Autor Wątek: Anime  (Przeczytany 243239 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

starfox

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 0
Anime
« Odpowiedź #840 dnia: Marca 01, 2006, 18:20:50 pm »
Cytat: "Ako"
W języku polskim. Ogólnie pojęcia, z czym to się je i w ogóle wszystko!  dokładnie nie wiem jak to okreslic, po prostu zeby sie dowiedziec jak najwiecej o dżapańskiej sztuce nawet i od podstaw + ewentualnie (a nawet wsakzane najlepiej) komiksy nie dżapanskie.

P.S Jakie są największe (te co przeszły do historii :D) anime? Na pewno Ghost in the shell, Akira, i jakie jeszcze nalezy do tych najlepszych?

Kiedyś widziałem taką książkę pt. "Historia Mangi i Anime", tylko że to była raczej encyklopedia 2 tomowa. Pojawiła się na allegro więc raczej tam jej szukaj, bo w sklepach internetowych to tego nie widziałem
I Bóg rzekł: potrzebujecie 100 gram bitej smietany i 10 gram cukru...

Słowik

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #841 dnia: Marca 01, 2006, 23:10:02 pm »
Skonczylem wlasnie ogladac serie AIR... piekne - polecam fanom anime z 'dorosla' fabula ;) charyzmatyczne postacie, ciekawe niedopowiedzenia i nietuzinkowe zakonczenie, a ze strony technicznej - czysty majstersztyk - tak moge w sposob lakoniczny opisac AIRa. ;)
klimat jak artysta

starfox

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #842 dnia: Marca 01, 2006, 23:45:06 pm »
Cytat: "Słowik"
Skonczylem wlasnie ogladac serie AIR... piekne - polecam fanom anime z 'dorosla' fabula ;) charyzmatyczne postacie, ciekawe niedopowiedzenia i nietuzinkowe zakonczenie, a ze strony technicznej - czysty majstersztyk - tak moge w sposob lakoniczny opisac AIRa. ;)

AIR nie na darmo został okrzyknięty najlepszym anime 2005 roku :) Szczególnie zapada w pamięć opening, no i przede wszystkim grafika: postacie i tła to czysta poezja :) Co do fabuły... to mi jakoś nie podpadła, może dlatego że nie lubię dramatów/romansów :) Ale polecam oglądnięcie tego anime, pozycja obowiązkowa dla każdego otaku 8)

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 2
Anime
« Odpowiedź #843 dnia: Marca 02, 2006, 08:20:35 am »
Air jest miły i symaptyczny, chociaż również bardzo nierówny. Ale na miano najlepszego anime 2005 roku moim zdaniem zdecydowanie nie zasługuje.

Na ten tytuł moim zdaniem zdecydowanie bardziej zasługuje Mai-HIME. Może nie wygląda jakoś nadzwyczajnie, ale to się dzieje...

starfox

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #844 dnia: Marca 02, 2006, 12:32:22 pm »
Cytat: "Krzych Ayanami"
Air jest miły i symaptyczny, chociaż również bardzo nierówny. Ale na miano najlepszego anime 2005 roku moim zdaniem zdecydowanie nie zasługuje.

Na ten tytuł moim zdaniem zdecydowanie bardziej zasługuje Mai-HIME. Może nie wygląda jakoś nadzwyczajnie, ale to się dzieje...

Krzychu Mai Hime choćby nie wiem jakie było to przegrywa z AIR w kwesti grafiki i przede wszystkim przynależności gatunkowej. W anime zawsze tak jest że najlepszym tytułem zostaje okrzyknięte głównie pozycje z tych gatunków:dramat, romans, sci-fi, komedia lub fantasy. Prawie w ogóle nie zdarzyło się by jakaś pozycja z gatunku Magical-girls była brana pod uwagę :? I niestety tak jest w przypadku Mai Hime :cry: Anime mimo, iż posiada dobrą fabułę, mnogość postaci i co najważniejsze - potrafi wciągnąć widza to i tak nie zostanie wybrane najlepszym anime 2005. Chociaż jest światełko w tunelu, mianowicie Mai Otome :D, które dąży do tego, by zostać najlepszą pozycją 2006 8)

