CytujOk, pomijając kwestie formalne, co mają nagrywane płyty/zmiana biosu w napędzie do zimnych lutów na kościach pamięci????(Które to są skutkiem wad konstrukcyjnych).A moje podejście do X'a ,hmmm , pamiętam ten dzień, jakieś 1.5 roku temu, nowiutki kloc z MM, PGR3 w zestawie (znajomy sobie zakupił), odpalamy to i po jakiś 15 min zwis na PGR:) Liczy się pierwsze wrażenie:PBardziej mi chodziło o to, że mając konsolę na gwarancji, to jak się spieprzy wysyłasz do serwisu i masz spokój, a tak musisz się bawić w różne pierdoły. Poza tym grając na oryginałach bardziej się docenia gry i przez to też się bardziej podobają.Przyznaję jednak, że z awaryjnością X360 Ms porządnie spieprzył sprawę. Dobrze chociaż, iż mamy 3 lata gwarancji, a nowe modele są znacznie mniej awaryjne. W każdym razie nagroda za najbardziej awaryjną konsolę w historii leci do Ms.CytujEeee, bez jaj,Resistance mi nie podchodzi z żadnej strony, a nie mam zamiaru walczyć o coś czegoś nie lubie, a jeśli chciałbym zrobić zamieszanie, to jest dużo lepszych sposobów:)No ale chyba nie pisałeś na serio z tym porównaniem GOW2 do GoW2
Ok, pomijając kwestie formalne, co mają nagrywane płyty/zmiana biosu w napędzie do zimnych lutów na kościach pamięci????(Które to są skutkiem wad konstrukcyjnych).A moje podejście do X'a ,hmmm , pamiętam ten dzień, jakieś 1.5 roku temu, nowiutki kloc z MM, PGR3 w zestawie (znajomy sobie zakupił), odpalamy to i po jakiś 15 min zwis na PGR:) Liczy się pierwsze wrażenie:P
Eeee, bez jaj,Resistance mi nie podchodzi z żadnej strony, a nie mam zamiaru walczyć o coś czegoś nie lubie, a jeśli chciałbym zrobić zamieszanie, to jest dużo lepszych sposobów:)
Carmack nie ukrywa także, że znacznie przychylniej patrzy na pecety niż konsole jako platformę do gier. Przede wszystkim uważa, że komputery oferują znacznie większe możliwości jeśli chodzi o wykorzystanie Internetu, ponadto żaden pad nie zastąpi mu klawiatury i myszy. Choć jest zdania, iż PS3 i Xbox 360 są w zasadzie tak samo dobre, to jednak konsola Microsoftu dysponuje lepszym GPU i jest ogólnie bardziej przyjazna dla deweloperów. Ponadto pomimo teoretycznie lepszej wydajności jaką PS3 może uzyskać podczas symulacji, w rzeczywistości wykorzystywana w niej technologia jest zupełnie czymś innym niż ta stosowana podczas tworzenia gier. Tak więc póki co Xbox 360 jest lepszą platformą. Z drugiej strony przyznaje, że choć sprzętowo produkt Sony nie sprawdza się tak dobrze jak powinien, dysponuje czytnikiem Blu-ray dzięki czemu twórcy mogą pokusić się o dodanie większej zawartości. Przy okazji zapytany w jaki sposób jego zdaniem Wii mogłaby dorównać swoim konkurentom (wielu uważa ją za system stojący w tyle za PS3 i Xboxem 360) powiedział, że w przecież nie ma powodu, aby Nintendo zawracało sobie tym głowę - sprzedają najwięcej konsol, zarabiają na nich najwięcej, więc taka opinia to żaden problem. John Carmack
Cytat: Tanner w Sierpnia 06, 2008, 19:08:55 pmej, resistance jest naprawde ładdny, moznaby go z powodzeniem porownywac do Halo 3, ale uważam ze res jest jednak ładniejszy FIGHTResistance jest zwyczajnie brzydki, podobnie jak Halo 3 (dziecko marketingu )
ej, resistance jest naprawde ładdny, moznaby go z powodzeniem porownywac do Halo 3, ale uważam ze res jest jednak ładniejszy FIGHT
Oh grałem niestety, brzydota, cod3 z kosmitami, ale nie dziwie się wcale, bo gra startówka.
Bardziej mi chodziło o to, że mając konsolę na gwarancji, to jak się spieprzy wysyłasz do serwisu i masz spokój, a tak musisz się bawić w różne pierdoły.
No ale chyba nie pisałeś na serio z tym porównaniem GOW2 do GoW2
Zgadzam sie z Cramackiem w 100% : Nie ma to jak mysz+ klawa
chce przypomnieć jak początkowe modele rysowały płyty
ej, resistance jest naprawde ładdny, moznaby go z powodzeniem porownywac do Halo 3, ale uważam ze res jest jednak ładniejszy
Cytat: Tanner w Sierpnia 06, 2008, 19:08:55 pmej, resistance jest naprawde ładdny, moznaby go z powodzeniem porownywac do Halo 3, ale uważam ze res jest jednak ładniejszy Na pewno obydwie gry prezentują zupełnie inny styl: Halo jest kolorowe, a Resistance szaro-bure.Tekstury i oświetlenie ma znacznie lepsze H3, ale np budowle obcych wyglądają lepiej w Res. Pojazdy idą na korzyć H3, a wrogowie na korzyść Res.Głównie wszytko zależy od tego co kto lubi, jednak w ogólnym rozrachunku wypada lepiej Halo 3. Trzeba jednak zaznaczyć, że obydwie gry potrafią być bardzo nierówne i raz zachwycają grafiką, a raz wyglądają słabiutko.Ps. Obydwie gry przeszedłem 2 razy
a idź ty, bo naśle na ciebie Tomasza
A dla mnie obydwie te gry to kupy
Koniec wojny
CytujA dla mnie obydwie te gry to kupyWreszcie możemy się zgodzić.
