Cytat: "doktor Robotnik"
Ale i tak uważam że z tą mocą to przesadzają , tyle lat , elektronika poczyniła ogromne postępy, a oni oferują sprzęt 2 razy silniejszy od ich poprzedniej maszynki, to przecież kpina.

Nie kpina, to że ty potrzebujesz konsoli o mocy PS3/X360, nie znaczy, że inni też tak uważają. A skoro konsola jest adresowana głównie do tzw. casual gamers, możesz być pewien, że u nich parametry techniczne nie stoją na pierwszym miejscu.

Wielki90

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #818 dnia: Grudnia 08, 2005, 15:59:23 pm »
Mysle ze wlasnie stoja, bo co taki ziomus pokaze kumplowi??

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #819 dnia: Grudnia 08, 2005, 16:43:27 pm »
bo jeśli 250 zł to ja Nintendo  dziękuje.
Ale jesli 100 zł i będą grywalne , to można w to wejść.

Czytaj wcześniej. Developing będzie tańszy, więc gry też.
Gry na next-geny kosztują 60$, na currenty 50$. JEżeli gry nie spadną to pozostaną n a tym poziomie, sądzę że to 50 to będzie kompletny szczyt.

gruby

• Proletariusz
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #820 dnia: Grudnia 08, 2005, 17:26:31 pm »
Iwata mówił, że Nintendo ma taki pomysł (w sumie nic nowego...), że gry mniejsze, mniej rozbudowane i po prostu z mniejszymi kosztami będą tańsze, a hiciory będą po zwykłych cenach. Może to w praktyce oznaczać, że rozstrzał cen będzie bardzo duży i takie na przykład gry od niezależnych i mało znanych 3rd teamów będą sporo tańsze. I bardzo dobrze.
Wszystko o next-genach- www.gamepub.org
www.valhalla.pl - wkrótce
http://havana.mp3.wp.pl - już

doktor Robotnik

• Towarzysz
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #821 dnia: Grudnia 08, 2005, 17:31:09 pm »
Cytat: "Castor Krieg"
A skoro konsola jest adresowana głównie do tzw. casual gamers, możesz być pewien, że u nich parametry techniczne nie stoją na pierwszym miejscu.

Może i tak, ale po jakiego grzyba wydawać konsolkę zaledwie 2 razy szybszą, nie lepiej do starego gamekuba dodać ten rewolucyjny ponoś pad i to wszystko.
A może ten Revolution to taki Gamecube z nowym padem?

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #822 dnia: Grudnia 08, 2005, 17:55:01 pm »
Cytat: "gruby"
Iwata mówił, że Nintendo ma taki pomysł (w sumie nic nowego...), że gry mniejsze, mniej rozbudowane i po prostu z mniejszymi kosztami będą tańsze, a hiciory będą po zwykłych cenach. Może to w praktyce oznaczać, że rozstrzał cen będzie bardzo duży i takie na przykład gry od niezależnych i mało znanych 3rd teamów będą sporo tańsze. I bardzo dobrze.

Tak jak na DS`ie. Hiciory kosztują drożej niż "mniejsze gry" (np. Nintendo Golf)

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #823 dnia: Grudnia 08, 2005, 18:01:29 pm »
Cytat: "Castor Krieg"
A skoro konsola jest adresowana głównie do tzw. casual gamers, możesz być pewien, że u nich parametry techniczne nie stoją na pierwszym miejscu.

Może i tak, ale po jakiego grzyba wydawać konsolkę zaledwie 2 razy szybszą, nie lepiej do starego gamekuba dodać ten rewolucyjny ponoś pad i to wszystko.
A może ten Revolution to taki Gamecube z nowym padem?

Ale zmiany pewnie beda widoczne, nie tak bardzo jak w ps3, czy x360, ale na pewno bedzie bardzo ładna grafa. Zreszta ja mysle, ze revo bedzie mocniejsze niz 2 gacki.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Tarniak

• Gość
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #824 dnia: Grudnia 08, 2005, 18:23:53 pm »
Cytat: "Wielki90"
Mysle ze wlasnie stoja, bo co taki ziomus pokaze kumplowi??

