Kubo powiedział, że obecny arc w te wakacje. Nie wiem co niby ma byc po tym jak pokonają Aizena, ale jak dla mnie to oznacza, że bleach nie skończy się nigdy.
Cieszy mnie niezmiernie, że w końcu ukazał się ostatni odcinek Bakemonogatari, anime miało 15 odcników a:
Aired: Jul 3, 2009 to Jun 25, 2010
Szlag już człowieka trafiał. Ale w sumie całość wypada bardzo dobrze, nie jest to anime dekady jak twierdzono na początku, ale przynajmniej jest inne. W pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Niestety z Durararą która też skończyła się w tym tygodniu już nie jest tak kolorowo. Próbowali zrobić coś na kształt Baccano z przejebanym plotem i mnóstwem postaci, których historie będą się wzajemnie przeplatać a wszystko we współczesnym Tokyo. Niestety master plan w porównaniu z Baccano wypada tragicznie głupio, jest mnóstwo niepotrzebnych do niczego postaci, pogubione wątki i zakończenie które tak naprawdę nie jest zakończeniem. Szkoda bo był potencjał.
Pozostaje poczekać do poniedziałku na ostatni odcinek Fullmetala, który jest już w sumie formalnością bo
homunculus nie żyje, Ed ma ręke, Al ma ciało
, więc w sumie zostały końcowe pogaduszki.
No i wakacje zapowidają się nienajgorzej - Black Lagoon OVA (laski i spluwy), ekranizacja High School of The Dead (laski i zombie) i Kuroshitsuji 2 (tu chyba bez lasek), czyli lekko, miło i przyjemnie i bez niepotrzebnych rozkmin. Czyli to czego mi trzeba na lato.