tak dzisiaj szperałem po youtube i paczojcie com znalazł: Tomasz ty jesteś sławny
Cytat: misterbuu w Sierpnia 08, 2008, 16:02:30 pmtak dzisiaj szperałem po youtube i paczojcie com znalazł: Tomasz ty jesteś sławny O kur... pocisk! Nie widziałem tego wcześniej Lewik gratuluję , dobra robota
Cytat: crasch w Sierpnia 08, 2008, 19:13:19 pmCytat: misterbuu w Sierpnia 08, 2008, 16:02:30 pmtak dzisiaj szperałem po youtube i paczojcie com znalazł: Tomasz ty jesteś sławny IMO trzeba mu współczuć że traci życie na robienie czegoś tak załosnego. O kur... pocisk! Nie widziałem tego wcześniej Lewik gratuluję , dobra robota To Lewika raczej nie jest wątpie żeby wdawał się w takie bezsensowne kłótnie a do tego zniżał się do takiego niskiego poziomu i zamieszczał taki filmik na youtube... Fakt faktem temu typowi pokłon trzeba oddać bo raczej nie każdy zrobiłby taką animacje co nie,a wogole komu by się chciało :PP
Cytat: misterbuu w Sierpnia 08, 2008, 16:02:30 pmtak dzisiaj szperałem po youtube i paczojcie com znalazł: Tomasz ty jesteś sławny IMO trzeba mu współczuć że traci życie na robienie czegoś tak załosnego. O kur... pocisk! Nie widziałem tego wcześniej Lewik gratuluję , dobra robota
Wydawcy nadal zarabiają głównie na 360 Wszyscy wiemy, że na platformach Nintendo największą konkurencją jest samo Nintendo, które sprzedaje lwią część gier, nie pozwalając przy okazji zarobić innym wydawcom. Nic więc dziwnego, że ostatnie stwierdzenie jednego z szefów firmy, który dość odważnie stwierdził, że tak naprawdę jest zupełnie inaczej i da się na Wii i DSie zrobić duże pieniądze. Nie trzeba było czekać długo na reakcję. Microsoft wyciągnął po prostu liczby i statystyki, do których ma dostęp (w tym przypadku było to NPD), komentarz w zasadzie jest zbędny * Zewnętrzni wydawcy od premiery Xbox 360 sprzedali 67,929,999, w przypadku Wii było to 33,394,311, zaś PS3 - 19,976,325 * Zewnętrzni wydawcy od premiery Wii i PS3 sprzedali na platformie Xbox 360 54,065,728 gier, czyli prawie dwa razy więcej niż Wii * Jeżeli podzieli się całkowitą liczbę sprzedanych gier na daną platformę przez ilość wydanych tytułów od listopada 2006 to dostaniemy odpowiednio - 217 dla 360, 156 dla PS3 i 132 dla Wii, z czego wynika, że najmniej sztuk danego tytułu sprzedaje się właśnie na platformie Nintendo.
Jaki spam Tango trzy takie same posty w roznych tematach
kurde...gram sobie teraz w Asasin Creed i kurde..ta gra naprawde wygląda lepiej niż Uncharted...FIGHT!
Cytat: misterbuu w Sierpnia 08, 2008, 16:32:35 pmkurde...gram sobie teraz w Asasin Creed i kurde..ta gra naprawde wygląda lepiej niż Uncharted...FIGHT! gdyby jeszcze był stały framerate.
Zresztą porównując SC 2 na Xboxa i PS2, wersja PS2 też miała gorszy frame rate
No to zakładaj okular na to gołe oko, bo najwidoczniej jest mocno wadliwe.
Tak samo jak w SC 4 porównując do wersji na PS3. Zresztą porównując SC 2 na Xboxa i PS2, wersja PS2 też miała gorszy frame rate
Taki MGS2:S miał zdecydowanie gorszy framerate na XBoksie.Zresztą SCIII wyglądał o wiele lepiej od SCII ,a spadki animacji zdarzały się sporadycznie, rzadziej niż w X'owej wersji SCII.Opublikowane: Sierpień 15, 2008, 00:04:51 Cytat: xryxx w Sierpnia 14, 2008, 15:18:33 pmTak samo jak w SC 4 porównując do wersji na PS3. Zresztą porównując SC 2 na Xboxa i PS2, wersja PS2 też miała gorszy frame rateSugerujesz ,że wersja na PS3 skacze? Ciekawe ,że ten co niema żadnej konsoli wie lepiej od grających.
W ogóle postawa marcepana i tego drugiego ID19 mocno we mnie osłabiła chęć posiadania PS3....a jeżeli kupie i stanę się jak oni
Tak dla hecy bo wiadomo że to chwilowy wybryk natury, najn. wyniki w Dżapanie:Xbox 360 - 24,962PlayStation 3 - 9,673