No to ja tez cos napisze :p
Dzis sobie ogralem demko mozna powiedziec, ze od deski do deski i co mysle? To:
grafika - no niestety wychodza na wierzch ulomnosc obecnych konsol czyli brak mocy, a szkoda ;\ Przedewszystkim trafiaja sie gorsze tekstury, na szczescie w miejscach mniej odwiedzanych. Denerwuja poszarpane cienie [zwlaszcza jak Sev rzuca je na bron], ale do tego juz mozna bylo sie w tej generacji przyzwyczaic. Dziwne AA, nie wiem czy to wada tego Quincunx'a, ze mimo, iz nie widac praktycznie poszarpanych krawedzi to jednak czuc, ze cos jest nie tak, tak jakby w ruchu krawedzi lekko przybywalo. Na minus mozna uznac tez czasem zbyt prosta geometrie obiektow [choc na szczescie nie wszystkich]. Denerwowalo mnie tez przyciemnianie sie obrazu lekko podczas ruchu 'glowa' Seva, nie wiem czy to wina motion blura czy cos, ale jak ustawialem ekran troche ciemniej i zmienialem kolory na mniej niebieskie to to lekko przeszkadzalo.
In plus jest genialny dym - on kompletnie odmienia pole bitwy, w koncu czuc supressing fire ;], nie zapomne chwili gdy wybuchly praktycznie w jednym momencie 3 granaty w warehouse'ie i caly pokryl sie dymem na kilkanascie sekund - geniusz ;], albo jak bylem za zaslona [podczas walki z Helgastami przy ich czolgach] i nagle polowa ich oddzialu zaczela ostrzeliwac moja oslone - momentalnie stracilem widocznosc przez wygenerowany dym - geniusz i nic wiecej ;]
Fenomenalnie wyglada krew i dziury w cialach [szkoda, ze nie da ich robic posmiertnie]
Oswietlenie i HDR to mistrzostwo swiata, niebo tez jest niczego sobie
Woda ssie, ale devsi mowili, ze jej im sie nie chcialo robic, bo mialo jej byc bardzo malo, wiec wybaczamy]
Ogien - genialny, to jak ktos plonie - zajebiscie filmowe tez spory plus
gameplay - bardzo fajny, bo mamy niezle AI + bardzo ciekawe bronie, co widac zwlaszcza w warehouse, taki lepszy COD 4, bo mniej oskryptowany, a tak samo intesywny - film akcji najwyzszej klasy
audio - ciezko mi ocenic jak genialny jest, bo nie mam dobrego zestawu, ale wszystko brzmi bardzo fajnie i realistycznie, theme z menu jest genialny, a glos Helgastow zabija
klimat - czy tutaj ktokolwiek mial w ogole jakies watpliwosci? :p
Ogolnie zapowiada sie genialna gra, ktora kazdy fan FPS'ow musi kupic i tyle.