PS3 i X360 nie mają gier dla normalnych graczy powyżej 5go roku życia. KKRT, możesz mi wymienic jakieś? Nie lubię gier od Sony, Microsoftu, strzelanek i wyścigów. Dawaj
Chwila, ale tu mówiliśmy o grach, które są, czy grach, które akurat Ciebie interesują? (nie wspominając już o tym, że Mejs wymienił zaledwie drobny procent gier na Wii).
Bo jeżeli to drugie, to ja również mógłbym powiedzieć, że X0 ma 2-3 gry [które mnie interesują].
Ja nie to, ze lubie gatunkow, ale nei lubie gier od Nintendo. Przejadly mi sie po 3 ich platformach [no prawie 4]. Nie wiem czy zauwazaliscie, ale przynajmniej Microsoft i Sony tworza nowe IP z kazda generacja. Co z tego, ze w SMG sie gra troche inaczej niz w Mario 64 czy Super Mario Bros? Dalej to ta sama gra, w tym samym beznadziejnym designie [dla mnie, to nie lata 90 sorry]. To samo jesli chodzi o Zelde, o Metroid [no nowy Metroid od Team Ninja moze cos zmienic, ale mnie ta seria i tak nigdy nie interesowala, ale rozumiem, ze to moze byc 'punkt' dla Wii].
Dziwne, ze NDS nei ma zastoju w IP tak jak Wii ...
Do tego wszystkie multiplatformy sa lepsze na X0/PS3. Tak naprawde nei ma fajnych gier na Wii, ktore by przyciagnely hardcore community o ile sie nie lubi Mario, Linka i Samus.
Co do samego tekstu "Nie lubię gier od Sony, Microsoftu, strzelanek i wyścigów." To zmien platforme na PC, bo i na Wii nie znajdziesz gier dla siebie - zostaja strategie, rpgi i platformowki. Gier logicznych jest zatrzesienie na wszystkie platformy w tym najwiecej na PC, potem na X0, potem na PS3, a potem na Wii. Platformowek jest po rowno, choc wiadomo, ze Mario to potega jesli chodzi o jakosc. Reszta to tylko i wylacznie PC.
Ps. Nie mozna napisac 'nie lubie gier od Sony', bo Sony akurat ma bardzo bogata oferte i mase nowych IP wydaje.