Bystry

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #845 dnia: Marca 04, 2006, 20:08:43 pm »
Fajowa mangowa czołowka pride fc, japonce wszedzie wpakuja to swoje anime:

http://rapidshare.de/files/14459075/PRIDE_31.avi.html

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
Anime
« Odpowiedź #846 dnia: Marca 04, 2006, 20:56:17 pm »
Hmm...
Mai-HIME to nie jest magical girls, w moim odczuciu zdecydowanie się do tego gatunku nie zalicza. Bo w MG raczej obowiązkowo był jakiś stworek, który budził w dziewczynach super moce i prowadził w walce przeciwko złu.
Jak to miało miejsce w Czarodziejsce z Księżyca, czy Card Captor Sakurze.

A dziewczyny z Mai-HIME poznajemy przeważnie wtedy, kiedy są w pełni świadome własnych możliwości. Po za tym one walczą tylko i wyłącznie dla siebie, jakiekolwiek dobro grupy - a ogółu to już w ogóle - nie istnieje.
Z tego też względu uważam, że jest to raczej pozycja nadnaturalna w stylu X'a.

A Mai-OTOME należy gatunkowo do tego samego gatunku. Tylko troszkę szkoda, że jest mniej dramatyczny od poprzedniej serii. Tam walka o ochronę swoich najbliszych i odchyły postaci - chociażby Shizuru, która nie potrafiła zapanować nad własnymi rządzami i zgwałciła Natsuki - były troche bardziej ekscytujące... I takie udzkie.

Aha. Jeśli ktoś lubi sentymentalne pozycje to polecam Shinigami no Ballad.
O posłanniczce śmierci, która zabiera dusze na tamten świat. Pierwszy odcinek rozgrywa się w szkole podstawowej i jak się zdaje następny również.

starfox

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #847 dnia: Marca 04, 2006, 23:14:13 pm »
Krzychu odczucie ja mam identyczne, ale to nie zmienia faktu że Mai Hime i Mai Otome jest sklasyfikowane jako Magical-girls tylko z "cięższym" klimatem. No i posiada Happy End :D, który zawsze jest nieodłącznym elementem tego gatunku.

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
Anime
« Odpowiedź #848 dnia: Marca 10, 2006, 05:14:55 am »
dzis wlasnie dotarly do mnie GunGrave i Samurai Chamloo, jeszcze nie ogladalem, ale mysle ze w sobote znajde troche czasu, chociaz na jeden z tych tytulow, bo w drodze kolejne :)

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #849 dnia: Marca 10, 2006, 09:28:18 am »
Samurai Champloo jest genialne, jest to anime tworcow Cowboy Bebop o ile sie nie myle, ogladaj to w pierwszej kolejnosci :D

starfox

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #850 dnia: Marca 10, 2006, 17:03:27 pm »
Cytat: "Red_aka_madfrog5"
dzis wlasnie dotarly do mnie GunGrave i Samurai Chamloo, jeszcze nie ogladalem, ale mysle ze w sobote znajde troche czasu, chociaz na jeden z tych tytulow, bo w drodze kolejne :)

Jakie inne anime sobie sprowadzasz?

Walker_san słusznie ci polecił :) GunGrave nie jest tak klimatyczny jak produkcja ze studia Manglobe. Zresztą sama ścieżka dźwiękowa daje rade.

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
Anime
« Odpowiedź #851 dnia: Marca 11, 2006, 04:14:10 am »
oooo ja tego nie sprowadzam :) wszystko mam na miejscu tylko nie mam casu podjechac do sklepu (30 min samochodem lol ) wiec zamawiam wysylkowo, a nie biore dostawy na nastepny dzien bo to kosztuje mnie extra 50$ :) zamowilem teraz  "Texhnolyze" i "Samurai 7" jak ktos ogladal moze walnac opinie :)

Zeratul

• Człowiek dobrej roboty
  • H3&KZ2 United&Win
Anime
« Odpowiedź #852 dnia: Marca 11, 2006, 05:49:53 am »
oooo ja tego nie sprowadzam :) wszystko mam na miejscu tylko nie mam casu podjechac do sklepu (30 min samochodem lol ) wiec zamawiam wysylkowo, a nie biore dostawy na nastepny dzien bo to kosztuje mnie extra 50$ :) zamowilem teraz  "Texhnolyze" i "Samurai 7" jak ktos ogladal moze walnac opinie :)

Samurai 7 jest genialne, ale tak do 17 epizodu...
Tehxnolyze jest klimatyczne, jesli lubisz takie klimaty bardzi ci sie spodoba...