W sumie to raczej 'przecietny konsument' to raczej gość w stylu: "wkłądam płytkę...nie muszę się uczyć sterowania i gram".

bandi

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #825 dnia: Grudnia 08, 2005, 19:53:13 pm »
Mi nintendo już sprzedało Revolution! :-)

Nie muszą nic więcej mówić, niczym więcej mnie zaskoczyć - i tak kupię ich konsolę.

Kupię również inne - prawdopodobnie wszystkie, ale wcielając się w rolę mamy w sklepie z zabawkami dla dziecka - na pewno nie wydałbym siana na droższy system.

gruby

• Proletariusz
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #826 dnia: Grudnia 08, 2005, 19:59:44 pm »
Cytat: "Ako"
Zreszta ja mysle, ze revo bedzie mocniejsze niz 2 gacki.

Lekką ręką. Coś mi się nie wydaje, żeby ATI i IBM budowało "od podstaw" chipy, które tylko nieznacznie będą się różnić od swoich poprzedników.  :?
Wszystko o next-genach- www.gamepub.org
www.valhalla.pl - wkrótce
http://havana.mp3.wp.pl - już

bandi

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #827 dnia: Grudnia 08, 2005, 20:11:12 pm »
To mi się też nie logiczne wydaje. Dlaczego IBM publicznie niedawno ogłosił, że ukończył pracę nad CPU Broadway?

Jeżeli jest to podrasowany procek, to dlaczego tyle czasu nad nim pracowali?

Dlaczego ATI jeszcze nie ukończyło GPU Hollywood?

Skoro to podrasowany procek, to przecież wogóle nie muszą nad nim pracować?

fenris

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #828 dnia: Grudnia 08, 2005, 22:07:43 pm »
Mi dziwne się wydaje to że najpierw nintendo mówi że hd do niczego nie jest potrzebne w ich konsoli, a później miyamoto mówi że gry wreszcie wyjdą poza tv.
Nintendo ON ;]?

bandi

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #829 dnia: Grudnia 08, 2005, 23:22:18 pm »
Hehe nic nie wiadomo. W końcu Miyamoto się zaśmiał przy prezentacji kontrolera i powiedział, że będzie można do niego ONa podpiąć :-)

Wielki90

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #830 dnia: Grudnia 09, 2005, 18:31:58 pm »
Sory, ale caly czas czytam o tym ON i nie wiem o co chodzi. Czy gdzies zaspalem?? a jesli tak prosze mnie oswiecic

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #831 dnia: Grudnia 09, 2005, 21:06:25 pm »
Sory, ale caly czas czytam o tym ON i nie wiem o co chodzi. Czy gdzies zaspalem?? a jesli tak prosze mnie oswiecic

:shock:  

Wejdź na www.nintendoon.com, obejrzyj sobie krótki filmik,  potem na anglojęzyczny blog/forum http://mozlapunk.web-log.nl/ i przeczytawszy informacje o tzw. N-Game, żyj nadzieją, że vr/ar/visor dołączany do Nintendo Revolution nie jest tylko marzeniem;-)
War, war never changes. Waiting for Fallout 3.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #832 dnia: Grudnia 09, 2005, 21:13:29 pm »
Cytat: "McJohn"

:shock:  

Wejdź na www.nintendoon.com, obejrzyj sobie krótki filmik,  potem na anglojęzyczny blog/forum http://mozlapunk.web-log.nl/ i przeczytawszy informacje o tzw. N-Game, żyj nadzieją, że vr/ar/visor dołączany do Nintendo Revolution nie jest tylko marzeniem;-)

Ładnie to tak Moza reklamować ;)
Wchodź do części N-Game, przeczytaj jak najwięcej komentarzy i rejestruj się na forum :P

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #833 dnia: Grudnia 09, 2005, 21:16:22 pm »
Cytat: "CassSept"
Ładnie to tak Moza reklamować Wink

