Ale każdy ma prawo do odmiennego zdania. Jeśli ocenia Killzone 2 chłopak ogółem na 7, czy na 4/10 , to jego święte prawo - o ile poda stosowne argumenty a nie żelazny motyw "bo tak".
Co innego gdyby stwierdził, że grafika zasługuje na 7/10. To już znaczyłoby , że coś z oczami nie tak.
Ja dzisiaj dostałem swoją wersję (w końcu-niech strachy z sieci Empik popełnią harakiri).
"Witaj w Killzone2 .... Proszę przesuwać suwak jasności , dopóki symbol Helghastów nie stanie się ledwie widoczny" wita uroczo na wstępie .
Tak wybrałem nasz rodzimy język a to dlatego, by nagrodzić pracę naszych, oraz .... dla Taty, który przepada za poprzednią odsłoną (tą z PS2), a z angielskim trochę na bakier jest. Sam przy tym co rusz nie będę mu musiał tłumaczyć kilku wytycznych w misjach.
Intro mnie nieco zmyliło, bowiem głosy były wciąż w j. ang. a napisy po polsku , jednak później jest tak jak wspominano wcześniej. Na pewno chłopaki z naszego rodzimego kraju nie mają powodu do wstydu.
Czy to ISA, czy przeciwnicy. Całość brzmi bardzo dobrze. Tym bardziej mi to nie przeszkadza, gdyż nie miałem możliwości przyrównania z pierwowzorem jeśli chodzi o głosy postaci.
I podobnie jak przy D.J Atomica z Burnuot Paradise: Ultimate Box, tak i tu nie mam zastrzeżeń a ojczysty język w kolejnej , tego typu grze miło słyszeć.
Wizualnie gra olśniewa. Jestem co prawda po zniszczeniu wieży łukowej , stąd mało widziałem, ale to wystarczy do stwierdzenia , iż gra zachwyca wizualnie (czy jest tą najpiękniejszą na konsole, okaże się po jej ukończeniu).W całość gra się równie przyjemnie, jak lata temu w pierwszą część. To akurat cieszy, ponieważ bardzo cenię odsłonę na PS2, która jest jedną z mych ulubionych gier FPS na poprzednią generację.
Podoba mi się również motyw z wprowadzeniem sub-bossów. To znaczy spotkałem jak na razie jednego takiego jegomościa, jednak z pewnością będzie ich kilku jeszcze mnie nękało zanim przejdę grę.
Miło również, iż pozycja owa posiada akcenty humorystyczne "tylko mnie nie upuść jak ostatnim razem" , to dobrze, że chłopaki z GG nie zatracili się w konwencji sarkofagu powagi.
Pewnie będzie tego jeszcze więcej.
Jak na razie mój czas gry wynosi 1g:16m , 10% gry zaliczone. Zebrane dane 4/10 , zniszczone symbole 0/10 , zabitych przeciwników 116 , trafień w głowę 16, broń od której padło najwięcej żarówko ocznych - - karabin szturmowy M 82 (25).