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #853 dnia: Marca 11, 2006, 06:00:39 am »
samurai 7 jest takie...nijakie, jakos mi nie podeszlo, jest zbyt takie dziecinne, no i ta przyszlosc, jakos samuraje i roboty do siebie nie pasuja...

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
Anime
« Odpowiedź #854 dnia: Marca 11, 2006, 06:20:17 am »
No ja widzialem tylko po jednym episodzie Samurai 7 i Texhnolyze i bardzo mi sie spodobaly, dlatego je zamowilem :) czytalem kilka recenzji i sprawdzalem  oceny Samurai 7, oceny wahaja sie pomiwdzy 8,5 a 9,5 wiec mysle ze to bardzo dobrze, a mnie klimaty samurajow jak i mechow bardzo odpowiadaja, wiec chetnie obejrze je zmiksowane razem :) zamowilem 7 DVD mam nadzieje ze to juz cala seria :) Samurai 7 na 7 DVD czy to tylko przypadek ? (wszystkie wersje uncut)

starfox

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #855 dnia: Marca 11, 2006, 13:58:23 pm »
No ja widzialem tylko po jednym episodzie Samurai 7 i Texhnolyze i bardzo mi sie spodobaly, dlatego je zamowilem :) czytalem kilka recenzji i sprawdzalem  oceny Samurai 7, oceny wahaja sie pomiwdzy 8,5 a 9,5 wiec mysle ze to bardzo dobrze, a mnie klimaty samurajow jak i mechow bardzo odpowiadaja, wiec chetnie obejrze je zmiksowane razem :) zamowilem 7 DVD mam nadzieje ze to juz cala seria :) Samurai 7 na 7 DVD czy to tylko przypadek ? (wszystkie wersje uncut)

Obie pozycje, które zamówiłeś są godne uwagi. Texhnolyze zapamiętałem za cudną grafikę i fabułę(oglądaj bardzo uważnie epki). Natomiast Samurai7 mnie osobiście się bardzo podobał. Urzeka połączenie nowoczesności z tradycją, ale najpierw polecałbym Ci oglądnięcie filmu na którym luźno(raczej bardzo luźno :D )  wzorowali się twórcy anime. Tytuł to również "Samurai 7" Akiry Kurosawy. Stare, ale jare :)

Ako

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Anime
« Odpowiedź #856 dnia: Marca 11, 2006, 16:53:22 pm »
Z tych dwóch oglądałem Texhnolyze. Genialna muzyka, klimat, kreska i fabuła, choć trzeba koniecznie dokładnie epizody oglądać. Najlepsze jest to, ze nie obejrzałem ostatniego odcinka :lol:  :lol:  :lol:
Polecam bardzo, choc mysle, ze nie wszystkim spodoba sie te anime. Jednak warto je obejrzec bo duzo rózni sie od innych pozycji.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
Anime
« Odpowiedź #857 dnia: Marca 11, 2006, 16:58:36 pm »
Ja sobie wczoraj załątwiłem nasze wydanie Wolf's Rain. Zaczyna się całkiem fajnie, dość zabawnie wyglądają reklamy różnych tytułów - to jakie są jest uzależnione od tego jaką wersję językową menu się wybierze.

Po za tym w 2 i 3 epizodzie są problemy z polskimi literami...

starfox

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #858 dnia: Marca 11, 2006, 23:42:03 pm »
Cytat: "Krzych Ayanami"
Ja sobie wczoraj załątwiłem nasze wydanie Wolf's Rain. Zaczyna się całkiem fajnie, dość zabawnie wyglądają reklamy różnych tytułów - to jakie są jest uzależnione od tego jaką wersję językową menu się wybierze.

Po za tym w 2 i 3 epizodzie są problemy z polskimi literami...