Wiesz, myślę, że akurat on by nie miał nic przeciwko temu :wink:. Chociaż, z drugiej strony, jak zobaczy nagle inwazję konsolomaniaków z Polski może się przestraszyć i pomyśli, że my jakąś krucjatę szykujemy przeciw niemu, czy cuś.
 :mrgreen:  :wink:
War, war never changes. Waiting for Fallout 3.

kostek

• Pionier
  • *
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #834 dnia: Grudnia 10, 2005, 16:17:28 pm »
według mnie revo nie będzie zbyt popularne(przynajmiej w Europie) może w Azji(Japonia) i USA będzie popularniejszy, ja osobiście go nie kupie stawiam na X360

bandi

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #835 dnia: Grudnia 13, 2005, 22:31:40 pm »
Płyszeliście najnowsze przecieki, o żekono najsilniejszym Revo z pośród next-next-genów???

To sobie przeczytajcie to http://www.club.nazwa.pl/newsy.php?od=0

Rzeczywiście - revolution moim zdaniem ma największą kampanię reklamową jaka kiedykolwiek miała miejsce. Nie wiadomo, czy zamierzoną czy nie, ale po tym jak Iwata sobie z ONa na konferencjach żartuje i kolejne przecieki są niczym przechodzenie z zimnego do ciepłego pomieszczenia, to ma to tylko i wyłącznie na celu rozreklamować Revolution wśród wszystkich i dotrzeć do osób, które nie lubią konsol.

Swoją drogą nie głupie zagrania. Bardzo fajnie, że co jakiś czas pojawia się ploteczka, a nie na raz mamy BOOM jak było z x360 (na MTV), który został praktycznie olany...

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #836 dnia: Grudnia 13, 2005, 22:43:03 pm »
Zobaczymy... pamiętajcie co było przed premierą GameCube`a...
- Nie łudźcie się, GC będzie jak generacja za PS2 i iXem...
 :lol:

Maser

• Pionier
  • *
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #837 dnia: Grudnia 14, 2005, 18:42:11 pm »
Podobno revolution ma miec procek 3.6. nie jest to nieprawdopodobne, w koncu wychodzi najpozniej ze wszystkich nng
http://www.allegro.pl/item93875125_rydzyk_unikatowy_tshirt_ojciec_dyktator_okazja.html
Aukcja się skończyła ale kto gotów jest umrzeć za taką koszulke - prosze o kontakt ze mną ;)

bandi

• Przodownik pracy
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #838 dnia: Grudnia 14, 2005, 19:40:57 pm »
Ja od początku z dystansem podchodziłem do plotki, jakoby Revo było podrasowanym Gackiem.

Jeżeli GPU i CPU miałobyć nieznacznie podrasowane, to dlaczego IBM tyle czasu nad nim pracował i dlaczego ATI dalej pracuje nad GPU? Coś tu nie pasowało...

Pozatym Epic zmienił zdanie o Revolution gdy się okazało, że Nintendo ma najlepszą konsolę pod Unreal Engine 3 (z ich ust padły słowa typu - "Revolution jest jakby stworzone pod Unreal Engine 3)...

Na marginesie przypuszczam, że Nintendo nie chce czekać z DevKitami. Chce, aby Developerzy już pisali gry pod nowy kontroler, a za jakiś czas podmieni obecne słabe devkity na te wykorzystujące moc Revolution.

Bardzo mędre zagranie...

Maser

• Pionier
  • *
Wii - Temat ogólny
« Odpowiedź #839 dnia: Grudnia 14, 2005, 21:31:55 pm »
No ale gdyby nawet potwiwerdziło sie to 3.6 co jest wysoce prawdopodobne to nie znaczy ze bedzie lepsze od ps3, czestotliwosc procka to nie wszystko
http://www.allegro.pl/item93875125_rydzyk_unikatowy_tshirt_ojciec_dyktator_okazja.html
Aukcja się skończyła ale kto gotów jest umrzeć za taką koszulke - prosze o kontakt ze mną ;)