podobno GITS2 innocence ma byc w polskich kinach, to dopiero niespodzianka
GITS2 już został zapowiedziany przez IDG(wydali między innymi GITS'a i Akirę), tylko jeszcze nie została ustalona data pojawienie się tego anime w polskich kinach. Osobiście mnie bardziej ciekawi kiedy ustalą datę wydania GITS:SAC, bo "przełom luty/marzec" bardzo szybko zbliża się.
Co do wzrostu zainteresowania anime w Polsce, to tu Havana ma rację, świadczą o tym ilość anime jaka pojawiła się u nas przez ostatnie dwa lata(głównie dzięki wspomnianemu IDG i Anime-Virtual) oraz jest to duża zasługa niektórych witryn internetowych jak Animesub.info, anime.tanuki.pl czy anfo.pl . Kiedyś chyba nawet admin animesub.info wspominał że oglądalność stronki wzrosła przez ostatnie 2 lata ponad trzykrotnie. A według mnie boom na Dragon Ball'a był,ale tak samo jak w przypadku Pokemon'a ludzie zainteresowali się jednym tytułem, a teraz obserwujemy wzrost zainteresowania ogólnie anime - wieloma pozycjami. Zresztą nawet w okresie kiedy królował Dragon Ball, niektórzy ludzie oglądając go nie wiedzieli że jest to anime, ot taka bajeczka z zagranicy. Tak na marginesie to zainteresowanie anime w Polsce zaczęło się od wyemitowania "Sailor Moon"(lub jak kto woli - Czarodziejki z Księżyca) i to głównie dzięki niej kilka osób dowiedziało się o japońskiej animacji, w tym moja skromna osoba