Anime-Virtual prawie w każdej serii, którą wydaje w Polsce ma problemy z literami(literówki, kilka razy ponoć ortograf się trafił). Wydając 59-79zł za 5 odcinków człowiek oczekuje celującego wydania, dlatego ja narazie spasowałem(chociaż słyszałem od kolegi, że poprawili się - ale to ciągle nie to). Polecam wydania Anime-Gate, bo tanio i porządnie oraz IDG, bo jeszcze taniej(20zł) i od 21 marca pojawi się GITS:SAC :D . Pierwsze 2 odcinki za... 9,90zł. Na każdej kolejnej płycie będą po 3 epki, czyli 9 zeszytów co 4 tygodnie następny. Nic tylko się cieszyć i odkładać drobne do świnki :wink:

_Music

• Łajka
Anime
« Odpowiedź #859 dnia: Marca 11, 2006, 23:48:43 pm »
Pytanko- co z GiTS Innocence?
Pamiętam pierwsze zapowiedzi (z kawajca chyba), że miał być na wrześień 1,5 roku temu. Alez było rozczarowanie :]

Vitryna

• Budowniczy socjalizmu
Anime
« Odpowiedź #860 dnia: Marca 12, 2006, 00:01:01 am »
A ja zaproponuje zakręcone anime Furi Kuri (ang. Fooly Cooly)
Heh świetna kreska i muzyka.
Szczerze mówiąc jest 6 epizodów i raczej radził bym to oglądać na raz.
Samo anime jest tak zakrecone ze naprawdę nie mam pojęcia o czym było i po co główni bohaterowie robili to co robili... :shock:  :lol:  :roll:

tu jest recenzja tego anime http://www.film.org.pl/prace/furi_kuri.html

Naprawdę Polecam :)

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #861 dnia: Marca 12, 2006, 05:57:30 am »
Cytat: "_Music"
Pytanko- co z GiTS Innocence?
Pamiętam pierwsze zapowiedzi (z kawajca chyba), że miał być na wrześień 1,5 roku temu. Alez było rozczarowanie :]

ma byc niedlugo w kinach, czyli pozniej i na dvd

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
Anime
« Odpowiedź #862 dnia: Marca 12, 2006, 06:19:14 am »
o to jeszcze nie bylo w Polsce w kinach? myslelem ze juz nawet na DVD jest. Nie wiem jak wypadl ten GITS ale ile razy wybieram sie po niego do sklepu lub probuje zamowic, zawsze wracam lub zamawiam cos innego, heheh sam nie wiem czemu :)

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #863 dnia: Marca 12, 2006, 06:28:48 am »
o to jeszcze nie bylo w Polsce w kinach? myslelem ze juz nawet na DVD jest. Nie wiem jak wypadl ten GITS ale ile razy wybieram sie po niego do sklepu lub probuje zamowic, zawsze wracam lub zamawiam co innego, heheh sam nie wiem czemu :)

powiem ci tak, graficznie to cudo, a co do fabuly, to jest zakrecona jak sloik, dopiero po kilku ogladnieciech zaczalem czaic o co loto, za bardzo na sile zrobiona fabula, ale warto miec Innocence w swojej kolekcji.

starfox

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #864 dnia: Marca 12, 2006, 12:02:10 pm »
Cytat: "Vitryna"
A ja zaproponuje zakręcone anime Furi Kuri (ang. Fooly Cooly)
Heh świetna kreska i muzyka.
Szczerze mówiąc jest 6 epizodów i raczej radził bym to oglądać na raz.
Samo anime jest tak zakrecone ze naprawdę nie mam pojęcia o czym było i po co główni bohaterowie robili to co robili... :shock:  :lol:  :roll:

tu jest recenzja tego anime http://www.film.org.pl/prace/furi_kuri.html

Naprawdę Polecam :)

FLCL jest uważany za najlepszą serię OAV na świecie. GAINAX parodiuje w nim swoje produkcje, głównie Neon Genesis Evangelion, jednocześnie serwując nam pod postacią zakręconej kreski i humoru cudną fabułę. Polecam oglądnięcie FLCL bardzo uważnie osobom, które go nie widziały i tym co już widziały. Smaczki fabularne odkryłem dopiero po 2 oglądnięciu. Co do muzyki to The Pillows stworzyli jeden z lepszych OSTeków jakie dane mi było słyszeć w anime(jak dla mnie numer 1). Bez tej muzy nie wyobrażam sobie ani jednego epka FLCL... ba ani jednej sceny w FLCL :D Szczególnie utkwił w pamięciu utwór grany podczas pamiętnego pocałunku Naoty i Haruko w 6 epku(wtajemniczeni wiedzą o który pocałunek chodzi - bo było ich bardzo dużo :wink: ). OST został wydany na 6 płytach cd, więc jest czego słuchać. Ogólnie to każdy fan anime powinien zapoznać się z FLCL, jak nie dla fabuły to dla humoru i przed wszystkim muzyki :) .

_Music

• Łajka
Anime
« Odpowiedź #865 dnia: Marca 12, 2006, 13:15:23 pm »
To żeś mi teraz zrobił smaka na FLCL :]

powiem ci tak, graficznie to cudo, a co do fabuly, to jest zakrecona jak sloik, dopiero po kilku ogladnieciech zaczalem czaic o co loto, za bardzo na sile zrobiona fabula, ale warto miec Innocence w swojej kolekcji.

Widzę, że cierpi przypadłość ManMachine :]

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
Anime
« Odpowiedź #866 dnia: Marca 13, 2006, 18:01:29 pm »
Widziałem trailery Niewinności, ale jakoś nie były one na tyle interesujące, żeby chciało mi się samo anime obejrzeć. I nie mam poczucia, że coś straciłem.

Zaś w przypadku mangi to najbardzieł spodobała mi się jedynka i półtora, bo dwójka to pozycja z gatunku " o co chodzi jakby"  :wink: .

No i teraz będę szukał osoby, która ściągnęłaby dla mnie My-Hime z pudełkiem ze Stanów. Jakby mógł ktoś wyciągnac pomocną dłoń to byłbym wdzięczny.

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
Anime
« Odpowiedź #867 dnia: Marca 21, 2006, 07:35:39 am »
Tak dla posiadaczy PSP, tapetka  ;)

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #868 dnia: Marca 21, 2006, 09:11:46 am »
a ja ostatnio ogladalem Onegai Teacher i Onegai Twins, coz moge powiedziec...no moge powiedziec ze na jakis czas mam dosc romansidel tego typu :P, niby elementy humorystyczne byly, ale zdecydowanie za malo, czasami mozna bylo zasnac z nudow ogladajac te anime, ale ogolnie byly fajne  8)

Geba

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #869 dnia: Marca 21, 2006, 18:57:00 pm »
Hmm ano Onegai Twins też oglądałem, i w sumie Walker dobrze podsumowałeś, hehe - zdeka za mało humoru, za dużo scen romansu, ale podsumowując to mi się podobało ;) Chociaż był taki ep o bieganiu, którego niemalże nie wyłączyłem podczas oglądania z nudów :P

A ostatnio [poza Naruto ;p] zacząłem Laina [Serial Experiments Lain] oglądać - póki co jestem chyba w 4 epie, póki co to prawie nic nie rozumiem, ale olać, nawet fajne się wydaje :P Może w dalszych ep`ach coś zrozumiem :P

starfox

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #870 dnia: Marca 21, 2006, 21:10:43 pm »
Cytat: "walker_san"
a ja ostatnio ogladalem Onegai Teacher i Onegai Twins, coz moge powiedziec...no moge powiedziec ze na jakis czas mam dosc romansidel tego typu :P, niby elementy humorystyczne byly, ale zdecydowanie za malo, czasami mozna bylo zasnac z nudow ogladajac te anime, ale ogolnie byly fajne  8)

Widać, że melancholia i spokój to nie twoje klimaty :) Ale co sądzisz o openingach z Onegai Teacher i Twins, mi tam bardzo się podobały, zresztą  Kotoko to klasa sama w sobie :) Tak na marginesie, wiecie że w Naruto sparodiowano motyw z Onegai Teacher(ten kiedy Kei biegnie za Mizuho po plaży i woła "sensei, sensei..."). W Naruto jest to w odcinku kiedy Lee pierwszy raz walczy z Sasuke(tam gdzie się rejestrują na egzamin Chuunin) i walkę przerywa Gai-sensei, po tym jest ten motyw :D. Uwielbiam takie śmieszne nawiązania do innych anime :roll:

vivi

• ZMP-owiec
  • Reputacja: 1
Anime
« Odpowiedź #871 dnia: Marca 26, 2006, 18:32:52 pm »
Cytat: "Geba"
A ostatnio [poza Naruto ;p] zacząłem Laina [Serial Experiments Lain] oglądać - póki co jestem chyba w 4 epie, póki co to prawie nic nie rozumiem, ale olać, nawet fajne się wydaje  Może w dalszych ep`ach coś zrozumiem

lain jest chory...nie ogladaj tego bo ci psyche wypaczy....tak jak mi....serio.... przy ostatnich odcinkach zrywalo mi skalp,a z mozgownicy robilo sieczke....genialne anime, neguje istnienie wyszytkiego, a zarazem udowadnia wszystko co jest zawarte w wierze. Anime niesamowite boskie wrecz... Po ostatnim odc siedzialem i przez godzine nie moglem dojsc do siebie...masakra
-kekika mikataka??
-its your servant .... mine mastah ....

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #872 dnia: Marca 26, 2006, 18:39:29 pm »
A ile ten Lain ma epów?  :roll:
Ja kiedyś spotkałem się własnie z opinia, że Lain to chory, ale świetny anime.

Geba

• Towarzysz
Anime
« Odpowiedź #873 dnia: Marca 26, 2006, 18:45:16 pm »
Hehe, Vivi, podobną opinię słyszałem tu i ówdzie :) Ale takie anime m.in. lubię, zresztą mojej psychy już bardziej wypaczyć się nie da ;)

Ibra - 13 ep`ów.

_Music

• Łajka
Anime
« Odpowiedź #874 dnia: Marca 26, 2006, 20:49:41 pm »
SE Lain jest boskie- moje ulubione anime, na równi z Evangelionem...
Polecam każdemu.

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Anime
« Odpowiedź #875 dnia: Marca 27, 2006, 19:30:03 pm »
wlasnie zakupilem GitS: Stand Alone Complex, kosztowalo mnie to cale 9,90zl, no ale w koncu to tylko 2 odcinki, no i pewnie dalej bedzie sprzedawane po 19,90zl :/

starfox

• Obywatel
  • **
Anime
« Odpowiedź #876 dnia: Marca 28, 2006, 00:44:38 am »
Cytat: "walker_san"
wlasnie zakupilem GitS: Stand Alone Complex, kosztowalo mnie to cale 9,90zl, no ale w koncu to tylko 2 odcinki, no i pewnie dalej bedzie sprzedawane po 19,90zl :/

Nie zmienia to faktu, że i tak dostaniemy najtańsze wydanie GITS:SAC w całej Europie(o USA nie wspominając). Taniej to tylko chodzą chińskie bootlegi :wink:

Mikes

• Łajka
  • Ej.
Anime
« Odpowiedź #877 dnia: Kwietnia 01, 2006, 10:58:44 am »
mnie tak kompletnie anime nie bierze ale jedno mi się podbało. Było kedyś emitowane na jedynce, to było o jakimś kolesiu co miał pręgi na ręce i musiał bodajże znaleźć jakiegoś łosia :P któy an końcu filmu zamienił się w plazmowego kolosa. Opis pomieszany ale widziałem to baardzo dawno i nic nie pamiętam. jak ktoś wie o o mi chodzi proszę o tytuł :P

Sora

• Kapitan Żbik
Anime
« Odpowiedź #878 dnia: Kwietnia 01, 2006, 11:17:30 am »
pewnie chodzi ci o Princess Mononoke ;]
Ja z kolei lubie ogladac anime, ale nie wszystko co popadnie, zazwyczaj jak cos mnie nie wkreci po 2 odcinkach to laduje w koszu.
Seriami ktore moge polecic napweno sa : Air TV, Kimi Ga Nozomu Eien, Elfen Lied, Lain, NGE, Tsukihime, GTO, Fate/Stay Night i wiele innych

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
Anime
« Odpowiedź #879 dnia: Kwietnia 01, 2006, 11:30:37 am »
Tsukihime to ja sobie wczoraj/dzisiaj obejrzałem. Zaczołem oglądać chyba koło 21 a skończyłem o chyba 2.30 w nocy. Całość zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Tylko nie potrafię twórcom wybaczyć, że ją zabili. Taka wspaniała kobitka, taka urocza, taka ah... Życie w Tsukihime straciło sens.